סכמ"ש!! אני פה. הכל טוב.

תחשבי על זה,

ילד בן 10 מקבל ספר והעולם שלו מתמוטט עליו, כל מה שהוא הכיר כל חייו מתגלה כשקר.
העיירה שלו? שקר. כל אחד מהאנשים שסביבו? שקר. אמא שלו? לא מי שהוא חשב שהיא. אהבה אותו? מבחינתו גם זה שקר, היא הרי רעה מהאגדות, בשביל ילד אין יותר רע מזה. הוא מזועזע.
אבל אהבה לא עובדת ככה, הוא לא יכול פשוט להפסיק לאהוב אותה. הוא פשוט משוכנע שהיא לא אוהבת אותו. רעים מהאגדות מסוגלים לאהוב?
ושזה כל עונה 1 היא ממשיכה לשקר לו ממש לא עוזר לה.

Macphista

New member
מממ

יש משהו בדברייך.

ובכל זאת הפער ביחסים בניהם בין העונה הראשונה לשנייה צורם לי.
למרות שגם בתחילת העונה השנייה הוא ניסה לברוח ממנה ורצה לגור עם דייויד.
מממ
אולי השינוי האמיתי היה כשלבקשתו היא עזרה לאמה וסנואו לחזור מהיער המכושף לסטוריברוק?
או אפילו לפני זה, כשהיא הבינה שהיא לא יכולה להחזיק בו בעזרת קסם בלבד ונתנה לו ללכת לגור עם דייויד?
כל העניין הזה של להיות טובה יותר עבור הנרי.

את מחפשת שינוי, נקודת מפנה,

ואין כאלה.
הזמן עשה את שלו, הוא לומד מיום ליום לתפוס את המציאות החדשה שלו ולהבין שהמצב מורכב.
לא מבין הכל לגמרי, מבין מספיק בשביל ילד בגילו שנמצא במצב הכי מסובך בקללה הזאת.
מה שהנרי אומר שוב שוב זה שהפריע לו שאמא שלו שיקרה לו, וזה הפסיק בעונה 2, אפילו שלא מבחירתה.
הוא לא סתם בורח, הוא מציב לה תנאי פשוט - תוכיחי לי שאת אחרת.
בינתיים היא הוכיחה לו שהיא בדיוק אותה מרשעת מהספר - הוא בא למשרד ורואה אותה תוקפת את סבא שלו.
כל העיירה מפחדת ממנה, אף חבר לא יבוא להנרי הביתה. הוא מתרחק מהרוע שלה, הוא בשום שלב לא שונא אותה.

Macphista

New member
הגיוני

למרות שהצפייה בפרק השני בעונה הראשונה נתנה לי תחושה שהוא ממש שנא אותה בתקופה ההיא.
אבל כן, כמו שכתבת, הוא ילד שמתהפך עולמו והזמן עושה את שלו וכו'..

אני באמת בטוחה שהוא תמיד אהב אותה

רק היה משוכנע שהיא לא אוהבת אותו ובנוסף לכל השקרים זה שבר אותו.
הוא אמר לאמה במפורש "אמא שלי לא אוהבת אותי, היא רק מעמידה פנים".
אפילו לא צריך להכיר את הדמות של הנרי בשביל להבין אותו, כל ילד יגיב ככה כשיגלה שהכל אבל הכל סביבו זה שקר. הוא לא יבין מיד ש90% היה שקר ואילו האהבה אמיתית.
רג'ינה היתה יכולה לומר לו אני אוהבת אותך ואתה צודק, הספר אמיתי. הוא היה לומד להתמודד עם זה.
אבל היא חיכתה שהוא ירד מזה ובינתיים הוא נשאר עם ההרגשה שאמא שלו לא אוהבת אותו. עצוב.

shirush3

New member
נקודה מעניינת

רוב העונה הסתכלנו על זה מהנק' מבט של רג'ינה, אבל באמת כמסתכלים על זה מהנק' מבט של הנרי זה נראה אחרת. (
)

ברוכה הבאה

כי הוא לא מתנהג אליה באהבה, איך הוא השאיר אותה לבד בחנות של גולד שכולם הלכו למסעדה ואותו דבר עשה בבאר.
הוא האמין מאוד מהר שהיא אחראית לרצח של הצרצר.
וגם אני לא סובלת אותו

זו לא ההגדרה של אהבה...

לאהוב אותה זה דבר אחד ולהיות בצד שלה זה דבר אחר.
למשל הלחש ההוא שהיא ניסתה לעשות - לא היה מוסיף אהבה מצד אחד, והוא כבר אהב אותה מצד שני. זה רק היה גורם לו להיות נאמן אליה בלי תנאים, מה שהתאים לרצון היחיד שלה - שהוא יגור איתה.
אם רג'ינה היתה חוזרת מממד אחר אחרי זמן רב, הנרי היה קופץ עליה ומחבק אותה והולך לאכול איתה. הוא בסך-הכל התגעגע לאמה וסנואו.
בדיוק כמו שבפרק האחרון הוא רץ לזרועות של רג'ינה אחרי שהחזירו אותה משני הפסיכים.
ובקשר לרצח ארצ'י, לא אמה ולא הנרי האמינו עד שראו. רג'ינה בעצמה אמרה שזו היתה הפללה מדויקת ושכל אחד היה נופל בה.
דרך-אגב, זה מאוד חמוד שכשארצ'י בא הנרי קופץ ואומר "ידעתי", ככה מתנהג כמו ילד אמיתי שבעצם רוצה לומר "נורא נורא קיוויתי".

shirush3

New member
סופשבוע

דבר ראשון שיהיה לך המון בהצלחה בתחרות

איזה סוג קאפקייק אתם הכי אוהבים? לא אכלתם אף פעם?! רוצו לאכול! בשניה זו!!! אני אוהבת יותר את הפשוטים או שוקולד או וניל ותותים בעיקר
, אבל אני מתה על המעוצבות האלה שלא בא לך לאכול רק בשביל לא להרוס אותן

קאפקייקס זה כזה מתוק

היום הכי טוב השבוע: אעעעעע כל השבוע הזה יום אחד טוב

הייתי 3 ימים בסלובניה(כולל שבוע שעבר) + יום טיול באיטליה ואוסטריה ואז עוד 3 ימים בקרואטיה וווואוו פשוט וואו
הירוק כ"כ יפה והיא מזג אוויר נורא נעים, היה גשום, אבל קור נעים כאילו הדליקו מזגן בחוץ
היום הפחות טוב השבוע: לא היה ממש, אבל מאתמול עד היום בצהרים הייתה לי מיגרנה שסרבה לעבור!
הדבר שהכי הצחיק אותי השבוע: כל מיני קטעים בטיול ובעיקר שכמעט כולם חשבו שאמא שלי היא אחותי
קניית השבוע:
כשלוקחים אותך למרכז קניות ענקי בלי מע"מ במדינה ממש זולה... מסכן הכרטיס שלי
בפירוט: ארנק, חולצות, מעיל, נעלים של נייק, קצת איפור, ליקר, צעיף לקיץ, תיקים, מלא שוקולד ומלא ופטל אדום ואוכמניות טריות כי OMG זה הדבר הכי טעים בעולם!! (אוי גם התותים שלהם כ"כ אדומים ומתוקים
)

תוכניות לשבוע הבא: לחזור לשגרה *פרצוף מפוחד*
סדרה: קאסל! בא לי שיחזור!!
סרט: אני רוצה לראות איירון מן 3 כבר

ספר: ריקוד עם דרקונים
התחלתי את הפרולוג והוא מדהים

שיר: לא ממש שמעתי מוזיקה השבוע

תמונת השבוע: הנוף מחוץ למלון בסלובניה
(אני אעלה במהלך הסופ"ש עוד כמה תמונות
)

הדליקו מזגן בחוץ

המלון נראה כזה מקסים, נשמע טיול מדהים, איזה כיף.
והכי באסה בעולם לחזור לשגרה אחרי חופשה כזו

עוד לא המשכתי עם קאסל, עשיתי השלמות של הסופי עונה שחיכו לי,
וראיתי את הספיישל של פלל שהיה השבוע: הם עשו ספיישל תקציר של כל העונות, ממש סדר בעלילה המוזרה הזו, מה שטוב שהם הוציאו את כל הסיפורי משנה הלא קשורים והשאירו רק את הדברים החשובים - הזכירו לי הרבה דברים שבכלל שכחתי, מחכה כבר ליום רביעי הבא!!

גם אני במתח מהסיום

מעניין מתי ואיפה נראה אותה
עכשיו...
וואו, כבר עונה רביעית!

shirush3

New member
באמת מעניין

הפרק האחרון השאיר אותי ככה-

הוא משנה דברים

ayalam44

New member
גם אני רוצה מרכז קניות ענק בלי מע"מ

אבל אמא הייתה באילת וקנתה הרבה דברים חסרי מע"מ
(כולל את החלק השני של משתה
שיר איך כבר הגעת לחמישי?? אחרי זה נצטרך לחקות כלכך הרבה
)
איזה כיף שנהנת התגעגענו

סכמ"ש

שאלת השבוע: בגלל שנכנסתי לתחרות של מאקו- אוכל טוב, ונתנו לי תקוות, אז זה משפיע על השאלה שלי: איזה סוג קאפקייק אתם הכי אוהבים? לא אכלתם אף פעם?! רוצו לאכול! בשניה זו!!! קודם כל בהצלחה. דבר שני, מה ההבדל בין קאפקקייפ למאפינס? קפאקייק הכי טעים שאכלתי אי פעם היה שוקלד ממולא בקרם ברום שוקלד וקרם פטל.

היום הכי טוב השבוע: שבת. מסיבת יומהולדת של הגדולה

היום הפחות טוב השבוע:

הדבר שהכי הצחיק אותי השבוע: בנותי היקרות, שמתעקשות לריב על כל דבר בעולם, כולל למי יש יותר שיערות על הראש, והפופיק של מי יותר בולט.....

קניית השבוע: ציוד לקמפינג

תוכניות לשבוע הבא: להתאושש מהקמפינג ושיעורי שחייה לבנות

סדרה: עדיין לא התאוששתי מחתונה אדומה....

סרט: החתונה של רפונזל ופלין ריידר. ראינו כבר עשרות פעמים, וזה מצחיק כל פעם מחדש

https://www.youtube.com/watch?v=wgL1JQrkTnU

ספר:

שיר: אנחנו בקטע של שירי ילדות ישראלים. הפליא אותי לגלות שיש מבוגרים שלא מכירים את השירים שגדלנו עליהם.......
https://www.youtube.com/watch?v=2drYXmnDsJk
https://www.youtube.com/watch?v=udHOyk8R0Tk

תמונת השבוע:

אני פעם ראשונה רואה את זה

יווו זה היה הורס!!!

תודה תודה - אני כבר מחכה מחר להראות את זה לזואי, היא כ"כ תאהב את זה

shirush3

New member
אוי הקטע של החתונה גדול!!

איך לא ידעתי על זה עד עכשיו?!

ayalam44

New member
יאוו רפונזל

זה ממש חמוד ומצחיק

איך לא ידעתי על זה עד עכשיו

הסרט חתונה קרע אותי

ישר שלחתי לחברות שלי

ההבדל בין קאפקייקס למאפינס פשוט מאוד.
1. קאפקייק יותר אוויריר, פחות כבד למאכל.
2. קאפקייק מקשטים לרוב, מאפינס לא.
כשאני חושבת על זה, יש עוד משהו, מאפינס יש גם מלוחים, קאפקייקס עד כמה שידוע לי, זה מתוק...
מקווה שעזרתי

למעלה