ספרים וקלטות בעברית לילדים

ספרים וקלטות בעברית לילדים

אני עוד שבועיים נוסעת לארבעה ימים לארץ. הזדמנות לחדש את שק התרבות של יותם. אשמח לכל המלצה על ספרים או קלטות לגיל 2.5. קצת כיוון יותם מאד אוהב את מעשה בחמישה בלונים (בום טראח..) ספרים הבאנו מעט (יותם היה קטן אוצר הקלטות די גדול אבל תמיד יש הפתעות - כמו שטוזונים שקיבלנו מתנה לפני 3 חודשים והפך להיות להיט מקומי). גם המלצות על ספרים לגדולים (עע אמא של יותם) יתקבלו בברכה. ענת

מאד מאד ממליצה על הספרים של

פאול קור. ממש ספרי חובה בכל בית. יש לו סדרה שלמה של ספרים (הפיל שרצה להיות הכי, כספיון, הצבע הכי יפה בעולם וכו'), ואני ממליצה לקחת מהם כמה שיותר. הילדות שלי ממש אהבו אותם. גם למיריק שניר יש המון ספרים נחמדים לגיל הזה (לצערי אני לא מצליחה כרגע לשלוף את השמות מהזכרון, אבל חפשי בכל סניף של סטימצקי). עוד ספר נהדר, אם כי אולי לגיל טיפה יותר בוגר, הוא "ויהי ערב" (את יכולה לערוך חיפוש בפורום השכן, "ישראלים בחו"ל", ולמצוא שם הודעה שלי עם ציטוט של הסיפור). אם את חושבת גם קצת קדימה, יותר לכיוון גיל 3.5-4, יש את הספרים מהסדרה "הילד הזה הוא אני" - נהדרים כולם. וכמובן יש גם את דירה להשכיר. והכי חשוב: תעשי חיים משוגעים בארץ

את דירה להשכיר קבלתי לאחרונה

וגם את הצב של אורן. הצב של אורן הצליח יותר לצערי כי אני מעדיפה להקריא(ולאחרונה גם מזדהה עם דירה להשכיר...). אני אחפש את הספרים שהצעת. לגבי להנות איך אפשר לא. סוף סוף יתחצפו אלי בפרצוף ולא מאחורי הגב בסוכנות ההשכרה של הדירה (ראה ערך השכנים..) ואני אוכל לענות בצורה וירטואוזית...

י ע ל 7

New member
עוד ספרים מומלצים...

תירס חם, הלו אבא, האגדה על השיח הקטן, המכשפה של ליאור

שרונה13

New member
וגם

הלו אמא (שהוא מצויין ואת יכולה לבקש אותו במקום הלו אבא) מאה שירים ראשונים מאה סיפורים ראשונים הזחל הרעב הבית של יעל אליעזר והגזר מיץ פטל אני אנסה לחשוב על עוד...

בבית של יעל אין חזרות אז יותם

לא משתגע עליו. מאה שירים ראשונים הוא מכיר אז זה רעיון מצוין לקנות את הספר. הזחל הרעב מאוחסן בארץ ויראה אור בביקור הקרוב...

תירס חם הוא להיט מקומי

וכל השאר הוכנסו לאלתר לרשימת הקניות. כל ספר שיותם רואה עכשיו הוא רוצה שיקריאו לו...

השרשור הזה מצויין

ואני מצטרפת לבקשה להמלצות על: ספרים קלטות וידאו דיסקים של מוסיקה לתינוקות ולילדים. כל מי שיש לה מה לומר בנושא, זה המקום. אני אשתדל אח"כ לארגן את כל המידע הזה במאמרי הפורום כך שיהיה נגיש בעתיד לכל מי שזה מעניין אותה. אז יאללה אנשים. ואת כל מה שאני זוכרת מתקופת אלון כבר אמרו פה, אבל אני אשאל את אמא שלי (שהיא גננת...) אם יש לה עוד רעיונות.

zviki8

New member
ספרי ילדים

ידידי הספרים המיועדים לגיל הצעיר, עד ארבע, ישנה סופרת בשם מיריק שניר, שכותבת ספרים מעולים לפעוטות, כל ספר שלה הוא להיט. כל ספרי פינוקי הכלכלב, ספרי הברל"ה השונים. ביגלה כלב התחש, איה פלוטו, יש עוד הרבה, אני אחפש ברשימות שלי ואוסיף לכם עוד בפעם הבאה. דרך אגב, סידרת איתמר, לא מתאימה לגיל הצעיר, רק אחרי גיל ארבע.

וזאת אמא שלי אם לא הבנתם ../images/Emo13.gif

ואגב, נזכרתי בספר מדהים מילדותי, רק שאני לא מצליחה למצוא אותו בשום מקום: המסע אל האי אולי מאת מרים ילן שטקליס. אם מישהו מסוגל למצוא את זה, אני רוצה!!!!!!!!!!! ובכלל, מה עם האריה שאהב תות?

ועוד כמה מילדותי (וזאת של אלון)

וסליחה על הכפילויות - שפת הסימנים של נעה שמלת השבת של חנהל'ה שמוליקיפוד כמובן ויש גם את סבתא בישלה דיסה מעשה בחמישה בלונים מיץ פטל המפוזר מכפר אז"ר הבית של יעל הזחל הרעב הביצה שהתחפשה אליעזר והגזר אצבע בפה זה לא יפה (לי זה לא עזר!!!) איה פלוטו וואו איזה זכרונות...

ספרים

הלהיט הנוכחי אצלנו בבית: בילבי! כל הספרים של פאול קור מאוד מומלצים!! וגם: לילה טוב ירח, הזחל הרעב, ספר חדש ומעולה של שולה מודן "איפה גברת זרת" להערכתי מגיל שנה וחצי ומעלה. הבת שלי (שנתיים ושמונה חו') מלבישה על האצבעות את הבובות המצורפות לספר ומספרת לעצמה. הצב של אורן. אלונה לא- רימונה דינור. בוקר בהיא אחד- אורה אייל (ספר עם הרבה חזרות, שילדים מאוד אוהבים). תגידי איך קוראים לך- נירה הראל. ארץ יצורי הפרא. אלה שלי מאוד אוהבת את ספרוניה הקסומים של אלונה פרנקל: היום הרע של טובה שבת בבוקר או "אז מה אני אעשה היום" אין כמו אמא פעם היה ילד שלא רצה לישון לבדו דיגדוגים- דתיה בן דור (גם קלטות הוידאו שלה מעולות). זה מה שעולה לי בראש כרגע. אתר מומלץ לספרים יד-שניה שזכורים לכם מילדותכם וכבר אין בחנויות: www.bookshopdina.co.il ספרים בכל נושא. ואם אין להם כרגע אפשר לבקש מהם למצוא ותאמינו לי שהם ימצאו!!

סנדייז

New member
ועוד ../images/Emo63.gifים

אין כמו ספרים! הכיסים של ענתי-יש בו חזרתיות ואפשר להמחיז אותו מעשה בעיגול שהלך לחפש חבר-אתם יכולים ממש לשחק עם הסיפור ולהרחיב את השפה. לצייר את הצורות עם פנים להדביק על מקלות ארטיק ואת קצות המקלות להכניס למכסה של קופסת נעלים. ספרי מיריק שניר-הר גלידה,אני צובעת ענן ועוד ספריי אריק היל-פינוקי איה פלוטו מיץ פטל טיול אחר של אלונה פרנקל לאלונה פרנקל יש סדרה של ספרים קטנים שחלקם נחמדים מאוד כמו סיר הסירים,לילה טוב ועוד סדרת נטי מגנטי-יש כמה מקסימים שיעזרו מאוד להרחבת שפה בכלל ענת תכנסי לחנות ספרים למדור ילדים פשוט תדפדפי ותראי מה נראה לך מתאים ליותם. אצלנו למשל כל ספריי פאול קור והזחל הרעב חגגו כל הזמן. אה עוד ספר שאני נזכרת עכשיו זה של מאיר שליו-הטרקטור של דוד אהרון. ויש עוד רבים נהדרים שכבר רשמו אותם. נסיעה טובה ותהנו בארץ. דרורה

אין חנות ספרים שהצליחה להחזיק אותי

בחוץ. וכבר שהייתי בהריון קניתי ליותם ספרים. אבל לא כל דבר שאני אוהבת מצליח עם הפשוש. אז רציתילדעת מה פשושים אחרים חושבים ומה הם אוהבים. למשל אני מאד אוהבת את הסידרה של איתמר אבל היתה כאן המלצה לחכות איתה.. אני הדפיס רשימות מלאות של כל הספרים והתמקם בחנות ואבזבז הרבה כסף.. דרך אגב רק אני נוסעת. זאת נסיעת סידורים קצרה והכרחית

עדי, נסי לפנות אל איתמר לוי

לאיתמר ישנה פינה קבועה בתכנית הרדיו של ירון אנוש בכל יום ששי בערב ברשת ב'. בפינה הזו פונים אליו אנשים מכל הארץ, שמבקשים שיאתר עבורם ספרים שהם לא מצליחים למצוא. בכל אופן, כיום הוא מפעיל גם אתר באינטרנט, שגם דרכו ניתן לפנות אליו. בהרבה מאד מקרים הוא בהחלט מצליח לעזור למצוא את הספר המבוקש. אגב, נבירה בחנות שיש לו בהאנגר במושב צרופה (בין זכרון יעקב לבין עתלית) היא חוויה של ממש: הכל מלא בספרים ישנים, שאת רובם הוא רכש מיורשים וכו' - חלקם עם הקדשות מלפני עשרות שנים. ממש חוויה אנתרופולוגית.

ביקרתי פעם בחנות של איתמר

וזה היה תענוג צרוף לתולעת ספרים כמוני... לא מזכיר בכלל את סטימצקי... ספרים שלא הצלחתי למצוא במקומות אחרים והרבה הרבה ספרים. אני וחברה בילנו שם חצי יום וחזרנו כי סגרו... ופה יש רק את PAYOT חנות מקומית שנראת כמו העתק סטימצקי (אולי להפך) אפילו השלט ירוק... מדף אחד באנגלית עם רבי מכר וקלסיקות אפשר לבכות. אפה איפה סיר הבשר...

המסע אל האי אולי

נמצא בתוך "שיר הגדי" למרים ילן-שטקליס. מתאים לגילאי ארבע וחצי - חמש. סיפור מקסים. בדיוק בימים אלה אנחנו קוראים אותו לאביגיל לפני השינה בהמשכים. דרך אגב - עוד המלצות לספרי ילדים (וגם הסתייגויות מאחרים) אפשר למצוא במדור "מאמרים" של פורום חינוך לגיל הרך פה בתפוז (192)

לנו יש אותו בתוך ספר שנקרא:

מרים ילן שטקליס - שירים וסיפורים. ספר מדהים! אם כי יש להזהיר שמה שאנחנו נורא אוהבים, לא תמיד תופס אצל הילדים שלנו. אצלי, למשל, המסע אל האי אולי, שהיה אחד מספרי ילדותי האהובים ביותר, התקבל באפטיות מוחלטת. לצערי אצל בתי הגדולה גם כל ספרי הבנות שאני נורא אהבתי, כמו אורה הכפולה, נשים קטנות וכד' לא עוררו התרגשות. יש לה טעם שונה משלי בספרים, וספרים שאני לא התלהבתי מהם גורמים לה להתרגשות רבה. עכשיו הבת השניה התחילה לקרוא, ואני מחכה לראות אולי איתה יהיה לי יותר מזל בתחום הזה... ועוד המלצה כללית: לדעתי כדאי להביא מהארץ רק ספרים של סופרים ישראלים. ספרים מהסדרה של הזחל הרעב או פינוקי מתורגמים לעברית ועדיף ליהנות מהם בשפת המקור (אחד היתרונות של ילדי הפורום הזה הוא שליטה ביותר משפה אחת, לא?), ולקנות אותם בזול יחסית. את רוב הכסף כדאי להשקיע בסופרים הישראלים דווקא.

למעלה