אני אפרט לגבי הספרים
אני לא בטוחה אם ההמלצה לגבי גילאים תהיה רלוונטית, אז אני אציין מאיזה גיל יובל שומע אותם...
הלו הלו אבא של חנה הורן, מגיל שנה (אמא של שקד הרחיבה לגביו) איך עושה סבא של נירה הראל, מגיל שנה - מספר על שיחה בין סבא לנכד, כשהסבא שואל איזה קול משמיעה כל חיה והילד עונה לו, כשבאמצע הסיפור השאלות מתהפכות...מאוד חמוד!
קוקו של נירה הראל, מגיל שנה - מספר על אבא וילד שמשחקים מחבואים, הספר "שואל" בכל דף את הקורא איפה נמצא האבא/ילד (האם הוא מתחת לשולחן, או מאחורי הוילון) ובדף הבא רואים את התשובה (לא, זה ארנב מנפח בלון)...ספר מאוד חמוד! בוקר בהיר אחד של אורה איל, מגיל שנה - מספר על ילד שהולך לבקר את סבתא ובדרך הוא פוגש בילדה, כלב, כובע קש, פרח...כל דף כתוב באותו טקסט, כשכל פעם נוספת שורה עם הדבר החדש שפגש... סבתא של חנה בננה בישלה דייסה של אורה איל, מגיל שנה וחצי - זה בעצם סיפור סבתא בישלה דייסה הידוע...כשסבתא של חנה מבשלת לה דייסה וכל פעם נכנס שכן אחר שמריח את הדייסה וטועם וכשחנה בננה מגיעה לסבתא כבר לא נשאר לה כלום! הפיל שרצה להיות הכי של פאול קור, קנינו לפני כחודש (יובל בן שנה ועשרה חוד´) - מספר על פיל שלא רצה להיות אפור כי הוא חשב שזה משעמם, אז בעזרת ציפור קטנה שלקחה צבעים מהפרחים, הוא הפך לפיל צבעוני והיה מאושר, עד שכל הפילים האחרים התחילו לצחוק עליו, מה שגרם לו לרצות לחזור להיות אפור...ספר ארוך יחסית, אבל יובל מהופנט, אולי בגלל שלל הצבעים! תטה של סמדר שיר, ספר ארוך יחסית ולדעתי מתאים מגיל שנתיים, למרות שהסיפור מספר על ילדה קטנה יותר מגיל שנה להערכתי! מסופר על ילדה שקמה בבוקר וקוראת תטה ואז מתחילים לבוא לחדר שלה אמא ואבא והאח וכל פעם נכנס עוד שכן וכולם מנסים לפענח למה היא מתכוונת ב"תטה" עד שנכנסת סבתא שלה ולכולם נופל האסימון
ספר מתוק, אני אהבתי, אבל בגלל המלל הרב יחסית לציורים, ליובל אין סבלנות אליו. נוני שומר על השקט של שי קפון, מגיל שנה וחצי-שנתיים...מספר על הילד נוני שמתבקש לשמור על השקט כי אמא הולכת לנוח, הוא באמת מנסה לעשות הכל בשקט, עד שהוא נזכר באיזה צליל אהוב, הוא מתחיל לבדוק מה הצליל הזה, אז הוא זורק כדור והופך את המגירות במטבח עד שפתאום הוא מעיר את אמא, היא נכנסת לחדר ואז הוא מבין שהצליל האהוב הוא רעש הכפכפים שלה... נראה לי שכבר סיפרתי את כל הסיפורים
לפי האורך שכתבתי...