סליחה שאני פותחת שרשור חדש אבל...

מצב
הנושא נעול.

שיר ורד

New member
ביטוח קולקטיבי מחייב חתימת עובד

מוזר, כי ביטוח/פנסיה יתקיים רק אחרי
חיתום הצעת הביטוח. סוכן צריך לשבת אתך, להסביר לך את מהות הביטוח ולהחתים אותך. אם פוטרת פחות משנתיים מאז תחילת הביטוח אין ממש ערכי פדיון וזה נורא חבל, משום שמה שנצבר בקרן בשנתיים הראשונות מיועד בעיקר לכסוי ביטוחי ופחות לחסכון. 25 ש"ח קבוע נראה כמו תשלום לתכנית קולקטיבית של ביטוח בריאות או משהו כזה. נדמה לי שביטוח קולקטיב לא מחייב חתימת העובד....
ביטוח קולקטיבי מחייב חתימת עובד
אלא אם כן הביטוח נעשה מכח הסכם קיבוצי. לדעתי במקרה של עובד חברת כ"א , אם מדובר בביטוח קולקטיבי מתוקף הסכם קיבוצי של המעסיק בפועל, זכותו של העבוד לסרב על סמך סעיף 17 בחוק העסקת עובדים עי חברות כ"א שמירת זכויות הוראות חוק זה באות להוסיף על זכותו של עובד מכוח דין, הסכם קיבוצי או חוזה עבודה. מאחר ועל פי חוק הגנת השכר, לא ניתן לגבות ממנו תשלומים לביטוח ללא הסכמתו ואין הוא שותף להסכם קיבוצי מול חברת כ"א, זכותו לסרב לקבל הטבות הכלולות בהסכם הקיבוצי של המעסיק בפועל.

כנראה אין הסכם קיבוצי.

ביטוח
זכותך לסרב לשלם לביטוח מנהלים (שנחשב מבחינת החוק לקופת גמל ) , אבל רק סרוב בכתב מחייב את המעביד. בכל מקרה, ברוב המקומות לא כותבים על ביטוח מנהלים ביטוח חיים. איזה אחוז מהשכר מופרש לביטוח הנ"ל ? האם בתלוש מצוינת גם הפרשה מקבילה של המעביד? האם בתלוש מופיע גם סעיף זיכוי למס 25% או 35% על הסכום שאת מפרישה לביטוח החיים?
כנראה אין הסכם קיבוצי.
את יכולה לדרוש את הסכום שנוכו - בחזרה. ולגבי מה שכתב שיר ורד, ש"רק סרוב בכתב מחייב את המעביד" - אני חולק על זה. אין כזה דבר. אם יש הסכם קיבוצי או צו הרחבה שמחייב ביטוח, אז המעביד חייב לבטח גם אם העובד מסרב. אם אין - אז למעביד אסור לבטח אלא אם העובד מסכים.

שיר ורד

New member
שים לב על איזה ביטוח כתבתי

כנראה אין הסכם קיבוצי.
את יכולה לדרוש את הסכום שנוכו - בחזרה. ולגבי מה שכתב שיר ורד, ש"רק סרוב בכתב מחייב את המעביד" - אני חולק על זה. אין כזה דבר. אם יש הסכם קיבוצי או צו הרחבה שמחייב ביטוח, אז המעביד חייב לבטח גם אם העובד מסרב. אם אין - אז למעביד אסור לבטח אלא אם העובד מסכים.
סירוב בכתב - על ביטוח מנהלים שמבחינת החוק דינו כקופת גמל. לגבי קופת גמל - המעביד רשאי לנכות משכרו של העובד, ללא צורך באישור של העובד, אך העובד רשאי לסרב לכך בכתב. ראה סעיף 25 א 5 לחוק הגנת השכר.

אתה טועה, לדעתי, בפרשנות הסעיף.

סירוב בכתב - על ביטוח מנהלים שמבחינת החוק דינו כקופת גמל. לגבי קופת גמל - המעביד רשאי לנכות משכרו של העובד, ללא צורך באישור של העובד, אך העובד רשאי לסרב לכך בכתב. ראה סעיף 25 א 5 לחוק הגנת השכר.
זכות הסרוב של העובד בסעיף 25(א)(5) מתייחסת לביטוח בקופת גמל שהעובד בלבד חייב לשלם לה. זו לא קופת גמל רגילה שאליה יש תשלומים של העובד ושל המעביד. הזכות של המעביד לנכות דמי ביטוח בקופת גמל משכר העובד במקרה שיש הסכם קיבוצי או צו הרחבה שמחייבים ביטוח כזה - נובעת מסעיף 25(א)(1) בחוק הגנת השכר - כי זה סכום שחובה לנכותו על פי חיקוק (החיקוק הוא חוק הסכמים קיבוציים).

שיר ורד

New member
אז באיזה סוג של קופת גמל מדובר

זכות הסרוב של העובד בסעיף 25(א)(5) מתייחסת לביטוח בקופת גמל שהעובד בלבד חייב לשלם לה. זו לא קופת גמל רגילה שאליה יש תשלומים של העובד ושל המעביד. הזכות של המעביד לנכות דמי ביטוח בקופת גמל משכר העובד במקרה שיש הסכם קיבוצי או צו הרחבה שמחייבים ביטוח כזה - נובעת מסעיף 25(א)(1) בחוק הגנת השכר - כי זה סכום שחובה לנכותו על פי חיקוק (החיקוק הוא חוק הסכמים קיבוציים).
ועל סמך מה, המעביד רשאי לבצע ניכוי בלי לקבל מראש!!!! את הסכמתו של העובד.

נניח...

ועל סמך מה, המעביד רשאי לבצע ניכוי בלי לקבל מראש!!!! את הסכמתו של העובד.
נניח...
קופת גמל בנקאית שהעובד התחיל לחסוך בה לפני שעבד ואז הוא התחיל לעבוד ומסר על כך פרטים למעביד. וייתכן שאין קופות גמל כאלה. ייתכן שהיו כאלה קופות או מחשבות להקים כאלה קופות בעת שנחקק החוק בשנות החמישים של המאה שעברה.

nooshP

New member
תודה רבה לכל העוזרים!!! ואם מישהו

הורדות מהמשכורת
האם מותר למקום העבודה להתחיל להוריד מהמשכורת כל חודש ביטוח חיים, לאחר כשנתיים של עבודה, אפילו שלא חתמתי ולא הסכמתי לזה ואפילו אמרתי להם טלפונית שיפסיקו להוריד לי ואני לא מעוניינת? הם הבטיחו שישלחו לי טופס בו אחתום שאני לא מעוניינת בזה אבל הם לא שלחו ושכחתי מהעניין והם ממשיכים להוריד כבר הרבה זמן.... זה חוקי? מותר לי לתבוע אותם על זה?
יודע פרטים נוספים אני אשמח לשמוע!

nooshP

New member
אני בכל מקרה אתקשר מחר ואברר את כל

יודע פרטים נוספים אני אשמח לשמוע!
אני בכל מקרה אתקשר מחר ואברר את כל
העניין, לפי מה שאמרתם כאן אולי יגיע לי משהו מהכסף בחזרה...

nooshP

New member
טוב, ביררתי......./images/Emo5.gif

הורדות מהמשכורת
האם מותר למקום העבודה להתחיל להוריד מהמשכורת כל חודש ביטוח חיים, לאחר כשנתיים של עבודה, אפילו שלא חתמתי ולא הסכמתי לזה ואפילו אמרתי להם טלפונית שיפסיקו להוריד לי ואני לא מעוניינת? הם הבטיחו שישלחו לי טופס בו אחתום שאני לא מעוניינת בזה אבל הם לא שלחו ושכחתי מהעניין והם ממשיכים להוריד כבר הרבה זמן.... זה חוקי? מותר לי לתבוע אותם על זה?
טוב, ביררתי.....

מסתבר שמה שמורידים לי זה ביטוח קולקטיב על אובדן כושר עבודה, והניכוי הוא על סמך חוזה עבודה קיבוצי של חברת כוח האדם עם הבנק. האם זה חוקי לנכות לי את הסכומים האלה בלי הרשאתי? ושאלה שניה - התחילו להוריד לי מהמשכורת דמי ארגון, והסבירו לי שזה בגלל שחברת כוח האדם חתמה על הסכם חדש עם ההסתדרות לפני כמה חודשים וזה מס שהוא חלק מההסכם החדש. האם מותר להם לנכות לי כסף על ימין ועל שמאל על כל מיני דברים כאלה???? תודה מראש על התשובות!

שיר ורד

New member
אני מבקש להבין בבירור

טוב, ביררתי.....

מסתבר שמה שמורידים לי זה ביטוח קולקטיב על אובדן כושר עבודה, והניכוי הוא על סמך חוזה עבודה קיבוצי של חברת כוח האדם עם הבנק. האם זה חוקי לנכות לי את הסכומים האלה בלי הרשאתי? ושאלה שניה - התחילו להוריד לי מהמשכורת דמי ארגון, והסבירו לי שזה בגלל שחברת כוח האדם חתמה על הסכם חדש עם ההסתדרות לפני כמה חודשים וזה מס שהוא חלק מההסכם החדש. האם מותר להם לנכות לי כסף על ימין ועל שמאל על כל מיני דברים כאלה???? תודה מראש על התשובות!
אני מבקש להבין בבירור
את כותבת חוזה עבודה קיבוצי של חברת כח האדם עם הבנק. אין כזה דבר, חוזה בין 2 חברות הוא לא חוזה עבודה קיבוצי. זה יכול להיות אחת משלוש אפשרויות: חוזה עבודה קיבוצי של חברת כח האדם. חוזה עבודה קיבוצי של עובדי הבנק (שמופעל לטובתך מכח החוק). הסכם שחתמו חברת כח האדם והבנק ביניהם. אז מה זה באמת?

nooshP

New member
ככה הסבירו לי את זה...

אני מבקש להבין בבירור
את כותבת חוזה עבודה קיבוצי של חברת כח האדם עם הבנק. אין כזה דבר, חוזה בין 2 חברות הוא לא חוזה עבודה קיבוצי. זה יכול להיות אחת משלוש אפשרויות: חוזה עבודה קיבוצי של חברת כח האדם. חוזה עבודה קיבוצי של עובדי הבנק (שמופעל לטובתך מכח החוק). הסכם שחתמו חברת כח האדם והבנק ביניהם. אז מה זה באמת?
ככה הסבירו לי את זה...
לדעתי התכוונו להסכם בין הבנק לחברת כוח האדם....

שיר ורד

New member
אם זה כך , זה נראה לי בלתי חוקי

ככה הסבירו לי את זה...
לדעתי התכוונו להסכם בין הבנק לחברת כוח האדם....
יתכן והם התחייבו אומנם לבנק לבטח את כל עובדיהם בביטוח אובדן כושר עבודה, אבל זה לא מקנה להם אוטומטית זכות לגבות את דמי הביטוח או חלקם מן העובד. אבל , אם בחוזה העבודה שלך עם חברת כח האדם או בחוזה הקיבוצי שחתמה חברת כח האדם, נכתב שהמעסיק יבטח את העובד בביטוח אובדן כשר עבודה בהשתתפות של העובד, הרי את מחויבת להשתתפות כחלק מחוזה העבודה שלך.

nooshP

New member
אז מה אני עושה? הם ממש לא מתנדבים

יתכן והם התחייבו אומנם לבנק לבטח את כל עובדיהם בביטוח אובדן כושר עבודה, אבל זה לא מקנה להם אוטומטית זכות לגבות את דמי הביטוח או חלקם מן העובד. אבל , אם בחוזה העבודה שלך עם חברת כח האדם או בחוזה הקיבוצי שחתמה חברת כח האדם, נכתב שהמעסיק יבטח את העובד בביטוח אובדן כשר עבודה בהשתתפות של העובד, הרי את מחויבת להשתתפות כחלק מחוזה העבודה שלך.
לספק לי הסברים כל פעם שאני מנדנדת על הנושא, והם כל הזמן מדגישים שזה החוק ואין מה לעשות, אבל זה לא נראה לי כ"כ "כשר".... מבחינתם, אין לי בכלל מה לדבר על הנושא, על כל שאלה שלי לנסות ולהבין את זה הם עונים תשובות מעורפלות וניסוחים לא כ"כ ברורים, במיוחד בהתחשב שאני לא באמת מבינה בנושא.... מה לעשות? איך אפשר לברר את זה? הרי אין לי שום השכלה בנושא משפטי ואין לי מושג אם הדברים שהם אומרים נכונים או לא....

שיר ורד

New member
לפי מה שאני מבין

לספק לי הסברים כל פעם שאני מנדנדת על הנושא, והם כל הזמן מדגישים שזה החוק ואין מה לעשות, אבל זה לא נראה לי כ"כ "כשר".... מבחינתם, אין לי בכלל מה לדבר על הנושא, על כל שאלה שלי לנסות ולהבין את זה הם עונים תשובות מעורפלות וניסוחים לא כ"כ ברורים, במיוחד בהתחשב שאני לא באמת מבינה בנושא.... מה לעשות? איך אפשר לברר את זה? הרי אין לי שום השכלה בנושא משפטי ואין לי מושג אם הדברים שהם אומרים נכונים או לא....
לפי מה שאני מבין
מדובר בהורדה של 25 שח במשך שנתיים. סה"כ 600 שח. אני בספק גדול אם יש טעם להגיש תביעה כנגד הניכוי הנ"ל. מה שחשוב יותר, הוא שתבררי אלו זכויות מקנות לך הביטוח הזה, ומהי הפרשת המעביד בנוסף להפרשה שלך? לאחר שתקבלי נתונים אלו תצטרכי להחליט האם את ממשיכה את הביטוח או מבקשת להפסיקו. אם תחליטי להפסיקו תקפצי יום אחד למשרדי החברה, תקחי טופס ותמלאי במקום, או שלחילופין תשלחי להם מכתב רשום בו את דורשת מהם להפסיק את הביטוח הנ"ל. לדעתי האישית, אם אין לך קרן פנסיה או ביטוח מנהלים הכוללים פיצוי בגין אובדן כשר עבודה, חשוב מאוד שיהיה לך ביטוח כזה. בהעדר נתונים מספקים , אינני יכול להעריך האם תוכנית הביטוח שפתחו לך, היא טובה, או שאפשר להשיג תוכניות ביטוח אובדן כשר טובות יותר.

nooshP

New member
אבל בגלל חוק כוח האדם החדש

לפי מה שאני מבין
מדובר בהורדה של 25 שח במשך שנתיים. סה"כ 600 שח. אני בספק גדול אם יש טעם להגיש תביעה כנגד הניכוי הנ"ל. מה שחשוב יותר, הוא שתבררי אלו זכויות מקנות לך הביטוח הזה, ומהי הפרשת המעביד בנוסף להפרשה שלך? לאחר שתקבלי נתונים אלו תצטרכי להחליט האם את ממשיכה את הביטוח או מבקשת להפסיקו. אם תחליטי להפסיקו תקפצי יום אחד למשרדי החברה, תקחי טופס ותמלאי במקום, או שלחילופין תשלחי להם מכתב רשום בו את דורשת מהם להפסיק את הביטוח הנ"ל. לדעתי האישית, אם אין לך קרן פנסיה או ביטוח מנהלים הכוללים פיצוי בגין אובדן כשר עבודה, חשוב מאוד שיהיה לך ביטוח כזה. בהעדר נתונים מספקים , אינני יכול להעריך האם תוכנית הביטוח שפתחו לך, היא טובה, או שאפשר להשיג תוכניות ביטוח אובדן כשר טובות יותר.
אני אהיה מפוטרת החל מעוד שבועיים, ככה שאין לי ממש עניין בביטוח ובהמשכו....

שיר ורד

New member
רעיון

אני אהיה מפוטרת החל מעוד שבועיים, ככה שאין לי ממש עניין בביטוח ובהמשכו....
רעיון
אם הבנק עובד גם עם חברות כח אדם אחרות, תנסי לחזור לעבודה בבנק דרך חברה אחרת. זאת בהנחה שבבנק היו מרוצים מעבודתך, אך בגלל שיקולים ארגוניים ועסקיים לא היו מוכנים לקלוט אותך כעובדת מן המניין.

nooshP

New member
יש תקופת צינון של 9 חודשים...

רעיון
אם הבנק עובד גם עם חברות כח אדם אחרות, תנסי לחזור לעבודה בבנק דרך חברה אחרת. זאת בהנחה שבבנק היו מרוצים מעבודתך, אך בגלל שיקולים ארגוניים ועסקיים לא היו מוכנים לקלוט אותך כעובדת מן המניין.
יש תקופת צינון של 9 חודשים...
היו מאוד מרוצים ממני, אבל אין מה לעשות לצערי הרב מאוד....

שיר ורד

New member
דמי ארגון

טוב, ביררתי.....

דמי ארגון
אני חושב שההורדה חוקית וזאת על פי סעיף 25 א (3ב) דמי טיפול מקצועי-ארגוני לטובת הארגון היציג כמשמעותו בחוק הסכמים קיבוציים התשי"ז-1957 שיש לנכותם על פי הסכם קיבוצי או חוזה עבודה משכרו של עובד שאיננו חבר בשום ארגון עובדים,או שהעובד הסכים בכתב לניכוי כאמור; שר העבודה והרווחה,לאחר התייעצות עם ארגון העובדים המייצג את המספר הגדול ביותרשל עובדים במדינה ובאישור ועדת העבודה והרווחה של הכנסת,יקבע בתקנות את מקסימום דמי הטיפול המקצועי-ארגוני שמותרלנכותם לפי פסקה זו. מאחר וזה מוגדר בחוק והם חתמו הסכם קיבוצי עם ארגון עובדים מסוים, הם מחויבים בהסכם לגבות את דמי הארגון מכל העובדים שאינם חברי ארגון עובדים אחר. את לא יכולה להתנגד לניכוי זה , אבל אם את מתנגדת שהכסף יועבר לארגון העובדים המסוים , את יכולה להרשם לארגון עובדים חוקי אחר ולדרוש שהכסף יועבר אליו. (יתכן ואז יגבו ממך סכום גבוה יותר). כדאי גם לבדוק שהסכום הנגבה ממך איננו חורג מהתקנות שקבע השר. התקנות מופיעות בהמשך לחוק הגנת השכר באתר חילן. בהמשך לתקנות הנ"ל מופיע עדכון למדרגות מס הארגון.

nooshP

New member
מנסה להקפיץ

הורדות מהמשכורת
מנסה להקפיץ

nooshP

New member

הוספתי משהו לשרשור שפתחתי לפני כמה ימים (שנמצא כרגע בעמוד 3), אבל זה לא הקפיץ את זה למעלה! מישהו יודע איך אני יכולה להקפיץ את הנושא על מנת לקבל תשובות לפי המידע החדש שהוספתי??? תודה וסליחה שפתחתי שרשור על שאלה די טיפשית זאת...

מצב
הנושא נעול.
למעלה