צדפות קונקיליוני במילוי טונה
לבשל את הפסטה שתהיה מספיק גמישה למילוי אבל לא סמרטוטית. היא עוברת עוד אפיה אח"כ.
מילוי :
טונה, שמנת חמוצה, בצל ירוק חתוך דק, פטרוזיליה קצוצה דק.
לכמות של חבילה שלמה, 500 גר', השתמשתי ב 5 או 6 קופסאות טונה.
אם לא ממלאים הרבה אפשר פחות.
לערבב את המילוי ולמלא את הצדפות המבושלות.
רוטב עגבניות :
קילו עגבניות מורסקות / קופסה
שן שום כתושה
עלי בזיליקום
מל"פ
טיפה סוכר
כף רסק עגבניות
1/2 - 1 כוס מים
לבשל כרבע שעה. לטעום ולתקן תיבול.
לשפוך את הרוטב (שלא יהיה דליל מעט אבל גם לא סמיך מדי) בתבנית.
מעל לסדר את הקונכיות הממולאות.
לאפות מכוסה חצי שעה.
אפשר לזרות קצת פרמזן ולאפות עוד כמה דקות לא מכוסה.
לבשל את הפסטה שתהיה מספיק גמישה למילוי אבל לא סמרטוטית. היא עוברת עוד אפיה אח"כ.
מילוי :
טונה, שמנת חמוצה, בצל ירוק חתוך דק, פטרוזיליה קצוצה דק.
לכמות של חבילה שלמה, 500 גר', השתמשתי ב 5 או 6 קופסאות טונה.
אם לא ממלאים הרבה אפשר פחות.
לערבב את המילוי ולמלא את הצדפות המבושלות.
רוטב עגבניות :
קילו עגבניות מורסקות / קופסה
שן שום כתושה
עלי בזיליקום
מל"פ
טיפה סוכר
כף רסק עגבניות
1/2 - 1 כוס מים
לבשל כרבע שעה. לטעום ולתקן תיבול.
לשפוך את הרוטב (שלא יהיה דליל מעט אבל גם לא סמיך מדי) בתבנית.
מעל לסדר את הקונכיות הממולאות.
לאפות מכוסה חצי שעה.
אפשר לזרות קצת פרמזן ולאפות עוד כמה דקות לא מכוסה.