סיפור קצר לתושבי לפיד וכפר האורנים

ronpel

New member
אלדד פשוט לא נכון

ולכן נסיון הצבת השער מחדש נכשל כי משרד הבטחון הבין שזה מנוגד לתב"ע

זה לא גורל - זה מחדל

שער חרום - לחרום ותיכנון לכביש גישה שהפך להיות לא רלוונטי בשל המצב הבטחוני.סליחה אם זה לא היה ברור. שתי שאלות ,אלדד, ואודה לך על תשובות ממש לשאלות אלו בלי לכרוך אותם בענינים אחרים כגון כביש גישה או תרומת וועד זה או אחר: 1. האם אתה מסכים שאם מחר יהיה מי שיפגע בקטע הכביש הזה , למחרת ירוצו כולם לזרז את סלילתו כמתוכנן ומתוקצב? 2.האם אתה מסכים שכל הטיעונים בהם משתמשים להצדקת אי-הסדרת קטע הכניסה יראו לחלוטין לא רלוונטים ,במקרה הטוב,לבני משפחתו של מישהו שיפגע. "זה לא גורל זה מחדל.מחדל של תשתיות לקויות, מחדל של רשויות אדישות..."

eldad at far

New member
תשובותי (ובזאת אסיים כאן)

1. לא. 2. אין לי מושג ואני מקווה שלא נידרש לכך. (ואם במקום המלה "קטע הכביש הזה" תכתבי בשאלתך "כבישי לפיד המשמשים את תושבי כפר האורנים", אז תביני שלא הוגן להתייחס לסוגייה הזו רק דרך צד אחד של המטבע). באמת מיצינו לדעתי.

ronpel

New member
תשובות

1. תסתכל בתב"ע שנשלחה אליך אתמול - לא אין שער - היה שער זמני שהוקם בגדר עד שהוקם הישוב כפר האורנים. בתב"ע יש כביש שממשיך בתב"ע שלנו - זו גם הסיבה שהנסיון הכושל להציב שער חדש ע"י פיקוד העורף נכשל. אם תשים לב אפילו שביל הבטחון הרחב שבוצע באזור זה לא מופיע בתב"ע 2. לא אין בתב"ע 211.1 של כפר האורנים שום חיבור ל445 - יותר מזה התב"ע 211.2 של הגדלת הישוב מותנית בקיום כביש גישה חדש שלא מתחבר ל445 - אשלח לך למייל האישי את פרוטוקול המועצה לתכנון שם זה רשום. בברכה רונן

מכניס מילים?

1. "הבעתי את דעתי האישית לגבי הנתק שיש לדעתי בין דעת הרוב של תושבי לפיד לבין העמדה שהוצגה בישיבה ע"י הוועד והתועלת שמפיקים תושבי שני הישובים מן החיבור הנ"ל בהווה ובעתיד" 2. "יש כנראה מישהו שרוצה לנתק קשרים אלו בכל מחיר ויודע שניתוק הכביש זה הדרך הבטוחה להשיג זאת. אני לא בטוח שרוב תושבי לפיד באותה דעה."

ronpel

New member
יובל שעור בהבנת הנקרא

בשתי ההודעות כתוב שמדובר על אחרי הקמת כביש גישה ראשי לכפר האורנים. אני בטוח שאם תשאל את השאלה הנכונה בלפיד - תקבל את התשובה המתאימה. כאשר מציגים רק אופציה אחת אז כמובן שיש רק תשובה אחת. בהצלחה בסקר

אכן הבנת הנקרא

כפי שכתבתי בהודעתי המקורית או שאינך טורח לקרוא הכל. האם אתה חושב שמישהו מלפיד חשב אחרת? כלומר שיסגרו את השער מבלי שיהיה לכם כביש גישה אחר??? רוב תושבי לפיד הצביעו עבור אלו שהבטיחו את סגירת השער! אף אחד מתושבי לפיד לא חשב שיסגרו את השער מבלי לתת לתושבי כפר האורנים אופציה אחרת להגיע לביתם.

אברהם ג

New member
אנו מודים לתושבי לפיד על הנדיבות

הרבה שהם מגלים בכך שהם מאפשרים לנו בטובם להגיע לביתנו.

הויכוחים על העבר מיותרים

אם בכפר אורנים חושבים שמעבר דרך שער הבטחון של לפיד זה פתרון הולם ומכובד לכביש כניסה אז לדעתי זו טעות.

מעבר מסוכן

זה בטוח לא הפתרון לשום דבר והניסיון לכרוך את בעיית הבטיחות הספציפית לכביש הגישה הוא לדעתי ספין.

המעבר לא מסוכן

יותר מהמשך המעבר בתוך לפיד ליד גני הילדים שהנהגים מכפר אורנים ממש טסים. מה שמפריע לך באמת שהמעבר נראה כמו ג'יפה כי מדובר במעבר פארטיזני לא מתוכנן המיועד לגישה לשער הבטחון של לפיד.

ואת הבעיה הזאת

לפחות ניסו לפתור על ידי הבמפרים. ואולי מישהו מהילדים שבאים לגן עלול להיפגע כי נהג יאבד שליטה על הרכב כי באה מולו משאית שחוסמת את הכביש ? והגיע הזמן להפנים שלא מדובר על כפר אורנים או לפיד אלא על קטע כביש מסוכן לכולם בלי קשר למקום מגוריהם. מה שמפריע לי באמת זה שאני צריכה לעבור בקטע כביש כזה עם המשפחה שלי למרות שיש פתרון. מפריע לי לראות יום יום בעבודתי,מזה די הרבה שנים, את נפגעי תאונות הדרכים בגלל מחדל זה או אחר ולדעת שיש מחדל כזה שלא מטופל למרות התראות ובקשות חוזרות ונשנות ולמרות שניתן לטפל בו מיידית. וגם מפריע לי שאנשים שאני לא מכירה (או כן, אבל הם מתחבאים מאחורי ניק) אומרים לי מה באמת מפריע לי...

אתה צודק!

עד כה נמנעתי מלהכנס לשרשור הארוך הזה, אבל יש מידע שגוי שמתרוצץ כאן וחשוב לתקנו: אתה צודק במאה אחוז! לצערי אנשים נוסעים כמו מטורפים, ורק באמפרים או דו"חות יכולים להיטיב עם המצב. מאחר ומדובר על באמפרים אסור להציב אותם ללא קבלת אישור מגורמים מוסמכים (זה כמו כל תמרור או סימון כביש). אי לכך, כאשר ג'קי פנה אלי בנושא הזה עוד לפני הבחירות, אמרתי לו שנשמח להציב באמפרים, אך מאחר ומדובר על שטח של לפיד עליו לדאוג לקבלת אישור לכך. גם בפגישתנו בשטח עם ראש המועצה - מר סוסן, הסכמנו והנחינו את מתכנן הכבישים לשים כל תמרור או מעכב מהירות שהוא ימצא לנכון. כאמור בכל השרשורים בנושא זה - אין כאן בעיית תקציב. יש כאן רק בעיית היתר ביצוע העבודות. בימים אלו מוגשת התכנית לאישור הוועדה ב"לודים" ומיד לכשתאשר אותה הוועדה נבצע את כל הנדרש, כולל באמפרים כמובן.

ninagil

New member
טסים?

מושי- איל אפשר לטוס ביציאה שיש כל כך הרבה בורות בכביש?

shlomoben

New member
תושבים מלפיד יקרים

אין לנו צורך לנסוע דרך לפיד כשיהיה לנו כביש אחר. אך יש צורך לתקן מפגע בטיחותי קיים כי כרגע אין לנו דרך אחרת. למה ההתעקשות הזו? היא לא מובנת לי.

eldad at far

New member
לרונן ולכולם כאן:

הויכוח הזה עקר. יש כאן שני צדדים עקרוניים מבחינת כולם וניתן להתווכח עליהם עד אין סוף. כנראה שלא נצליח לשכנע האחד את השני, לפחות לא מעל דפי הפורום. צד אחד עקרוני מדבר על הפרשנות הניתנת לתוכניות התב"ע של כל יישוב. זה הצד הלכאורה טכני, וכל אחד מאיתנו בטוח שהוא צודק והשני טועה. הצד העקרוני השני הוא הצד של ראיית הצדק. כל תושב, מכל יישוב, משוכנע שהוא הנפגע בויכוח הזה ומעל ראשו וראשי ילדיו מרחפת סכנת חיים של ממש ופגיעה אמיתית באיכות החיים. למרות שכמו הרוב כאן גם אני משוכנע בצדקת טיעוני, מאחר ואין כנראה אפשרות שנשכנע או נשתכנע במסגרת הפורום, ומאחר וקל מאוד לגלוש כאן שוב לפסים לא נעימים, אני קורא לכולכם לעצור כאן את הויכוח ואת השירשור שכבר מיצה את עצמו.

ronpel

New member
כדי שכולנו נדע על מה אנו מדברים

מצ"ב קישור לתב"ע של לפיד לדבורנית אני מציע לעיין בתב"ע - כי אין שם שער - יש שם כביש (ראה מקרא) וגם דרך הבטחון לא קיימת. אם ברנוצך גם לקבל על זה אישור של גורם מוסמך אז אפשר לפנות לפיקוד העורף שביטל את הצבת השער!!

למעלה