ספרי ילדים שאי אפשר לשכוח

sagiberg

New member
ספרי ילדים שאי אפשר לשכוח../images/Emo28.gif

אם הייתם צריכים לבחור שני ספרי ילדות בלתי נשכחים, האם הייתם נזכרים/ ממליצים בקלות ? לגבי הרשימה קלה- שלוש אפס לטובת בעלי הזקן (כבר לא יוצא לאור) הסיפור שאינו נגמר ושאלה נוספת- האם אותם הספרים מדברים גם לילדים של היום ?

וואו, איזו משימה קשה....

כילדה אני זוכרת את "הנשיקה שהלכה לאיבוד" ואת הטרילוגיה "כה אמרו חכמנו". כנערה אהבתי מאוד את "אבא ארך רגליים" ו"שלושה בסירה אחת" (אני זוכרת את אמא שלי נכנסת אל החדר של בפרצוף מופתע לאחר ששמעה את הצחוק שלי ולא הבינה... - עד היום זה הספר שאני חוזרת אליו כשאני רוצה לצחוק). אני מקווה שהספרים האלה מדברים לילדים/נוער גם היום... הילדה שלי עדיין קטנה (שנה ותשעה) והספרים שהיא הכי-הכי אוהבת הם : "מעשה בחמישה בלונים" (קנינו לה מצעים למיטה עם הציורים, והיא הולכת בשמחה לישון עם "חמישה). "תירס חם" ("אמא לקרוא בים-בם") "הם התעטשו" (כמובן שמלווה בהצגה שלימה שאמא עושה) ו"טוסיקים" המקסים...

א אוהל

New member
ספרי ילדים שנשארו איתי

חלקם הגדול רק וירטואלית - פיזית הם הלכו לאיבוד במעבר דירה זה או אחר. רק ספרים לילדים קטנים (נאמר עד גיל 9): מצנפת המכשפת 13 האורלוגין/ ג'יימס תרבר ביצה שמסתכלת/ נעמי בן גור לא הספיקה לי היד הזנב השמן של הנומה/ עמיחי(?) סדרת נינה/ דיק ברונה הספרים של דינה דז'טלובסקי (קניתי כמה לבת שלי והיא מאוד אוהבת אותם) עוד מישהו מכיר את הספרים האלה חוץ ממני?

sagiberg

New member
איך שכחתי

שלושה בסירה אחת מצחיק אותי עד היום והאמת שקיפחתי שלא בצדק את עליסה בארץ הפלאות ואת דוקטור דוליטל את הספרים שאוהל מדברת עליהם אני לא זוכרת

עליסה בארץ הפלאות../images/Emo28.gif

ברשותי תרגום נפלא של אהרון אמיר משנת 63'. ספר צהוב ומריח מזקנה (יש בו גם את ההמשך : "עליסה בארץ המראה"). אפרופו ספרים מצהיבים וריחניים - מישהו היה בחנות הספרים של איתמר במושב צרופה. חובה לאוהבי ספרים.

sagiberg

New member
גן עדן ../images/Emo141.gif../images/Emo142.gif../images/Emo39.gif

לא תאמינו כמה התרגשתי כשהגעתי לחנות של איתמר- ממש מקדש לספרים ישנים. היה לי כל כך כיף לגעת ולהריח ולגלות ספרים נושנים- הבעיה היחידה הייתה שלמקום כזה חייבים להגיע לבד או בחברת "תולעת" נוספת שלא תאבד את הסבלנות.

זו בדיוק היתה הבעייה שלי... באתי עם

בעלי... הוא נכנס למקום ומייד ברח (בגלל הריח לטענתו, לכי תספרי לו שזה אחד הריחות הכי נעימים בעולם). אני הסתובבתי בין המדפים ומדי פעם, כמוצאת שלל רב צווחתי צווחת גיל (אבל אפ'חד לא הסתכל עלי בצורה מוזרה כי כולם שם צווחו צווחות אושר משונות מדי כמה דקות). יצאתי עם שני ספרים (סנדל הזכוכית ועלילות הפר פרדיננד) - ונשבעתי שלשם אחזור שוב רק עם תולעת אמיתית. חייבים לחלוק את החווייה עם מישהו שאוהב ספרים.

sagiberg

New member
בפעם הבאה

שאת נוסעת...אני מתנדבת לבוא
אגב, גם אתר האינטרנט שלו מוצלח ביותר באיתור ספרים (למרות שאינו מקנה את חוויית המישוש הנהדרת)

צירפתי את הכתובת של האתר שלו

בהודעה קודמת - הנה היא עו'פם... אנחנו גרות באותו איזור גיאוגרפי (אולי יתברר שאנחנו שכנות
).

Rivendell

New member
אני נוסעת ביום חמישי לאיתמר

עם ידיד שגם הוא חולה ספרים. ובדיוק היה לי אותו ויכוח איתו - אם לצרף עוד חברה שזה לא מעניין אותה. אני ממש התנדגתי - למקום כזה צריך לבוא בראש שקט, לדעת שיש לך שעתיים שלוש לטייל וליהנות בנחת.

Athaclena

New member
13 האורגולין

אני מכירה ומאוד אוהבת. לא ידעתי שיש בעברית, ובאנגלית (לפחות באמזון) אי אפשר כל כך להשיג. לאמא שלי היה ספרון (היה בלשון עבר כי לקחתי לה) שבו THE 13 CLOCKS ועוד סיפור בשם THE WONDERFUL O (הכוונה לאות O) שאני גם אוהבת. לצערי הוא קצת מתפרק... הוא אדיר ומעולה ויופי טופי, ולפני שנה גיליתי שיש בו אילוזיה (זו המילה הנכונה?) לMIKADO של GILBERT AND SULLIVAN. אתם מוזמנים להתעלם אם אתם לא מכירים. את הספרים האחרים אני לא מכירה...

ענתש

New member
קשה, זה כו לבחור בין הילדים שלך...

אבל בכל זאת יש כמה שלא ישכחו לעולם עבורי: פיטר פן. הגירסה המלאה כמובן,לא של דיסני
... בהוצאה יפיפיה של זמורה ביתן מלאה תמונות מדהימות של טרינה שרט הימן. לא אשכח את הלילה שישבתי מול החלון ובהיתי ורציתי רק, בכל ישותי, להיות פשוט פיטר פן. נשים קטנות/ לואיזה מיי אלקוט. אני הייתי ג'ו. אחותי דווקא הייתה איימי... נראה לי שאפשר לזהות מי את ואיזו אישה תגדלי להיות לפי בת משפחת מרץ' איתה הזדהית בספר הזה. מומו/ מיכאל אנדה ובכלל כל הספרים שלו... אבל מומו מעל כולם לא ישכח. כי הוא הראשון שקראתי וכי יש בו לקח חשוב לחיים שאני לוקחת איתי עד היום. האסופית/ ל.מ. מונטוגמרי. כי הוא מקסים ומאד קל להזדהות איתו, לצחוק איתו, לבכות איתו... קץ כלזמן/ אייזיק אסימוב כי הוא ספר מדהים. ספר המד"ב הראשון שקראתי וש"הכניס" אותי לתחום שהתמכרותי לו ארכה שנים רבות (ועוד לא נגמרה). וכי הוא מסוג הספרים שכשסוגרים אותם לוקחים נשימה ארוכה ונאנחת ומרגישים, פשוט, שאיכשהו הספר הזה הפך אותך לאדם קצת יותר טוב - מכירים את ההרגשה ?

n s 92

New member
טוב.

זה לא ממש ספרי ילדות שנשארו איתי כי אני עדיין די ילד. חחחח הסיפור שאינו נגמר .
סדרת נרניה .
סדרות הבלגריאד והמלוריאן .
מומו .
לעולם לא עולם .

ענתש

New member
מצטרפת להמלצה חמה על

"הנסיכה הקסומה" של ויליאם גולדמן. עכשיו גם מתאים לילדים (כי יצא סופסוף תרגום לעברית אחרי שנים...) שנון, חכם, מצחיק - תענוג.

Athaclena

New member
The phantom tolbooth ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

הייתי יודעת אותו בעל פה ועושה עם חברה שלי תחרות שאלות טריוויה... של NORTON JUSTER הבחירה השנייה יותר קשה... מאוד אהבתי ספר עם איזה גמד בשם קירשינדו או משהו כזה אבל לי לא היה אותו ואני לא זוכרת את השם!!! נראה לי שאני אלך על צ'רלי והשוקולדה + צ'רלי והמעלית (באנגלית)

sagiberg

New member
הספר שאהבת הוא

של דבורה עומר ושמו- כל מה שהיה אולי וכל מה שקרה כמעט לקרשינדו ולי

noa_a

New member
קרשינדו

אם כבר נוסטלגיה אז.. היה גם עיבוד של הספר לרדיו בשעות הצהריים (ממש לא זוכר את שם התוכנית ) כמו עוד הרבה סיפורים טובים שעובדו (על שפת הנחל...לָלָה....טדי בֵר(לא זוכר את השם האמיתי).....

"התוכנית לאם ולילד" - או בגלגול

השני שלה "לבת, לבן ולכל המתעניין". איזו נוסטלגיה!!! אני זוכרת את אחותי ואותי, בכל יום בשעה שתיים, באמצע/סוף ארוחת הצהריים פותחים את הרדיו ומאזינים... היינו "מכורים" כבדים. אני זוכרת את העיבודים ל"גבעת האירוסים השחורים" ול"ג'יין אייר" ואת כוכב נקדימון ו"הרוח בערבי הנחל" ואת דניאל פאר קורא את "שלושה בסירה אחת.... האו- והכלב" ואת שפיפון (איך קראו לשני???) מחפש אחרי האובקים מתחת למיטה.... יו, איך אני מתגעגעת!!!!

למעלה