ספרים וקלטות בעברית לילדים

אור 4

New member
תנסי למצוא אותו בקובץ סיפורים של

שטקליס שנקרא "בחלומי". בהצלחה (אפשר דרך חנות הספרים של איתמר)
 
הנה הרשימה שלי.....

בימים האחרונים אנחנו חורשים בקראית ספרות עברית אז הראש שלי רענן
פאול קור ממש מעולה - מעין מאוד אוהבת אותו וארז מתחיל להקשיב. יש לנו את כספיון, הפיל שרצה להיות הכי - מקסים, צבעים ועוד. מיץ פטל - הספר חרוש וממש להיות נחרש. יש ספר שנקרא "מקראה לפעוטון" זה אוסף מדהים של סיפורים ושירים (יש בפנים את המטריה של אבא וחמישה בלונים גם) וקיבלנו מתנה ושווה כל גרוש. השבוע אנחנו בסימן ה"ביצה שהתחפשה" מעין אוהבת את זה. נסי לבקש ספרים שיש בהם חרוזים, משהו שחוזר על עצמו כנראה זה סוד הקסם שתופס את הילדים. תירס חם, איה פלוטו ועוד. אם תרצי אני יכולה לבדוק בספריה מה יש עוד. קלטות - אני ממליצה בחום רק להשקיע את הסכום הגבוה לקניית 15 קלטות של הסדרה פרפר נחמד. שווה כל שקל ששילמתי. בסידרה אין פירסומת ושטויות יש המון כיף והנאה עם בץ, אוזה ונולי האהובים. הסדרה מכילה את כל קלטות החגים עם השירים והסיפורים ששוה להראות לקטנים שהם בחו"ל. מעין רואה את הקלטת של פורים ושנה שעברה כל הזמן התחפשה למלכת אסתרת...זה היה השם שלה. יש גם בסדרה קלטות על עונות השנה, שירים וסתם דברים שנמצאים ליד הבית. באמת שווה. לגדולים יותר אני יכולה לספר שיש לנו גם את הסידרה של בלי סודות ומעין אוהבת לראות אותה (את שתי הסדרות רכשנו בסטימצקי ואני לא יספר כמה מקום זה גם לקח במזוודה
אבל היה שווה לסחוב !)
 

טלי 181

New member
פרפר נחמד ובלי סודות

בת כמה מעין? רכשנו את שתי הסדרות במלואן, והבן שלי (כמעט שנתיים) די משתעמם. פרפר נחמד הוא יראה במשך 10 דקות ויתחיל לחפש במה לשחק. בלי סודות ממש לא מחזיק מעמד.
 
מעין כמעט בת חמש

בלי סודות ממש לא בשיל הגיל הזה גם 10 דקות אם הוא יושב זה יותר טוב ממעין, מקסימום תשמי בקרע אני יכולה להגיד לך מהנסיון של ארז שחוגג אוטוטו שנתיים שגילתי שדקה הוא לא יושב אבל לומד. חיפשנו עוגה ליום הולדת שלו ושהגענו לעוגה של "פינוקי SPOT באנגלית הוא צעק "פוט" זה מראה שהוא כן מקשי לתוכניות שאחותו רואה.... פרפר נחמד שווה לשירים ולכן זה ישתלם לך בסופו של דבר. את תראי.
 
אני קניתי רק את בלי סודות

אבל עם כוונה להשתמש בזה כשיותם יגיע לגיל קריאה (4 בערך) אבל לאור האיחור בדיבור אולי אני בכל זאת אשלוף את הסידרה מהמחסן. הסידרה דרך אגב עובדת ממש מצוין לקריאה אחי הקטן היה בן שלוש כשלמד לקרוא (אחותי הקטנה היה בבית ספר ואמא שלי היה מקליטה בשבילה...) אני אחשוב על פרפר נחמד. אני חושבת שזה ימצא חן בעיניו. אבל איך לסחוב הכל מכאן לארה"ב אני אפשוט רגל...
 
ענת תנסי לאתר דרך האתר של סטימצקי

בניו יורק אני חושבת שיש להם. תבדקי כמה זה עולה דרך האתר שלהם. אני שילמתי על כל קלטת 50 ש"ח כי בטיפשוטי לא קניתי את הסידרה כולה אלה אחד אחד. ובנסיעה השניה השלמתי את החוסרים כי הבנתי כמה הסידרה משגעת !
 
מה שמביא אותי לשאלה עוד יותר חשובה

לתומי חשבתי שאפשר לחכות קצת עם ספרים. ודווקא בנושא הזה יש לי את כל הכוונות להשקיע כמה שיותר, בעיקר מכיוון שאני גדלתי תולעת ספרים אמיתית ואלון לצערי גדל ילד טלויזיה, ואני מהטעות הזאת מתכוונת ללמוד. השאלה שלי היא, מתי מתחילים? כל ההוצאות עכשיו לא פשוטות לי אתם בטח מתארים לעצמכם וספרים זה הון. ראיתי כמה שכתבו כאן בשרשור להתחיל לקנות ספרים כבר מעכשיו, השאלה באיזה גיל והאם באמת יש להתחיל כבר עכשיו? ואם כן אז אילו ספרים? אני מניחה שלא הקלאסיקות שדיברנו עליהן בשרשור הזה אבל אולי אני טועה. אני אשמח לשמוע מכם מה אתם חושבים, זה באמת חשוב לי, כי אמא שלי באה מהארץ ללידה ואבא שלי יגיע בקיץ, אני צריכה כבר מעכשיו להתחיל לחשוב על מה אני אצטרך כדי לחסוך. תודה!
 
בגיל אפס

הייתי בעיקר שרה ליותם או מקריאה שירים (למשל מה עושות האיילות). בגיל הזה המקצב הצליל היו מענינים. כשמצאתי ספרים טובים קניתי אבל גיל העניין בספרים משתנה אני מניחה מילד לילד. אם יותם ניסינו הרבה פעמים, קלטות הוא תמיד אהב ובגלל זה יש לי המון אבל ספרים הוא היה קורע ולא היתה לו סבלנות לשמוע למרות שאני מכירה כאלה שביקשו ונהנו בערך מגיל שנה. היום יותם מבקש שנקריא לו מדקלם בעצמו וכו. ולכן שאלתי על ספרים כי הוא בהחלט בגיל. ילדים אחרים שאני מכירה באותו טווח גילים גם נמצאים בקטע של ספרים. הייתי ממליצה לא להשתגע. לקנות כמה ספרים שאת אוהבת ואת תהני להקריא לו ולצבור. אני למשל מבקשת מכל מי שבא לבקר או שולח חבילה לשלוח ספר ככה אוצר התרבות גדל... כשאני מבקרת בארץ אני עושה את אותו הדבר. ספרי ילדים עולים הון תועפות.
 
לדעתי עם רוב הספרים באמת אפשר

לחכות. מה שכן כדאי זה להזמין את 100 שירים ראשונים (בזמנו זה היה בא במארז עם קלטות אודיו, לא וידיאו). זה די עוזר לזכור את המילים של שירי ילדותינו. הבנות שלנו מאוד אהבו ששרים להן, כבר מגיל אפס. אני די נגד הקראת ספרים לתינוקות בגיל אפס. רוב המחקרים שקיימים היום מראים שאין בזה שום תועלת לילדים. זה מתאים לאמהות שלא יודעות איך להתעסק עם תינוק, ומחפשות מיפלט בפיתוח האינטלקט שלהם. הרבה יותר חשוב בשנה הראשונה להחזיק על הידיים, לפטפט איתם, להשכיב לידך כשאת עובדת או מבשלת. זה מה שהם באמת זקוקים לו בהתחלה. הנושא של ילדי טלויזיה הוא נושא לשרשור אחר, ולא קשור לקריאת ספרים בגיל חודש. מצד שני, לא הייתי ממליצה "לתקוע" תינוק צעיר מול קלטות לתינוקות (תחום שהולך ומתפתח בשנים האחרונות, ומהווה פיתוי רציני לאמהות, כי זה בייביסיטר לא רע). מה שכן, כמו שענת כתבה, ספרים הם הוצאה מאוד רצינית, וכדאי לבקש אותם בתור מתנות מאנשים מהארץ ששואלים מה את רוצה בתור מתנה.
 
אני דווקא בעד ../images/Emo45.gif

אני לא חושבת שזה מתאים לאמהות שלא יודעות איך להתעסק עם תינוק, ומחפשות מיפלט בפיתוח האינטלקט שלהם - לדעתי כל פעילות שאת עושה עם הילדים שלך ושניכם נהנים ממנה שווה. אני התחלתי לספר לאביגיל את "בוא אלי פרפר נחמד" כשהיא היתה בת ששה שבועות. היא אהבה את התמונות ואת הקצב של החרוזים. זה היה רגע נחמד של ביחד, עם איכויות משלו, ונבדל מרגעים אחרים של ביחד שהיו לנו כשעשינו דברים אחרים. מי שקוראת לתינוק שלה ספרים זה לא אומר שהיא לא עושה אתם דברים אחרים כמו להחזיק על הידיים, לפטפט איתם, להשכיב לידך כשאת עובדת או מבשלת - זה פשוט רק אחד מהדברים שהיא עושה אתם
ובקשר לקריאה מול צפיה בוידאו - קריאה יחד זה משהו דינמי. כל סיטואציה היא אחרת - פעם זה בבקר, פעם זה בערב, פעם עושים קולות ופעם שרים, פעם יושבים ליד שולחן ופעם על הכורסה, פעם הוא יושב מולך ופעם עלייך... בהתחלה הוא רק מקשיב ומסתכל על התמונות, אחר כך הוא מתחיל לומר את סופי המילים המתחרזות, אחר כך הוא יודע בעל פה את כל השיר, אחר כך הוא קורא לאחרים
ולמרות שמדובר במישהו אחד שקורא למישהו אחר, מדובר לדעתי באירוע של תקשורת הדדית, של קרבה. הוידאו, לעומת זאת, הוא חד צדדי לגמרי, מכשיר משדר ומוח שקולט, ואין פה שום השתתפות של הצופה בקליטה ובטח לא מעורבות רגשית. לדעתי טלויזיה לתינוקות רכים יכולה לשמש כבייביסיטר לשעת חירום, לזמנים קצרים, אבל לומר שהיא מפתחת ותורמת ומעשירה זה קצת מוגזם. עדי, הנה רעיון: חברה שלי קראה בקול לעובר שלה כמה שבועות לפני שנולד רפרטואר קבוע של שירים מספרי ילדים, ואחרי שהוא נולד הוא זיהה את השירים האלה והם הרגיעו אותו בשעות קשות. נסי ותהני!
 
אני רואה שהגיע הזמן להזמין

את מאה שירים ראשונים, הדיסק והספר... ואני חשבתי שעוד אצליח לדחות את זה קצת... יש עוד המלצות?
 
אני הייתי מסכימה לגבי וידאו אלמלא

היתה לי הדוגמא של יותם. אני סרבתי להכניס טלבזיה הביתה במשך הרבה זמן מתוך ההנחה שהיא עורבת לך בזמנים קשים... כשקנינו חיברנו רק לוידאו. אחרי שיותם נולד קיבלנו מתנה קלטת - ביבי באך - אז ניסנו.. זה היה כל דבר חוץ מפסיבי. יותם היה מנענע את עצמו לפי הקצב שהיה ממש קטן. יותר מאוחר הוא שר עם הקלטות הגיב בשמחה בחר בינהם. הוא מעולם לא היה צופה פסיבי תמיד פעיל וגם אנחנו היינו פעלים יחד איתו.. שרים ביחד ומדקלמים. אני חושבת שאבא של יותם קצת נסחף (והוא מסכים איתי היום) אבל על פניו זה תענוג וגם אוצר לימודי. יותם לומד המון מילים מהקלטות כמו גם מספרים אבל בשביל יותם שהוא מאד מוסיקלי זה ממש תענוג. השכנים שלי היו שמחים אם הוא היה צופה פסיבי... לגבי הקראה בגיל צעיר. לא הייתי מספרת סיפור ארוך אבל לשיר ליותם או לדקלם שירים הוא מאד אהב. זה היה חלק מלהיות ביחד. חברה שלי אהבה לדקלם ליותם שירים של אלתרמן, הוא ממש אהב את זה כשהוא היה קטן.
 
אם ככה אז אני חוזרת בי, ../images/Emo45.gif לוידאו

לילדים שמגיבים כמו יותם! הילד שלכם נשמע מקסים, כמו מישהו שהייתי שמחה להכיר. ולגבי אלתרמן - השירים שלו כל כך שקולים וקצובים, שאני בטוחה שהם תענוג לילדים, במיוחד לכאלה שרגישים לקצב ומצלול (שלא לדבר על השפה העשירה... ואם מדברים על זה - נזכרתי גם בסיפור מפורום חינוך לגיל הרך, שם אחת המשתתפות - סליחה שאני לא זוכרת מי - סיפרה שהיא נהגה לספר לבתה בת השנתיים-שלוש את "שירה" של עגנון, להנאת שתיהן).
 
קודם כל תודה לכל הממליצים

אם למשהו יש עוד רעיונות תרשמו. לקנות את כולם אי אפשר אבל לפחות אני אדע מה לחפש בכל הערימה... דרך אגב חשבתי על ספר שקניתי ליותם אבל בפירוש מתאים לגדולים יותר וזאת הסידרה של פליקס הארנב. אם לא פגשתם עד עכשיו מומלץ בחום. הסיפור יפה (סיפורים עכשיו יש כבר כמה בסידרה) ומה שחמוד זה שלספר מוצרפים מכתבים אמתיים שהילדה בסיפור מקבל מהארנב שלה חמוד ביותר. הייתי ממליצה לבני 4-5
 
ומרשימה לא נגמרת...

פחדרון בארון" המקסים שהבת שלי אוהבת להציג בזמן שאני מקריאה. ספר מקסים בשם "עשרה משחקי מחבואים" שהוא אחד מהאהובים עליה ביותר בכל הזמנים. וכל ספר, בלי יוצא מהכלל, שיצא מבית היוצר של אריק קארל. לגילאי עד שנה וחצי-שנתיים יש גם את "איפה זה?" המוצלח של שולה מודן. חייבת להעיר שה"להקריא מגיל אפס" נשמע לי קצת אובסיסיבי. בגיל אפס אפשר לדבר אל התינוק בקול נעים, להרגיל אותו, אם כבר, לצלילים של דיבור. אני התחלתי עם אלה בסביבות גיל חצי שנה עם ספרונים של חיות וספרי ליטוף למיניהם וזרמתי עם כמה שהיא אותתה שהיא רוצה עוד. ילדים בגיל אפס לא צריכים לשמוע סיפורים. נותן להם הביטחון הקול של אמא והמגע והריח שלה. ולכן פי אלף יותר חשוב בעיני להיות לקטנים האלה להיצמד כמה שאפשר (מינשא, למי שיכול) ולדבר אליהם המון על הא ודא, להסביר להם לאן אנחנו הולכים ומה אנחנו עושים.
 
בגיל אפס לא פתחתי ספרים...

אני אמרתי שבגיל אפס הייתי שרה או מדקלמת שירים כי זה היה מתאים. זה הקול שלי מלודי אם חריזה ויותם היה מגיב לזה. אני מסכימה איתך שילד בגיל זה צריך קירבה. יותם היה מבלה עליי הוא לידי הייתי שרה לו הרבה ומספרת לו כמה הוא חמוד מתוק ואהוב. כשיותם גדל ניסינו ספרים. עדי שאלה על עכשיו והלאה אז התחלתי בגיל אפס והמשכתי.. בגיל אפס שירים יותר מאוחר ספרים שמצאו חן בעיני. אבל אם למשהיא עושה טוב להקריאסיפור בגיל אפס אז למה לא? אם זה עושה לה טוב זה יעשה טוב גם לתינוק...
 

akakalis

New member
ענת...

בדיוק חשבתי להמליץ לך על פליקס הארנב... ספר נפלא! לא מזמן השתמשתי ברעיון המכתבים וכשנפלה ליונתן השן הראשונה הוא קבל מכתב מאוייר מהעכבר... עוד כמה ספרים לילדים: ככה זה בעברית - דתיה בן דור כשאמא ואני - מיכל סנונית הברוגז של ליאור - שולה מודן וגם ספרים לאימהות: רק האהבה ממשית - ד"ר בריאן ל' וייס המקובל האחרון מליסבון - ריצרד זימלר : סיפור על יהודים בפורטוגל בתקופת האינקויציזיה נושא שמעניין אותי מאוד רק חבל שאת רוב הספרים לא מתרגמים לעברית!
 
למעלה