סליחה,תקלה

ועוד משהו: לא הרגשתי שום הפחתה בתקלות

אתמול בלילה אי אפשר היה להיכנס להרבה מאד פוסטיםפ, התגובות עדיין מופיעות בדיליי, דף התקלה עדיין מופיע ועמוד הבלוגיה משותק בגלל הפרסומת למשקה קל שבזכותכם אני לא אקנה יותר.

Bezalel P

New member
הטיפול בתקלות

האמצעים שננקטים כדי לפתור את הבעיה כוללים מספר פעולות הנעשות במקביל. גם בשעות אלה מגויס צוות המתכנתים של תפוז למטרה זה בלבד, אבל השינויים אינם מידיים ואת השפעתם המלאה נוכל להרגיש כנראה רק בעוד מספר ימים.

בּני

New member
וזה לפני שהזכרנו את הדברים הזניחים...

בגלל כל הבעיות הגדולות "נשכחו" להן בעיות שוליות כמו שוד הבולים הגדול... או בעיית אחידות הבולטים בקוביות התוכן... או בעיית הפרסום בפייסבוק וכו'... (זה מה שאני זוכר כרגע).

Bezalel P

New member
אלה לא דברים זניחים כלל וכלל

אבל מטבע הדברים אנחנו מעוניינים להחזיר את האתר לפעילות תקינה לפני שנמשיך את הטיפול בבעיות נקודתיות.

meital G

New member
יש לנו זכרון ארוך

והבעיות ה"שוליות" (שאינן שוליות בכלל, בעיני) יטופלו גם הן. קודם וודא שה"חולה" נושם בכוחות עצמו, אח"כ נטפל בכל יתר התחלואים, אחד אחרי השני.

בּני

New member
אני לא דואג, רק מזכיר ../images/Emo13.gif

ואני מוכן לוותר על כל הבולים החסרים תמורת ג'יני הפוך אחד
http://bruneimoneystamps.blogspot.com/2008/01/worlds-most-expensive-stamp.html

meital G

New member
עדכון משמח בנוגע לתקלת ה header

נכון, עדיין יש לפנינו דרך לא קצרה לפתרון התקלות הטכניות שמתסכלות את כולנו בימים האחרונים, אבל אני שמחה לספר לכם שלפחות תקלת ה header תוקנה וכעת התצוגה תקינה כבעבר: ניתן לראות את הקישורים לחלקים השונים באתר ולהשתמש בחיפוש. מקווה שמכאן והלאה נמשיך לקבל ולהעביר אליכם חדשות טובות

siv30

New member
בטח הפחתה, אי אפשר להיכנס לבלוגיה

או לפוסטים, בכל כניסה מקבלים עמוד שאומר שהאתר נמצא בשידרוג. זו הפחתה לאפס עגול של תנועה.

meital G

New member
כנראה שחוק מרפי נכנס לפעולה

והיום התקלות זקפו את ראשן בשיא הכוח. השינוי שאמור לחזק את השרתים ואת היכולת שלהם לשאת בעומס הוא שינוי שלוקח מספר ימים, הוא לא שינוי מיידי. זה משהו שעובדים עליו בשיא המרץ והיכולת ואני כמובן אעדכן על כל שינוי וכל צעד בהתקדמות בזמן אמת.

כתבתי כאן תגובה ארוכה אבל קיבלתי הודעת שגיאה

לכן אתמצת - תפוז לא למדו לקח ממה שהתרחש במעבר של הקהילות מ-IOL ל-WALLA. הגולשים ומנהלי הפורומים נטשו את WALLA לאחר שההנהלה הפגינה זלזול בגולשים ועברו לאתר הקטן והמתחרה תפוז, שהציע פלטפורמה טכנולוגית עדיפה. חבל שהרצון למכור פרסומות בכל מחיר מבריח כותבים וגולשים החוצה לאתרים אחרים. האנשים האלה הם הנכס האמיתי של תפוז.

Bezalel P

New member
דרור

אני באמת ובכנות חושב שתפוז הוא האתר האחרון שמפגין זלזול בגולשים. תפוז הוא אחד האתרים הקשובים ביותר, ואחד האתרים (שלא לומר חברות בכלל) שמנהלים דיאלוג ברמה אישית יוצאת דופן עם המשתמשים בו. כפי שכתבנו למעלה, אין שום קשר בין הפרסומות באתר לתקלות המשביתות אשר נגרמות בגלל עומס על השרתים שלנו בימים האחרונים נעשות מספר פעולות שתכליתן לשפר את עמידות האתר ואת מהירות התגובה של בסיס הנתונים, ואשר ימנעו את הישנות התקלות מסוג זה גם בטווח הקצר וגם בטווח הארוך.

עופר D

New member
הי בצלאל

כמו שכתבתי אתמול למיטל, נראה שיש סוג של נתק בין ההנהלה הבכירה, המקצה משאבין ומתווה מדיניות, לביניכם. אתם באמת משתדלים מאוד, אבל יד אחרת, מאחורי הקלעים, מרעיפה עלינו פרסומות בלי בדיקה רצינית. ואני מתקשה לקבל את הטיעון שמישהו שם מהצוות הטכני מכר לך, שאין קשר לפרסומות. כי במקום לייצב, מקצים משאבים לפיתוחים חדשים, ומנחיתים אותם על הפלטפורמה המקרטעת. חוצמזה, יש לי הרגשה שיש משהו מהותי שאינו מובן לתפוז. איכשהו מנפנפים כל הזמן מולנו בעובדה שאנחנו מקבלים כאן פלטפורמה חינמית, ושנגיד תודה. המאזן השברירי של שלושת הגורמים - ספקי הפלטפורמה, אנחנו (כספקי התוכן ולקוחות של הלקוחות), והמפרסמים - נראה כלא מובן. כי בלי התוכן, אף אחד לא יבוא לכאן לראות פרסומות. ובלי הפלטפורמה החינמית, פשוט לא נהיה פה. אז היום מקווה ששביתת האזהרה תצליח, ניתן מנוחה ואפשרות טיפול בבעיות, ואח"כ נחזור נכון יותר לפעילות. סופ"ש מוצלח לך ובהצלחה בשלל המלחמות הלא קלות.

../images/Emo45.gif מצטרפת לעופר וכל מילה שאוסיף מיותרת . אין לי ספק שמיטל ובצלאל פועלים כמיטב יכולתם ,אך ישנה תחושה של נתק בין ההנהלה הבכירה לביניכם ואלינו . שיהיה סופשבוע רגוע

Bezalel P

New member
אני מתקשה להבין על מה מבוססות המסקנות שלך

אין שום נתק ביניינו לבין ההנהלה הבכירה. אני לא יודע איך הגעת לדימוי הזה, ולמה אתה כותב את זה פעם אחר פעם. ההנהלה הבכירה יושבת שני משרדים לידי. עם ההנהלה הבכירה גם מיטל וגם אני בילינו שעות על גבי שעות בשבוע האחרון. ההנהלה הבכירה יודעת בדיוק מה קורה, ומעודכנת באופן שוטף מסביב לשעון הן בהתפתחויות הטכניות והן בתחושות של הגולשים בנוגע לנעשה באתר (כולל קישור לרשומה שלך בנושא השביתה). מיטל ואני מבלים חלקים גדולים מיומנו עם הצוות הטכני במעקב צמוד אחרי הטיפול בשלל התקלות שנולדו עקב העומס, ומעודכנים בכל פרט ופרט. כך שלא, צר לי לאכזב אבל אין ולא היה שום נתק שכזה. פרסומות חדשות עולות לאתר באופן יומיומי, ואין קשר בינן לבין העובדה שהפלטפורמה מקרטעת או לא. גם הפרסומות החדשות שעלו השבוע, הביאו אמנם לאי נוחות בשימוש בעמודים הראשיים, אך לא היה לכך כל קשר לתקלות המשתקות באתר. אני בטוח שגם אתה מבין שבסופו של דבר מעבר לסיסמאות הפרסומות הן מקור הכנסה מרכזי לתפוז ובלעדיהן לא נוכל להפעיל את האתר. אנחנו מודעים היטב לאיזון הדרוש בין הפרסומות לתוכן באתר, והראיה היא שבסופו של דבר כאשר הגיעו למסקנה שהאיזון הזה נפגע - הפרסומת המדוברת הוסרה עד שניתן יהיה להעלות אותה באופן תקין. אני מאוד מעריך את דעתך ואת הניסיון שלך לעזור ולשנות דברים, אך לא זו הנקודה. הדיון מבחינתי אינו "שביתה או לא". חשוב לי שתבין שאנחנו לא מנסים לסבן, למרוח או לחרטט לא אותך ולא אף אחד אחר. אנחנו מביאים את הדברים כהווייתם, בגילוי לב ובפירוט. בשורה התחתונה המצב הוא ששרתי תפוז ומסד הנתונים שלו פועלים תחת עומס בלתי רגיל הפוגע בתפקוד האתר. נעשות פעולות במספר מישורים כדי לשנות את המצב הזה, ואנחנו מאמינים שהן ישאו פרי בימים הקרובים.

עופר D

New member
ובכן, אסביר שוב

קודם כל, תודה על התשובה המנומקת. אתה יודע שאני מעריך את מאמציך שלך ושל מיטל לטפל בעניין. אבל אני לא מעריך את זה שבמשבר הארוך הזה, שהגיע לשיאים השבוע, לא נשמע קולו של דן בכל העניין. יפה שהוא אומר לך מה שאומר, אבל זה ביניכם. הוא לא יצא להתעמת ולהתמודד עם דעת הגולשים בעניין. הנתק שאליו כיוונתי, הוא לא נתק של לא מדברים, הוא נתק של תקשורת אפקטיבית. אני מניח שלא שאלו את דעתך (ותקן אותי אם אני טועה) אם להעלות את הספרייט ההוא באמצע הקריסה, ותהיינה סיבותיה אשר תהיינה. צד אחד עסוק בבקרת נזקים, שזה הצד שלך, וצד אחר ממשיך בשיגרה של העלאת פרסומות, מתעלם מכל הקשיים. אני גם מפקפק אם הגורמים הטכניים יודעים מהן התקלות, אז לא בטוח שהם מזינים אותך במידע אמין. לכן הטענה של מה קשור ומה לא לא באמת רלוונטית. אחרי שהכל ייפתר תוכלו לדעת, אולי. אתה יודע היטב שאינני מהמתלהמים פה. וגם עכשיו תגובותיי נכתבות ביישוב דעת. חיי לא תלויים בתפוז, וזה סה"כ תחביב. חשוב אבל רק תחביב. אבל את הסבלנות שלי איבדתם בנקודה הזו של העלאת הפרסומת לספרייט. אני משוכנע שאתה לא מחרטט, וגם מיטל לא, אבל כמו שכתבתי לה, נראה שהרבה חירטוטים יש באויר, ואין אומץ לעצור. כך היה בהתחלה, כשסירבו (כפי שהבנתי, בניגוד לדעתך) להסיר אותן לזמן מה לבקרת נזקים. קיוויתי שהלקח יילמד מהשטויות, וזה לא קרה. עדיין מנסים עלינו לייב כל מיני דברים, ואתה רואה מה התוצאה. ראוי רק לציין שיש שיפור בכ"ז - כי את הספרייט כבר הסירו, אז זה כבר טוב מאירועי ההתחלה של המעברונים. לכן, מטרת השביתה לא להבהיר לך כלום. אתה לא הכתובת. המטרה היא להעביר את המסר למי שמעליך, שמסתתר ומתבצר בשתיקתו. ואנה, תפסיקו לנפנף לנו שאנחנו צריכים להגיד תודה כי המערכת חינמית. זה באמת לא לעניין. אם כבר, זה הפוך, ידידי: אנחנו מספקים תוכן חינמי (כמעט, את אתעלם מהאגורות המשולמות). ומחזיק לכם אצבעות שתצליחו לפתור את הבעיות, ואת הבאגים (שלא קשורים לשרתים ולעומס). לילה טוב, ידידי ושוב, זה באמת לא אישי כלפיך.

meital G

New member
לילה טוב

כפי שבצלאל כתב, דן מעורב בכל מה שקורה. הסיבה שדן לא הגיב באופן אישי לדברים עד כה היא (לא שדן צריך את ההגנה שלי) שאני מעוניינת להיות זו שמנהלת את הקשר עם הגולשים ולכן העדפתי, ואף ביקשתי, להגיב בעצמי. אני מבינה את הרצון שלכם גם בתגובה ישירה ממנו והיא תגיע. אני מבינה שאתה מפקפק בידיעיתנו את מה שקורה באתר שלנו וחבל לי. אני שוב אגיד שאני לא כותבת דבר שאני לא יכולה לעמוד מאחוריו. באשר לספרייט- אכן לא שאלו את דעתנו אם לעלות את הבאנר, בדומה לכך שלא שואלים את דעתנו בנושא באופן שוטף משום שזה לא תחת אחריותנו. לאורך כל התהליך, התגובות שלכם, יחד עם העמדה שלי ושל בצלאל, על הפרסומת הועברו לגורמים הבכירים, כך שגם אם לא שואלים את דעתנו לפני העלאת פרסומות, בהחלט לא מתעלמים מהדעות האלה כשיש בעיה. כתוצאה מכך ומכיוון שהמאמצים לטפל בה בעודה באוויר לא נשאו פרי, הפרסומת ירדה זמנית. בסופו של יום, כולנו באותו צד של המתרס. לא לי, לא לדן ולא לאף גורם בתפוז יש רצון או סיבה לאפשר את הישנותן של התקלות. אין צורך להסביר את החומרה בעובדה שבמשך מספר ימים אי אפשר להיכנס ולהשתמש באתר. המטרה של כולנו, החל האחרון המתכנתים ועל לדרג הבכיר ביותר, היא שהשימוש באתר יגדל, לא להיפך. בנקודת זמן זו, כאמור, כל המתכנתים בתפוז עובדים רק על התקלה הנוכחית והדבר רק מדגיש את העובדה שכולם מודעים לחשיבות המצב. אני לא מזכירה לך להודות לנו מדי בוקר וערב על העובדה שהאתר הוא חינם. יש פה סימביוזה ידועה שמשרתת את שני הצדדים - אנחנו מספקים פלטפורמה (חינמית וגם נוחה, בימים בהם האתר לא מושבת עקב תקלות), אתה מספק לנו תוכן (ואני מניחה שגם נהנה, בימים כתיקונם, מכתיבת הבלוג). ולסיכום הלילה - אנחנו נמשיך לדבר ולעדכן גם מחר, גם במהלך הסופ"ש וגם בימים שיגיעו אחריו. מקווה שרוב השיחות בינינו יהיו בסימן חדשות טובות.

עופר D

New member
בוקר טוב, מיטל

נראה שהיה לכם ליל עבודה לא קל. ליבי עליכם, באמת. אני מבין את ההסבר שלך ואת רתונך להיות זו שבחזית, בטיפול במשבר הזה. אני גם מעריך את הרצון הזה ומכבד אותו. ואני מניח שלרגע לא חששת באמת שאני מטיל ספק ביושרה שלך, אבל בכ"ז טוב להבהיר שזה די ברור. אבל כפי שאת כתבת, ההחלטות על פיצ'רים פרסומיים הם לא שלך בארגון, ומכיוון שבלי קשר להכחשות, להרבה אנשים פה יש תחושה שיש קשר ישיר (או עקיף) לעניין, היה נכון שמי שכן אחראי לכך יתייצב ויאמר את דברו. וכפי שעניתי גם לבצלאל, כולנו מעריכים את המהלך הנכון של הסרת בגלילה הפרסומית. רק שהיה לנו חבל שזה נעשה רק לאחר מחאות רמות. ותביני, מנסיון מהעבר הקרוב בנוגע למעברונים, היתה הרגשה ששוב נזכה לעדיפות נמוכה יותר. בכלל, בסימביוזה מתנהגים בסימביוזה, כלומר בהתחשבות הדדית. לכולנו יש עניין בהצלחת הפלטפורמה התפוזית, לרווחת כולנו. וכפי שאמרת, אנחנו לגמרי באותו צד. לכן יש מקום לדעותינו בנוגע למערכת, לפיתוחים ושיפורים, ולצרכים שלנו, כמו גם לצרכי התפוז. ועוד בהקשר הזה, נראה לי שכולנו הרווחנו משינוי ברוח הדברים, בנוגע לפלטפורמה החינמית. כי אמירות מקוממות כאלה אין להם מקום בקשר סימביוטי בריא. זה לא שהתפוז מספק פלטפורמה חינמית (תודה!), זו מסגרת יחסי שיתוף, שבה אנחנו מספקים תכנים כמעט חינם, בעיקר להנאתנו, ואתם מספקים פלטורמה. את הרווחים החומריים אתם גורפים ואילו אנחנו בעיקר את הרווחים הרגשיים. כל נסיון שלא לספק את הפלטפורמה חינם יפרק אותה, אז זו אמירה מקניטה שעבר זמנה. אני מקווה שהורדנו את העניין מסדר היום. ולסיכום - נראה שכבר יצאנו מחוזקים מהמשבר הזה. ואחרי תיקון הליקויים האיומים בפלטפורמה נמשיך בהנאה יחד. אני גם מקווה שאיזו רוח חדשה תסייע לכם גם לדרוש בשמנו תיקונים ישנים שמזמן הובטחו, גם אם ע"ח פיתוחים פרסומיים חדשים.

למעלה