ספרי ילדים מומלצים

_גלית_

New member
המוןהמון תודה על ההתגייסות ../images/Emo13.gif

אני כבר הולכת לתכנן ספריה קטנה לחודשים הקרובים.

גלית -חלילה שנצחק

שגיא בן חודשיים ומזה כשבועיים אני מקריאה לו את "מיץ פטל". יכול להיות שמוקדם לו, אבל הזמן הזה שאנחנו ביחד, הצליל של הקול שלי (שמשתנה קצת כשאני קוראת לו סיפור), הבעות הפנים שלי - אלו תורמים לו לא פחות מהסיפור עצמו.

לאה_מ

New member
אז אנחנו מתחילים הכי מוקדם!

אני קוראת להם מגיל אפס. מהיום שחזרנו הביתה מבית היולדות התחלנו לקרוא ספרים. אפשר לנצל את זה שהם עדיין לא יכולים לברוח...
. האהובים עלינו ביותר: צריף קטן / לאה גולדברג שירי מרים ילן שטקליס שמוליקיפוד / כוש אדון בו עושה מו / ד"ר סוס הזחל הרעב / אריק קרל אבל בספריה הביתית שלנו יש יותר מ-150 ספרי ילדים, אז המבחר גדול. הגדולים בוחרים את מה שמתחשק להם, ובדרך כלל הם בוחרים גם עבור אורי. הספר שאורי הכי אוהב עכשיו הוא "הציפור הקטנה". אני קוראת לו את זה כל יום לפני השינה, ושירה עושה לו במקביל הצגת פנטומימה של הדמויות.

אמיר.

New member
שלום לך אורחת

מתאים לדתיים / מסורתיים, בעצם ממש חובה. (קצת קצת שובנסיטי, אבל לא נורא). גם פאול קור - מצוין.

רותי&ע

New member
../images/Emo45.gif תודה לכולכם. אתם מוזמנים לעיין

ברשימה, להוסיף ספרים ולהעיר על מה שכבר נמצא ברשימה.

רותי&ע

New member
והמלצה לתוכנית ילדים על ספרים

בערוץ הופ ב-18:50 - סיפורים לנימי. תוכנית מקסימה על ילדה שמספרים לה סיפור לפני השינה. כך אנחנו יכולים להכיר ספרי ילדים חדשים.

מיכל153

New member
האם אפר גם קלטות וידאו וקלטות שמע

להוסיף (באותה הזדמנות) ? למשל: שירים קטנים דיג דיג דוג וכו´ נראה לי מתאים אולי רשימה אחרת. להשתמע מיכל153

מיכל153

New member
כדאי לרכז גם משחקים

משחקי קופסה או עבודות יד (יצירה), משחקי חברה לגיל יותר גדול. להשתמע מיכל153

רשימת הספרים המומלצים שלנו

בנוסף לכל מה שכבר כתבו: מספרי פאול קור - הקראתי אותם ליובל בערך מגיל שנתיים: הצבע הכי יפה בעולם - על צבעים, בהמחשה ויזואלית מקסימה (כל דף מוקדש לצבע ואפילו הכתוב מודפס בצבע), עם מסר של אחדות. הדג שלא רצה להיות דג - על דג שרצה להיות מישהו אחר ומגלה בסוף "שתמיד הכי כדאי להיות אתה ודי". הילד שאהב את הירח - ילד שאוהב להביט בירח תופר לו "כובע של חורף עם גדיל בקצה", כדי שלירח לא יהיה קר. מקסים, מפתח את הדמיון וגורם לילד להתבונן בירח באור חדש. פרח פרח אל תבכה - ילד שזורק גביע גלידה בגן מגלה שזה בכלל לא נעים לפרחים. מלמד שמירה על נקיון ואהבת צומח. אגב, לא אהבתי את הפיל שרצה להיות הכי - כאילו אותו מסר של הדג שלעיל, אבל בעצם מלמד את הילד שצריך ללכת עם הזרם. הפיל שם מוותר על הצבע לא כי הוא רוצה, אלא כי כולם צחקו עליו. מי נתן לי נשיקה של נאוה גייזנברג - סתם חמוד, על ילד שנותן לאמא שלו נשיקה ומתחבא והיא מנסה לנחש מי זה היה. בבית שלי של מיריק שניר. עובר על הפריטים שיש בבית, בחרוזים, ואחר כך עובר על השימושים. חמוד. מגיל שלוש: מישהו אחר - קתרין קייב. מלמד לקבל את האחר והשונה. טיפ טיפה של חורף; מתנות יום הולדת; המשאלה של ארנב - כריס רידל. ספרים מ-ק-ס-י-מ-י-ם על ידידות אמת בין ארנב לקיפוד ומה הם עושים האחד בשביל השני. נוצה סגולה של חנוך פיבן - עם היצירות המופלאות של חנוך פיבן. סיפור על נוצה אחת סגולה ומה כל אחד מהמשתתפים רוצה לעשות איתה. פאנץ´ ליין מקסים בסוף (במיוחד בקריאה הראשונה) כשהילד מגלה שהנוצה בעצם....אצלו. סלי והאוכמניות של רוברט מקלוסקי - סתם סיפור פשוט ונאיבי על אמא וילדה ועל דובה וגור שמחפשים אוכמניות משני צידי ההר, והם מתבלבלים ביניהם והילדה הולכת אחרי הדובה והגור אחרי האמא ואז מתחלפים. בלי מסר, סתם מקסים. מכופף הבננות של רינת פרימו - יש צורך להוסיף מעבר לשם ?
סדרת צפרדע של מקס פלטהאוס -על צפרדע חמוד בבגד שחיה ירוק עם פסים שעובר כל מיני חויות (כל ספר משהו אחר - יומולדת, פחדים וכו´). מתן החול וההר הגדול של אורי נוסבאום - מה עושים עם החול שהילד מביא מהגן בתוך הנעליים. דמיוני ונפלא. נגיד ש... של מרים רות - על ילד שמדמיין בכל יום דבר חדש באותה דרך מוכרת אל הגן. והגדול מכולם - מפתחות הקסם של דידי של ליאור עידן אבורמן - שפת הג´ירף ושפת התן ואיך לקיים תקשורת לא אלימה. ויש את מילון בחרוזים של אהוד מנור. בכל דף יש ציור עם סימנים שמסמנים רגשות (לצורך פיתוח אינטלגנציה רגשית) ומילים חדשות שפותחות באותו אות. ההורה הוא זה שצריך להמציא סיפור בהתאם למה שרואים בתמונה ולעשות שימוש במילים שבדף. הספר מתאים עד גיל 9, כמובן בשינוי גישה. דורש עבודה מההורה, אבל מקנה משמעות חדשה למושג "זמן איכות". זה מה שיש לי בראש כרגע. יובל שומעת ספרים מגיל חודשיים, וכיום היא יושבת ומדפדפת לבד ומספרת לעצמה (היא בת פחות מארבע) ואין דבר שהיא מעדיפה על ספרים. ואגב, כל ספר חדש אצלנו זו מתנה ממש, עטופה יפה והכל. אין דבר כזה שאני מביאה הרבה ספרים יחד. אני קונה כמה, כל אחד עטוף בנפרד, ונותנת לה אחד אחד בכל מיני הזדמנויות(בדרך כלל אבא שלה מביא לה מחו"ל
)

וכמובן איך יכולתי לשכוח-אוליביה

של איאן פלקונר שגם אייר. ספר מקסים על חזרזירה קטנה ודעתנית ועל הקורות אותה במשך יום אחד. אני לא יודעת אם זה רק בגלל שהסופר אייר, אבל יש שם איורים שפשוט תואמים במדוייק את רוח הכתוב וזה פשוט מקסים !

meira

New member
../images/Emo63.gif אנחנו התחלנו להקריא מגיל חודש

ספרים שאמא אוהבת: איה פלוטו, מיץ פטל, מעשה בחמישה בלונים, שמוליקיפוד (לאבא של אור קוראים שמוליק אז זה ספר חובה), דודי שמחה, המפוזר מכפר עזר. אני לא יודעת מה הוא קלט ומה לא, אבל הוא ישב והקשיב ונגע בספרים. היום בן 4 חודשים הוא מנסה לתפוס את התמונות בידיים, מתחיל להגיב בפטפוטים ולפעמים אפילו סוגר את הספר (באמצע, אז מה??)

אולי קצת מיושן אבל

תמונות מספרות לפעוטות - כן,כן, אותו ספר שהיה לנו כשהיינו קטנים. אריאל מאוד אוהבת אותו, וכל פעם אנחנו מוסיפים עוד פרטים לסיפורים. ועוד איזושהי אנציקלופדיה לקטנים עם תמונותיפהפיות. כל ספרי יונתן גפן לילדים - הילדים הם הכוכבים של הירח, ומפה אני חייבת לצטט את אחד השירים: דוד
בשמים לא עצם את העיניים כל הלילה לא
במקטרת מעשן והעשן עף לא עף ל
אל תוך האף ה
המסכנים כל הלילה מתעטשים אפצ´י אפצ´י אפצ´י שירים שענת אוהבת במיוחד ועוד שירים ששענת אוהבת במיוחד.

iris & ben

New member
עוד ../images/Emo91.gif לספרים

בן מאוד אוהב את: גדי קטן רוצה חבר/חיה שנהב הספר לבני שנתיים/אוסף ואני מאוד אוהבת (לבן אין עדין סבלנות לזה)את טיול בצבעים/עפרה גלברט

anat30g

New member
המלצה משוחדת ../images/Emo8.gif

טוב - אני קצת משוחדת - כי את הספרים כתבה חברה שלי יפה רובינזון. יפה היא קלינאית תקשורת והיא כתבה עד עתה 4 ספרים שכולם מקסימים. "לאן את הולכת גברת קטנה?" - ספר שמספר על ילדה בשם מיכלי שנכנסת לחדר של אמא ועושה כל מה שילדה רגילה עושה - נועלת נעלי עקב, עונדת מחרוזת כחולה... הבת שלי שהיתה בגיל המתאים אהבה את זה מאוד. "קוקו - מי זה?" מספר על ילד בשם יואב שמשחק במשחק קוקו מתחת לשמיכה. מתוק מאוד - סיפור פשוט וקל שהקטנטנים שלי מתים עליו. "זה לא יתוש"- מספר על ילד שמקשקש קישקוש וכל בני המשפחה מנסים לנחש מה הוא צייר. חוויה שמוכרת בכל בית - גם את הספר הזה הקטנטנים שלי אוהבים. הספר החדש של יפה נקרא - "במבה באמבטיה" יפה קנתה את הזכויות לשימוש בדמות של התינוק של במבה והסיפור על במבה יכול להיות סיפור של כל ילד אחר... אבל הדמות היא מתוקה כל כך והילדים שלי מיד זיהו אותה והתלהבו כל כך... התאומים שלי בני שנתיים ועוד לא מדברים - אבל במבה הם יודעים להגיד. הספר מספר על במבה שיושב באמבטיה ומשחק עם צעצועים... שוב פעולה שמוכרת מכל בית - רק חבל שזה ספר רגיל ולא ספר פלסטיק שאפשר היה להכניס יחד עם הילדים לאמבטיה. בקיצור - אני מודה שהיא משוחדת - כי יפה חברה שלי מגיל 12, אבל יש לה ניסיון אשיר עם ילדים והספרים שלה פשוט מתוקים. אני לא יודעת איפה אפשר למצוא אותם - כי אני מקבלת אותם במתנה - אבל תשאלו בסטימצקי - בטח יש שם. ענת

anat30g

New member
תשובה

כל הספרים מיועדים לפעוטות - החל מגיל שנה-שנתיים... דירלי, הבת שלי שבכיתה א´ קוראת אותם עכשיו לבדה - כי יש בהם מלל קצר שנוח לראשית ראשית קריאה. ענת

למעלה