סקופ: מוצא יהדות אשכנז מכת שטניסטית איטלקית?

ככה יוצרים מיתולוגיות

מיליארד קתולים מאמינים שהולדת מרים היה כהולדת ישוע בלי החטא הקדמון ושהיא מתפללת עבורנו וכו' וכו' ואולי גם ישוע וי-ה-ו-ה הוא מיתולגיה

לא!

אלוהים י-ה-ו-ה הוא אל חי ואמיתי! אין כל בסיס בכתובים, לאמונת הקתולים על מרים, כפי שהם מאמינים.

../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

האם לא ישוע הוא זה שמסמל חסד, אהבה וחמלה, ומתפלל בעדנו, בתפילות שמתרצות
הרי כתוב שישוע הוא זה שמפגיע בעדנו. לא הגיע הזמן לשים מסורות של בני אדם בצד וכמו שמרים אם האדון ישוע, צייתה לאלוהים שגם אנחנו נציית לאלוהים ולא לבני-אדם?

HailMary

New member
לתחושתי ישוע הוא קולם של האנשים התמים, הטובים

היוצרים, שנירדפו בכל מהלך ההיסטוריה על ידי אנשים צדקתנים, רעים ומרשיעים. ישוע הוא אהבתו של האל לבני האדם בתורת שכאלה, עם תום של ילד, ישוע אינו מצדד בצבועים, בחסודים, בשומרי חוקי האל לכאורה, שמעמידים פנים ורודפים בשנאתם הקיומית את האנשים התמים, הטהורים, היוצרים. והרי האדם הוא בצלם האלוהים (ויחסרהו מעט מאלוהים) ומה הדבר המובהק ביותר לאלוהים? היצירה. בראשית ברא. העום הוא ביתנו שלנו, מרגע שישוע היבטיח ששוב לא יעזוב אותנו עד קץ כל הימים. רוח החסד, האהבה, התום. היו כאלה, כולכם, זה טיבעכם. מהות זאת, מתגלמת גם במרים, אם הרחמים, דמות נשית, אם האלוהים, המשיח. מרים עלתה השמיימה לפי האמונה. היא לכאורה הקדושה הגדולה מכל הקדושים. אין כאן רק שאלה של סגידה, אלא שאלה של תחושות בסיסיות שלא לשווא יש לנו אותם, כך ניבראנו, יש מקום לדמות הרוך, הרחמים שבאישה. רוח הקודש פועלת כל הזמן, והכנסייה מתפתחת בהיסטוריה, והאפיפיור ממשיך את ההסמכה שקיבל פטרוס, האפיפיור הראשון. ואין קביעותיו שרירותיות, אלא בחסד הסמכתו של ישוע לפטרוס. אנו זקוקים בכל נפשנו גם ליופי, לרוך, לחמלה ולאהבה שבאם הרחמים הטהורה מכל טוהר.

אני מוצא

שבישוע יש את מלוא הרוך, הרחמים והנחמה. את כל היופי והחמלה תוכל למצוא אותם רק בישוע. (אני לא רוצה למצוא אותם בשום מקום אחר) מרים אמנם טהורה, אך רק בזכות הדם של ישוע המשיח בנה, שכיפר גם על חטאיה. אני מבין שבכנסייה הקתולית אתם מאמינים שגם היא נולדה ללא חטא, אך אין לזה בסיס בכתובים, ולכן אני לא מוצא לזה מקום.

אין כל טעם להיכנס לפינות הללו!! been there

done that!!!! אז במקום לטחון מים, אני מציעה שכל אחד יכבד את אמונתו ודרכו של האחר וישתתף בתהילת האדון, הרי בשביל זה התכנסנו כאן.

lion 7

New member
מסכים עם זה

/tapuzforum/images/Emo13.gif יש הרבה זרמים והסטוריה טובה ,מסורתיות מול רפורמיות , ותק מול ניו איג , כולם מהם יבחרו האלה שמביטים לגוף האמונה שהוא ישוע עצמו .. אין שום כנסיה מושלמת , נא לראות גם את המסר של ישוע עצמו אל 7 הכנסיות בהחזון של יוחנן , אנא ובבקשה (לחדשים ולותיקים) שמרנו על כבוד הדדי לכל הדוקטורינות החוקיות כביכול בנצרות האמיתית , ופעלנו כגוף אחד במשיח , זה לפאולוס וזה לאפולוס וזה לפטרוס , אם בכלל יש רק דרך אחת ואמת אחת היא במשיח רבינו .. אל תתנו לאיבליס השטן מקום וכר מרעה בפורום זה , תראה היילמרים לאן גררת את הודעתך זו את הפורום , כמה חבל שאתה לא קולט כאן שומדבר , חבל שאתה הורס את עמל ועבודת אחרים כאן , חבל .

HailMary

New member
ליאון, לא אני יזמתי השיחה על מרי

רק אמרתי "בחמלת מרים". ואז מר יעקב אחד היביע כאן אמונתו, ואז אני היבעתי את אמונתי. אבל לדעתי מה שמעניין ונותן אנרגייה לאנשים, יכול לפעמים להיות דבר טוב. לפעמים מים עומדים במקום אחד ולפעמים הם זורמים ויש טיפות מים נחמדות שעושות טוב.

lion 7

New member
אני רק מקווה שלא נלחם כאן על דוקטרינות

תראה את האשכול שלך לאן הוביל אותנו ואם כבר קתולים חבל שאתה לא מביא על החגים או שזה לא נוגע לאמונתך

HailMary

New member
איני עוסק ב"אקזוטיקה" קתולית

לחגים יש משמעות למאמין הנוצרי-קתולי, בבחינת התנסות בפועל. יש מספיק אתרים בהם ניתן לקרוא על החגים הרומים-קתולים. http://catholicism.about.com/od/holydaysandholidays/a/2009_Lit_Cal.htm יתכן שקהל ישראלי שואב הנאה חיצונית מראיית מיסה קתולית בחג המולד, אך איני מדריך לתיירות פנים.

lion 7

New member
קודם כל תקרא בקישורים את המושג כנסיה

או קהילה ויש מסר של ישוע ל7 הכנסיות בחזון יוחנן שאפשר ללמוד ממנו אם זה בצורת הפשט או המטפורי שרואים ב7 הכנסיות גם ההסטוריה הכללית של הכנסיה מאז היווסדה (תקופות שונות בהסטוריה)

ישוע נילחם וניצח את השטן

השטן הובס, והופשט מכלי מלחמתו ע"י האדון ישוע המשיח. האור והאהבה של אדוננו ישוע הם הרי כלי המלחמה כנגד השטן, בחושך ובפחד.

HailMary

New member
מי שמקבל את ישוע יכול לנצח את הונאות השטן

יכול לחיות אם ירצה מחוץ לכפייתו והונאותיו והסוגסטייה שמפעיל השטן, דהיינו לראות גם את האמת בצורה בהירה וחדה. ישוע הוא מלכות האמת, והשטן אבי השקר והרצח. גם אם השטן, פחת כוחו הממשי, עדיין הוא מפעיל סוגסטיות ומנסה להמם את תודעתנו, גם באמצעות סוגדיו ושליחיו.

AlYahudii

New member
אנטישמי קטן וחקיין

למה לא תנסה משהו חדש, במקום לשוב על הקיא של קודמיך?

למעלה