תשובה
הספקות שאתה מתאר הם נחלתם של כל המועמדים שעומדים בפתחה של הפקולטה לרפואה, בדרך ל-7 שנות לימודים תובעניות ועוד מי-יודע-כמה שנים מפרכות ותובעניות לא פחות. לומר שאני בטוח במאה אחוזים שאני עושה את הצעד הנכון ואין שום ספק בליבי - איני יכול, ואני מסופק אם מישהו יכול (בהנחה שהוא מספיק כן עם עצמו). בחרתי ללמוד רפואה לא משום שאני חושב שזה הירואי, או משום שמדליק אותי האקשן ב- E.R, או משום שהוריי/אחיי/קרובי משפחתי הם רופאים (למעשה, אין לי רופאים כלל במשפחה, גם לא במורחבת), או מסיבה דומה אחרת. בחרתי ללמוד רפואה משום שזהו מקצוע מדהים בעיניי, שכן הוא משלב עבורי את ההזדמנות למצות את הפוטנציאל הגלום בי עד תום במשך שנים על גבי שנים של לימודים (זהו המרכיב האגואיסטי), ובתוך כך לנתב את מימוש הפוטנציאל הזה לטובת הזולת ועזרה קרובה, ישירה ומיידית לאנשים (זהו המרכיב האלטרואיסטי), דבר שאישית נותן לי הרגשה מאד טובה והמון סיפוק. איני יכול לחשוב על מקצוע אחר שמשלב את שני המרכיבים האלו בצורה כ"כ הרמונית, ולכן אני בטוח שזהו המקצוע שבו אני רוצה לעסוק בחיי. כשאני מסתכל על חיי בעוד 10 שנים וחושב על ילדיי, אשתי, תורנויות, הקפצות בשישי בערב וערבי חג, נקרא לזה בכלליות "המחיר" - יש לי ספקות, ועוד איך, אבל הדברים שתיארתי קודם על קצה המזלג, הדרך שבה אני תופס את המקצוע המדהים הזה שנקרא "רפואה", הם שנותנים לי את המרץ וה-Drive להמשיך בדרך הזו שבחרתי.