הערה על אליס ועוד הערות על אריק והפתעות
נתחיל עם ההערה על הפתעות:
כתלות בהגרלה אני מאמין שלפחות אחד מהשלושה טומי, סוסו וגולן יעפיל לרבע הגמר (כלומר יסיים 7 ומעלה) ושם במרחק שני ניצחונות מהמדליה הכל אפשרי.
טומי ארשנסקי: פשוט לוחם לא יוותר גם אם יגריל בסיבוב הראשון את המדורג 1 (את זה אורן סמדג'ה אמר על טומי באחד הראיונות לאחרונה).
גולן פולק: מביני דבר אומרים על גולן שביום נתון הוא יכול לנצח כל אחד. ההגרלה מאד קרטית לדעתי, אם גולן נופל בצד של אורירטה הספרדי (מדורג 8 בתחרות, גולן ניצח אותו פעמיים והיה נראה שגולן מסתדר איתו היטב) אז יש סיכוי טוב לרבע הגמר. לעומת זאת יש סלובני שמדורג 6 בתחרות שמולו לגולן קשה מאד (ולמרות זאת בג'ודו אין לדעת וגולן בקרב נתון יכול להפתיע גם את הסלובני).
סוסו: מה שבטוח סוסו יילחם בשניים כדי לזכות במדליה (ציטוט של סוסו עצמו) ובאליפות אירופה האחרונה סוסו הוכיח שהוא מסוגל לנצח כל יריב.
אליס שלזינגר:
הראיון של אליס אצל אריק זאבי צולם אחרי אליפות אירופה ולפני גרנד סלאם מוסקבה 2012. להזכריך בחצי הגמר במוסקבה אליס השיגה ניצחון יפה ומשמעותי מאד לביטחון שלה מול האוסטרית, הכבשה השחורה שלה מה שבטח תרם לביטחון והראה שאם הכנה מתאימה אליס מסוגלת לנצח כל יריבה. (ההגרלה תתפרסם ביום חמישי והתחרות של אליס ביום שלישי).
יש מעט מאד יריבות מלבד המדורגות שלאליס יהיה יחסית קשה לעבור (למשל האוסטרית) כך שיש סיכוי של מעל 50% שאליס תעפיל לרבע הגמר כמובן כתלות בהגרלה וביום שאליס תתפוס.
ברבע הגמר אליס צפויה לפגוש את אורסקה זולניר שנחשבת לנאחס של הישראליות אבל האמת שהיא בעיקר הנאחס של ירדן ופחות של אליס. ב- 3 הקרבות האחרונים בין אליס לזולניר אליס ניצחה פעמיים באיפון והפסידה פעם אחת בנקודות בקרב בו היא ספגה זעזוע מוח ולמרות זאת לא ויתרה ונלחמה עד הסוף.
אני מעריך שאליס פייבורטית מול זולניר למרות שזה בהחלט קרב לא קל (זה שקול עם עדיפות קלה לאליס).
כלומר סיכוי לא רע שאליס תגיע לחצי הגמר מרחק ניצחון ממדליה. אני מעריך שאליס לא תחמיץ מדליה במקרה כזה.
אריק זאבי:
תלוי יותר מאליס בהגרלה. יש די הרבה שיכולים לעשות לאריק צרות עוד לפני רבע הגמר (למרות שיש גם מספיק חברה שלאריק אמור להיות יחסית יותר קל מולם אם יש קל באולימפיאדה).
צפוי לו רבע גמר מול הנק גרול ההולנדי, יריב שאריק מעולם לא ניצח. מצד שני גרול מעולם לא זרק את אריק, ניצח רק בעונשים (העקב אכילס של אריק לא רק מול גרול אלה באופן כללי).
זה קרב מפתח בשביל אריק:
ימנע מעונשים ויעפיל לחצי הגמר ==> אני לא רואה תסריט שאריק חוזר בלי מדליה.
אם יפסיד זה כבר יהיה קשה יותר אבל כמובן שאריק מסוגל.