נסיון להסביר
בוא נלך הפוך: אני ישבתי וחשבתי עם עצמי מה אני רוצה לעשות בחיים, והחלטתי ש- 1. אני רוצה עבודה שאינה רק אמצעי להרוויח כסף, אלא מטרה בפני עצמה. עבודה שאני אוכל להשקיע בה את כולי, ושתגדיר אותי בתור בנאדם. 2. אני חייב לעשות משהו שאני, באופן אישי עם עצמי, מרגיש שהוא חשוב ומשמעותי, ובנוסף לכך שאני ממצה בו את כלל היכולות שלי, או לפחות את רובן הגדול. 3. אני רוצה עבודה שכוללת אינטרקציה עם אנשים מצד אחד, והפעלת מחשבה אנליטית ומדעית מצד שני. 4. אני רוצה עבודה שדורשת התמחות מקצועית משמעותית, שבה ליכולת המקצועית ולידע המקצועי יש משקל מכריע ביכולת שלי לבצע אותה בצורה הטובה ביותר. 5. והכי חשוב - אני רוצה לקום בבוקר (או אחה"צ, אם זה אחרי משמרת...) ולהרגיש שאני עושה משהו שאני באמת גאה בו. כל הדברים האלו, לדעתי, מתארים את המקצוע הזה באופן מושלם כמעט. לכן אני רוצה לעסוק בו. בנוסף, יש את העובדה שאני לומד מקצוע שהוא עולם בפני עצמו, שניתן לקחת אותו לאינסוף כיוונים שונים לגמרי (מכירורגיה, דרך מחקר ועד פסיכיאטריה), שהידע והיכולת שלי לעולם לא יהיה תהיה obsolete, ולהיפך, רק תלך ותשתבח עם הזמן (בניגוד למהנדסי היי-טק, לדוגמא). בנוסף, זה מקצוע שבו אתה רק עוזר לאנשים, והאינטרקציה שלך איתם היא תמיד חיובית. לא תמיד אתה מצליח לעזור להם, אמנם, אבל נקודת המוצא שלך היא שברצונך לעשות את הטוב ביותר שביכולתך עבור כל אדם שאתה נותן לו שירות (בניגוד גמור, לדוגמא, לשוטר תנועה, רס"ר משמעת, פקיד מס הכנסה וכו'). אחד הדברים שהכי מפריעים לי במה שאני עושה עכשיו זה שלעתים תכופות דורשים ממני לפגוע באנשים לטובת המערכת. זה ממש לא מתאים לאופי שלי. מעבר לכך, זה מקצוע שיכול להיות לך לעזר רב בחיי היומיום, וחוץ מזה מאפשר הרבה נסיעות לחו"ל למשלחות, להשתלמויות ולכנסים, שזה גם מגניב. אני לא חושב שיש מקצוע אחר בעולם שבו תצטרך להביא לידי ביטוי את כל מה שאנושי בך בצד אחד, וכל מה שאנליטי ומדעי בך מצד שני. זה אתגר שאני, אישית, אינני מסוגל לסרב לו. ומעבר לכל אלו, יש את האתגר שבלהוכיח לעצמי שאני מסוגל להתקבל למקצוע שרק הטובים ביותר יכולים להגיע אליו. אין לי בעיה להגיד את זה...