סליחה שפותחת הודעה חדשה

טוליתי

New member
לא הבנת אותי,

התכוונתי שגם ציטוטק פותח הדרגתית ולא בבת אחת.
בבת אחת = באופן מכני

משתתפת בצערך יקירה

הלוואי שמעכשיו יקרו רק דברים טובים ומשמחים.. סבלת מספיק!!

תהיי חזקה, מחבקת אותך!

Lexie1

New member

אוי איסי,

כל כך מצער לקרוא. מאחלת לך הצלחה בגירידה וממשיכה להתפלל עבורך להריון תקין וידיים מלאות.
המון

איסי9

New member
תודה לכולכן

האם יש לכן המלצות על רופא טוב שעובד עם למינריה?
למרות שמה שטוליתי כתבה,בהחלט מעורר מחשבה...
אני לא קבעתי לרופא פרטי אלא לטוגנדרייך שעליו קיבלתי המלצות רבות. רבות כאן וביניהן אני-עברנו אצלו צילום רחם ויודעות שיש לו ידיים טובות.
הפרוצדורה היא באסותא דרך מכבי ולכן ללא תשלום,אבל עם רופא ידוע ולא מקרי ומאד מומלץ.
אבל אני מניחה שבאסותא הם לא הולכים על למינריה כי זה התעסקות של יום קודם וכו' ואין להם חשק לזה..מניחה שזו הסיבה.
אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
יש המלצות קונקרטיות?

נדמה לי שזה גם תלוי שבוע

לא בטוחה אבל יכול להיות שבשבועות מוקדמים יותר משתמשים בציטוטק ובשבועות מאוחרים בלמינריות?

חתוליני

New member
גם לי נראה כך

מאמינה שבקרוב יענו לך גם בנות בפורום אובדן מניסיונן. מקווה שכל הסיפור הזה כבר יהיה מאחורייך, תקופת ההמתנה ואי הוודאות היא נוראית. מחבקת ומחזקת אותך

זה כנראה תלוי שבוע ותלוי בית חולים

ברוב הגרידות שעברתי קיבלתי ציטוטק והן היו בשבועות מוקדמים יחסית ובאסותא. כשעברתי גרידה בחודש מתקדם באסף הרופא היה ברור שצריך למינריות והרבה (וזה אכן כואב מאוד). בתור להחדרת הלמינריות היו גם בחורות שנראו בשבועות ממש התחלתיים (ממש בלי בטן) אז יתכן ששם נותנים לכולן. בעיקרון אם אפשר להתחמק מלמינריה נראה לי עדיף, אם לא אני ממליצה לקחת כדור הרגעה רציני לפני (פעם אחת ויחידה שלקחתי בחיי) ולצפות לכאבים חזקים.

זה תלוי בית חולים

החוק (עדיין?) לא מחייב שימוש בלמינריות וזה אביזר קצת יקר אז יש בתי חולים (למעשה חלק גדול מהם) שלא משתמשים בזה עדיין. זה דבר די חדש מהשנים האחרונות ובעיקרון הומצא לנשים שטרם ילדו נרתיקית בעבר.
אצלנו שמים את זה בכל טרום גרידה, כולל נשים שילדו כבר עשרה ילדים.
בשבוע צעיר זה (לעניות דעתי) לא כואב בכלל או כמעט בכלל. תלוי גם בעדינות ידיו של הרופא המחדיר את הלמינריה.
בשבוע מתקדם כשצריך להחדיר כמה וכמה למינריות זה ממש לא כיף. מצד שני זה עוד יותר חשוב אפילו.
אני בדעה שלא לוותר על זה. זה יכול להיות גורלי עבור ההריון הבא.

גם בשבועות מוקדמים זה עלול לכאוב בטירוף

מניסיון של נשים סביבי שעברו את זה. כמובן שזה תלוי ברופא, כמו כל פרוצדורה גניקולוגית.

לדעתי לכי על מה שקבעת

גם ככה זה סיוט פיזי ונפשי, עדיף לך להתחמק מלמינריות ובטח שללכת לרופא מוכר ועדין. שיעבור בשלום ויסיים את מסכת הייסורים שלך.

איסי9

New member
היי הבאה בתור

תודה על תגובותייך גם בפורום אובדן הריון.
אני מבינה שאת סבלת מאד מהלמינריה..
אפשר לדעת באיזה שבוע הריון היית וכמה למינריות קיבלת?
ושאלה נוספת-
כשעברת את הפרוצדורה על ציטוטק- כמה זמן לפני ההרדמה קיבלת את הציטוטק?
האם הוסבר לך או ידוע לך על ההבדל בין ציטוטק ללמינריה?

בפעמים בהן קיבלתי ציטוטק זה היה לדעתי

משהו כמו שעתיים לפני (לא ממש זוכרת, זה היה מזמן). בכלל לא דיברו איתי על למינריות ואז גם לא ידעתי שזה קיים. אפילו הציטוטק הפתיע אותי. ועל השאלות האחרות אני עונה לך במסר.

איסי9

New member
תודה חמודה

יש לציין שדברייך מצליחים להפוך אותי,ואז אחרות-הופכות שוב וחוזר חלילה שאני כבר משתגעת

היי איסי עלכך מצטערת בשבילך שהסתיים

אני עברתי גרידה באיכילוב עם לימינריות שהכניסו לי אכן ערב לפני הגרידה. זה דומה לגפרורים ארוכים כאלה הן עשויות מאצות שאכן מרחיבות את צואר הרחם.. מה מידת ההשפעה שלהן לטווח הרחוק יכולה לומר לך רק מנסיון של חברות שילדו לאחר מכן. .לא הייתה השפעה. הן ילדו במועד ובזמן.
ההחדרה שלהן קצת לא נעימה.. זה לא כואב אבל לא חביב.
אם כן ישתמשו בזה.. תיקחי בחשבון שאת יכולה להתחיל להפיל לבד בבית... (אוף. זה נשמע נורא.. מצטערת ממי
)
אצלי זה גרם לדימום מסיבי וממש הפלתי חלק מסיבי בבית. אם ישימו לך אותם שימי פדים סופגים.
צה שלא יהיה ומה שתחליטי לעבור.. שתעברי את זה בשלום
תתחזקי ותכימי את עצמך להריון חדש בעזרת השם
והדיון הבא שלך יהיה האם ללדת בקיסרי או טבעי. . לא למינריות ולא ציטוטק.
בהצלחה מותק.

אוי, איסי. אני כל כך מצטערת!!

בעניין הלמינריה: אצלנו מקפידים על זה במיוחד. בכל הריון, גם אישה שילדה בעבר כבר כמה ילדים. זה מאוד מאוד חשוב.
אני לא חושבת שכדאי לוותר על זה.
שעתיים קודם זה לא אפקטיבי מספיק. עושים את זה ערב קודם. יכול להיות אפילו 12 שעות קודם.
ממליצה להתעקש ולעשות עם רופא שמשתף פעולה.
שיהיה בהצלחה ובקלות.

איסי9

New member
היי איילת

תודה על דברייך.
ראיתי במהלך השרשור שכתבת לטוליתי שגם ציטוטק פותח את צוואר הרחם בצורה הדרגתית.
אני הבנתי שלימנריה כן וציטוטק דווקא לא...
למיטב הבנתי (אברר זאת שוב לעומק) הרופא כן משתמש בציטוטק. אם לדברייך ציטוטק עושה את אותה העבודה,אז אולי אין טעם להלחם על הלמינריה?
אשמח לשמוע האם באמת אין הבדל בין השניים ואם כן- מהו.
לפי היאנסטינקט שלי,כנראה למינריה בכ"ז הדרגתי יותר,כי עובדה שניתן ערב קודם,שעה שציטוטק מוחדר זמן קצר קודם או אפילו לאחר ההרדמה...

האם ידוע לך כמה למינריות נותנים בכל שלב של ההריון?
כשאגיע לגרידה (וב"ה שלא אגיע)-אהיה כבר בשבוע 6+9,כמעט 10.

ציטוטק לאחר ההרדמה זה לא אפקטיבי

כי אף אחד לא ישאיר אותך מורדמת שעתיים עד שזה יעבוד. הרחבת הצוואר אחרי הרדמה נעשית באמצעות מוטות הגר בתוך דקות ספורות.
כשיש אצלנו נשים שמתעקשות על 'לא למינריה' וזה נשים שילדו כבר כמה פעמים אז מנהלת המחלקה מאשרת להן ציטוטק. מה שעושים זה שהן באות כמה שעות קודם (נניח שלוש שעות) או שנותנים להן את הציטוטק הביתה ומבקשים להחדיר בעצמן לפני שהן באות. (בלי אישור של המנהלת הנ"ל, לא יבצעו את הגרידה. יש משוואה: למינריה= גרידה. לא למינריה= לא גרידה)
לגבי מספר הלמינריות: קודם כל את תהיי בשבוע 10, אבל גודל ההריון נשאר כמו שהוא. (כמה זה? 6?)
חוץ מזה למינריות מגיעות במס' עוביים שהמספור שלהם הוא לפי מ"מ. הכי דק זה 2 מ"מ והכי עבה 5 מ"מ. אני חושבת שעל הריון בגודל של 6 שבועות אנחנו נותנים למינריה אחת של 4 מ"מ או שתיים של 2 מ"מ. זה אותו דבר. (לי החדירו פעם אחת 4 מ"מ ופעם אחרת 2 של 2 מ"מ, ושניהם היו בהריון בגודל 7-8 שב')
ובאמת, החדרה של כל כך מעט, היא בהחלט לא כואבת. אני רואה המון החדרות כאלה וגם הנשים שמראש מצהירות שהן רגישות וסף כאב נמוך וכו', כשמדובר בהריון כל כך צעיר, עוברות את זה בקלות, כמעט כולן. זה נע בין שום דבר ובין אי נוחות בינונית. למעטות ממש זה כואב בשלב כזה.

בובוני2

New member
איילת, אני קצת מבולבלת אשמח אם תעשי לי סדר

כשעברתי גרידה אף אחד לא דיבר איתי לא על למינריות ולא על ציטוטק. קבעתי תור,באתי, הורדמתי והתעוררתי אחרי. אז איך בדיוק עשו את הגרידה? האם יכול להיות שנגרם לי נזק מזה?

אם לא עשו למינריה ולא ציטוטק

אז ההרחבה בוצעה בעזרת מוטות הגר מייד לאחר שהורדמת. עדיין שימושי בהרבה בתי חולים וכמובן שחוקי.

למעלה