עלי גפן ממולאים - ללא טיגון מקדים
נושא : עלי גפן ממולאים- הורסיה ללא טיגון מקדים
בתגובה ל: מסתבר שיש ברשת המון ורסיות של המתכון שלה - talikl
עלי גפן ממולאים- נעמי דה פירסט
הובא למפגש חנוכה 2003 אצל סם
http://prdupl02.ynet.co.il/Foru umFiles/6143723.JPG
עלי גפן טריים,
או צנצנת של משומרים במי מלח (קונים בסופר)
למילוי:
½ - 1 ק"ג בשר טחון
(למילוי צמחוני, פשוט לא משתמשים בבשר)
1 כוס אורז
1 עגבניה מקולפת וחתוכה לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
קצת פטרוזיליה ונענע קצוצות
מלח פלפל שחור ובהרט
אופציה - להוסיף גרגרי רימונים לתערובת
אופן ההכנה
1. חולטים את עלי הגפן במים רותחים ומסננים.
2. מערבבים את כל חומרי המילוי.
3. מניחים עלה על משטח העבודה כאשר הגבעול פונה אלינו. אם הגבעול בולט מידי, מורידים בזהירות עם סכין.
4. לוקחים מעט מתערובת המילוי (בכפית קטנה) ומניחים על העלה.
מקפלים צד ימין, מקפלים צד שמאל - שיראה כמו חבילה קטנה,
מקפלים את החלק התחתון, מהדקים בזהירות ומגלגלים ל"אצבע" הדוקה. מניחים בצד. משתדלים להשתמש בעלים השלמים, אבל לא זורקים את הקרועים- הם ישמשו אותנו להדבקת טלאים ולריפוד הסיר.
5. לוקחים סיר רחב ומרפדים את התחתית בעלים הקרועים. מסדרים את העלים הממולאים שתי וערב (רצוי לא לסדר יותר מ-3 שכבות).
6. בקערה, מערבבים מים (בערך כוס וחצי) מלח, פלפל שחור, שום (כתוש או חתוך לפרוסות) נענע קצוצה (טריה או מיובשת). שופכים על העלים עד כיסוי. חשוב מאוד - להניח צלחת שקוטרה קטן יותר על העלים - זה ימנע מהם לטייל בזמן הבישול. לשים גם שמן זית - לא להתקמצן!
7. מביאים לרתיחה. ומנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה חצי פתוח. המים יתאדו - כך שאם תראו שזה עדיין לא מוכן אפשר להוסיף מעט מים נוספים.
8. מורידים מהאש, סוחטים על העלים מיץ לימון טרי ומעט שמן זית.
אפשרות - לרפד את הסיר גם בפרוסות תפ"א ועגבניות.
למילוי הצמחי - אפשר להגיש עם יוגורט / לבנה
בתיאבון
נ.ב. - שוב , מתכון שלי - אין בלגן של זכויות יוצרים