ספרי ילדים שאי אפשר לשכוח

תמר27

New member
ואם כבר הזכרת את התוכנית...

אז מי לא בכה עם "עירית" ???? את חמשת הספרים של הסדרה קניתי מיד כשיצאו, ועד היום אני קוראת ומתגעגעת לשמוע את הקריאה הרהוטה של השחקנית ההיא...

noa_a

New member
אם כבר נוסטלגיה

אומנם לא קשור כל כך לפורום אבל אם כבר אז כבר... מי מכיר מי יודע האם גם לקול ישראל בדומה לרשות השידור ישנו ארכיון שניתן לדלות ממנו פסי קול של תוכניות ישנות מה לא הייתי נותנת בשביל לשמוע שוב לפחות את אות הפתיחה של התוכנית

מה? אני לא מאמינה שאף אחד פה לא

הזכיר את "דירה להשכיר" ואת "מיץ פטל". הייתי ישנה איתם בילדות, כמו שילדות אחרות ישנו עם הבובות שלהן: מכורבלת בין שניהם
וגם את "נוריקו סן הילדה מיפן" נורא אהבתי. לדעתי, שלושתם עדיין מדברים לילדים של היום. את העותקים הפרטיים שלי העברתי לאחיינים שלי והם עדיין שלמים, פחות או יותר.

sagiberg

New member
באמת - איך שכחנו ../images/Emo35.gif

את דירה להשכיר ואת הסיפור השני - מעשה בשלושה אגוזים-שנמצא באותו ספר ועכשיו נזכרתי גם בספר הסבון בכה מאוד של מרים ילן שטקליס עם איורי הפלסטלינה של רוני אורן

simplyred

New member
נראה לי שזה חייב להיות..

הבית של יעל מעשה בחמישה בלונים דירה להשכיר אתם לא חושבים? בטח יש עוד כמה ספרים שלא חשבתי עליהם!!!

ש.פ.ד

New member
פו הדוב../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

כן - אני יודע שמסחרו את הדוב המסכן למוות, אבל בכ"ז הספרים המקוריים מדהימים ומושכים אותו לקרוא בהם שוב ושוב. מזל שיש לי ילד בגיל המתאים כך שאף אחד לא יודע שאני קורא לעצמי

כלב הביגל'ה

אני לא זוכרת אם ככה היו קוראים לזה אבל זה הכלב הזה שיכול לעשות עם הגוף שלו כמו ביגל'ה. זה הספר שהכי אהבתי

sagiberg

New member
אם מדברים על כלבים../images/Emo107.gif

יש את איה פלוטו של לאה גולדברג וספר קלאסי נוסף שעולה בדעתי- אהרון והעיפרון הסגול- זוכרים ? כל כך פשוט ונקי ויפה

../images/Emo13.gifואוו שאלה קשה

אני זוכרת את =נשים קטנות = ואת =החמישיה הסודית= =השביעיה הסודית= =חסמבה= =קופיקו= הרשימה ארוכה.........

טילו

New member
וואי איך אפשר לבחור?

אני עוד ילדה (בת 18 עוד מעט אבל עדיינ ילדה..) וקראתי ה-מ-ו-ן ספרים! תולעת ספרים אמיתית... אני זוכרת שממש אהבתי את הסיפורים של נרניה.. ועכשיו אני קוראת את "האריה, המכשפה וארון הבגדים" באנגלית! ואהבתי את "מומו", "ציפורי הקיץ", "האסופית", "הסיפור שאינו נגמר", "הולי הובי" ועוד ועוד וואי, אני זוכרת שיכולתי להעביר שעות באחד המסדרונות בספרייה שקועה באיזה ספר.. כמה אהבתי לעשות את זה:) אני חייבת להגיד שהספרים שהזכרתי כאן הם לא היחידים ויש עוד רשימה ארוכה של סיפורים ועולמות קסומים ששקעתי בהם במשך שעות.. וממש נחמד להיכנס לכאן ולראות שיש עוד אנשים שמכירים את ההרגשה הזאת:) טילו

piloni

New member
מותר יותר?

אז ככה: גן גורים- מעין ספר ארוך ארוך.... הספרים של יהודה אטלס חבורת כס"ח (כח סיורי חוקר) הנשיקה שהלכה לאיבוד - במיוחד כמה סיפורים שם כמו: צוצון נשאר ברצון , וילדת ההפך (ואוו איזו נוסטלגיה)והכי הכי את בית למוצץ! מישהו זוכר את סדרת הספרים "אולגה דה פולגה" ? אסתר שטרייט וורצל וספריה המדהימים!!! בקיצור- איזו ילדות נפלאה היתה לנו , כשהעברנו את זמננו בקריאת ספרים, משחקי רחוב וכמה חוגים ... איפה בימינו שמעו על מחשבים , גיים בוי וכו' "היו ימים ... אז במשלט ישבנו..." - טוב, קצת נסחפתי

sagiberg

New member
ומה עם חבורת חצות ?

עוד מישהו מכיר - על הילד היתום שחבורת מכשפות משתלטת על ביתו. ספר קסום

n s 92

New member
יש גם את ...

קורליין ג'ים ונהג הקטר - ג'ים וכנופית השלושה עשר רומח הדרקון בית ספר לקסמים ילדת הגבעות (אני מאמין שאם הייתי קורא את סדרת "שיר של אש ושל קרח" הייתי כותב גם אות אבל הוא של אחותי ולמרות שהיא אמרה שזה נכנס לרשימת שלושת הספרים הטובים שלה -וקשה להכנס לשלושת הטובים שלה -
)

n s 92

New member
יש גם את ...

קורליין ג'ים ונהג הקטר - ג'ים וכנופית השלושה עשר רומח הדרקון בית ספר לקסמים ילדת הגבעות (אני מאמין שאם הייתי קורא את סדרת "שיר של אש ושל קרח" הייתי כותב גם אות אבל הוא של אחותי ולמרות שהיא אמרה שזה נכנס לרשימת שלושת הספרים הטובים שלה -וקשה להכנס לשלושת הטובים שלה -
)

pukiss

New member
יש לי יש לי יש לי

אני חולה על ה"עץ הנדיב" כילדה אני זוכרת את עצמי מתרגשת כל פעם מחדש למראה התמונה של העץ המסכן שכבר לא נשאר ממנו כלום.. ספר ענק!!

בטחחח !!!!---> מומלץ לקרוא !

הייתי ממליצה על 3 ספרים שמאוד מאוד אהבתי לקרוא שוב שוב : 1) העץ הנדיב - ספר מאוד חינוכי שמלמד המון על בגרות והתמודדות. 2) מיץ פטל - ספר מקסים. 3) מעשה בחמישה בלונים - ספר מצויין לילדים קטנים. אני בטוחה ששלושת הספרים הנ"ל מאוד ידברו לילדים "של היום", הם כולם חינוכיים, ונחמדים מאוד לקריאה. GO KEDS !!!! השוטרת.

'שני רעים יצאו לדרך' של ימימה אדר

טשרנוביץ. וחסמבה, כמה שאהבתי את חסמבה בכתה ב' וג', אחר כך כבר עברתי לספרים "רציניים" יותר. תודה על החיוך שיצרתם אצלי.

shunshun

New member
דירה להשכיר

הספר האהוב עליי מילדות, שהייתי בת 5 חבר טוב של אחי הגדול היה יושב איתי ומקריא לי את הספר עד שידעתי לדקלם אותו בע"פ
עד היום אני אוחזת בדקלום { לפחות בהתחלה} וגם קניתי את הספר לאחיינית שלי, כי את העותק שלי הישן המרופט והמקושקש אני שומרת טוב טוב. אין כמו ספר שיזרוק אותך לילדות ועוד עם מוסר השכל

למעלה