סליחה,תקלה

meital G

New member
סליחה,תקלה

ערב טוב, עקב גידול משמעותי בכניסות לתפוז בשבועות האחרונים (ובשבועיים האחרונים בפרט ובמיוחד בבלוגים -
אתמול היה שיא של כל הזמנים בכניסות לבלוגיה
), אנו חוויים עומסים כבדים על השרתים ומדי פעם גם בעיות בגלישה. אנו מטפלים בעומסים ובבעיות במלוא המרץ ובכל הכלים העומדים לרשותנו לרבות באמצעות הוספת שרתים, שדרוג ויעול האתר. עיקר העבודה מתרכז בבלוגיה. אתמול התחלנו ביישום חלק מרכזי בשדרוג הבלוגיה, אשר אמור להסתיים בתוך מספר ימים ולשפר בצורה ניכרת את הגלישה באתר. בנוסף לכך אני ובצלאל מעבירים ישירות לצוות הטכני את כל הדיווחים שלכם, אשר פועלים מסביב לשעון כדי לטפל בהן. חשוב לי להדגיש שבניגוד לכל מיני תיאוריות, אין כל קשר בין התקלות הללו לעלייתן של פרסומות כאלה או אחרות לאתר, במובן שאי עליית הפרסומות לא הייתה משפיעה על קיומן של התקלות.התקלות נגרמות כאמור בשל עומס גדול על השרתים. אני מבינה את התסכול וגם יודעת שההודעה שלי לא משפרת את המצב. אני מקווה שהצלחתי בהודעה הזאת להבהיר שאף אחד לא מתעלם, מזלזל, מצפה שהבעיות ייפתרו מעצמן או חושב לרגע שהגולשים ינשכו את השפתיים ויבצעו כניסה למערכת פעם אחר פעם ללא תלונות בזמן שהבלוגיה לא פועלת במאה אחוזים לא כל שכן בשמונים אחוזים. הבעיות הטכניות הן לא רק בראש סדר העדיפויות של הצוות הטכני, אלא גם של הדרגים הכי בכירים בתפוז שמודעים למצב, מבינים את השלכותיו ופועלים על מנת לפתור אותן בהקדם האפשרי. היום כבר הרגשנו הפחתה מסויימת בתקלות המעיקות ואני מקווה ומאמינה שכבר מחר הבעיות העיקריות בבלוגיה תפתרנה ובתוך כמה ימים נוספים נוכל לומר רשמית שהאתר פועל בצורה הרבה יותר מהירה וחלקה. אני מודה לכם על הפידבקים (וגם על הצורה העניינית בה הם לרוב מועברים) ןמבטיחה להמשיך לעדכן בהתפתחויות מחר ובימים הקרובים. המשך ערב נעים. מיטל

אז בואי נתמקד לרגע בפרסומת מסויימת

הפרסומת שמשתלטת על פס הגלילה, את יכולה להבטיח לי שאין לה שום קשר לבעיות שאנחנו חווים כאן בימים האחרונים?

dorooni

New member
../images/Emo45.gif

מאוד מעצבן שאי אפשר להשתמש בפייג' דאון.

Bezalel P

New member
כפי שעדכנו, הפרסומת הוסרה לעת עתה

עד שאפשר יהיה להעלות אותה בצורה תקינה.

Bezalel P

New member
כאמור, הפרסומת הוסרה לעת עתה

עד שאפשר יהיה להעלות אותה בצורה תקינה.

seymore butts

New member
אותי הפרסומת הזו דווקא שכנעה באופן גורף

ספרייט - לא לפה שלי !!

girl number six

New member
הפרסומת הזו מונעת ממני להיכנס

לעמוד הראשי ולעמוד הבלוגים והפורומים - לא מסוגלת לראות אותה בכלל ולא ספרייט בפרט בגלל הפרסומת הקקה הזו שתוקעת לי את העמודים האלו

siv30

New member
הפרסומת הזו היתה קטסטרופלית

גלילת העמוד למטה לקחה שעות במחשב עם רוחב פס של 10MB.

Bezalel P

New member
אני יכול להבטיח לך וגם לאחרים

שאין שום קשר בין הפרסומת של פס הגלילה או כל פרסומת אחרת לבין התקלות שמשביתות את הבלוגים בימים האחרונים. מדובר בשני דברים שונים ובלתי תלויים. נכון שהפרסומת גרמה לקושי בשימוש בדף הבית של האתר, ולכן היא גם הוסרה באופן זמני עד שהעניין יסודר.

למיטל

סליחה שאני מתערבת, אבל זו לא רק תקלה אחת.
כניסה לבלוגיה ולבלוגים מניבה את התוצאה הבאה: גולש/ת יקר/ה, הבלוגיה נמצאת בעבודות תחזוקה ואין באפשרותך להמשיך לעמוד אליו ניסית להגיע. הבלוגיה תהיה זמינה לגולשים בזמן הקרוב. בברכה, תפוז אנשים
ניסיון גלגול בעמוד הפתיחה מניב את התוצאות הבאה: http://www.youtube.com/watch?v=dxg7cM-zdr4
מתן תגובה בבלוג מציג את הבעיות הבאות: - אי שליחה. - שליחה מרובה. - מחיקה. - זריקה ממצב של רשום למערכת. - אי הופעה ואז הופעה אחרי 10 דקות.
חוסר מענה בפורום תמיכה בתפוז: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=10&MessageId=143474628 אנחנו לא נתקלנו במצב הזה טרום פרסומת 'ספרייט' וטרום המעברונים. את הבטחת דף חדש, הבטחתם טיפול בבעיה, הבטחתם בלוגיה חדשה. הדבר הנכון לעשות יהיה להתחיל לעבור למעשים ולא רק הבטחות. סליחה אם זה נשמע תקיף, אני פשוט עייפה מלנסות לגלוש במצב הזה.

Bezalel P

New member
אני אסביר

כאשר מדובר בתקלות שמשתקות את הבלוגיה, הן כולן נובעות כפי שמיטל אמרה מאותם גורמים. רוב הודעות השגיאה מהימים האחרונים קשורות לאותו עניין שעליו הצוות הטכני עובד כרגע. הקושי בגלילה בדף הבית לעומת זאת נבע מפרסומת מסוימת. הפרסומת הזאת, כפי שעדכנו מוקדם יותר הורדה באופן זמני עד שהיא תטופל. אין כל קשר בין פרסומת כזאת או אחרת לתקלות באתר. בנוגע לבעיות האחרות שמנית, לאחר שנסיים את הטיפול בעומסים נוכל לחזור ולטפל בשאר הדברים.

meital G

New member
זו תקלה אחת שנגזרות ממנה תקלות רבות

אנחנו מכירים את התקלות הללו וכמו שכתבתי - המקור של התקלות הוא מקור זהה שגורם לעוד תקלות רבות לא רק בבלוגיה. בימים אלו האתר כולו עובר שינוי שאמור לחזק ולהגדיל את היכולת של השרתים לעמוד בעומס. לאחר השינוי הזה, השימוש בתפוז יהיה נוח יותר ועם הרבה פחות תקלות. את לא נשמעת לי תוקפנית, אלא מתוסכלת ובצדק. אני מסכימה עם כך שהגיע שלב המעשים - רק שהמעשים הללו יקחו כמה ימים בהן יתבצעו הפעולות שכתבתי. בימים הקרובים עדיין צפויות תקלות באתר, ואני מאמינה שאת השבוע החדש נפתח אחרת.

orelie

New member
קודם כל נחמד לראות שיש יותר נכנסים לבלוגיה

אבל קשה לי להאמין שהתקלות קשורות לזה. הפס גלילה הטוסס הזה רק מקטין את מהירות הגלילה ומשגע את רוב הגולשים ולמרות זאת אתם לא מתייחסים לטענותינו. אם כל הכבוד לרצון שלכם לנסות לתקן את התקלות גם הגיע זמן שתתייחסו לתלונות שלנו יום טוב ונפגש בטח הערב יעל

siv30

New member
נחמד לראות שיש יותר נכנסים?

אולי תפוז מדברים על תנועת הרכבות אחרת הם מדווחים לנו סטטיסטיקות לא מדוייקות בבלוגים ויש טעם בתלונות של אנשים על ירידות לא מוצדקות בסטטיסטיקות. ואיך באמת שרתי הבלוגיה התמודדו עם הטחינה הבלתי פוסקת של הבוטים שרצו על הבלוגים שלנו הלוך ושוב ויצרו לנו אלפי כניסות?

Bezalel P

New member
מדובר על שינוי לאורך זמן

ובנוגע לסטטיסטיקות, אל תשכחי שכל בלוגר רואה את הסטטיסטיקות של עצמו (וגם שם, לאורך זמן אני מאמין שיש עלייה בנתונים), ואנחנו מדברים על המערכת כולה.

Bezalel P

New member
סליחה

אני לא מבין למה את טוענת שלא מתייחסים לתלונות. להיפך. מיטל פרסמה הודעה מאוד כנה ומפורטת המסבירה את הרקע לתקלות. אין כל קשר בין הופעת הפרסומת שמפריעה לגלילה ובין שאר התקלות באתר. אני מקווה שעדיין יש לנו מספיק קרדיט אצלך כדי שתאמיני שאם אנחנו אומרים שאנחנו יודעים מה גורם לתקלה יש סיכוי יותר מסביר שאנחנו יודעים על מה אנחנו מדברים. הפרסומת לא גרמה לתקלה. והעובדה היא שגם כעת לאחר שהפרסומת הוסרה באופן זמני, עדיין יש בעיות באתר.

orelie

New member
בצלאל אתה יודע שאני מאוד מעריכה אותך ואת הנכו

הנכונות שלך אבל לא נעשה כלום לגבי מיקום הסמן בעת כתיבת רשומה והעובדה שזה קופץ שוב ושוב אין לי מוסג לאן כשאתה מנסה להתמקם בן תמונה לפסקה, בין אות לאות וכו... לפעמים צריך לעשות את הפעולה הזו 3-4 פעמים וכשהרשומה ארוכה זה ממש מתסכל יום טוב לך יעל

למעלה