סיפרתי לחברה שהפכתי טבעונית

Gidi Shemer

New member
את לא טועה

לא התכוונתי לומר שהוא לא משווה אותנו לגורילות. הוא כן. הוא פשוט טועה בזה שהוא כותב שהגורילות מייצרות את ה B12 שלהן בעצמן (הבנוסף לשאר הטעויות שלו שהוא ממשיך לפרט אותן בסרטון השני, כולל הטעויות שלו על "טבע האדם").

מרב נוב

New member
אם כן למי להאמין?

הגיע אלי עוד סרטון.
שלאחר צפייה בו אני חוזרת ושואלת למי להאמין?

Gidi Shemer

New member
אני אישית הולך עם המדע

זה הכוון שמאז המהפיכה המדעית הצליח יותר טוב מכל גורם אחר (דתות שונות, מסורות, סיפורים עממיים וכו') לתאר תופעות טבע ומשם אפילו להמליץ ולפתח פתרונות כאלו ואחרים שלעיתים אנחנו שוכחים את קיומם.

שלא תביני אותי לא נכון. זה לא שתצפיות ומחקרים מדעיים מוכיחים טענה באופן חד משמעי. למעשה, מתוך הגדרתו, אין במדע הוכחה חד משמעית. זה גם לא יהיה נכון לומר שהמדע יודע הכל. במיוחד בתחום מורכב כמו תזונה אנחנו רחוקים מלדעת הרבה מאד דברים. אפשר גם להוסיף שגם המדע (ובטח מדע שמתבסס על מחקרים תצפיתניים) מערב הטיות ומדענים עושים טעויות ויש פוליטיקה והכל נכון. עדיין, גיבוש דיעה בעקבות ממצאים ולא הטיות לב הוא בעיני הכלי הטוב ביותר ללמוד. הדבר הכי טוב לנסות ולעשותו היא לשמוע ולקרוא על העובדות מבלי לבוא עם הטייה מוקדמת מראש ש X נכון או לא נכון כי זה מה שמתאים לתפיסת עולמינו.

אגב, מה שאומרים בסרטון על כולסטרול (שהוא חשוב לגוף ברמות מסויימות ושעיקר הכולסטרול מיוצאר כל ידי הגוף) הוא נכון מאד, אלא שדווקא המסקנה שלהם שצריך לאכול צומח כי אין בו כולסטרול היא לא המסקנה היחידה שאפשר להגיע אליה מן הסתם. מה שאבני אומר שם על LDL ו HDL (שזה ספורי סבתא) זה לחלוטין מוטעה.

Gidi Shemer

New member
ושכחתי להוסיף

מהפכת האינטרנט הביאה איתה הרבה דברים טובים. זה מצויין שאנחנו לא מאזינים רק לרופא המשפחה שהיווה בעבר מתווך בין האזרח הקטן לבין עולם המדע (בנוסף לעיתון "לאישה" ודומיו). אנחנו חפצים במידע אמין יותר וזה מבורך.

הבעיה היא שיחד עם זה, החשיפה גרמה לכך שכל אחד ש"יודע" בדיוק איך הכל עובד, כולל אנשים שטוענים שאפשר להיזון מאנרגיית השמש או שיש B12 באבק, מקבל את החשיפה ולא מעט פעמים- החשיפה הזו חזקה ובולטת יותר. זה לא שאני טוען שצריך צנזורה. חופש המידע הוא דבר חיוני. אני כן ממליץ על צנזורה עצמית חלקית. לא לקפוץ על כל סרטון יוטיוב של מאן דהו כי הוא נשמע מאד משכנע.

מרב נוב

New member
צודק בהחלט

אך מכיוון שגדעון רון הוא רופא ויש לו נסיון,
אני נוטה להאמין לו.
וכך גם בסרטון אודות הכולסטרול.
מרואיינים שם רופאים.

Gidi Shemer

New member
בוא אשאל אותך שאלה

נעזוב לרגע את עניין ה"רופא" מול "רופא ברפואה סינית". אני גם לא אפרט את דעתי על אבני.

אשאל אותך שאלה כללית יותר.

מדוע את בוחרת דווקא להקשיב לרופאים האלו ולא להרבה רופאים אחרים שחושבים אחרת לגמרי (ושימי לב, לא אמרתי מי מהרופאים צודק)?

שאלה מצויינת

ודיון בעייתי.
גם הרפואה הסינית העתיקה בהרבה מהרפואה המערבית כפי שאנחנו מכירים אותה, נשענת על שנים רבות מאד- אלפים, של תצפיות ,ניסוי וטעיה והסקת מסקנות. מכאן שלשיטת המחקר המצטבר היא הרבה יותר רלוונטית מאשר המערבית. מאידך נשאלת השאלה מי מעביר אלינו את עקרונותיה, מי אמון על הסקת המסקנות והתרגום מהמציאות הסינית- אקלים, מזון מקומי ועוד למציאות הישראלית. מי מכשיר את המטפלים הסיניים ההו כה רווחים במקומותינו ומי מצייר את הגבול בין שרלטן למי שאינו כזה?
מדוע אנשים מחפשים חלופות לרפואה המערבית ולעובדיה- הרופאים ומה קרה לאמון בין הספק לקליינט.

בעיה גדולה גדולה הדיון הזה

RSPA

New member
בדיוק כמו שתשאל

למה אני נוהה אחר הרב-סוכר ולא אחר הרב-בריח...

מרב נוב

New member
רופא אחר הוא רופא המשפחה שלי

הוא זה שמקבל את תוצאות בדיקות הדם וממליץ על הטיפול.
כשהחלטתי על המעבר לטבעונות ושוטטתי ברחבי האינרטנט נתקלתי בגדעון רון.
לא בחרתי דווקא להקשיב לרופא שמצא חן בעיני.
אלא נתקלתי ברופא שמצא חן בעיני ואז בחרתי להקשיב לדבריו
שנשמעים לי נכונים.
לו על אותה במה בה מצאתי את גדעון רון היה יושב רופא אחר יתכן והייתי מקשיבה גם לו.

גדעון רון אינו ד"ר לרפואה

ולכן אינו מוסמך מבחינה חוקית לאבחן או לרשום תרופות קונבציונליות לטיפול.
אינני יודעת מנין הדוקטורט שלו.
מכירה מישהי שהיא אכן ד"ר לרפואה סינית מטעם אוניברסיטה סינית שבה מלמדים גם רפואה מערבית וגם רפואה סינית.
לא יודעת מאין ההכשרה שלו וכמה היא ערכה.
זו שאני מכירה הינה בעלת תואר אקדמי במדעים מדוייקים עוד טרם למדה רפואה סינית ואחר כך מסלול ארוך, שלא כמו הנהוג בארץ עד לדוקטורט המדובר. אשה מאד מאד מאד משכילה שבוררת היטב מילותיה והבטחותיה.
יוצאת דופן באופן מיוחד.

לפחות על פי מה שטרח להפיץ ברשת

בפרוש כתוב ד"ר לרפואה סינית ולא מצויין מאין ומתי ובאיזה מסלול

הנה

ד"ר רון, החליט ללכת בדרך הלא-קונבנציונאלית. כאשר כל רופא רשם 'פלגין' לכאב ראש, הוא החליט לנסוע ללונדון כדי ללמוד ממה נובע כאב הראש, ולא להשתיק את הפציינט עם רשימה של גלולות. זה אמנם קל לרופא, אבל פוגע בבריאותו של הפציינט.
‏גדעון למד בבית הספר לרפואה לא-קונבנציונאלית בו לומדים גם את עיקרי החומר הנלמד ברפואה ה"רגילה". ככל הלומדים שם ידע גדעון כי בסופו של דבר יסיים לימודיו, אך יהיה שונה מיתר הרופאים. הוא סיים שבע שנות לימוד בלונדון ואחר-כך נסע לסין כדי לעשות את הדוקטורט ברפואה סינית.

תנוח דעתך

אני מבינה ברפואה סינית דבר או שניים והסינים לא רק שאינם דוגלים בטבעונות אלא שבתורת הריפוי בעזרת מזון אצלם יש הנחיות מפורשות לאכילת סוגים שונים של מוצרים מן החי כולל בשר למינהו לטיפול במחלות ונטיות גוף שונות. אז לא יודעת מה מומחיותו של האדון הנ"ל אבל רפואה סינית זה לא.
אני אוחזת בידי ספר בשם ריפוי סיני באמצעות תזונה- מניעה וריפוי, מאת אחד הנרי לו, ספר אחד מיני רבים מאד ובו אינספור דוגמאות של שימוש ברפואה הזו בבשר- עוף,דגים, כבש, חזיר, פרה ובביצים לריפוי ומניעה של מחלות.
סתם דוגמה- חסר דם - ביצת תרנגולת,
שיפור אנרגיית הכבד- כבד
שיפור מצב הטחול- בשר בקר, קרפיון
מחסור באנרגיה- עוף, בקר, צלופח
דלקת מפרקים- מרק דגים על בטן ריקה

ראוי לציין כי מרכיבים אלה הם רק חלק מרשימת ההתוויות למצבים השונים אך הם בהחלט שם! בחלק מהמקרים הם מצויינים כהכרח להצלחת הטיפול התזונתי

וזה על קצה המזלג, אנרגיית המזון לפי התורה הסינית היא שחשובה בעינהם ולא סוגיות מוסריות כאלה ואחרות.

אין שום קשר בין רפואה סינית לטבעונות.

merav999

New member
גם אם נצא מנוקדת הנחה שאבני צודק שלא חייבים

לקחת תוסף B12 - עודף של B12 לא גורם נזק. לעומת זאת חוסר ב- B12 גורם לנזקים שיכולים להיות בלתי הפיכים. בדיקות הדם הרגילות לא מגלות את המצב האמיתי של ה- B12, יש בדיקה מיוחדת לשם כך.

מדובר בכדור קטן בטעם דובדבן ששמים מתחת ללשון פעמיים - שלוש בשבוע וגם לא יקר במיוחד.

תחשבי בעצמך אם את מוכנה לקחת את הסיכון שאבני טועה ולהזיק לעצמך או לקחת B12 ובמקרה הגרוע - לקחת סתם "סוכריה".

מרב נוב

New member
אם ימצא חוסר בויטמין

אשלימו ע"י הרפואה הקונבנציולית, כפי שעשיתי ממילא עד כה.
כרגע אני בהפוגה מתאם הרופא, "מחסניי מלאים", נאמר לי.

את הסטטינים אני רוצה להפסיק.

goola8

New member
וואו, כמה הטעיות

ככה לא עובד גוף האדם.

להאכיל אנשים בשקרים זו לא הדרך הנכונה לשכנע בטיב הצמחונות

האדם אינו אוכל בשר מטבעו

שינויים אבולוציונים לוקחים הרבה יותר מ-10000 שנים. למעשה הם לוקחים לפחות חצי מליון שנה.
כך שאנו דומים לאדם שניזון לפני חצי מליון שנה מליקוט ולא מציד.
בדומה לגורילות וכו'.

בשר אנו אומנם יכולים לעכל אך ממש בצורה לא טובה, הוא "יושב" לנו במערכת העיכול יותר מדי זמן, מספיק להרכיב ולהחמיץ את הדם, החלבון שלו לא מתאים לנו לגוף. הגוף מתעייף ממנו כיוון שהוא צריך לפרק אותו קודם כל לחומצות אמינו ואז ליצור חלבונים משלו. בקיצור, הגוף שלנו וכל מערכותיו מותאמות לאכל מהצומח.

השיניים שלנו, אורך המעי שלנו ועוד הרבה מאד פרמטרים מצביעים על כך שהדלק שהכי מתאים לנו הוא מזון מהצומח. כל השאר - נזקים על גבי נזקים.

למעלה