סמים "קלים" הם סמים!!!!!

MARMELAD

New member
גלית יקרה:

עוד לא יצא לי לקרוא את הסיפור המלא שלך. כמו כולם אני מניח שאני מאוד אשמח אם תוכלי לספר אותו בכמה משפטים - למרות שאני בכל זאת אלך לחפש את הרקע כמו שהצעת. אני חייב לאמר לך כמה דברים: קודם כל אני חייב להגיד לך שמהמעט שהבנתי מהסיפור שלך אני מבין שלך יש נסיון רע מאוד עם סמים. לצערי להרבה אנשים יש נסיון רע ומר עם סמים. הרבה יותר מדי אנשים. ובכל זאת אני מאמין שצריכה להיות לגליזציה של גראס בארץ. עכשיו - לפני כל מה שאני הולך לכתוב אני חייב להבהיר נקודה חשובה אחת: לא חשוב מה אני הולך לכתוב - אני לא הולך להתייחס לסיפור שלך, לא כאל מקרה מייצג ולא כדוגמא. מסיבה פשוטה מאוד: אני לא מכיר אותך. מה שלא תגידי ותכתבי אני עדיין לא אכיר. לא אני יכול להעביר ביקורת עלייך, על הבן שלך, על הימ"ר או מי שלא מעורב בעניין. חוץ מזה, כשמישהו מדבר על החיים שלו, הוא אף פעם לא אובייקטיבי. איך אומרים - הצרותך שלי הן הכי חשובות בעולם כי הן שלי - זה נכון מאוד. אז אני הולך לנסות לעשות את זה בצורה מאוד כללית. תראי גלית, אני מבין שהסמים סיבכו את החיים שלך ושל הבן שלך בצורה עצומה. שוב - לצערי הרב, יש המון אנשים כאלה. לא שזה מנחם אותך. אבל כשיש כל כך הרבה אנשים שמסתבכים עם החוק, עם המשפחות שלהם, עם הבנק, ובחיים בכלל בגלל אותו הדבר - זה השלב שאני נאלץ לעצור לרגע ולשאול את עצמי - למה זה קורה לכל כך הרבה אנשים? אולי כל הטיפול שלנו בבעיה הוא לא נכון? עכשיו מה העניין? הרבה יותר קל לבוא ולאמר - הסמים הם זבל! זה משפט נורא קל לשינון, הוא נשמע נהדר, ועם אנימציה בסיסית גם הופך לפרסומת טלויזיה מעולה. אבל זה פשוט לא נכון. הסמים הם לא הבעיה. האנשם שמתמשים בהם, או יותר נכון הסיבות שבגללן הם משתמשים בהם, הם הבעיה. גלית, את בטח מסכימה איתי שמי שמתמכר לסמים הוא טיפוס עם בעיות. ואולי זה לא יהיה חדש לך, אבל ברוב המקרים ההתמכרות לסמים היא לא הבעיה היחידה שיש לאותו בנאדם בחיים (ואני בטוח שטייגר יוכל לאשר את זה). למי שמתמכר לסמים יש כל כך הרבה בעיות שהסמים הם חלק מהתהליך של ההתדרדרות. הזרז, תקראי לזה. אבל לא הסיבה. אנשים חושבים שאם רע להם אז הם יעשנו גראס והכל יראה להם טוב יותר. ובמידה מסויימת זה נכון. כי באמת כשמעשנים גראס החיים פתאום לא נראים נוראיים כל כך. אבל אחרי שההשפעה של הסם עוברת, הבעיות נשארות. אנשים חסרי השכלה או אופי פשוט יעשנו יותר ויותר כדי לברוח מהצרות שלהם. ואלו בדיוק האנשים שיעשנו יותר מדי. וזה לא יספיק. והם יעברו לסמים קשים יותר. אבל לא בגלל הסמים. אלא בגלל בעיות שיש להם עם עצמם. וזה חבל. אז מה אני אומר גלית? שהסמים הם לא מה שיוצרים את הבעיה. חינוך יוצר את הבעיה. אנשים שפותרים בעיות על ידי סמים הם אלו שיוצרים את הבעיה. ולא חשוב מה נעשה - גם אם כולנו נתאחד למלחמה בדבר הזה שנקרא סמים - לא נצליח. כי איפה שיש אנשים - יש סמים. זה תמיד היה, וזה תמיד יהיה. וכל יום ממציאים אלכוהול יותר חזק, סם יותר מערפל, נוזל יותר הזייתי. כל יום. אז מה שאני חושב שצריך לעשות הוא לעבוד על החינוך. לךהסביר שסמים זה לא פתרון לבעיות. וזה ייקח הרבה מאוד זמן. אבל בכל אופן את הסמים אי אפשר לעצור. עדיף לכולנו שלפחות יהיה פיקוח על הסמים הקלים - וגראס הוא כזה. אם יהיה פיקוח על הסם הזה, הרבה מהצרות שנגרמות בגללו יעלמו. ילדים בני 16 לא יצטרכו להכיר סוחרי סמים כדי להשיג אותו. ילדים בני 17 לא יצטרכו לפחד ממעצר אם הם מעשנים אותו (והם יעשנו לא חשוב מה). אנשים מבוגרים לא יחששו מפגיעה בשם המקצועי שלהם בגלל זה. לגבי סמים קשים כמובן החוקים אחרים לגמרי, וטוב שכך. לכל חברה חייבים להיות גבולות מסויימים. אבל העניין הוא שכל עוד גראס הוא לא חוקי - הפתח לעולם המסוכן של הסמים הקשים הוא רחב הרבה יותר.

avigimel

New member
דמגוג שכמוך

"הסמים הם לא הבעיה" אנשים שיש להם בעיות בחיים מחפשים דרכים לפתור אותן. ברגע שהסמים נגישים, הסמים הופכים להיות הפתרון המועדף. כנראה שגם החינוך שלך לא הצליח אם אתה מסומם ומתגאה בכך.

קשכפית

New member
אבי בקשר ל "סמים הם לא הבעייה"

זה לא הסכין, זה לא האקדח = הם לא הבעייה זה הכל בני אדם זו הבעייה! ההחלטה להשתמש בדברים לרעה זו הבעיה!! בסכין אפשר לחתוך סלט, ואין בעייה. אדם אחר יקח את אותו הסכין לשחוט את אמא שלו - האדם הוא הבעייה לא הסכין. אינדיאנדים ושבטים עתיקים גם לקחו סמים - אבל היה להם טכסים בשביל זה, היה להם איזה קונטרול בזה, הם השתמשו בסמים גם לרפא מחלות וכאלה... כך שהסם לא בהכרח בעייה כי עובדה שבתחום הרפואה מה היו עושים ללא מורפין למשל??? השימוש הלא נכון שנעשה בו - זו הבעייה. אם כבר מדברים על בעיות... כל דבר הוא כלי - שאפשר להשתמש בו לטובה או לרעה. לא?

MARMELAD

New member
אני אפילו לא יודע מה זה דמגוג

מה לעשות, אני הרבה יותר אהבל ממה שאני נראה. אני גם נורא אשמח אם תסביר לי (שהרי הסכמנו שאתה גאון הדור וכולנו תינוקות שנשבו במקרה הטוב או מושחתים ומשחיתים במקרה הרע). כן, הסמים הם לא הבעייה. כמו שאמרה קשכפית בחכמתה הבלתי נלאית: בסכין אפשר לחתוך סלט, ואפשר לרצוח. הכל עניין של אופי. אז מה נעשה, נוציא סכינים מחוץ לחוק? הרי ברור גם לי וגם לך שלא. במקום לנסות להילחם בגראס אני מציע שתשקיע את המרץ הבלתי נלאה שלך בטיפוח שכונות עוני, התנדבות בבתי ספר, חניכה של ילדים משכונות מצוקה, עזרה בשיעורי בית לילדים מתקשים. תאמין לי שתמנע הרבה יותר אלימות מאשר אם תגיד לנו "אתם מעשנים סמים אז אתם מה-זה-טמבלים".

avigimel

New member
זה בסדר,

לא שערתי שאנשים המבזבזים את שעות הפנאי על סמים ידעו מילים "גבוהות" (מצחיק שהמילה דמגוג נהפכה למילה גבוהה). דמגוג - אדם המשתמש במילים על מנת לשלהב את מאזיניו תוך כדי שימוש באמוציות וגורם להם להתעלם מההגיון. לא פירוש מילוני, כי אין לי מילון לפני כרגע. לא, לא תוציא סכין מחוץ לחוק כי יש לו גם שימוש חיובי (לחתוך עגבניה). אבל אנשים שעושים שימוש רע בסכין (רוצחים) - תעניש אותם. לעומת זאת, כל שימוש שיעשו אנשים אשר אינם מוסמכים עם חומר גרעיני, הוא רק רע, לכן ברגע שאדם מחזיק חוומר שכזה יודעים שהוא רצה לעולל רע ולכן הוא יוענש.

tiger

New member
לבגין גם קראו דמגוג ...וגם לי ../images/Emo4.gif

אז תרגיש עם זה טוב אחי. ברגע שמישהוא מחליט שאתה דמגוג זה בסך הכל אומר שאתה מצליח לומר את מה שיש לך לומר ושאנשים גם יבינו...

BlueCarrera

New member
זה לא הולך ככה...

על רוב אאוכלוסיה שמתמש בסמים קלים אתה לא שומע. ומכוון שאתה שומע ררק על אנשים שנפלו בגלל הסמים, אתה מסיק מזה שזה קורה לכל מי שמשתמש.

Y A E LY

New member
גלית

גם כל אחד שהגיע לקוק או להירואין ניסה פעם לשתות מיץ פטל, כוס קפה, אכל למניה ושוקו בארוחת עשר באיזה קיטנהנ, שתה אלכוהול- או אפשר גם ביר4ה שחורה, ינק חלב אם, עישן סגיריה רגילה- וגם ניסה לייט אז מה?!? נוציא את כל אלו מחותץ לחוק?!?

למעלה