סקירה שלי- תחזית למדליות

apy ape

New member
זה אותה תחזית של AP. בגליון עצמו יש

סיקור שונה לגמרי עם הניתוח שלהם. אפשר לקנות אותו לאייפד אם יש למישהו...

BentzWatchJudo

New member
הערה על אליס ועוד הערות על אריק והפתעות

נתחיל עם ההערה על הפתעות:
כתלות בהגרלה אני מאמין שלפחות אחד מהשלושה טומי, סוסו וגולן יעפיל לרבע הגמר (כלומר יסיים 7 ומעלה) ושם במרחק שני ניצחונות מהמדליה הכל אפשרי.
טומי ארשנסקי: פשוט לוחם לא יוותר גם אם יגריל בסיבוב הראשון את המדורג 1 (את זה אורן סמדג'ה אמר על טומי באחד הראיונות לאחרונה).
גולן פולק: מביני דבר אומרים על גולן שביום נתון הוא יכול לנצח כל אחד. ההגרלה מאד קרטית לדעתי, אם גולן נופל בצד של אורירטה הספרדי (מדורג 8 בתחרות, גולן ניצח אותו פעמיים והיה נראה שגולן מסתדר איתו היטב) אז יש סיכוי טוב לרבע הגמר. לעומת זאת יש סלובני שמדורג 6 בתחרות שמולו לגולן קשה מאד (ולמרות זאת בג'ודו אין לדעת וגולן בקרב נתון יכול להפתיע גם את הסלובני).
סוסו: מה שבטוח סוסו יילחם בשניים כדי לזכות במדליה (ציטוט של סוסו עצמו) ובאליפות אירופה האחרונה סוסו הוכיח שהוא מסוגל לנצח כל יריב.

אליס שלזינגר:
הראיון של אליס אצל אריק זאבי צולם אחרי אליפות אירופה ולפני גרנד סלאם מוסקבה 2012. להזכריך בחצי הגמר במוסקבה אליס השיגה ניצחון יפה ומשמעותי מאד לביטחון שלה מול האוסטרית, הכבשה השחורה שלה מה שבטח תרם לביטחון והראה שאם הכנה מתאימה אליס מסוגלת לנצח כל יריבה. (ההגרלה תתפרסם ביום חמישי והתחרות של אליס ביום שלישי).
יש מעט מאד יריבות מלבד המדורגות שלאליס יהיה יחסית קשה לעבור (למשל האוסטרית) כך שיש סיכוי של מעל 50% שאליס תעפיל לרבע הגמר כמובן כתלות בהגרלה וביום שאליס תתפוס.
ברבע הגמר אליס צפויה לפגוש את אורסקה זולניר שנחשבת לנאחס של הישראליות אבל האמת שהיא בעיקר הנאחס של ירדן ופחות של אליס. ב- 3 הקרבות האחרונים בין אליס לזולניר אליס ניצחה פעמיים באיפון והפסידה פעם אחת בנקודות בקרב בו היא ספגה זעזוע מוח ולמרות זאת לא ויתרה ונלחמה עד הסוף.
אני מעריך שאליס פייבורטית מול זולניר למרות שזה בהחלט קרב לא קל (זה שקול עם עדיפות קלה לאליס).
כלומר סיכוי לא רע שאליס תגיע לחצי הגמר מרחק ניצחון ממדליה. אני מעריך שאליס לא תחמיץ מדליה במקרה כזה.

אריק זאבי:
תלוי יותר מאליס בהגרלה. יש די הרבה שיכולים לעשות לאריק צרות עוד לפני רבע הגמר (למרות שיש גם מספיק חברה שלאריק אמור להיות יחסית יותר קל מולם אם יש קל באולימפיאדה).
צפוי לו רבע גמר מול הנק גרול ההולנדי, יריב שאריק מעולם לא ניצח. מצד שני גרול מעולם לא זרק את אריק, ניצח רק בעונשים (העקב אכילס של אריק לא רק מול גרול אלה באופן כללי).
זה קרב מפתח בשביל אריק:
ימנע מעונשים ויעפיל לחצי הגמר ==> אני לא רואה תסריט שאריק חוזר בלי מדליה.
אם יפסיד זה כבר יהיה קשה יותר אבל כמובן שאריק מסוגל.

נקודה חשובה מאוד

סקירה יפה (אם כי אופטימית מידי לטעמי).

הנקודה החשובה היא שאתה לא מתייחס למה שקורה ברגע שהספורטאים מגיעים למצב בו הם צריכים "רק עוד ניצחון אחד/שניים למדליה".
זה בדיוק המקום בו הם נפגשים עם היריבים הכי חזקים בשלב הכי מכריע והם צריכים להיות חזקים מאוד מנטלית כדי לעשות את הצעד הנוסף.
הצעד הנוסף הזה הוא לדעתי הדבר הכי קשה לספורטאי אולימפי ולכן לדעתי יש פער עצום בין מקום שלישי לחמישי וממש לא מדובר במזל
או בקרב טוב יותר או טוב פחות. אלה בדיוק המקומות בהם רק מי שבאמת שווה מדליה אולימפית גם יידע לקחת אותה.
מכיוון שארשנסקי, פולק ופללשווילי לא שווים כרגע מדליה אולימפית (בדיוק כמו יקותיאל לפני 4 שנים לדוגמא) אני לא רואה סיכוי
אמיתי למדליה מפתיעה מכיוונם אלא במקרה הטוב להגיע לאותם שלבים מכריעים ולהפסיד. לגבי שלזינגר וזאבי, כפי שכבר אמרתי לדעתי יש סיכוי.

BentzWatchJudo

New member
במקרה של אליס ואריק התייחסתי...

כתבתי שבמקרה של הגעה לחצי הגמר הם לדעתי לא יפספסו מדליה ושדרך בית הניחומים זה יהיה קשה יותר אבל אפשרי.
לגבי גולן, סוסו וטומי קודם שיעפילו לרבע הגמר ואז בג'ודו הכל אפשרי, אבל להמר על מדליה מראש זה באמת מוגזם ולכן ההימור שלי נשאר מקום 7 ומעלה לפחות לאחד מהשלושה.
הלוואי הלוואי שה-7 ומעלה יהפוך ל-3 ומעלה, כמו שכתבת בשרשור הזה אין דבר חשוב יותר לספורטאי אולימפי.

BentzWatchJudo

New member
דרך אגב מה אופטימי בסקירה שלי?

לגבי אריק ואליס אני מציין במפורש שיכולות להיות תקלות עוד לפני רבע הגמר.
לגבי טומי, גולן וסוסו אני מהמר שאחד מהם לפחות יגיע לרבע הגמר. אופטימי אבל לדעתי לא משוגע.

האופטימיות היתרה

נובעת מהאמונה הכמעט עיוורת שלך בקשר לסיכויים של שלזינגר וזאבי לקחת מדליה באם יגיעו לשלבים המכריעים.
גם לגבי האחרים נראה לי יחסית אופטימי, למרות שגם אני מאמין שבהחלט יכול להיות שאחד מהם יגיע לרבע גמר.

BentzWatchJudo

New member
האופטימיות היא שילוב של אהדה והסתברות פשוטה

מה שאתה מגדיר אופטימיות יתרה נובע משילוב של אהדה והסתברות פשוטה.
בג'ודו למי שמעפיל לרבע הגמר יש הסתברות של 50% למדליה.
למי שמעפיל לחצי הגמר יש הסתברות של 75% למדליה (התחושה האישית שלי שאריק ואליס לא יפספסו במקרה כזה מדליה).

מנגד כל אחד מהם יכול להגריל עוד לפני שלב רבע הגמר יריבים/ות שההסתברות לעבור אותם גם תהיה 50% בלבד (אריק למשל יכול להגריל את המצרי ואליס את האוסטרית).

זה לא נכון

לגבי האהדה, אני יודע שזו הסיבה. לגבי הסטטיסטיקה זה לא נכון, כי לא לכל הספורטאים שמגיעים לרבע גמר או חצי גמר יש אותה הסתברות לקחת מדליה, יש טובים יותר וטובים פחות (ולפי הדירוג שניהם כנראה יהיו שייכים ל"טובים פחות" באותם שלבים).

BentzWatchJudo

New member
ברמות האלה מה שחשוב זה המאצ' אפ ופחות הדירוג

ברמות האלה מה שחשוב זה המאצ' אפ ופחות הדירוג ובטח באירוע כמו אולימפיאדה ששם יש עוד גורמים כמו הצד המנטלי שאתה ואחרים הזכרתם (הצד המנטלי משפיע גם על היריבים של הישראלים ולא חייב להשפיע דווקא לרעת הישראלים).
אריק למשל יעדיף קרב מול רקוב הקזחי שמדורג 1 ולעומת זאת מול ה- 14 בעולם קשה לו (ציטוט שלו מהראיון עם פיני גרשון, האמת אני לא יודע למי הוא מתכוון, בדקתי ו-14 בדירוג של 1 במאי זה ואן דר גיסט הבלגי/הולנדי ולא נראה לי שאריק התכוון אליו).
אליס שמדורגת 6 צפויה לפגוש ברבע הגמר את זולניר שמדורגת 3 וכבר כתבתי שלדעתי כשבוחנים את הקרבות האחרונים שלהן מגלים עדיפות קלה לאליס.

לדעתי אריק ואליס לא יהיו שייכים ל"טובים פחות" בשלבים המתקדמים ולהסתכל על הדירוג בלבד זה קצת מטעה.

הדירוג היה רק דוגמא

אני לא חושב שהדירוג הוא חזות הכל ומסכים איתך שהמאצ' אפ הוא הקובע, אבל בכל מקרה ההסתברויות למדליה לא נגזרות מכמות המתחרים שנותרו בתחרות.
הלוואי ואחד מהם ייקח מדליה, זה גם יוריד את הלחץ מכל הישראלים שיתחרו אחריהם

JonJon9

New member
לגבי גולן פולק:

"מביני דבר אומרים שביום נתון הוא יכול לנצח כל אחד".
גם אם היום הזה נתון באולימפיאדה?
אני מאמין שאולימפיאדה היא לא כמו תחרויות אחרות בג'ודו, וזה פקטור מנטלי מכריע עבור רבים שמשתתפים בה בפעם ה-1.

BentzWatchJudo

New member
נחיה ונראה איך גולן טומי וסוסו יתמודדו

אני כאמור מקווה להפתעה לטובה מהכיוון הזה.

JonJon9

New member
בסך הכל,

אני לא חושב שהסקירה מחדשת עבורי משהו (בנינו, אין לנו הרבה מועמדים למדליה) אבל היא כתובה בצורה טובה מאוד- משכנעת וממוקדת.
לגבי אריק- אריק, יותר משהוא ספורטאי של כושר, הוא ספורטאי של אופי- אופי שמסוגל ללכת עד הסוף, כשכל הסיכויים נגדו וכשכולם מספידים אותו. לדעתי הוא לא יביא מדליה, אבל ההצלחה שלו במשחקים תיקבע לפי האופי הזה, ולפי מה שהתרשמתי ממנו, יש בו מספיק רצון להוכיח לכולם שגם בגיל 35 ובאולימפיאדה רביעית הוא שייך לצמרת העולמית.
לגבי אליס- בראיון איתה, הפגיעות המנטלית ניכרת לעין. כתבתי כאן בעבר שהיא צפויה לזכות במקום החמישי, אבל נראה לי שאתקן את התחזית שלי לרעה ואומר שלדעתי היא תגיע למקום השביעי.
לגבי סרגיי- בראיון עם אריק הוא לא פחד להצהיר שהוא לא נלחץ מהציפיות ממנו בצורה שנתפסה בעיני כמשכנעת למדי. עם זאת, אני לא יודע אם הבטחון שלו נובע מחוסן מנטלי גבוה, שיעזור לו להגיע לשיא במאני טיים, או שמדובר בסוג של בטחון עצמי מופרז, מספורטאי צעיר שמשתתף בפעם הראשונה במשחקים ושפרץ לזירה העולמית לפני שנתיים-שלוש (לפי מיטב זכרוני). לדעתי, מדליה בשלב הזה תהיה סנסציה מצידו, אבל גמר יהיה מטרה ריאלית הרבה יותר. בסופו של יום, כשאני מסתכל על הבחור, יש בי תחושה פנימית שאומרת שבלונדון הוא יגיע למקום מכובד
, גם אם לא תהיה מדליה.
צוברי, נמרוד ומה שביניהם- אני מוכרח להודות שמשיח הוא אחד משני הפספוסים הגדולים בעיניי לקראת המשחקים הנוכחיים. צוברי טוען בעצמו (ואחרים טוענים עליו) שהוא ספורטאי של "מאני טיים". לאור ההישגים שלו בהשוואה למשיח בתחרויות הגדולות בשנתיים האחרונות, ובייחוד לאור הרמה הלא-גבוהה, בוא נאמר, של תחרות ההכרעה האחרונה ביניהם, אני לא ממש משתכנע שהוא אכן כזה. אני חושב שגם צוברי עצמו יודע את זה, והדבר ניכר בדברים שאמר אתמול.
גם משיח לא חף מטעויות מקצועיות, בעיקר בכל הקשור ליכולת שלו להמשיך מומנטום שמשחק לטובתו (וכאן הוא עשה טעות מרה שהוא הדיח את פרידמן כמאמן- פרידמן הוא מס' אחת בתפקוד במצבי קיצון). מתוך הנחה ותקווה שהניל פרייד ימשיך גם בריו, למשיח יהיו ארבע שנים לעבוד על ההיבט הזה, ואז אוכל לומר בבטחון די גבוה שהוא יהיה ספורטאי של מדליית זהב.

לא מסכים עם הטענה לגבי האופי של אריק

אריק הוא בחור מאוד מאוד נחמד וגו'דאי מצוין אבל אני לא מבין את הטענה על האופי. אם הכוונה לעמידה בלחצים אז אני לא חושב שהוא הצטיין מהבחינה הזאת באולימפיאדות. זו לא רק מה שקרה באולימפיאדה הקודמת. גם באתונה לטענתו הוא תפקד ברמה הרבה יותר נמוכה מכל תחורת שהוא היה בה בגלל ההשפעה של הלחץ, וזה שהוא הצליח למרות זאת להביא ארד מראה כמה הוא היה מוכשר מבחינת ג'ודו נטו. אני אף פעם לא האמנתי בעניין הזה של מישהו שמנצח כי הוא רוצה לנצח יותר מאחרים או בגלל שיש לו מה להוכיח כי הספידו אותו ובגלל זה הוא יצליח. גם לא מבין מאיפה הטענה שיש לו אופי ללכת עד הסוף (בשלוש האולימפיאדות הקודמות לא היה לו אופי ללכת עד הסוף ועכשיו פתאום יש לו?) ואני גם לא חושב שנסיון עוזר בדברים האלה של התמודדות עם לחצים. אולי יהיה עליו הפעם קצת פחות לחץ וזה יעזור אבל אני לא אופטימי. מבחינת עמידה בלחצים בגדול או שיש לך את זה או שאין לך את זה. כמובן אשמח מאוד אם אריק ינפנף מכתפיו את הלחץ וינצח את כולם ויראה שהתיזה שלי שגויה.

אני מסכים איתך לגמרי לגבי אריק

גם כתבתי כמעט את אותם דברים בסקירה שלי. מה שכן, אני כן חושב שהניסיון עוזר להתמודד עם הלחץ המיוחד הכרוך בהשתתפות באולימפיאדה. ברור שיש כאלה (גל פרידמן הדוגמא מספר 1) שנולדו קרי רוח ויש כאלה (אריק זאבי לדוגמא) שיותר קשה להם עם המעמד המיוחד, אבל הניסיון לדעתי מאוד חשוב.

JonJon9

New member
לדעתי הנסיון דווקא עוזר

כמובן שהוא לא יכול לחפות על היעדר כשרון מוחלט, אבל במקרה של אריק יש גם נסיון וגם כשרון, אז אפשר להיות אופטימיים.
אני מזהה עכשיו אצל אריק בטחון עצמי ברמת מספקת, דווקא בשל הנסיון (כמו גם בשל הזכייה האחרונה שלו בזהב, שהשפיעה מנטלית ופיזית).
אגב, מה שהכשיל את אריק ב-2008 זה לא היה לחץ מנטלי אלא הכנה לא טובה- הוא הגיע לסין מוקדם מדי (שבועיים לפני התחלת המשחקים) וכבר מהיום הראשון הוא התחיל להתאמן חזק, עד שאחרי כמה ימים הוא כבר חש עייף וממוצה, ככה שלתחרות עצמה הוא הרגיש כאילו הוא לא יכול להרים את עצמו. אלה היו דברים שהוא בעצמו אמר לא מזמן בהתייחסות לתחרות ההיא.
אגב, את הלקח הוא כבר למד וללונדון הוא ייצא רק שישה ימים לפני.

היתרון הגדול של זאבי

הוא שהפעם המדינה לא יושבת לו על הכתפיים והוא משוחרר מהנטל המטורף שישב עליו בשתי האולימפיאדות האחרונות.

אני חותם על כל מילה שלך חוץ מ...

התוצאה הסופית

הניתוח שלך מדוייק לחלוטין אבל כפי שגם אתה ציינת הוא נאלץ להתמודד עם המרכיב החמקמק של האקראיות ברגע האמת.
כל אחת מהקבוצות (חוץ מהרביעית) יכולה להביא מדליה ולכן סביר שנראה יותר מפודיום אחד

* קורזיץ בלי מדליה תהיה אכזבה ענקית
* שטילוב - יכול, צריך, אבל זקוק גם לקצת מזל.
* שייטי המפרשיות - דווקא בגלל היכולות המוכחות והסטטיסטיקה שצריכה מתישהו להתיישר צריכים להביא מדליה ולדעתי הפעם יביאו.
* משיח היה מביא מדליה בודאות. לצוברי אפילו שיוט המדליות לא בטוח. חבל, חבל, חבל. טפשות נוראית של האיגוד
* ריכטר לא יביא כלום פשוט כי זו המסורת בענף הקליעה הישראלי. המון דיבורים לפני, תוצאות של 100 מושלמות בכל מיני תחרויות מוקדמות והתרסקות טוטאלית בזמן האמת האולימפי. (בפרט שגיא סטאריק שהפטנט הזה רשום על שמו הוא המאמן שלו)
* זאבי ושלזינגר יכולים בודאות ושוב הכל עניין של תזמון, סטייט אוף מינד וכמובן מזל. למה שזה לא יקרה?
* אנדי ויוני שאלוהים יעזור לי להבין איך מישהו בכלל חושב שהם שחקני טניס?. כל סבב הזוגות הוא בלוף אחד גדול מכיוון שהשחקנים הטובים הולכים רק ליחידים. כל פעם שהם נתקלו בשחקני טניס אמיתיים אפילו שאינם מיומנים בזוגות (וזה מה שקורה באולימפיאדה) הם הובסו. גם בדייויס אפשר היה לראות את זה. הם אף פעם לא היו מועמדים למדליה לא עכשיו ולא לפני עשור.

בשורה התחתונה. קצת מזל ויש 4 מדליות.

(כמובן שקצת חוסר מזל ויש אפס מדליות אבל למה לא להיות אופטימים)

apy ape

New member
דווקא בתור אחד מתומכי משיח הפנאטים בפורום

אני חושב שזה ממש לא נכון לומר שמשיח היה מביא מדליה בודאות. הצמרת בגברים מאוד צפופה (בניגוד לנשים) וישנם לפחות 6 מועמדים לקחת את הזהב. אם משיח היה זה היה עולה ל-7. משיח באולימפיאדה היה מסיים איפשהו בין המקומות 1-8. במידה וצוברי יצליח להתקרב לזה לא יהיה ניתן לומר שבוודאות משיח היה מסיים עם הישג טוב ממנו... אבל בעיני תמיד תישאר תחושת ההחמצה. הסיכוי שלו למדליה היה הטוב במשלחת אחרי קורזיץ ושטילוב.

בנוגע לריכטר - זה שקלעים בעבר כשלו לא אומר כלום לגביו. זה לא כאילו שאנחנו מדברים פה על סטריק. יכול להיות שהבחור באמת קרוץ מחומר של אלופים ויפציץ כבר באולימפיאדה הראשונה שלו (להזכירך כל המדליסטים הישראלים חוץ מזאבי זכו באול' הראשונה שלהם)

אנידוני - קשקוש מוחלט. זה נכון שטורניר הזוגות באול' עמוס ביותר כוכבים, אבל לזוגות חוקים משלו. הם כבר ניצחו בעבר זוגות שהכילו בתוכם כוכבי על כמו נדאל וורדסקו, וגם גברו על צמדים מובילים כמו האחים בריאן. אני לא חושב שהם יגיעו רחוק מדי, אבל לטניס חוקים משלו, הרמה היא מאוד גבוה וכמעט כל צמד יכול לקחת מדליה אם הכל יתחבר

זה בסדר לא להסכים (אפילו אם טועים בנתונים)

אם משיח לדעתך הוא פוטנציאל מדליה כמעט כמו קורזיץ אז לא ברור על מה אתה חולק.
הרי ברור שאף פעם אין בטוח בספורט (חוץ מהדרים טים) אז על המילה "בודאות" מצאת לנכון להעיר? בסדר. לא בודאות.

האמירה על הקלעים נאמרה בהפרזה מכוונת. זה שסטאריק הוא צ'וקר עם תעודות לא אומר כמובן כלום על ריכטר. הלואי שיצליח.

אנדיוני??? זה אפילו לא ראוי לתגובה. זה קשקוש בעינך????? גם דודי סלע ניצח פעם מדורג בעשיריה אז זה עושה אותו לטניסאי צמרת?
90% מהפעמים שאנדיוני נתקלו בצמד שהורכב משחקני יחידים אכותיים (בד"כ זה קורא בדייויס או באולימפיאדה) הם נוצחו.- תסתכל בנתונים.
זה לא קשור לאנדיוני שהם אחלה ואפילו "שחקני זוגות" לא רעים זה קורה כמעט לכל השחקנים שמתמקדים רק בזוגות (מדי פעם אפילו לצמד בראין שהם עצמם, להבדיל מרוב הזוגות, שחקני יחידים נהדרים).
זאת עובדה די ידועה בסבב שכל סצנת הזוגות היא בלוף אחד גדול. אבל אם לדעתך זה קשקוש אז.... עזוב תהיה בריא. זה מה שחשוב.

למעלה