ספרים וקלטות בעברית לילדים

akakalis

New member
ענת...

בדיוק חשבתי להמליץ לך על פליקס הארנב... ספר נפלא! לא מזמן השתמשתי ברעיון המכתבים וכשנפלה ליונתן השן הראשונה הוא קבל מכתב מאוייר מהעכבר... עוד כמה ספרים לילדים: ככה זה בעברית - דתיה בן דור כשאמא ואני - מיכל סנונית הברוגז של ליאור - שולה מודן וגם ספרים לאימהות: רק האהבה ממשית - ד"ר בריאן ל' וייס המקובל האחרון מליסבון - ריצרד זימלר : סיפור על יהודים בפורטוגל בתקופת האינקויציזיה נושא שמעניין אותי מאוד רק חבל שאת רוב הספרים לא מתרגמים לעברית!

יורי CA

New member
קלטות מעצבנות ../images/Emo46.gif

כשמדברים על קלטות ווידאו, הזיכרון הראשון שקופץ לי לראש זה של הקלטות המעצבנות במיוחד. מדובר בד"כ בקלטות של שירים שילדים נתפשים אליהם, ואז אתה מוצא את עצמך מקשיב לאותם שירים 3 פעמים ביום. במיוחד זכורים לי 100 שירים ראשונים עם ציפי שביט ונתן דטנר שניסרה לי במח כמה חדשים. בניגוד לקלטת האודיו הפקת הווידאו ממש ירודה וציפי מזמרת בה עם קול צורמני במיוחד. כמה שנים אח"כ הופיעה קלטת חיבוקי של סמדר שיר בכיכובה של הבת המעצבנת שלה. עוד כמה חדשים קשים עברו על כוחותנו. יש כמה קלטות יותר טובות (כמו דיג דיג דוג למשל, אבל זה באמת עניין של טעם), אבל הבעיה איתם היא שבמשך הזמן השירים חודרים לך כל כך עמוק למח שבסוף אתה מוצא את עצמך מזמזם אותם מול המחשב בעבודה או בדרך הביתה.

דיג דיג דוג היא אחת הקלטות היותר

מטופשות שיש (הכוונה לקלטת הוידיאו). היא מזלזלת בילדים בדברים קטנים, שלא תמיד שמים לב אליהם, אבל לדעתי הם מאוד צורמים. למשל - בשיר "קבלתי חבילה קטנה ועגולה", נכנס דליק עם קופסה ע-נ-ק-י-ת ומרובעת. למה? למה לא יכול להיות תיאום בין מה שרואים למה ששומעים? שלא לדבר על העברית התקנית - שהחלבן מביא חלב שמים בפזמון "כד חלב כד חלב הבאת לי עכשיו" או משהו כזה, אבל כשהגנן מביא חבצלת ושושן, שרים בפזמון "ושושן ושושן לי הבאת מן הגן". ממתי משפט מתחיל בו' החיבור? ויש עוד דוגמאות. קלטת השמע היא נחמדה, הילדות שלי שומעות אותה באוטו לפעמים.

טוטי30

New member
פאדיחות בוידאו של ג'ימבורי....

על עוגת היומולדת של ג'ימבורי כתוב לא אחרת מאשר: happy bithday עשרות אנשים עבדו ועיבדו את הוידאו הזה, אף אחד לא יודע אנגלית??? לרגע לא האמנתי והרצתי אחורה בהילוך איטי... ממש בושה!

ronnieyuval

New member
נכון, יש שם המון קטעים מעצבנים.

למשל הקטע שדליק הוא איש הירח (ב"עוד דיג דיג דוג") ושרים לו "איש קטן מאוד קרח", והנה יושב לו דליק עם שלל תלתליו השופעים... או למשל בשיר "ברווזוני" יש שורה "באמבטיה נתרטב"... איזו מן מילה זו 'נתרטב'???? במילון שלי היא לא קיימת. שלא נדבר על זה שכל הקלטת הילדים טוחנים במבות וביסלים, וכמובן שמראים בהדגשה את העטיפות שלא נשכח חלילה איזו במבה לקנות.

טלי 181

New member
לנו יש את האוסף

ואין בו את השירים שהזכרתם. ממש קלטת טובה. כנראה הוציאו ממנה את הפדיחות. ג'ימבורי לא נחל הצלחה אצלינו בבית, הוא ממש השתעמם ממנה.

טלי 181

New member
100 שירים ראשונים

אני כל כך לא אוהבת את ציפי שביט בקלטת וידאו שנתתי אותה להורי, כשהילד שם הוא יכול לראות. יש שם ממש זלזול בילדים כמו בשיר אמא יקרה לי, שהיא מדברת בטלפון ומתעלמת מהילדים, או בשיר אל תכה היא מבטיחה לתת להם שתי סטירות וכמעט מוציאה להם את היד מהמקום. היא יותר מידי היפר אקטיבית לדעתי. נתן דטנר הרבה יותר מתון וטוב, אבל לא מספיק כדי לאזן אותה.

המלצות קלטות וידאו

"פים פם פה" (הראשון עם טוביה צפיר!! לא החדש שיצא לפני כמה חודשים) היא קלטת מושקעת ואינטלגנטית. אנחנו אוהבות גם את "הזחל הרעב" שהוא פשוט חובה. כל הקלטות של דתיה בן דור מצויינות. ואחרון חביב שעולה לי כרגע בראש "ספר הג'ונגל" המחזמר המקסים עם טוביה צפיר וששי קשת (בין היתר). השירים מקסימים, קטעי הקישור קצרים ולא מעיקים והמחזמר מושקע לאללה.

פים פם פה (יצא ארוך עם הרבה המלצות)

מאד אהוב בביתנו גם כן, את החדש אל תקנו !!! האגדות מעוותות אין טוביה צפיר ויש משחק גרוע. מה שמעצבן אותנו ההרוים בפים פם הראשון כמו גם השני זה איכות המשחק של הילדים. "זה הכדור שלי אני רוצה אותו..." "קודם כל לא קוראים לי זהבה"... איום ונורא. דתיה בן דור בפירוש מספר אחת אפילו אותי לא הצליחה לעייף. לנו יש את פיצה לגברת בן דור. המשחק מציון השירים יפים תענוג של קלטת. ספר הג'ונגל לא נתפס. את הזחל הרעב אני אחפש. יותם מאד אוהב לקרוא את הספר ולראות אותו מוצג. למשל מעשה בחמישה בלונים ים ירון לונדון ממש מצוינת... דרך אגב גם הולכים לגן חמודה. לאחרונה קיבלנו את טיף וטף ולהפתעתנו הרבה (דץ ודצה) היא מוצלחת. דיג דיג דוג מומצעות. ואם כבר אני ממליצה לאורונה יותם קיבל מסבתא שלו את הסידרה מוסיכיף עם ניצה שאול והיא ממש מקסימה. מעין הקדמה למוסיקה קלאסית. אני למדתי המון וגם נהנתי. המוסיקה מבוצעת באולפן ע"י תזמורת. טוב יותם כנראה לא ממש צריך קלטות חדשות...

הזכרת לי את דץ ודצה. יש להם

קלטת שנקראת בא לי מסיבה לי, עם שירי יום הולדת, שבזמנו היתה להיט גדול. לשמחתי עברנו את הגיל של קלטות הוידיאו, כי הן באמת יצאו לי מכל החורים.. עכשיו אנחנו תקועים עם הארי פוטר.
לא יכולה לסבול אותו יותר.

אתה צריך לראות את עצמך כבר מזל

ליותם יש כ 80 קלטות שונות שהוא צבר במשך 2.5 שנים. אני מדקלמת שרה ומשחקת את כולן. הבדיחות בבית ממזמן מבוססות על אוצר בלתי נדלה זה. יותם מאג אוהב אותן ולפעמים נטפל לאחת - איך שיר נולד כבר יצא לי מכל החוריםץ... ומתוך גיבור התרבות פינוקי ''פעם אחת היתה מספיקה בהחלט...''

לא בפרוש לא!

הוא כל הזמן בתנועה. שר רוקד קופץ ומוציא את כל השכנים השווצרים שלנו מדעתם ואותנו כמעט מהדירה (השכנים הנחמדים הלכו להתלונן בשוכנות ההשכרה...). הוא לא רואה את כולם כל יום... ביום רגיל בערך 1-2 צפיה. בשבת קצת יותר מידי. כשלא היה גן היה יותר. אבל מה שמפחיד זה מה שהפך להיות עולם החוויות המשותפות שלי ושל בעלי. פעם היו לנו שר הטבעות מאיר אריאל ועוד ועוד היום פים פם פינוקי ודץ ודצה... איך נפלו גיבורים.

יורי CA

New member
זכית לתואר יקירת אקו"ם

אלא אם כן הקלטות פירטיות... כשהתחלת את השרשור הזה חשבתי שלא יהיה לי מה להגיד לך, כי כבר שנתיים שלא רכשנו אף קלטת (מי צריך ווידאו כשיש איזה 6 ערוצי ילדים?). אבל עכשיו בא לי להגיד לך שדי, מספיק. יש גם ערוצי טלוויזיה , ובד"כ יש מה לראות שם. חבל על המקום בבית שכל הזבל הזה תופש.

לנו אין טלבזיה... רק מסך וידאו

אנחנו לא רוצים לתת לילד לראות כל בררה כמו ערוץ הילדים - ''אתם צרכים להיות יפים וגזעיים'' אנחנו מעדיפים קצת שליטה.. גם אם אין מקום בבית וכל פעם שעוברים... וחוץ מזה יש יתרון בהכרות אינטימית של הילד (פחות של ההורים..)

איליטה

New member
שלום לכולם

שמי אילה ואני מקליפורניה יש לי ילד בן 25 חודשים שמו עידו. רשימת ספרים שלנו כוללת את: כל סיפרי פאול קור הטרקטור בארגז החול שאול הטרקטור הדלעת המופלאה רוחי הפוכי אפאחד העכבר והתפוח ברכבת יושבת ארנבת טיפ טיפה של חורף משאלה של ארנב קצת אחר ובטח הרשימה עוד ארוכה. קלטות וידאו: חלב ודבש בלי חיתולים טיף וטף עולם קטן מיץ פטל שמוליקיפוד בוא אלי פרפר נחמד מקווה שההודעה לא ארוכה מידי אילה

שלום אילה וברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

אני שמחה לראות אותך כאן בפורום, כמובן שההודעה לא ארוכה מדי, ואני מקווה לראות עוד ועוד הודעות שלך כאן! מה אתם עושים בקליפורניה? כמה זמן אתם שם?

איליטה

New member
היי עדי

אנחנו בקליפורניה ארבע שנים בעקבות עבודתו של בעלי (באנו לשנתיים
) יש לי הרגשה ש 90% ממשתתפי הפורום הוא מניו-ג'רזי, האמת היא שאני גם מנסה לעבוד על בעלי שנעבור מתי שהוא לכיוון ניו-יורק. יום טוב, אילה

הי אילה

דווקא יש לנו לא מעט משתתפים מקליפורניה ומהחוף המערבי בכלל, רק שאולי הם עוד לא התעוררו הבוקר
אבל למען האמת מעניין לדעת באמת איפה כולם, אני אפתח שרשור מיקומים בקרוב.

למעלה