סכמ"ש!!

ג'יהאד?? די! מאכזב

אתה נמצא בנקודה ממש קשה, כל המשפחה שלך דתיים הדוקים?,
אין איזה חלוץ שחזר בשאלה לפניך וסלל דרך?
מה יקרה אתה חושב אם תספר להם?

יש לי בן דוד שיצא בשאלה

בערך. אני גדול ממנו בחודשיים אז יהיה מוזר ששנינו נצא.
המשפחה שלו לא כל כך מקפידה אז זה לא אותו הדבר.

ואין לי מושג מה יקרה בגלל זה החשש לספר

Shiri from the block

Active member
חחח זה משעשע אותי כל אחד פה חושש לצאת מארון אחר..
אחח למה החיים חייבים להיות קשים וצריך לחיות בחששות וחרדות....

Macphista

New member
חחחחחחח טוורקינג! מלך הטוורקינג!

יו זה היה מצחיק!

(לא הבנתי את הרפרנס ואני מוטרדת כי אם זה רפרנס מתרבות פופולארית אני צריכה לעמוד בפניה ולהתבייש שלא הכרתי)

רגע, אז מתי הגיוס?

תקשיב, לגבי עניין ה"בז ליהדות כדת". למה אתה מעריך את שאר הדתות? הנצרות נראית לך חסרת פגמים? האיסלאם? בודהיזם?
איך שאני רואה את זה, הבעיה מתחילה מ"דת". כשההבדלים המרכזיים בין "דת" ל"כת" נובעים ממימון כלכלי ואינטרסים פוליטיים שמובילים לכמות נכבדה של 'מאמינים'.
יש לנו הרבה מאוד כעס לכיוון היהדות כי... זה מה שאנחנו מכירים, חיים לפיה, לומדים... או נגעלים ממנה שוב ושוב. הדתות האחרות לא טובות יותר. חוקים מטופשים קיימים בכל הדתות, רעיונות לא רציונאליים, דרישות שנוגעות את טבעו של האדם והזיות מפגרות קיימות בכל הדתות.
ספציפית לגבי יהדות- כל הקונספט הזה שאנחנו העם הנבחר ואנחנו טובים יותר מה"גויים" זה רעיון מחליא שרק מעורר גזענות ושנאה. ואני מדברת על גזענות ושנאה שלנו כלפי כל מי שלא יהודי, עוד לא נכנס לזה שזה מעורר אנטישמיות. וכמובן לא נזכיר את היחס לנשים ומערכות יחסים. הלכתי לתיקון שבועות בנושא מגדר וזוגיות, חשבתי שזה יהיה מתקדם כי זה שווק לציבור דתי-לאומי וחילוני. היה מזעזע! מזעזע! בשלב מסוים נרדמתי כמובן, אבל בחלקים שהייתי ערה- מזעזע!
אפשר להמשיך ולהמשיך על כל מה שגרוע בדתות בכלליות וביהדות ספציפית, אבל כל זה לא משנה כי נראה שכבר החלטת.
ויש סיכוי שההורים שלך כבר יודעים, או שהם לא יופתעו מי יודע מה.
אז... יאללה, זה רק עניין של זמן עכשיו עד שתאזור אומץ.

חחח התגובות שלך לפעמים קורעות אותי

"בשלב מסוים נרדמתי כמובן"

ולא, אני לא מאמין בשום דת. פשוט כל חיי גדלתי על ברכי היהדות ורק אותה אני מכיר בשביל לבקר אותה.
אבל כמובן שאני לא מעריך את שאר הדתות [זה בגלל "ג'יזס"? אני אומר את זה כי זה מצחיק
] כולן שטות אחת גדולה.
אחח נחיה ונראה... בעז"ה

הגיוס עדיין בדצמבר |פצוע| ואל דאגה בקשר לרפרנס, זה מתכנית טלוויזיה מצוירת לילדים בשם "סדריק" אפשר לומר שהיא די חדשה ואף פעם לא סבלתי אותה...

shirush3

New member

הבעיה ברוב הדתות זה שלקחו אותן לכיוונים קיצונים וכל דת חושבת שהיא הכי טובה

אם לא היו דתות מעניין איך היה נראה העולם

ayalam44

New member
כבר ספטמבר

שאלת השבוע: איך אתם עם זמנים? מגיעים בזמן, מאחרים או בדיוק בשניה שהייתם צריכים? בכללי אני בסדר.. אבל לבית ספר המורות כבר התייאשו ממני

היום הכי טוב השבוע: שני שלישי בירושלים! בערב היה קר קר! וגם בבוקר תענוג

היום הפחות טוב השבוע:-
הדבר שהכי הצחיק אותי השבוע: סבתא שלי מנסה לצלם במצלמה פנימית באייפד

קניית השבוע: כרית עם ינשופים

תוכניות לשבוע הבא: להתחיל שרות
ולחשוב מה לעשות ביומולדת

סדרה: הייתי אומרת המרוץ למיליון אבל כלכך הגיע לבנות דודות לזכות!! אווף

סרט: נוופ
ספר: סיימתי את החלק הראשון של ריקוד עם דרקונים
חלק ב היר איי קאם!
שיר:
תמונת השבוע: הנופ מהדירת שרות שלי

Macphista

New member
רגע רגע רגע

גם בזה יש שני חלקים?!
אוי אלוהים אני לעולם לא אגמור את הספרים האלה.
לא מתאים לי, אני אוהבת להתחיל משהו ולסיים בפרק זמן סביר. כל הקונספט הזה של סדרת ספרים שלא נגמרת לא עושה לי טוב.

בהצלחה בשרות!
מה הולכת לעשות ואיפה?

למעלה