ספריית חינוך בהר הצופים

d a p h n a

New member
אתה יודע, גם בעברית....

הסגירה הזו קרתה בעקבות נסיבות קיצוניות.

22ק ו ס ם

New member
לא דיברתי על הסגירה

דיברתי על זה שאני לפני כמה שנים רציתי להיכנס לאוניברסיטת באר שבע שם למדתי ולא נתנו לי בלי סיבה טובה. זה נראה לי מוגזם לגמרי. אם רוצים, שיערכו עליי חיפוש אבל למנוע ממישהו להיכנס לשטח האוניברסיטה?

LastFlowers

New member
ובכן

א. אלה אינם פני הדברים בכל המוסדות האקדמים בארץ (בדיוק כשם שעניין הטיפול הרפואי בארצות הברית איננו אחיד). ב. במציאות הבטחונית הישראלית ניתן להבין את הצורך בתעודת סטודנט ככרטיס כניסה. ג. במציאות הישראלית תמיד מסתדרים יופי גם עם "המגבלה" הזאת.

22ק ו ס ם

New member
למה ניתן להבין את הצורך בתעודת סטודנט?

איך הוא בדיוק מקנה יותר ביטחון ממי שאין לו תעודה כזו? בשם הביטחון אפשר להצדיק כל דבר בארץ ולרוב עושים את זה, אבל אין בזה שום היגיון. אם יש סיבה מוצדקת למנוע ממישהו להיכנס לאוניברסיטה אז שיעשו את זה אבל בתור חוק גורף הוא פוגע בכל האוכלוסייה. ולמה את חושבת שמסתדרים עם המגבלה הזו? אני חושב שהיא מגבילה הרבה מאוד אנשים שהם לא סטודנטים וזה די מצער.

נוטה להסכים

ישנו גם אבסורד מסוים בזה שבימים פתוחים מן הסתם אף אחד לא דורש תעודת סטודנט, כמו גם בארועים אחרים הפתוחים לציבור, ודווקא אז ישנה רגישות מיוחדת מבחינה ביטחונית. כדאי גם לציין שמבחינה מסוימת, דווקא בארה"ב המציאות הבטחונית היא הרבה יותר קשה: שם טבח במוסדות לימוד הוא חזיון הרבה יותר שכיח, ודווקא ע"י תלמידים מתוך המוסד.

d a p h n a

New member
גם בימים פתוחים

אמנם לא דורשים תעודת סטודנט אבל בהחלט דורשים תעודת זהות ובדיקה בטחונית, בירושלים לפחות.

בוודאי, השאלה היא מדוע לא להסתפק בת"ז

גם בשאר הימים. ואגב, מזל"ט
|קולולולו|. סליחה שזה לא בשרשור היעודי, אבל אני מנסה לחסוך בשרשורים.

LastFlowers

New member
כי ת"ס היא יותר אקטואלית

התמונה חדשה יחסית ופרטיך האישיים במאגר שהיא מייצגת הם הרבה יותר רלוונטיים.

LastFlowers

New member
על מה אתה מדבר?

1. לא טענתי שהשיטה מקנה יותר ביטחון, להיפך - אפילו כניתי אותה "מגבלה", כך, במירכאות. כן טענתי שאני מבינה את הצורך הביטחוני בשיטה כלשהי שמייצרת סדר בבלגן, ותעודת סטודנט מתיימרת לענות על הקריטריון הזה משום שהיא גוררת אחריה מאגר מידע שכולל פרטים אישיים ותמונות. במקום כמו האוניברסיטה העברית, היכן שכבר היה פיגוע אחד ונחשפו ניסיונות לכאלה, ניתן להבין בהחלט את מעמדה של התעודה ככרטיס כניסה. 2. לא יודעת מה מתרחש בדיוק באוניברסיטה העברית (או באב"ג), אבל היעדר תעודות סטודנט לא מונע מאף אחד כניסה לאוניברסיטאות (אלא אם כן אתה מגיע ברכב), מניסיון אישי. מה שכן, היעדר תעודה יכול ליצור מגבלות מסוימות שמשתנות ממקום למקום. זה הגיוני, משום שאני מצפה מהמוסד האקדמי להעדיף קודם את הסטודנטים שלו. אם נחזור לספרים, אני אישית נתקלתי רק בבעיה להוציא ספרים או כתבי עת מסוימים. מעולם לא אסרו עלי להיכנס לספריות (יודע כמה מאמרים הוצאתי מספריות שונות של מוסדות אקדמיים בארץ?). מעולם לא אסרו עלי לצלם קטעים מספרים, אך לשם כך נדרשתי להשאיר את תעודת הזהות שלי. במילים אחרות - מסתדרים יופי.

22ק ו ס ם

New member
העדר תעודת סטודנט בהחלט מקשה על הכניסה

אני זוכר שאני הייתי צריך להמציא סיבה שאני נפגש עם איזה פרופסור כדי שיתנו לי להיכנס, זו לא הייתה בעייה רצינית אבל בשביל מה זה טוב? צורך בטחוני לא קשור לתעודת סטודנט. יש חשש להתקפות טרור בהרבה מוסדות, בקניונים וכו'. תעודת סטודנט לא מוסיפה שום דבר לבטחון. אם רוצים למנוע טרור שיבקשו תעודה מזהה ושיערכו חיפוש על אנשים כמו שעושים בכל מקום. איך בדיוק יכול מי שלא סטודנט לערוך התקפת טרור בלי שום נשק או כל דבר אחר? לגבי ספריות אני בהחלט מקבל את זה שמי שלא סטודנט לא יוכל להוציא ספרים מהספרייה. זה דבר מקובל בכל מקום. אבל אין שום סיבה ממשית למנוע מאנשים להיכנס לספרייה גם אם הם לא סטודנטים (אולי הגבלת גיל מסוימת הגיונית כי ילדים יכולים לעשות רעש).

LastFlowers

New member
אתה לא יורד לסוף דעתי

התעודה (סטודנט או עובד) לא אמורה למנוע פיגועי טרור, תפקידה הוא לשפר את מערך הניטור. כדי להיות מעורבת בפעילות לא חוקית אני לא צריכה בהכרח לבצע אחת כזאת בעצמי, אלא יכולה סתם לשתף פעולה או לסייע במידה כזאת או אחרת לגורמים מסוימים. במידה וחלילה התבצעה פעולה חבלנית בקמפוס או ארע ניסיון לאחת כזאת, יהיה הרבה יותר קל להגיע למעורבים. בנוגע לספריות וכו': המצב שאתה מתאר איננו מייצג את מה שמתרחש בארץ, אלא בפירוש יוצא מן הכלל שאינו מעיד על הכלל. כאמור, ברוב המוסדות האקדמים בארץ הכניסה היא חופשית יחסית הן למוסד עצמו והן לאגפים שלו גם אם אתה בכלל לא סטודנט (שוב, מניסיון אישי). ההגבלות התוך-אגפיות הן לרוב הגיוניות ומתבקשות. אם נקח את מה שניצת תיארה שם למטה (וגם זה משהו שמעולם לא שמעתי עליו עד לרגע זה), לא יהיה זה מופרך לשער כי ההחלטה השרירותית הזאת עשויה היתה לנבוע מהיעדר דרכים אחרות להתגבר על בעיה מסויימת, למשל הצפה קבועה של סטודנטים ממכללות שפגעה בסטודנטים המקומיים, או אי סדרים חוזרים ונשנים מטעם תלמידי המכללות בנוגע לשימוש בספרים.

22ק ו ס ם

New member
לא ממש הבנתי

התעודה כן או לא קשורה למניעת פיגועים? מצד אחד את אומרת שלא אבל במשפט הבא את סותרת את עצמך. אם אין לה שום קשר למניעת טרור וכל מטרתה היא איזו מניעה עקיפה של איומים אמורפיים, אז על אחת כמה וכמה היא מיותרת. לגבי הספריות נראה לי שלא הבנת אותי. כתבתי בפירוש שאכן אין בעייה להיכנס לרוב הספריות בארץ ורוב המגבלות הגיוניות (אם כי לא כולן).

LastFlowers

New member
אוקיי

התעודה לא מונעת, היא רק מייצרת סדר בבלגן ועשויה לסייע בדיעבד, לאחר מעשה. זה כמו רשימה של נוסעי מטוס ששולפים מהמאגר כשמתרחש אסון או כשמנסים להתחקות אחר פעולותיו של מישהו חשוד, רק שכאן במקום כרטיס טיסה יש תעודה. בדומה למטוס גם באוניברסיטה העברית צריך את התעודה כדי להכנס למתחם שלה, בניגוד למוסדות אקדמיים אחרים. למה? כי בגלל ששם המצב הביטחוני הוא רגיש יותר בעקבות ארועי העבר. אין תעודה? לא נורא, שהרי בכל זאת תצליח להיכנס פנימה אחרי שיחה עם השומר או תיאום עם גורם רלוונטי. מה כל כך נורא בזה? אני בטוחה שאם המצב הזה היה כל כך בלתי נסבל כפי שהצגת אותו, כבר היינו שומעים עליו איפשהו.

the new L

New member
אני לא יודע מה היה המצב לפני כמה שנים

אבל היום כל אדם עם תעודת זהות יכול להיכנס לבן גוריון, כולל לספריות.

chulila

New member
נכון. חלקית...

זה נכון שבשערים עושים בעיות, אבל אם הולכים לביטחון, ומסבירים את סיבת הביקור מקבלים אשרת כניסה, חד פעמית או רב פעמית בלי הרבה בעיות. אז אל דאגה...

באת"א זה אפילו גובל באבסורד

בחלק מן הספריות (למש חינוך ומעי החברה) הכניסה מותרת מכסימום לתלמידי האוניברסיטאות. לתלמידי מכללות - אפילו למכללות לחינוך, - אסורה הכניסה. זה ממש אבסורדי . איך ייתכן שתלמיד שלומד חינוך במכללה - לא יכול להיכנס לספריית חינוך באוניברסיטה? מה ההיגיון? כשחברותיי היו צריכות להיכנס לספרייה - הן נאלצו לקחת כרטיס סטודנט של אחרים או לחלופין לבקש עזרתנו. בספריות האלה אפילו לא מאפשרים (מה שכן מאפשרים בספרייה המרכזית , למשל) להיכנס בתשלום. בספרייה המרכזית גובים משהו כמו 100 ש"ח לכניסה בשעריה למי שאינו סטודנט ת"א. לא מסכימה לכל הטיעונים שעלו כאן לגבי מצב ביטחוני וכו'. אין בה כלהיגיון. ספרייה צריכה להיות פתוחה. לכולם.

tulkin

New member
תודה על ההצעה...

הספר, אגב, קיים גם בבר אילן, אבל נראה לי שאני אהנה מהביקור בהר הצופים - סוג של נוסטלגיה. אולי אפילו אפגש עם המנחה שלי למאסטר אם היא תהיה פנויה. דווקא ספר אחר, יותר חשוב לי, לא קיים באף אוניברסיטה באזור פילדלפיה וגם באף אוניברסיטה בארץ. וזה די מעצבן. בינתיים קראתי שני פרקים ממנו (פחות כמה עמודים) בגוגל-ספרים. אבל יש חלקים חשובים של הספר שלא מוצגים...

yairma1

New member
הצעה....

טולקין שלום, שמתי לב שההגדרה "לא מוצג" היא לפעמים דינמית. אומנם בחלק מהמקרים באמת יש עמודים שלא מוצגים. בלי קשר למי קרא מה. אבל, לרוב זה דינמי. כלומר, לקורא אחד מוצגים חלק מהעמודים ולקורא אחר חלק אחר. זה גם הגיוני. כי אחרת לא ניתן לעשות חיפוש בכל הספר. אני מניח שהם יודעים מי קרא מה באמצעות קוקיס. אז כדי להתגבר על זה , בקלות, אני עובר מחשב עושה חיפוש של מילה שאני יודע שמופיעה בעמודים החסרים וקופץ ישירות אליהם. מניסיון - עובד!. שווה לנסות. יאיר

למעלה