סיפור לידה בפורום 110, אומר הרבה

צימעס

New member
את מוזמנת להשאר

נראה לי שגם אם את החלטת לקחת אחריות על לידת-בי"ח שלך, עדיין יש לך הרבה מה ללמוד פה

אום נטע

New member
../images/Emo140.gif טוב לראותותך פה!

האמת היא שכשקישרתי את סיפורך לכאן לא תיארתי לי איזה דיון יתפתח ממנו, פשוט התרגשתי עד כאב מסיפורך והרגשתי שיש הרבה מה ללמוד ממנו. אני מקווה שאת לא כועסת עלי
כבר אמרו לך מילים הרבה יותר רגישות וחכמות ממה שאני יכולה לומר. אני חושבת שזה חשוב עד מאוד שתפיצי את סיפורך ותתבעי את עלבונך מבית החולים. כמו שכבר ראית מהתגובות - את אינך היחידה שזה קורה לה, ורק מרד אמהות ישנה את המצב העגום שבו יולדת מפקירה את עצמה לחסדי אנשים שמקומם בשורות השב"כ ולא בעבודה שמצריכה גישה אנושית רגישה כמו בבית יולדות. רציתי גם להגיד לך שהעלית את סיפורך זמן לא רב לאחר שאני ואמהות נוספות מפה נתנו משוב לרותי קרני הורוביץ על המאמר הזה הדן בבעיתיות של הבדיקה הפנימית. סיפורך חידד באופן ישיר שתים מהנקודות הכואבות ביותר במאמר הזה והן - הבדיקה הפנימית כ'חלון הזדמנויות' לאמבושסטריפינג ותחילתו של מפל ההתערבויות, וכמובןגם תחושת האונס שאיתה נשארות לא מעט נשים לאחר הלידה. אני מאחלת לך מכל הלב שהלידה הקרובה (וכל אחת נוספת) תהיה חוויה מתקנת למה שעברת. שתהיה לך לידה מהירה, קלה ומעצימה ותינוקת מתוקה שלא תפרד ממך לרגע!
טלילה

Manty

New member
יו כמה בכיתי כשקראתי את סיפורך

הקטע האחרון עם בנך הנטוש פשוט קרע אותי
אפילו עכשיו אני לא מסוגלת לכתוב בלי להזכר ולהתחיל לדמוע.. שולחת המון חיבוקים לבנך ולך. מאחלת לך לידה נפלאה עם המון אהבה, קבלה ושמחה

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

שווה לתת הצצה בקישורים ובמאמרים שלנו בפורום, וללמוד איך את יכולה להתנהל בלידה שלך כדי למנוע כמה שיותר התערבויות. ואם יש לך שאלות ספציפיות - אל תחששי לשאול!

עדיעד

New member
שוב תודה ../images/Emo9.gif

אני מסיירת כאן בין המאמרים והשרשורים ובהחלט - עולם שלם שיש לי ללמוד ממנו. תודה לכולכן על קבלת הפנים החמה !
אום נטע - 1. אני ממש לא כועסת שהכנסת כאן קישור לסיפור שלי ! פרסמתי אותו במטרה להתייעץ אבל גם להביא למודעות של כל מי שיכולה לעשות בו שימוש וזה מתחבר בדיוק למה שכתבת - שאני צריכה להפיץ את הסיפור הזה כמה שיותר. אני מאמינה שכל הפורומים העוסקים בהריון ולידה בהחלט מתאימים להפצתו. לכן - ראי עצמך כמי שעזרה בהשגת המטרה
2. אני בהחלט מתכוונת לתבוע את עלבוני מבית החולים - המכתב יישלח אליהם בקרוב (לא בטוחה עד כמה זה באמת יזיז שם למישהו, אבל את שלי אני אעשה). 3. אגב, אני לא בטוחה שאפילו בשב"כ יקבלו כמה מנשות הצוות שהותירו בי את הטראומות...
4. קראתי את המאמר של רותי קרני הורוביץ שקישרת לי - בהחלט מרתק והדהים אותי התיאור שכל כך תואם את מה שקרה לי ! הייתי בתחושה שרק לי זה קרה ועכשיו ברור לי שזו תופעה ! כמעט מדיניות (או לא כמעט...) ! טוב שיש גם אנשים מהתחום שפועלים לעורר מודעות לצרה הזו. שוב - תודה על הכל ! עדיעד

debby12

New member
מנהל
אכן בליס מועסקים כמה אנשי צוות [..]

צנזרתי מפאת כללי תפוז. אבל מבינה לחלוטין את המקום ממנו את כותבת. הטראומה שעברתי שם לפני שנתיים וחצי כנראה לי תימחה מזכרוני אף פעם
את האמת? לא מתוך ביקורת אבל ממש מתימהון: אני לא מצליחה להבין איך את הולכת להכניס את עצמך שוב למקום ההוא בהתנדבות. הבנתי כבר ממך שאת מעדיפה ללדת בבית חולים - אבל אם כבר חייבים בית חולים - אז דווקא באותו הדרעק-מקום?

קראתי את הסיפור שלך עכשיו

באמת מזעזע. בתור דולה שהייתי בכמה בתי חולים. היחס הזה הוא לא בכל בתי החולים. ליס הוא באמת בית חולים מזעזע, לדעתי. אני לויתי לאחרונה כמה לידות בצפון הארץ, והיחס הוא לא כזה משפיל. אולי בגלל שהיולדת מלווה ע'י דולה אז הצוות מתייחס אחרת, בליס לא נותנים לדולות להכנס,( כמה שידוע לי) כאילו הם רוצים לעודד את "הבורות" של היולדת. פשוט מרתיח. מרתיח שיולדת צריכה להתעסק בכאלה תחושות של השפלה וכעס בזמן לידה. מעבר ליחס המחפיר. אני מאוד מקווה שתקחי דולה הפעם שתדריך אותך, אין שום סיבה ללחוץ שעתיים, יש דרכים שהיא יכולה לעזור לך עם הכאב. אני מצטערת אם נשמעתי לוחמנית. אבל אני פשוט רותחת
. מאחלת לך לידה קלה, שקטה וטובה. ושוב, אני מאוד מאוד ממליצה על דולה.

אם פי 3

New member
מה זאת אומרת

"אין שום סיבה ללחוץ שעתיים"? יש לידות שבהן לוחצים שעתיים, וגם יותר (אם לא מתחילים אם כל מיני זירוזים וכאלו).

מאי261

New member
לא יודעת מה היתה הכוונה

אבל יכולה לספר שבלידה הראשונה שלי, כשהגעתי לפתיחה מלאה, המיילדת שראתה שהראש גבוה המליצה לי "להתאפק" כמה שיותר ולא ללחוץ עד שבאמת ארגיש שאני לא יכולה יותר. קצת חששתי, כי הפרוטוקול מקציב 3 שעות ללחיצות בלידה ראשונה ליולדת עם אפידורל, וזמן ההתאפקות נחשב לי על חשבון הזמן הזה... בכל אופן הצלחתי להתאפק 45 דקות בעזרת לחץ נגדי מבעלי כל פעם שהרגשתי ציר, עד שהגיע שלב שבאמת לא יכולתי יותר ושלב הלחיצות התחיל רשמית. לא יודעת אם זו המלצה מקובלת או לא אבל אני מאמינה שבזכות העצה הזו הצלחתי ללדת בלידה רגילה תינוק גדול מאד, למרות הפיטוצין והאפידורל.

mise

New member
לא נשמע לי.

אם המיילדת לא היתה בודקת לך פתיחה היא לא היתה יודעת כלום והלידה היתה זורמת באופן טבעי. ואולי הלחיצות שלך היו מקדמות בצורה הטובה ביותר את התינוק בתעלה עד ליציאתו? אני סבורה שכן. מצד שני, ציינת שהיית 'על' פיטוצין ואפידורל, אז כנראה שמישהו צריך להדריך במצב כזה. זו הבעיה עם עקומות בתי החולים. 3 שעות לשלב הלחיצות. ואם התינוק או את צריכים עוד רבע שעה-עשרים דקות?

מאי261

New member
מסכימה איתך

זרימה טבעית ממש לא היתה שם... ואכן ההדרכה דרושה בגלל הסימום.

שָׂרָה

New member
בדיקת פתיחה ממש לא נותנת מידע

בלידה השניה כל הזמן בדקתי פתיחה, וכבר לא יכלתי יותר שלא ללחוץ בפתיחה שחשבתי שהיא 5 - 6 ובלידה הנוכחית לא טרחתי לבדוק פתיחה. רק לפני הלידה בדקתי אם הלחץ החזק הזה לא בא 'סתם' ואז הרגשתי שהראש מתקרב כל ציר אז זה היה ברור שיצא מייד. הכי טוב לחכות לצורך ללחוץ. כך הכל יסתדר.

אום נטע

New member
אבל מה קורה אם באמת מרגישים

צורך ללחוץ מוקדם מידי ואז יש בצקת בצואר הרחם?

שָׂרָה

New member
אף אחד לא יכול לעשות לעצמו בצקת

כאשר יש דחף בלתי נשלט ללחוץ זה לא בא ללא סיבה. הבצקת באה כאשר לוחצים לפי הוראות כמו במקרים שהפתיחה 10 ודורשים ישר ללחוץ בכל הכוח בין אם היולדת מרגישה דחף כזה או לא

אני מאמינה שאין צורך ללחוץ

באופן כללי. בלידות עם אפידורל זו באמת בעייה שאת תלוייה במיילדות שיאמר לך מה מצבך ולכן נוצר מצב שאישה לוחצת 3 שעות, וכמובן הורסת לעצמה את רצפת האגן. מה שגורם במקרים הקלים לבריחת שתן ובמיקרים הקשים לצניחת רחם ושלפוחית, וכל מה שבאמצע. הגוף במצב טיבעי יודע את העבודה! גם כשאת הולכת לשירותים (מצטערת שאני חוזרת למטפורה הזו שוב ,פשוט זה הכי ממחיש) אם את מרגישה צורך לילחוץ, אבל אם פשוט תרפי תני לגוף ללחוץ זה יצא לבד. זה שאת מרגישה לחץ זה לא אומר שאת צריכה ללחוץ זה אומר שהגוף לוחץ. אין שום סיבה להכביד על רצפת האגן יותר ממה שיש. כל מה שאמרתי לעיל תופס בלידה רגילה ללא בעיות פזיולוגיות למניהן.

אם פי 3

New member
אוקי, עניין של מינוח

גם אני חושבת שאין צורך ללחוץ מעבר למה שהגוף לוחץ בעצמו (אבל הוא לוחץ! וגם זה מחליש את שרירי רצפת האגן, כמו גם עצם ההריון), אבל שלב הלחיצות, שלב צירי הלחץ, יכול להמשך גם 4 שעות ויותר, גם בלידה טבעית ותקינה (ויכול להיות דקות ספורות).

למעלה