סכמ"ש!

סכמ"ש!

אני בנאדם מיוחד. כל היום התלהבתי שמחר שבת אבל לא זכרתי שהיום שישי - יום הסכמ"ש!!!

שאלת השבוע: ראש השנה! התארחתם? ארחתם? שתפו!
היום הכי טוב השבוע:
היום הפחות טוב השבוע:
הדבר שהכי הצחיק אותי השבוע:
קניית השבוע:
תוכניות לשבוע הבא:
סדרה:
סרט:
ספר:
שיר:
תמונת השבוע:

סכמ"ש - חג שמח

שאלת השבוע: ראש השנה! התארחתם? ארחתם? שתפו! בערב חג אכלנו תפוח בדבש ושתינו יין. אבל את ארוחת החג דחינו למחר בערב כי יום רביעי לא ממש נוח שאין חופשה מבית הספר והעבודה, וכולם עסוקים.

היום הכי טוב השבוע: אתמול. הגדולה ביקשה שאני אבוא לבית הספר שלה כדי לעזור לה לספר לכיתה על החג. הדפסנו תמונות של סימלי החג, ובזמן שאני הסברתי על כל סמל, היא הרימה אותם גבוה, ועברה בין החברים שלה שיראו. בפלאפון שלי נתתי להם לשמוע תקיעת שופר, ובסוף כיבדנו אותם בתפוח בדבש. הם היו כלכך מתוקים Happy sweet year הם לא הפסיקו להגיד אחד לשני ועשו לחיים עם התפוחים. היה כיף.

היום הפחות טוב השבוע:

הדבר שהכי הצחיק אותי השבוע: הקטנה שלי משחקת קצת בפראות בסט תה מחרסינה. אני מעירה לה פעם אחרי פעם, ובסוף אני אומרת לה שעוד הערה אחת, ואני לוקחת לה את הסט "but mom, my ears keep not listing to you" נשפכתי מצחוק, אבל אז לקחתי את הסט כי האוזניים שלה המשיכו לא להקשיב.

קניית השבוע: מפת שולחן חגיגית שאני רוצה לקנות מאז נובמבר הקודם

תוכניות לשבוע הבא: כל מה שלא הספקתי השבוע

סדרה: רמזור האמרקינית. באמת מצחיקה, בוטלה אחרי 13 פרקים. הזוג הכי מוצלח הוא הנשוי הם מאוד מזכירים את אדיר מילר וליאת הר לב בכימיה שלהם, הם פשוט הורסים, ורק בגללם שווה לראות! הדמויות של אדיר מילר וליאת הרל לב בגרסא האמריקנית מעצבנות!! מעצבנות!! מעצבנות!! ואת הרווק האמריקני אני מעדיפה פי אלף עשרת המונים על נירו לוי הערס הדוחה.

סרט: how to train your dragon - סרט מצוייר מעולה!! חיי פיי - אלוהים איזה סרט משעמם ונורא.... טוב הסוף קצת לא צפוי ומעניין, אבל לא שווה את הסבל של השעתיים שקודמות לפואנטה

ספר: אורנג' איז הד ניו בלק. הקשר בין הסדרה לספר מקרי לחלוטין!!

שיר:

תמונת השבוע: בשבת הקודמת הלכנו לעמותה לאימוץ בעלי חיים, ואחרי שעתיים מותחות במיוחד יצאנו עם זוג גורים מתוק לחלוטין. הרקולס (האפור) ואופיליה (עם הסינר הלבן). אושר בבית (חוץ מאשר הבנות רודפות אחריהם)

Macphista

New member
מזל טוב!!!!

יו איזה כיף! חתולים חדשים!
אז אני מנסה להבין מה השפה הראשית שמדברים בבית- אנגלית או עברית?

אל תנסי

מדברים גם וגם.
הבנות מדברות רוב הזמן באנגלית, עם כולם, אבל יודעות ומבינות עברית.
אני מדברת רוב הזמן באנגלית, עם ישראלים רק בעברית. משתדלת לדבר עם הבנות בעברית.
בעלי מדבר חצי חצי, תלוי עם מי. משתדל לדבר עם הבנות בעברית.

דרך אגב, השעה 1 ורבע בלילה עכשיו, אני בסלון כותבת, והחתולים מכורבלים עלי, מגרגרים, כל אחד בצד אחר. כיף כיף כיף

Macphista

New member
איזה כיף לך!

חתולים קטנים מגרגרים... תענוג.
החתולמפלצת שלי ישן על הרצפה כרגע (11:21) ומתקרר מהחום וכל מי שמתקרב אליו מקבל שריטה.

טוב, מגניב. דו לשוניות. זה מפתח יכולות קוגניטיביות.

יווו איזה מתוקים!! תתחדשו על הרכש החדש

איזה מקסים מה שעשיתן בבי"ס, כל הכבוד לך על הסובלנות והמעורבות שלך

והקטנה שלך ממשיכה להצחיק אותי

Shiri from the block

Active member
מזל טוב על החתוליםםםםםם!! איזה חמודים!! אין עליהם!
ובכלל להיות בבית בלי בעל חיים זה כל כך משעמם. הם מעבירים רגעי שיעמום בצורה מעולה חח

Macphista

New member
מסכמשת חג ארור

שאלת השבוע: ראש השנה! התארחתם? ארחתם? שתפו!
גם וגם. למזלי ארוחת חג הומה אנשים אחרונה הייתה כשהתארחתי. בערך. זה היה אצל סבתא שלי אבל אנחנו ודודה שלי הבאנו את האוכל. ו.... זה מאוד לא נוח לעשות ארוחות חג כשיש אדם דתי חסר התחשבות לכל האנשים האחרים. הכל חייב להיות בלו"ז שלו לפי זמן חזרה משוער מבית הכנסת שכמובן בדרכ מצריך המתנה של שעתיים אחרי השעה המשוערת כי הוא תמיד נשאר לסדר שם כסאות או השם יודע מה, אבל בפעמים הבודדות שהוא מקדים ב- 6 דקות ולא מבין למה כולם לא עומדים דום עבורו ברגע שהוא מגיע מתחילות הצרות. אז מלבד הפיגור של אבא שלי שהורס כל חג, שבת, אירוע משפחתי, יום רגיל- הרי זהו תפקידו של החוזר בתשובה במשפחה חילונית- להיות פוץ שנוא, אז מלבד זה סבתא שלי החליטה לצעוק הוראות לכל העולם, לדרוש שישרתו אותה ואת אבא שלי בלו"ז שהתאים לה בלי התחשבות בכל שאר האנשים שסידרו, ניקו, שטפו כלים וכך יצא שהיא דרשה לקבל את הקומפוט שלה בזמן שהיא ואבא שלי היו היחידים שישבו ליד השולחן. שאר האנשים היו עסוקים בפינוי ניקוי שטיפה וארגון, אבל היא צעקה "אנחנו מחכים!". ואני איבדתי את זה... הגשתי להם ושאלתי אם הם נהנים לאכול לבד בשולחן גדול וריק כששאר האנשים משרתים אותם. סבתא שלי אמרה "עכשיו העלבת אותי" ואמרה לאבא שלי "הבת שלך העליבה אותי. עכשיו לא אוכל את זה". זרקתי לה עוד איזה מילה והיא כבר עשתה את עצמה כאילו היא זורקת את הכפית וקמה מהשולחן. אמרתי לה- "את תשבי, אני אלך". והלכתי הביתה כשרוב האנשים שם לא הבינו מה קרה בכלל.
אז זה ההיילייט של החג שלי.

היום הכי טוב השבוע: X

היום הפחות טוב השבוע: היה שבוע גרוע באופן כללי. בין ראשון לשלישי ביליתי עם מדבקות על הגב שגילו לי שאני אלרגית ליותר מדי דברים, ביום שלישי התאבלתי על רוב הליפסטיקים שלי שמכילים את אחד הרכיבים שאני אלרגית אליהם, ואז רביעי-שבת חג ארור. אני באמת חושבת שאם לא אמצא עבורי מהר איזה תעלת ביוב לעבור לגור בה במקום לחזור לגור אצל ההורים אתלה את עצמי די מהר.

תוכניות לשבוע הבא:לסיים טיוטה ראשונה של התזה. לארוז את הדירה שלי.

תמונת השבוע: החלטתי על היעד הבא לטיול מאסיבי- מזרח אירופה- מצפון לדרום- להתחיל ברוסיה, לסיים בבלקנים, עדיפות לסיום במונטנגרו.

מתי את רוצה לנסוע?

הייתה נשורת אחרי שיצאת מהבית? כל הכבוד לך, הרבה היו סותמים כדי לא לטלטל כלום וכדי לא לעצבן אף אחד ושומרים בפנים, עדיף בחות מבפנים!!
למה את צריכה לעבור דירה?

Macphista

New member
רציתי לנסוע עכשיו

זה הזמן המתאים ביותר.
בין סיום לימודים, לבין התחלת... לא באמת יודעת מה אמור לקרות עכשיו.
אבל זה לא מסתדר עם מי שרציתי שיסע איתי. הוא עוד עושה סמסטר קיץ ותקוע בלימודים/מבחנים לחודשיים הקרובים.
אני עוברת דירה כי סיימתי ללמוד. אין עוד סיבה להישאר בעיר הזו, אין יותר מדי אפשרויות תעסוקה ולמען האמת נשבר לי מהעיר.
אני מצד אחד רוצה לגור קרוב להורים ולחברים, מצד שני... אצטרך למצוא עבודה ממש מהר כדי שכמה שיותר אגור "קרוב להורים" ולא "עם ההורים" לאורך זמן.

לא הייתה נשורת משמעותית. כולם יודעים שאני לא סותמת את הפה על דברים כאלה. אני לא מסוגלת.
מלבד סבתא שלי אף אחד לא בא אלי בטענות. היא בלתי נסבלת. חשבנו שזה התחלה של אלצהיימר אבל זה לא. היא סתם רעה. שזה לא משהו חדש. רק... נהיתה רעה יותר.

בכל מקרה ראיתי עכשיו את הקטע עם ארז טל והמיילים- מעולה!
טלוויזיה במיטבה!

גם לי יש סבתא כזו

אז מתי תסעי? את חוזרת ללימודים באוקטובר?
לכמה זמן את רוצה לנסוע?

Macphista

New member
הלו!

אין חזרה ללימודים באוקטובר.
גמרתי ללמוד!

לא יודעת מתי אסע, רוצה לכמה חודשים.

סיימת?? חשבתי שסיימת סמסטר

קולולולו

עכשיו אני מבינה את נושא הדירה והעבודה - בהצלחה ענקית מותק!!!

אז אפשר לומר שהלך טוב...

נשמע לא פשוט וטוב שעבר.
איך שאר האנשים הגיבו לכל מה שקרה לפני היציאה [הדרמטית אני חייב לציין
]? הם גם התעצבנו או שהשלימו עם רוע הגזירה?

ומה זאת אומרת עם האלרגיות? את אלרגית לעוד כמה דברים חוץ מהשומן כבשים ההוא?

Macphista

New member
מתכות- קובלט וניקל

עכשיו אני רואה שקובלט הוא גם רכיב של B12 ויש לי מחסור בB12 והונחתי לקחת כל יום כדור. אני זוכרת לקחת אותו בערך פעם בשבוע.
חבל שהרופאה לא אמרה על זה כלום.
עכשיו בדקתי את הרכיבים של ה B12 וזה לא רשום שם.
מממ

הנחתי שיש לי אלרגיה כלשהי למתכות. העור שלי תמיד צועק הצילו אחרי שעות בודדות עם תכשיטים לכן אני בקושי הולכת עם תכשיטים. עכשיו זה רק קיבל אישור רשמי.
ולא נשכח את פריחת הברוש...
אוף, הפכתי לאנשים האלה עם אלרגיות.

האנשים... כעסו בשקט. הרי אם אומרים לה משהו זה הופך מיידית לפיצוץ והיא מתנהגת כמו ילדה בת 6, ע"ע "הבת שלך העליבה אותי". כאילו שאכפת לו. אז אתמול החליקו עם ההתנהגות שלה. במקרים אחרים נוצרים ריבים אדירים ואיומים על הדרה מהירושה ושטויות כאלה.
אף אחד לא הופתע, לא מההתנהגות שלה, ולא מהתגובה שלי.

LeAnnDylan

Well-known member
איזה עצוב

ממש עצוב לי לקרוא הודעות חג כאלה. זה לא חג. חג אמור להיות כיף ומלא באנשים שאוהבים. לא ככה

מצד אחד, אני מבינה אותך, כי אם הייתי עושה חג עם המשפחה מצד אמא שלי סביר להניח שהייתי חוזרת עם חוויות דומות. שם כולם רבים אחד עם השני ואין רגע אחד שקט ושמח בחג.
לכן אני נמנעת מלהגיע לשם אי פעם באירועים המוניים. מידי פעם בשבתות כשאף אחד מהדודים המעיקים שלי לא שם אני נוסעת לבקר את סבא וסבתא שם עם בת דודה שלי ואז נחמד לנו. וול, נחמד באופן יחסי כי אז סבתא שלי אוהבת להתלונן על כל דבר בעולם בערך אבל זו סבתא. מה עוד יש לה לעשות חוץ מלהיות זקנה ולהתלונן?

בגלל זה אני שמחה שיש לי את המשפחה של אבא שלי שהם מדהימים אחד אחד, כולם ביחסים מעולים אחד עם השני ותמיד כיף ושמח בחגים/אירועים.

לגבי אלרגיות

אני אומנם לא עשיתי בדיקת אלרגיות (למרות שאני חייבת לעשות) אבל אני בהחלט מזדהה עם החוסר יכולת לשים תכשיטים (לא שזה מונע ממני ואני לא יוצאת מהבית בלי אקססוריז- אבל בערב כשכולי פריחה, זה לא כל כך נעים) הדבר הכי נוראי אצלי זה האוזניים. אני לא יכולה לשים שום עגיל בלי שהאוזן שלי תמות. לא זהב, לא כסף, לא רפואי, כלום

גם לך יש בעיית אוזניים או שזו רק אני? זה כזה מתסכל כי אני מתה לעשות עוד חורים באוזניים אבל אני פשוט לא יכולה. פעם האחרונה שצירפתי עוד חור לאוזן מצאתי את עצמי במיון

Macphista

New member
היו לי עגילים כשהייתי ילדה

אני חושבת שעשיתי חורים בגיל... לא יודעת... 12 אולי? לא זוכרת.
בכל מקרה בכיתה ח' התחילה לי פריחה באוזניים ביחד עם זיהום מטורף גם בתוך האוזן- במקום של החורים של העגילים.
הוצאתי את העגילים (וזו הפעם האחרונה בחיי שהיו לי עגילים באזניים), שדווקא היו זהב אמיתי ולא סתם מתכת, והתפתחו לי מעין גושים במקום בו היו חורים. בהתחלה הם היו מאוד גדולים וביחד עם הזיהום שנראה כלפי חוץ והפריחה על כל האוזן זה היה דוחה לחלוטין. אבל הפריחה נעלמה אחרי כמה ימים, וגם כל המוגלה והזיהום והאיכסה... אולי אחרי כמה שבועות.
אבל הגושים האלה היו איתי באוזניים שנים. מעין גושים קטנים במקום חורים.
דיברתי על זה עם אמא שלי לפני כמה ימים בעקבות הגילוי.
והיא אמרה כזה- כן היה לך אבצס באוזן.
ואני- ולא לקחתם אותי לבית חולים?
היא- לא מה כבר היו עושים? זה עבר במילא. רואה, היום אין לך כלום.
אמא שלי נהדרת...
בכל מקרה היום מן הסתם אין לי חורים (נסתמו טוב טוב), אבל יש שתי צלקות קטנות איפה שהיו החורים (ולא נקודות עדינות של חור באוזניים, אלא צלקות יותר משמעותיות אבל לא באמת בולטות למי שלא בוחן ממש את האוזן שלי) וכשממזמזים את הצלקות מרגישים שיש בפנים משהו. כאילו שנשארה שם גולה פצפונת.
כמובן שדרשתי מאמא שלי להרגיש והיא כזה- אוי נו זה כלום. בהשוואה למה שהיה לך שם פעם...
נפלא.

למעלה