ציטוטק לאחר ההרדמה זה לא אפקטיבי
כי אף אחד לא ישאיר אותך מורדמת שעתיים עד שזה יעבוד. הרחבת הצוואר אחרי הרדמה נעשית באמצעות מוטות הגר בתוך דקות ספורות.
כשיש אצלנו נשים שמתעקשות על 'לא למינריה' וזה נשים שילדו כבר כמה פעמים אז מנהלת המחלקה מאשרת להן ציטוטק. מה שעושים זה שהן באות כמה שעות קודם (נניח שלוש שעות) או שנותנים להן את הציטוטק הביתה ומבקשים להחדיר בעצמן לפני שהן באות. (בלי אישור של המנהלת הנ"ל, לא יבצעו את הגרידה. יש משוואה: למינריה= גרידה. לא למינריה= לא גרידה)
לגבי מספר הלמינריות: קודם כל את תהיי בשבוע 10, אבל גודל ההריון נשאר כמו שהוא. (כמה זה? 6?)
חוץ מזה למינריות מגיעות במס' עוביים שהמספור שלהם הוא לפי מ"מ. הכי דק זה 2 מ"מ והכי עבה 5 מ"מ. אני חושבת שעל הריון בגודל של 6 שבועות אנחנו נותנים למינריה אחת של 4 מ"מ או שתיים של 2 מ"מ. זה אותו דבר. (לי החדירו פעם אחת 4 מ"מ ופעם אחרת 2 של 2 מ"מ, ושניהם היו בהריון בגודל 7-8 שב')
ובאמת, החדרה של כל כך מעט, היא בהחלט לא כואבת. אני רואה המון החדרות כאלה וגם הנשים שמראש מצהירות שהן רגישות וסף כאב נמוך וכו', כשמדובר בהריון כל כך צעיר, עוברות את זה בקלות, כמעט כולן. זה נע בין שום דבר ובין אי נוחות בינונית. למעטות ממש זה כואב בשלב כזה.