סיפור קצר לתושבי לפיד וכפר האורנים

ronpel

New member
אני מאמין

ביכולת שלך לשכנע גם את וועד לפיד שהנסיונות להוריד אותנו תוך סכנת חיים בטחונית דרך כביש 445 שנסגר עי צה"ל לא יכולים להיות בסיס לדיון כלשהו במציאת פתרון שטוב לשני הישובים. כל עוד נסיונות אלו ימשכו לא ברור לי על איזה עקרונות צריך לסכם? העקרון צריך להיות ששני הישובים מקדמים פתרון שטוב לשני הצדדים. כאשר המטרה היא אך ורק סגירת המעבר בכל מחיר ללא קשר לסיכון שזה יגרום לתושבי כפר האורנים - התוצאה תהיה מאבקים ומלחמות אין סופיות. זו בדיוק הסיבה שביקשתי את שני ראשי המועצות להשתתף בדיונים ושמחתי שהסכימו. אני מקווה שזה יעלה את הדיון מרמת ההתנגחויות לרמה מעשית. רונן

eldad at far

New member
בוא לא נסחף

בהערכת היכולות שלי. העיקרן של win win תמיד מקובל עלי. גם אני שונא את הויכוחים האלה. אבל חשוב מאוד שכל התושבים יבינו שלמטבע שני צדדים. לא רק צד אחד סובל מהסיטואציה. וכשם שחשוב שהפתרון יהיה טוב לשני הצדדים חשוב גם שכל ויכוח כאן לא ייצא מתוך הנחה שיש צד אחד טוב וצד אחד רע. לדעתי למנהיגות של שני הישובים ולשני מנהלי הפורומים יש בעניין הזה אחריות רבה. ואם שילוב שני הקודקודים במועצות יתרום, אז על הכיפאק.

zemayesh

New member
כולם מדברים על הפתרון לכביש עוקף

ישמרני האל- מה הקשר בין הכביש העוקף שתלוי בכל כך הרבה גורמים מחוץ לשני הישובים. לבין פעולה מתקנת פשוטה בקטע כביש של 20 מטר שעשויה לחסוך את התאונה הבאה- חס וחלילה- לאחד מתושבי או ילדי לפיד או כפר האורנים. כל הדיון גולש לכביש עוקף ואף אחד לא מתייחס לשאלה הפשוטה: מדוע להמתין- למה לבכות אחרי האסון כשאפשר למנוע אותו היום???? כל הדיון הוא על: אתה אשם- לא, אתה אשם -לא, אתה אשם מה פשר העוורון ההכחשה והאטימות הזו- זה פשוט לא יאמן.

האטימות מצדך

הסכנה היא לכל אורך הכביש בלפיד עקב עומס רכבים והיא לא רק ב20 מטר. אתה מחליט שזה רק ב20 מטר אבל בלפיד יודעים היטב שהסכנה הכי גדולה היא לכל אורך הכביש.דווקא בקטע הקטן הזה הסכנה הכי פחותה כי נזהרים אבל הסכנה בכל הכביש בלפיד לא מעניינת אותך?

zemayesh

New member
דבורנית היקרה

אני מקווה מאוד שלא חשבת שהתכוונתי אלייך באופן אישי כשכתבתי מה זו האטימות הזו. מסכים שאין צל של ספק שהסכנה היא לכל אורך הכביש והיא מעניינת אותי מאוד שהרי אני נוסע לאורך כביש זה ובזהירות- מספר פעמים לא מבוטל בכל יום. כמו כן אין ספק שצריך לסלול כביש עוקף שודאי יוריד את העומס בלפיד וישפר את הבטיחות לאורך כל הכביש. אבל מתוך ההתכתבויות אני מבין שהפתרון לא פשוט ולא תלוי רק בידי ועדי הישובים שלנו. לעומת זאת חלק מהבעיה- כפי שבאה לידי ביטוי במעבר בין היישובים, ניתן מהבחינה הטכנית, לפתור בקלות רבה אם יקומו מספיק אנשים משני הישובים ויגידו די לסכנה.אם אפשר לבטל לפחות חלק מהסכנה זה לא כדאי? האם לדעתך צריך ונכון להתנות את התיקון הזמני של הכביש, (במטרה לצמצם את סכנת החיים בכל פעם שעוברות זו מול זו מכוניות ו/או הולכי רגל), בפתרון כולל לכביש עוקף?

שרה כהן1

New member
הסדרת שביל מוגן להולכי רגל

הסכנה בלפיד כתוצאה מעומס תנועה אכן קיימת, אבל לא ניתן להשוות את הסיטואציה והמציאות בכביש המעבר בין היישובים. הולכי רגל אשר הולכים על הכביש (רובם ילדים) חשופים בכל מעבר לסכנה ברורה ומוחשית, לא אולי , לא אם.. אלא "כמעט ונפגע" בכל מעבר. מציע לך לעמוד פעם מהצד ולראות כיצד זה נראה, תחשוב שהילד שלך עובר שם בשבע בערב, לא נעים אפילו די נורא. אני חושב שמניעת הסדר של מעבר מוגן להולכי רגל בלבד גובל באטימות וכהות חושים שאין לה כל הצדקה.

shlomoben

New member
יציאה ל-446 ? התכונת ל-443

האם זו הכוונה ? 446 זו היציאה הקיימת שלנוסעים לירושלים היא פשוט קאטסטרופה.

ninagil

New member
הילד שלי בגן בלפיד

הילד שלי בגן בלפיד. זה אומר שאצטרך לעבור דרך חרבתא ודרך כביש מכבים רעות על מנת להביאו לגן בלפיד? האם כאשר ילד מלפיד ירצה לשחק עם ילד מכפר האורנים ההורים שלו יסיעו אותו דרך 443 או שמא אתם בעצם מעוניינים ליצור נתק מוחלט בין תושבי היישובים? תחשבו מה היה קורה אם הייתם משקיעים את האנרגיה השלילית של הוועד שלכם בנושאים קונסטרוקטיבים. הרי היום הייתם כבר אחרי שיגור לוויין לחלל. שנאה יוצרת שנאה ומי שמלבה אותה אחראי לתוצאותיה. הגיע הזמן שהקול הדומם בלפיד יאמר את דברו ויעיף את ההנהגה היוצרת שנאה הקיימת ביישוב שלכם. לא כל הבעיות בלפיד בגלל כפר האורנים. אולי אם לא הייתם גורמים לסתימת המנהרות שבנו בכניסה ללפיד הייתם פותרים חלק מהבעיה. אולי אם הייתם מאשרים לבנות כביש גישה נוסף לכפר רות הייתם פותרים חלק גדול מהבעיה הקיימת. אבל מה לעשות שההנהגה שלכם אומרת כל הזמן לא. בלא, לא תשיגו כלום עבור התושבים שלכם. תושבי לפיד אנשים חכמים ברובם ובעוד כמה שנים שכלל התושבים יבינו שההנהגה שלהם דופקת אותם אתם תשלמו את המחיר הפוליטי. חבל שעד אז חיי תושבים רבים בשני היישובים יהיו יותר קשים בגלל סרבנות מגוכחת של הנהגת לפיד. חנוך

מספיק עם הדה-לגיטימציה של ועד בלפיד

גם אתה וגם רונן משום מה מטילים ספק בלגיטימציה של ועד לפיד לפעול למען סגירת השער. ומבקשים מעין "משאל עם" בקרב תושבי לפיד... לידיעתכם הסיעה הגדולה ובעלת הרוב המוחלט בוועד לפיד הלכה לבחירות לוועד כשבמצעה סגירת השער ולכן רוב תושבי לפיד כבר הצביעו בעד סגירת השער. לבוא ולומר שהרוב הדומם בלפיד הוא נגד סגירת השער הוא אלא רק טמינת הראש בחול. נושא הכביש הסואן באמצע לפיד והסכנות שהוא מזמן הוא נושא בוער וכואב בקרב רבים מתושבי לפיד ולא רק לתושבים הגרים בסמיכות לכביש שמהווים כ15 אחוז מהתושבים (בלי לספור). יובל.

zemayesh

New member
באמת לאף אחד לא איכפת?

הדיון כל הזמן גולש לסגירה או לא של המעבר,הועד של מי יותר צודק וכו ובו בזמן מתעלמים מהעובדה הפשוטה, שחלק מסכנת המות שמצויה לאורך כל הכביש עד ליציאה מלפיד אפשר לפתור תוך יום ע"י שיפוץ הכביש במעבר בין היישובים-אחר כך אפשר להמשיך ולדון אם לסגור או לא ומה יהיה הנתיב של הכביש העוקף מבלי שתושבי וילדי שני היישובים יהיו בעל כורחם בני ערובה של הפתרון הכולל. רק שלא נתעורר בוקר אחד אחרי תאונה קטלנית ופתאום כל הויכוחים יראו כל כך קטנוניים וחסרי טעם.

TakeOne

New member
../images/Emo45.gif לא רק דה לגיטימציה, אלא כזו

שבאה מתוך בורות. נינה, ההאשמות שלך מעידות על חוסר מידע בסיסי. ממליץ לך לבדוק היטב את העובדות שאת כנראה לא מצוייה בהן, לפני שאת כותבת את מה שכתבת. רק בגלל שהאויר כאן טעון ממילא אני לא מגיב ביתר פירוט, אבל אשמח לפרט בפניך ולתקן אותך במסר אישי, אם תחפצי.

ninagil

New member
דלגיטימציה מיתוך ידע ואחריות

א. זאת לא נינה אלא חנוך. לידיעתך, כחבר וועד לשעבר אני מודע לכל העובדות בנושא הזה כולל לעובדה שאתם מסרבים באופן שיטתי לפתרונות שהוצעו לכם בנושא, בכל מיני אמתלות שונות ומשונות הנתמכות על ידי תאוריות על שפותחו אצלכם בנושא. ב. וועד לפיד עושה באופן שיטתי, מהרגע שנבחר, דלגיטימציה ל- 500 משפחות בניסיונות הבלתי נדלים שלו לייצר שנאה מיותרת בין תושבי שני היישובים. באוירה הזו אל תצפו שלא נסביר את עמדתינו כולל מה אנו חושבים על ההתנהלות של חלק מאנשי הציבור שלכם המובילים אתכם לשום מקום. ג. עיצה פוליטית: אני אישית לקחתי הרבה פעמים תושבים של לפיד טרמפ ביציאה מכפר האורנים לצומת שילת ובכיוון ההפוך ויצא לי לשוחח עם חלק מהאנשים על המצב. לא כדאי לך לשמוע מה דעתם על מסע השנאה של הוועד שלכם. לדעתי בסופו של דבר זה יפיל אתכם פוליטית כיוון שהתושבים יבינו שהם לא מרוויחים מימנה כלום. ד. אין ספק ששני היישובים צריכים בסופו של דבר להפוך ליישוב אחד. אין הגיון להחזיק שני בתי ספר, שני מזכירי יישוב, שני וועדים וכו'. הרי הציבור משלם את זה מכיסו. תחשבו על כפר האורנים כהרחבה של לפיד ולא כישוב "אחר". נניח שהיו מכפילים את שטח לפיד האם גם אז הייתם עולים על בריקדות? תחשבו על משפחה עם ילד אחד, שנולד לה עוד ילד. אז נכון שהילד הראשון צריך להתחלק בצעצועים שלו עם השני אבל הוא גם מרוויח אח. חבל שהמנהיגות שלכם מובילה לסכסוך בין אחים במקום לעשות את ההיפך כפי שהמנהיגות שלנו עושה מהרגע שנבחרה.

המצב הפוך חנוך

אתה והועד שלך אתם הנצלנים שלא נוקפים אצבע וממשיכים לטוס ברחובות לפיד ומודיעים בכל הזדמנות שמבחינתכם הכביש הזה יהיה תמיד לשירותכם גם אם יהיו לכם עוד 10 כבישים אחרים. הסבל של תושבי לפיד בעינך לא קיים. הועד שלך יוצר שינאה בכך שלא מוכן לותר על הכביש. יש כאן יחסים של לפיד נותנים כפר האורנים לוקחים. ככה בכביש ככה בביוב. אני גם מאמינה שאפשר להיות ישוב אחד ואז סוף סוף יהיה ועד אחראי שיסדר שתי כניסות אחת "לשכונה הדרומית" ואחת "לשכונה הצפונית".

ronpel

New member
דבורנית יקרה

תבואי לפגישה הבאה בין שני הוועדים ואז תוכלי לראות מי לא מוכן לוותר , מי עומד בהתחייבויות כתובות ומי היחיד שמנסה למצוא פתרונות. את הפגישות עם סוסן יזמנו אנחנו. את הבאת מהנדס ביוב ניטראלי למציאת פתרון לבעית הביוב הצענו אנחנו. בקרוב גם יהיה דו"ח שלו עם המלצות לביצוע. את מהנדס התחבורה שהציע תוכנית כולל פתרונות להאיט את התנועה בירידה בחיבור בין הישובים הבאנו אנחנו. את הפגישות עם כפר רות והיזמים כדי לקדם כביש גישה נוסף יזמנו אנחנו. מה בדיוק עשו בלפיד כדי לפתור את הבעיות? תבואי לפגישה ותשפטי לבד.

ronpel

New member
איזה שער בדיוק?

יובל היקר מספר עובדות: 1. אין שום שער - יש כביש חוקי שדורש תיקון. 2. תקרא שוב את ההודעה שלי - ביקשתי לבדוק האם גם לאחר מציאת פתרון לכביש נוסף שיהיה ציר הכניסה לישוב ומציאת פתרון תחבורתי שיוריד את העומס במעבר הקיים יהיה רוב לסגירתו - אפילו חלק מחברי וועד לפיד הסכימו שיש על מה לדבר כי הם בעצמם מגיעים אלינו דרך מעבר זה. אין כאן שום דה-לגיטימציה של וועד לפיד. יש כאן נסיון למצוא פתרונות הגיוניים.

איזה שער בדיוק...

תקרא לזה מעבר, תקרא לזה כביש גישה, תקרא לזה הכביש המהיר לכפר האורנים. אני קורא לזה שער. לגבי הדה-לגיטימציה שאתה עושה לועד לפיד - במספר הודעות כבר רשמת שאתה לא בטוח שועד לפיד פועל למען תושביו, ושאתה חושב שרוב תושבי לפיד (הדומם...) לא יסכים לסגירת השער (מעבר בשבילך...). הסיעה הגדולה בוועד וראש הוועד הנוכחי רצו לבחירות האחרונות וכשבמצעם סגירת השער, האם אתה חושב שהיה מדובר על סגירת השער בלי מציאת פתרון לכביש עבור כפר האורנים??? או שאתה סתם מיתמם??? פתרון הגיוני הוא גם סגירת השער. אולי עבורך הוא אינו הגיוני אך עבור מרבית תושבי לפיד הוא פתרון מאוד הגיוני. יובל.

ronpel

New member
על תכניס לי מילים להודעות

שלא נכתבו. אני מבין שהפתרון המדהים הוא להוריד אותנו לחרבתה כי זה מה שמנסים לעשות מאז הבחירות.

eldad at far

New member
בוקר טוב רונן, שתי שאלות:

1. האם במעבר בין הישובים, לאורך הגדר העוטפת את לפיד, אין שער חירום, דרכו נכנסים לכפר האורנים? 2. האם בתוכנית התב"ע של כפר האורנים, אין חיבור לכביש 445?

eldad at far

New member
לא קשור למצב הבטחוני

השער מוגדר כשער חירום על ידי משרד הבטחון שגם מימן את הצבתו, כחלק מגדר הבטחון של לפיד. גם התב"ע של לפיד תוכננה במקור עד לשער הזה. עפ' התב"ע בתכנון חייבים לסמן יציאת חירום וזוהי אכן יציאת החירום של לפיד, שאמורה להיות סגורה בכל ימות השנה, כחלק אינטגרלי מהגדר המקיפה של הישוב (שגם היא ממומנת על ידי משרד הבטחון). למעט מקרי חירום כאמור, ואז היא אמורה להיפתח על ידי גורמי הבטחון (רב"ש וכד').

למעלה