סליחה שפותחת הודעה חדשה

אי אפשר לומר חד משמעית 'גורם נזק'

כי אם זה היה מזיק בבירור, זו היתה דרישה של משרד הבריאות לחייב כל בית חולים לתת למינריות.
אבל המחקרים טוענים שלמינריות יותר בטוחות ומרחיקות את הסיכון לאי ספיקה צווארית, שאכן קיים בלי השימוש בהן.

טוליתי

New member
במוטות הגר משתמשים גם בהסטרוסקופייה

ניתוחית... אם כך, ידוע לך למה לא מרחיבים לפני הסטרו' יתוחית בעזרת ציטוטק?

לא יודעת בבירור אבל יכולה לשער

בהיסטרו ניתוחית קוטר הציוד הוא כ9 מ"מ אז ההרחבה הנדרשת היא מינימלית. עבור גרידה, ואפילו בשבוע מוקדם, צריך יותר מזה.
אבל כאמור, זו השערה שלי על סמך ההגיון בלבד. לא שאלתי.

טוליתי

New member
נכון, ההסטרו היא עד 9 מ"מ בפתיחה ע"י הגר,

רק שלא ידעתי ש-9 מ"מ נחשב למעט.

nickless7

New member
נראה לי שזה תלוי ברופא

אני הונחיתי לשים 2 ציטוטק בנרתיק שעתיים לפני היסטרו' ניתוחית

איסי9

New member
מצטרפת לבקשה לסדר :)

א.באם מחדירים ציטוטק (קודם),כפי שכתבה טוליתי-האם באמת ההרחבה הדרגתית כמו למינריה? (כי קראתי בכמה פורומים שאמרו שציטוטק מחליף את הלמינריה?

ב. אלו שמחדירים ציטוטק (והשאלה כאן יותר לטוליתי)- כמה זמן לפני עושים זאת? והאם וגינלית או דרך הפה?
כי ת'כלס יש לי מרשם לציטוטק וחשבתי שאם לא למינריה ושלי גם לא נותן ציטוטק,אולי אפשר קודם באופן עצמוני??

ג.איך ייתכן ששמעתי מכל כך הרבה בנות שלא קיבלו דבר,גם בהריון ראשון-ונכנסו לגרידה ככה כמו שהן? נראה לי ככה עושים בהמון מקומות וגם בכל האסותות

ד. האם בוודאות גיל ההריון שלי נחשב מיום הפסקת ההתפתחות גילו של העובר לצורך כל הפרוצדורות הנ"ל? (אכן שבוע 6)
כלומר,נניח שאני נותנת שבוע שבועיים זמן שזה יקרה לבד- האם בכל שלב בו אגש לבצע גרידה אני נחשבת שבוע 6 מכאן והלאה?

ה. מה זה אומר שהיו לי כמה ימי דימום קלים וכאבי בטן ,ומאז כלום? שווה להמתין שיקרה לבד?

אני מרגישה כמו בסרט בלהות

טוליתי

New member
עונה

ציטוטק עושה את העבודה כמו למינריה.

נתבקשתי להחדיר ציטוטק באופן וגינלי, שעתיים לפני השעה שהוזמנתי.

גיל ההריון במקרה שלך הוא מרגע הפסקת התפתחות העובר, כלומר גם בעוד שבועיים את תהיי בשבוע 8 עם עובר שהתפתח עד שבוע 6.

לגבי אם שווא להמתין שיקרה, צריך עצבים חזקים. אצלי, זו הייתה הפלה בלתי מוסברת, ולכן היה חשוב לי שיבצעו לעובר קריוטיפ, מה שאפשרי רק בגרידה. בנוסף, מעבר לכך, לי התאים לסיים את ההריון מהר ככל האפשר משום שהמחשבה שאני מסתובבת עם עובר מת בבטן הרגישה לי נורא.

איסי9

New member
תודה רבה טוליתי- ועדכון מאת הרופא!!

אז דיברתי עם טוגנדרייך ואלו דבריו:
הוא אמר שאינו עושה בשבוע כמו שלי הרחבות מוקדמות כי לרוב אין צורך.
אז לכל הבנות שאולי הודאגו כי עברו את זה ללא הרחבה ובשבוע מוקדם- נראה שאין סיבה לדאגה.
אמרתי לו שאני בכ"ז חוששת והריון ראשון ואני כן רוצה,הוא הסביר שהם כבר לא משתמשים בלמינריה,כי הציטוטק, כפי שטוליתי אמרה- עושה בדיוק את אותה העבודה.
סיבה שלא משתמשים בלמינריה כיוון שיש לזה יותר נטייה לזיהומים, והציטוטק IS GOOd AS

ברמה הטכנית אמר לי שטוב שהתקשרתי ושפשוט אתייצב שעתיים קודם לשעה שנקבעה לי והוא יכניס את הציטוטק.

בהצטרף לכל מה שכתבו פה הבנות- העדיפות הרחבה תרופתית על פני מכשירית,יתרונות וחסרונות הלמינריה, הציטוטק כמחליף ראוי- נראה לי שסידרתי את זה בצורה המיטבית שאפשר.
זהו- מבטיחה להפסיק לנג'ס בעניין :)

מודה לכל הבנות המקסימות בפורום הזה
שלא הייתי צולחת את החג הזה (ובכלל ...) בלעדיכן

מאחלת שכל השרשור הזה יהיה מיותר לכולנו כאן
ושלעולם לא נצטרך לו
ורק בשורות טובות

קוראת ודומעת

מתפללת שתהיי כבר אחרי הכאב הזה...
ושימים יפים של אושר יגיעו במהירה, יעטפו את הכאב, יעלימו אותו וישכיחו כל דמעה...
אמן!!!

הי איסי

הי איסי,
כל כך מצטערת לשמוע על התהליך הכואב הזה שאת עוברת.
חיבוק ענק! זה פשוט לא פייר!
לגבי הלמינריה.
אני עברתי גרידה עם לימנריה באיכלוב.
נעים זה לא! בדרך כלל מכניסים גם יותר מלמנריה אחת (במיוחד עם זה הריון/הפסקת הריון ראשונה).
אני ממליצה בחום לא לסוע לבד כי אחר כך זה די לא נעים. אצלי הכאב מבחינתי היה נסבל...אבל שוב זה כנראה תלוי בהרבה גורמים (עברתי גרידה בשבוע 15)
אני גם יודעת שאם צריך אז בגרידה מכניסים עוד אם צוואר הרחם לא נפתח מספיק.
החשיבות של הלמינריה היא כמובן שהם יכלו להיות עם גישה טובה לרחם ולדאוג שלא ישארו שאריות.
לגבי השלכות על הרחם אני מבינה את החששות אבל רוב הבנות יוצאות מדבר כזה עם המון כאב בלב אבל מבחינת הרחם ללא נזקים.
את בידיים טובות אצל רופא טוב וזה אמור לעבור חלק ללא בעיות.
אני עברתי לצערי פעמיים גרידה וזה לא הפריע להיכנס להריון שוב.
מה שכן, אחרי הגרידה חשוב מאד!!! ללכת במתינות! ע"מ שלא יהיו הדבקויות וע"מ להזיז את השרירים. לשתות המון!
חשוב מאד להקשיב לרופאים ולחכות את הזמן שאומרים לחכות לפני שממשיכים הלאה.
בנוסף לכך, למרות שיגידו לך שזה לא הכרחי, להתעקש ללכת להיסטרוסקופיה ולראות שהכל נקי ובסדר.
חבל ללכת להמשיך בתהליך יקר של טיפולים מבלי לעשות בדיקה פשוטה שלא עולה יותר מידי.
שוב, חיבוק ענק!
נגה

ספיקון

New member
כל כך מצטערת איסי

כבר כתבו הכל,
אבל לא יכולה שלא לומר לך עד כמה קיוויתי בשבילך כל הימים האלה.
מחבקת אותך מכאן

סבגבגית

New member
אוי יקירה

כ"כ קיוויתי שזה ילך למקום טוב

אני מצטערת

וממשיכה לייחל ולאחל לך הצלחה אמיתית לתשעה חודשים ועוד... בקרוב מאוד!

למעלה