ספרי ילדים שאי אפשר לשכוח

sagiberg

New member
בטח- גם אני../images/Emo45.gif

וברוכים הבאים לכל המצטרפים. אגב- יש עוד ספר יפה - מר O והחתיכה החסירה- מכירים ?

ענתש

New member
מסכיהמ שהוא גאון. יש עוד ספר שירים

אחד: "ליפול למעלה" (falling up) לא יודעת אם תורגם לעברית. יש לי את כולם באנגלית (הם יותר טובים במקור) וגם את הדיסקים שלו מקריא משיריו - להתמוגג.

f e y a

New member
אפשר להצטרף??

אז כמובן שמיד חשבתי על אורה הכפולה של אריך קסטנר... וגם על: מוכרת הגפרורים הקטנה בת הים הקטנה- אני חיבת לציין שכל כך אהבתי את הגירסה של וולט דיסני, שבה היא לא הופכת לקצף על פני הים... יש לי עוד רשימה ארוכה!

ענתש

New member
ואני כל כך הערכתי את "פים פם פה"

שלא "יישרו" את הסוף והיא כן "הפכה לקצף ים, שצף על הגלים"... אבל הסוף של קסטנר הוא נורא אופטימי (ונורא נוצרי). היה לי קשה לקרוא את אריך קסטנר כילדה - הוא כותב קצת טרחני ודידקטי כזה ועם המון מסרים נוצריים טובים. רק כשהייתי נערה התמוגגתי ממנו. וגם יש את הסידרה המעולה של "משילגיה עד סינדרלה" של אוריאל אופק שם הוא מספר על חייהם של סופרים והיה לי עצוב לגלות שהיו לו חיים מאד מתסכלים. הוא הוציא ספר, "יצירת חייו" שנקרא "האימפרוביזטור" (אם אני לא טועה) ואף אחד לא קרא אותו והוא היה אומלל ומריר בגלל זה... אחרי שנים הוא קיבל מכתב הוקרה והערכה ממישהו מפורסם (שכחתי מי) והוא קיווה שזה בעבור האימפורביזטור, אבל לא, זה היה בעבור סיפורי הילדים שלו - האיש הזה אמר לו שבזכותם יזכרו אותו לנצח. העניין העצוב הוא שהוא לא רצה שבזכותם יזכרו אותו דווקא... מסכן.

לימונדה

New member
../images/Emo9.gif

אני יודעת שאני לא שייכת לפורום... אבל הגעתי לכאן דרך הראשיות של תפוז... ולמרות שאני רק בת 16 (ואפילו לא) אני תולעת ספרים אמיתית, והייתי חייבת להשתתף בדיון... אז ככה: *גן גורים *דירה להשכיר *תירס חם *הבית של יעל *נילי-תקני-לי *מיץ פטל *חמישה בלונים *פלוטו *אין לי מושג אם מישהו מכיר אבל היתה פעם סדרת ספרים בשם "אליהו"... גדלתי עליהם *סדרת נפתלי האגדית *הנשיקה שהלכה לאיבוד *ויהי ערב *הצרה עם פילים *סתם יום רגיל זה בתקופת הילדות שלי... גילאים: מאז שנולדתי עד גיל... נניח תשע?? עשר?? אח"כ הגיעו הספרים הבאים: *אבא ארך רגליים *אסתר שטרייט וורצל- כל הספרים (לא היה ספר אחד שלה שקראתי ולא אהבתי, וקראתי את כל הספרים שלה) *סדרת "דנה כותבת יומן" של סמדר שיר *סדרת "חלומות מתוקים\ נעורים" וכל מיני ספרים דביקים אחרים על בנות בנים ואהבה... ויש עוד כל-כך הרבה... אבל בגלל שאני חייבת ללכת אני אסיים בזה
יום נהדר לכולכם

חוטהשני

New member
איך שכחתי את אבא ארך רגליים ../images/Emo39.gif ? וגם אני אהבתי את הספרים של אסתר שטרייט וורצל- ועדיין עוקבת אחרי הספרים (אפילו בגילי המתקדם..) והרשימה הראשונה שלך- הם ספרים שחלקם יש לנו בבית- ספרים של הבת הקטנה (שאני מקריאה לה ../images/Emo13.gif)

חוטהשני

New member
יש לי כמה.. מעבר לכביש של דבורה עומר אורי ../images/Emo77.gif הלב ../images/Emo23.gif יש בטח עוד..

למעלה