סקופ: מוצא יהדות אשכנז מכת שטניסטית איטלקית?

הילמאר

New member
דבר אחד ידוע וברור בלי השערות

רבונותו של אלוהים ושצריך לאהוב אותו בכל הדבר בדביקות ממש. העם היהודי צריך כולו להאמין בישוע. להביא לאמונה את כל גרי תבל ורק אז יוכל למלא את התפקיד שהאלוהים הטוב נתן לו.

Thoma

New member
ביוחנן שישוע קורא ליהודים שרדפו אותו בני השטן

התרגום הנכון אמור להיות "יהודאים" ולא ה-יהודים, כלומר אנשי יהודה. (זו אבחנה חשובה שאובדת בתרגום מהיוונית) זה ברור שלא מדובר ביהודים כמכלול (ספק אם המושג היה קיים בזמנו) כי בבושרות הקודמות נעשות אבחנות בין פרושים לצדוקים. ואל תשכח שמיד אחר הצליבה יוסף הרמתי (שהיה יהודי ואפילו חבר סנהדרין) הוריד את ישוע מהצלב וערך לו קבורה מכובדת, כלומר הוא גם לא מתייחס לכל בני יהודה באמירה הזו אלא כנראה רק לראשי הפרושים. ברור שיהדות זה דת ולא קבוצה אתנית (זה היה גם ברור לבני העת העתיקה עד שהגיע הציונות וההמצאות שלה) ככה שלא מפתיע שהקבוצה הדתית הזו חולקת מוצאים גנטיים שונים.

HailMary

New member
בדיוק לכן כתבתי "יהודים" ולא "היהודים"

יוחנן ח' 42-47 ברור שם שמדובר באלה שאינם מאמינים לדברי ישוע ואינם שועים לדבריו. "זה אשר מאת האלוהים שומע את דברי אלוהים. אתם אינכם שומעים, כי אינכם מאת האלוהים" (47) "מדוע אינכם מבינים את דיבורי? מפני שאינכם יכולים לשמוע את דברי. אתם מאביכם השטן ואת מאויי אביכם חפצים אתם לעשות. הוא רוצח היה מבראשית, ובאמת לא עמד, כי אין אמת בו. מדי דברו שקר, מתוך ישותו שלו ידבר, כי שקרן הוא ואבי השקר. אבל מאחר שאני אומר את האמת אינכם מאמינים לי. מי מכם על עוון יוכיחני? ובאמרי אמת, מדוע אינכם מאמינים לי?" ראו בהקשר זה גם: "מי שדוחה אותי ואינו מקבל את דברי, יש השופט אותו. הדבר אשר דיברתי הוא ישפוט אותו ביום האחרון" יוחנן יב, 48) ראו בהקשר האמת גם דברי ישוע לפילאטוס: "אתה [הוא זה ש] אומר שאני מלך. [אך] אני לכך נולדתי ולשם כך באתי לעולם - כדי שאעיד על האמת. כל אשר הוא מן האמת שומע לקולי".

Thoma

New member
הצרה היא שהרבה אנשים מפרשים את זה כ-יהודים

ומשליכים את זה על בני הדת היהודית כפי שהופיע מימי המשנה ועד ימינו אלה, שלאמיתו של עניין התרגום המקורי דיבר רק על תושבי ממלכת יהודה (וכמובן לא על כולם) זו תמיד בעיה מתרגומים מיוונית. עוד מקרה שממחיש את זה אלה כתביו של אב הכנסייה יוחנן כריסוסטומוס (שתמיד מאשימים אותו שהיה אנטישמי, כלומר זה מהכיוון ההפוך הפעם) הוא כתב חיבורים קשים מאוד נגד ה"יהודים" בהם הוא קורא להם בני השטן וכו (רטוריקה שכיחה למאה ה-4) שלמעשה הוא לא דיבר כלל על היהודים, אלא על ה"מיהדים" כלומר - על קבוצות שהיו בקהילה שלו בסוריה וניסו לכפות על הכנסיות שם מנהגים יהודים רבניים. לכן שקוראים טקסטים עתיקים צריכים להיזהר לא לעשות אנכרוניזם - לא לשייך דברים שנאמרו אז לימינו, וזה חטא שהכנסייה חטאה בו פעמים רבות וגם הכירה בו לשמחתי.

HailMary

New member
הדבר המדהים ביותר: תעוד שלי - שטניזם בישראל

התנסיתי אישית בסוג פריעה שהוא מדהים מכל מדהים. יש כאן שטניזם בוטה, מדהים, מוזר. אבל זו אמת לאמיתה, לצערי. לרוב, הקורא, כשאתה חושב על "השטן ואנשיו", זאת מעין גישה רוחנית, המנותקת לחלוטין מדברי היום יום. הרי במציאות "אין ממש דברים כאלה" אנו אומרים לעצמנו לרוב, וצריך קצת "למתוח את הדברים" בשביל לראות כאן גילויים שטניסטים, זה עניין אמוני תאורטי, אך "לא ממש במציאות", אנו חשים ביום יום, שכן לכל דבר במציאות יש הסבר טיבעי. אלא שפגשתי שטניזם אמיתי ותעדתי אותו. הדבר הזה מאד מאד מוזר לי. וניפגעתי ממנו. לא, אין זה דיווח סהרורי, כשאנו אומרים לעצמנו "נו טוב"... לא. קיים בישראל שטניזם קונקרטי, מוחשי, כמו שהשולחן לפניו אתה יושב הוא מוחשי. ולא נידרשים לכך שליחים רוחניים ומטיפים לספר לנו על זה, ולא צריך גם כוח דימיון. . ניתן לנגוע בו. ולא, אלה לא דברים הזויים, אלא תעדתי אותם. זה לא יאומן, אבל צר לי לאכזב אתכם, זה אמיתי, ממשי. את המסקנות יסיק כל איש לעצמו. עדות: מדהים מכל מדהים. קראו בריכוז - זה שווה אולי יותר מ-100 דיווחים של "מומחים מקצועיים" לדבר הזה. וזאת - דווקא משום שאני אדם פשוט ולא עוסק בחומר זה. מדהים מכל מדהים http://www.michael-sharon.com/ub.mht

למעלה