סקירה שלי- תחזית למדליות

סקירה שלי- תחזית למדליות

אחרי מעקב צמוד של 4 שנים ובימים האחרונים גם צפייה בכל הראיונות של הספורטאים שלנו (הראיונות של אריק זאבי כמראיין היו מצויינים) הגיע העת לניתוח קצר של המועמדים למדליה. הסקירה מתמקדת רק בשאלת המדליות וכמובן שמציגה את דעתי בלבד. מקווה שתהנו:

חילקתי את המשלחת ל-4 קבוצות:
1. התותחים הכבדים- לקבוצה הזו משתייכים שניים- לי קורזיץ ואלכס שטילוב. עבור שניהם, הסבירות לזכייה במדליה עולה לדעתי על 50%. שניהם נמצאים בשיא הקריירה ושניהם נראים מלאי ביטחון עצמי בראיונות (כל הספורטאים מנסים לשדר ביטחון, לשניים האלה אני מאמין).
לי קורזיץ- היא המועמדת מספר 1 במשלחת למדליה. למעשה, לדעתי מעולם לא היה ספורטאי ישראלי שהגיע לאולימפיאדה עם סיכויים כל כך גבוהים לזכות במדליה. איך שאני רואה את הדברים, רק שני דברים יכולים לעצור אותה- מצב בריאותי גרוע במיוחד או רוחות חלשות בצורה בלתי צפויה (ואז נקבל מדליה מצוברי). מכיוון שלדעתי אף אחד מהשניים לא יקרה (טפו טפו טפו), באמת שקשה לי לראות מצב שלי חוזרת בלי מדליה. העליונות שלה (יחד עם קלפצקה הפולניה) כל כך מורגשת ברוחות חזקות, עד שבמצב הנוכחי, אפילו תחרות סבירה שלה תספיק לדעתי לפחות לארד, ותחרות טובה בהחלט יכולה להיות שווה זהב.
אלכס שטילוב- אני אפשט את הדברים- סיני, יפני, ברזילאי, רומני, בריטי וישראלי, סה"כ 6 והסטטיסטיקה של השנים האחרונות אומרת שהמדליות יתחלקו ביניהם. הסיני חזק במיוחד, הבריטי קצת פחות טוב ולדעתי שטילוב גם עדיף על הרומני. שורה תחתונה, אני צופה ששטילוב יסיים במקומות 2-5 ואם לצמצם עוד יותר 2-4. כמובן שבגמר כל טעות קטנה יכולה לשנות הכל, אבל מכיוון שהוא נראה חזק מאוד מנטלית ומאוד ממוקד אני מוכן להמר על מדליה.

2. הג'ודוקות הבכירים- לקבוצה הזו משתייכים אריק זאבי ואליס שלזינגר. הם כל כך שונים בשלב בו הם נמצאים, אבל לדעתי שייכים לאותה קבוצה. שניהם יכולים לזכות במדליה, אבל הסבירות לכך נמוכה מ-50%.
אליס- היא נמצאת בשיא הקריירה שלה והיתה צריכה להיות בקבוצה הראשונה, אבל לצערי היא לא יציבה מספיק בתחרויות ויש כמה שפייבוריטיות בקרב נגדה. בכלל, אני חושב שהמיקום שלה בהגרלה (מקום 6) מאוד משקף. חוץ מזה, בניגוד לשטילוב וקורזיץ היא לא משדרת את אותו ביטחון ולכן אני חושש מאוד שהלחץ (שגם ככה מורגש מאוד באולם הג'ודו) ישפיע עליה. בראיון אצל זאבי היא אמרה שהיא הולכת לפסיכולוג לעיתים תכופות, זה דווקא צעד מבורך לדעתי ואני מאוד מקווה שהיא תבוא ממוקדת, אבל התחושה שלי לא טובה בכל הקשור בזכייה במדליה.
אריק- זה כבר סיפור אחר, הספורטאי הגדול הזה שאני כל כך אוהב כבר מעבר לשיאו, אבל מכיוון שהוא כל כך גדול אני מאמין שיש לו עוד מה לומר כאשר מדברים על מדליות. זו האולימפיאדה הרביעית שלו והראשונה שהוא לא מגיע עם ציפיות של מדינה שלמה על הכתפיים ומהיכרות עם אריק זה בדיוק מה שהוא צריך. הלחץ של האולימפיאדה עשה לו לא טוב בעבר (באתונה הוא זכה בגלל שהוא היה בכושר שיא באותה תקופה ולא בגלל תחרות גדולה במיוחד).
ההימור שלי לשני הג'ודוקות הוא שאחד מהם יגיע לקרב על הארד ולצערי יפסיד בו והשני יודח בשלב מוקדם יותר. מקווה שאתבדה.

3. הבלתי צפויים (או במילים אחרות- יתרת נבחרת השייט להוציא את נופר אדלמן)- כולנו מכירים את נבחרת השייט/גלישה, כולם פייבוריטים להגיע לשיוט המדליות וכולם יכולים להגיע קצת יותר גבוה לכיוון המדליות. אני מדבר כמובן על קליגר/סלע, כהן/בוסקילה ונמרוד משיח. אה, משיח לא יוצא בסוף? אז תורידו אחד, כי עם כל האהבה לצוברי (תותח בפני עצמו רק שאין לו מה לחפש ברוחות חזקות) אני לא רואה אותו מסכן את אזור המדליות. נשארנו עם ה-470 בנים ובנות. הבנים קצת יותר חזקים, אבל גם הבנות בהחלט יכולות להפתיע ולהגיע למעלה (ההיסטוריה האולימפית מלמדת שהבנים נוטים להיכשל בענק בעוד הבנות אוהבות את המקום הרביעי). דעתי האישית? מי שלא לוקח מדליות בתחרויות גדולות לפני האולימפיאדה לא ייקח גם באולימפיאדה ומכיוון שצמדי ה-470 נוטים שלא להצטיין בשיוטי מדליות (בלשון המעטה) ובמרבית התחרויות מסיימים במקומות 4-5, לדעתי לא נראה כאן מדליה.

4. כל השאר- בקבוצה הזו יש ספורטאים נפלאים, חלקם יותר וחלקם פחות. חלקם יביאו גאווה גדולה וחלקם יפשלו ברגע האמת. מה שמשותף לכולם הוא שמדליה הם לא יביאו. מילה לגבי סרגיי ריכטר, אני מאמין שהוא יכול להגיע לגמר ואפילו לזכות במדליה, אבל זה יהיה רק בריו או לאחר מכן. בראיון אצל אריק הוא דיבר בביטחון רב, אבל לדעתי הוא זעק חוסר ניסיון ואני לא רואה אותו מעפיל לגמר בלונדון. דעתי האישית.

doron62

New member
אחלה סקירה

מאד ממצה מאד משקף את דעתי.בתיקון קטן שמסתמך בעקר על תחושת בטן שחר עוד יפתיע.

מסכים וזה מתיישב עם עם העבר

בכל האולימפיאדות מאז יעל ארד (כולל) היה לנו פייבוריט אחד מובהק או מקסימום שניים למדלייה (בדרך כלל אחד למעט אתונה) ובכל המקרים רק הפייבוריטים המובהקים זכו. החריג היחיד היה אורן סמדג'ה וקשה לראות את זה קורה שוב.

apy ape

New member
אתה לא מדייק לגבי בייג'ינג לדעתי

שחר צוברי לא היה מועמד מובהק למדליות. הוא היה במעמד של איפשהו בין שלזינגר לריכטר כפי שנועם ניתח זאת. המועמדים המובהקים ערב ביג'ינג היו זאבי אנדיוני ו-470 בנים.

אני שמח שהסקירה מעניינת. לגבי שחר בבייג'ין

צריך לזכור שהוא הגיע לשם לאחר מדליית ארד באליפות העולם ובידיעה ברורה שהרוחות שם מיטיבות איתו.
אני מסכים שהוא לא היה פייבוריט למדליה ברמה של מדליסטים קודמים (פרט לסמאדג'ה), אבל הוא בהחלט
לא בא משום מקום. אם להשוות לסקירה שלי היום, עדיין הייתי שם אותו בקבוצה השלישית עם הערה שהוא
בהחלט יכול להפתיע. הסיבה העיקרית שלא הייתי מכניס אותו לקבוצה השנייה היא חוסר ניסיון ובעניין הזה הוא
מאוד הפתיע בקור רוח שלו בבייג'ין.

apy ape

New member
ניתוח מדוייק. מבחנתי מה שמעודד מבייג'ינג

היא שהמדליה ו-2 הכמעט מדליות הגיעו מספורטאים שהוגדרו כבעלי סיכוי בינוני או נמוך להשיג מדליות. ה"תותחים הכבדים" איכזבו בגדול. אני חושב ששטילוב וקורזיץ הם תותחים הרבה יותר כבדים מאלה שהיו בביג'ינג, והביטחון העצמי שלהם מאוד מעודד אותי מאוד במקרה הזה (במיוחד אצל שטילוב, ביטחון עצמי הוא מרכיב מאוד חשוב) במידה והם יעמדו בציפיות (=מדליה) ועוד ספורטאי או שניים מהמעטפת החיצנית יתעלו ויזכו במדליה כמו שקרה בבייג'ינג צפויה לנו אולימפיאדה חלומית.

BentzWatchJudo

New member
וחשוב לו להסתנוור אם זה אכן יקרה

ומצד שני לא לקטול כאילו אין מחר אם זה לא יקרה. לזכור שזה בסך הכל תחרות אחת שבה הכל יכול לקרות לטוב ולרע.

מסכים שלא צריך לקטול, אבל זו לא עוד תחרות

זה המקום שאליו כולם שואפים כל חייהם, המקום שבו הם באמת נותנים את כל מה שיש ושכולם מגיעים אליו בשיא.
זו התחרות הכי יוקרתית ובפער הכי חשובה ובצדק- זה מתקיים רק פעם בארבע שנים וכולם רואים בזה כתחרות הכי
חשובה בחייהם וזה מה שהופך אותה לכזו.
אני מכיר את עמדתך בעניין, אבל ממש לא מסכים איתה. לדעתי (וכל ספורטאי אולימפי יסכים איתי) הצלחה באליפות
יבשתית ואפילו באליפות עולם לא מתקרבת למדליה אולימפית. ועל זה כבר אמרתי בעבר- מי זה אלכס דנילוב?

BentzWatchJudo

New member
מסכים כמעט אם כל מה שכתבת

מיד אחרי ששלחתי את התגובה שלי חשבתי לעצמי שהייתי צריך לכתוב: "לזכור שזה בסך הכל תחרות אחת, אמנם התחרות החשובה ביותר, שבה הכל יכול לקרות לטוב ולרע."

כל מה שכתבת נכון ולי אישית חבל שזה המצב, לדעתי זאת הטרגדיה של הספורט ההישגי ושל רוב הספורטאים ההישגים, במיוחד בארץ, שכולם מתעוררים פעם ב- 4 שנים בלבד. יש בזה משהו יפה שיש חגיגה סביב הספורט ההישגי פעם ב- 4 שנים אבל משהו בפורפרציה מעוות לטעמי וטרגי.
אין ספק שבשביל ספורטאי הישגי, בטח בג'ודו, אין חשוב יותר מאשר אולימפיאדה.

קור רוח ועמידה בלחץ זה לא עניין של נסיון

יש כאלה שיש להם את זה מגיל צעיר ויש כאלה שאין להם את זה בשום גיל. לדעתי שחר היה פייבוריט די רציני בביג'ינג ככה אני לפחות זוכר אותו. הוא גם בין הספורטאים היחידים אי פעם שלא חשש להבטיח שהוא הולך להביא מדליה (גל פרידמן הוא השני).

snier1991

New member
באתונה הפייבוריט המובהק היו גוצ'ה

וזאבי וקצת מאחוריהם היו פרידמן ואברבוך

במחשבה 2 יש לי השגה אחת מרכזית לניתוח

אין בו מספיק התייחסות לעמידה בתנאי לחץ. הישגים של השנים האחרונות זה חשוב אבל הלחץ של האולימפיאדה הוא משהו אחר לגמרי וראינו כבר אין ספור פעמים ספורטאים רבים שלנו שלא עומדים בלחץ באולימפיאדה. אלה שזכו במדליות היו אלה שאו שהתמודדו היטב עם הלחץ או שהיו כל כך טובים שגם התמודדות ביכולת מופחתת הספיקה להם למדליה. חוץ מצוברי שכבר הוכיח את עצמו קשה לדעת איך כל אחד מחברי הסגל יתפקד תחת הלחץ. זה נכון ששטילוב היה באולימפיאדה אחת ותפקד שם בסך הכל היטב וזה סימן מעודד ולי נראית בחורה מאוד חזקה מבחינה נפשית וגם ברמה כל כך גבוהה ביחס להרבה מהמתחרות שלה אולי זה פחות חשוב, בשיט גם יש אפשרות לתקן טעויות מה שאין בג'ודו או בהתעמלות. אז אני עדיין מסכים למסקנה שלך אבל הרבה מאוד יהיה תלוי בעמידה בתנאי לחץ. אני אגב חושב, וזה משהו שחברי משלחת אמרו (אני זוכר בפירוש סייפת אחת שאמרה את זה) בעבר שהלחץ יורד קצת ברגע שהמדליה הראשונה הושגה (ועולה ככל שעוברים הימים ואין מדליה) אז לדעתי אם שלזינגר נניח תביא מדליה זה יכול להשפיע לטובה גם על האחרים. אבל לרוב אצלנו המדליות מגיעות לקראת הסוף. בכל מקרה בתור מדינה שברוב האולימפיאדות שלה בשנים האחרונות הביאה מדליית ארד אחת (שהמרחק בינה לבין אף מדליה הוא כמובן קטן מאוד) אנחנו חיים על הקצה וסביר שיהיו שבועיים עם הרבה מתח ולא מעט אכזבות (אבל נקווה שגם השגים).

BentzWatchJudo

New member
התיקון שצוברי עוד יפתיע זה תיקון גדול

apy ape

New member
אם כבר בתחזיות עסקינן

שלשום פורסם הגליון האולימפי של ה-Sports Illustrated. מאוד ממולץ לקנות למי שיכול להשיג אחד כזה. בגליון יש גם תחזית מפורטת לזוכים בכל המדליות
באול'. מכיוון שאני אשיג אותו רק שבוע הבא, הייתי שמח לשמוע מגולשים (וגם קוראים סמויים אם יש, אל תתביישו) שנמצאים באמריקה אם הם יכולים לכתוב
מה התחזית לגבי הישראלים.

בתור אחז שעוקב אחרי התחזית שלהם כבר כמה אול' אני חייב להגיד שזה ניתוח מאוד מקצועי ויחסית אמין (עד כמה שאפשר) ונותן לקורא מידע על אירועים/יריבויות
מסויימים שכדאי לשים לב אליהם. אגב, פרט לברצלונה (רק ארד) וסידני (2 ארד) התחזית קלעה בול להישגים של הישראלים בכל האול' (לא תמיד עם הספורטאים
הנכונים, אבל למה להיות קטנוני
)

JonJon9

New member
מצאתי משהו מעניין

התחזית של ה-S.I למדליות התפרסמה גם באינטרנט, אבל רק בחלקה (עד לג'ודו מעל 100 קילו).
מה שכן, ישנה רשימה נוספת, של ה-ESPN, שפרסמו רשימה מלאה, וממבט חטוף, נראה שהתחזית של ה-S.I ושל ה-ESPN הן אותו הדבר, כך שאפשר להניח שהתחזית המלאה שהתפרסמה ב-ESPN היא גם התחזית של ה-S.I.
בכל מקרה, מהתחזית המלאה נראה שנקבל רק מדליית ארד אחת מקורזיץ.

למעלה