סקירת מוסדות לימוד

DadleFish

New member
לא מסכים (the sequel)

הסטודנטים יודעים מה היוקרה של המוסד שבו הם לומדים. מה, אתה רוצה לומר לי שסטודנטים בטכניון לא יודעים שהמעסיקים רוצים אותם? או שאולי סטודנטים באונ' בן גוריון לא יודעים שהמוסד שלהם נחשב בין הטובים? אז יכול להיות שאין קשר בין היוקרה של המוסד לבין הרמה האמיתית של הסטודנטים, על זה אין ויכוח; אבל הסטודנטים יודעים מצוין מה היוקרה של המוסד שלהם. אגב, כל הסטודנטים מכל המוסדות יודעים מהי היוקרה של הטכניון; אני מניח שלצורך הפשטות שאלו רק את הסטודנטים של מוסד X על היוקרה של מוסד X, ולא את כולם. מכאן ועד לתאר את הסקר כשרלטני, נו ויני, אני לא יכול להימנע מהמחשבה שהחלטת ככה בשל היעדר האו"פ מהסקר ומיקומו המכובד של הטכניון.

vinney

Well-known member
נראה לי שלקחת קשה מדי

את הדעות שלי. מה לעשות, הסקר בהגדרה לא אובייקטיבי, ומשקר מתוך כוונה תחילה. אם אתה רוצה להוכיח אחרת - תאר בבקשה איך אתה מכמת יוקרה.

DadleFish

New member
אתה יודע מה,

בוא נניח לרגע שאתה צודק. מה האינטרס של הסקר, שהיוזמה שלו באה מבחור אחד (בכתבה מוזכר שמו), מתוך מטרה כלכלית? מה האינטרס של הפרופסור האיטלקי שערך את הסקר? לא לקחתי את הדעות שלך קשה מדי. הדבר האחרון שמפריע לי בחיים זה שמישהו חושב שהטכניון הוא לא מוסד שטוב ללמוד בו לתואר ראשון. ממש לא מזיז לי. מה שכן מפריע לי זה כשמישהו מתיימר לאובייקטיביות ופוסל סקר כי דעותיו אינן דומות למה שהסקר קובע. אתה מכיר סקר אחר? בדיקה מקצועית אחרת? מבחינתי, הפרויקט הנ"ל הוא הדבר הכי קרוב למשהו מקצועי. אין לי שום דבר אחר שאני יכול להסתמך עליו, למעט הפרויקט הזה ודעותיי האישיות. מכיוון שאני לא חושב שדעותיי האישיות מייצגות את דעותיהם של כלל מעסיקי ישראל, אני חושב שאסתמך על הסקר.

vinney

Well-known member
אבל הסקר לא סוקר מעסיקים!!!

זה מה שאתה לא קולט! הסקר שואל תלמידים, מה דעתם על יוקרה. מאיפה הם יודעים??? מה הסקר הזה אומר לך? שנוח ללמוד באב"ג? שתלמידי טכניון מרוצים מהמקום? מה הוא נותן לך? הוא אומר לך משהו על רמת הידע שאתה יוצא איתו? כלום! על דעות מעסיקים? כלום! על הצלחה בעבודה? נאדה. הסקר הזה זה סקר "איפה יותר כיף", במסווה של "איפה יותר טוב", אבל כיף וטוב זה לא אותו דבר! וכן, השיקול הוא כלכלי. תלך לסטימצקי ותשאל כמה עולה הספר. זה השיקול.

DadleFish

New member
כן, בהחלט -

הוא אומר לך שנוח ללמוד באב"ג, ושתלמידי הטכניון מרוצים מהמקום. זה חלק מהפקטורים המנחים אנשים לבחור מוסד לימודי, ללא שום ספק. אני מכיר הרבה אנשים מהמרכז שטורחים ולומדים בב"ג, כי שם יש חיי חברה טובים, בניגוד לאת"א למשל. כבר אמרתי בהודעתי הקודמת מאיפה הסטודנטים יודעים על היוקרה של המוסד. לא יודע מה איתך, אני כבר בגיל 14 ידעתי שהמקום שבו הכי טוב ללמוד מדמ"ח זה הטכניון. זה לא השתנה ב-16 השנים שחלפו מאז
בכל אופן, אין הרבה טעם לשאול מעסיקים מה דעתם על מוסד כזה או אחר, שכן דעתם אינה רלוונטית. הם יכולים להעיד על מי שהם עבדו איתו. סמנכ"ל פיתוח בן 40 שיצא לו לעבוד עם גג 100 אנשים ממוסדות שונים לא יכול להעריך איזה מוסד יותר טוב. מה יקרה אם יהיו לו 20 תותחים מאוניברסיטת חיפה ועוד 60 בוגרי או"פ שלא יודעים מה זה תכנות, והעבודה שהוא ייתן לבוגרי האו"פ תהיה עבודה שחורה שלא דורשת מאמצים שכליים מיוחדים, כי הוא "יודע" שבוגרי האו"פ פשוט לא יודעים על מה הם מדברים? ברור שהשיקול לפרויקט הוא כלכלי - גם בכתבה מדברים על זה. הספר נמכר ב-129 ש"ח ועונה לסטודנטים לעתיד על השאלות שיש להם. הספרון הזה הוא בערך מה שרצית לעשות בשרשור הזה, בשני הבדלים - הוא נשלט על ידי פרופסור רציני וחסר אינטרסים (למעט התשלום שקיבל כמובן), והוא בוצע על מאות סטודנטים ולא על דעה של 2.5 כותבים בפורום. בכל מקרה, מה ששאלתי זה לא מהו האינטרס של ביצוע הפרויקט, אלא מה האינטרס שלו "לשקר" ולהיות "שרלטני", כמו שטענת. אגב, אני אישית חושב שאין כמו הרגשה קולקטיבית של סטודנטים. עובדתית, כשבממוצע הסטודנטים מרגישים שהם יוצאים עם ידע נרחב, זה אומר שככל הנראה המוסד הצליח לתת להם את ההרגשה הזו. חוץ מזה, אל תשכח שבמוסדות האלו לומדים גם אנשים שידעו דבר או שניים עוד לפני שעשו את התואר, והם יכולים להעריך רצינות של מרצים, ידע של מרצים, וכו'. איך אתה יודע שהספרים של האו"פ ללימוד ++C למשל הם טובים? איך אתה יודע שיואב נתיב לא יודע להעביר חומר? בדיוק ככה הסטודנטים שנשאלו בסקר הנ"ל ידעו להעריך את המוסד שבו הם נמצאים. מכיוון שאין לי מניות במכללה, דעתי עליה אובייקטיבית. לא הכל ורוד וטוב ונפלא (זה נכון לכל מוסד לימוד), אבל בסה"כ מדובר במוסד מאוד איכותי. בצורה דומה העריכו סטודנטים אחרים את מוסד הלימוד שלהם - ועובדה שהסקר הציב את האוניברסיטאות והמכללות בסדר שהוא, לטעמי האישי, מאוד הגיוני.

DadleFish

New member
../images/Emo207.gifמה נסגר עם כל הועדות?

הבנתי שהסטודנטים מוותרים על וינוגרד ורוצים משהו אחר... מישהו מבין באמת מה המצב בדיוק? הערה כללית אחת לגבי המכללה שלך - משום מה לא יצא לי מעולם לראיין מישהו משם, ואפילו לא להיתקל בשם של המרכז בקורות החיים שקיבלתי. סתם הערה כללית, אין בכך כדי להעיד דבר על המרכז כמובן.

neko

New member
אתה לא היחיד, באמת תופעה מוזרה

אבל יש בה רק להעיד דברים טובים על המרכז - אם אנשים לא מגיעים אליך לראיון, זה אומר שהם כנראה כבר מצאו עבודה (כי אני מניח שאצלך אף אחד לא סינן אותם)
אני חושב שרוב בוגרי המרכז עובדים בהרצליה פיתוח או רעננה, או באחת החברות שמגייסות באופן מאסיבי מהבינתחומי. כל מי שאני בקשר איתו מהלימודים, לרבות אחד עם ממוצע מתחת ל-80, כבר מצאו עבודה או התחילו תואר שני.

neko

New member
אה, עוד משהו - בבינתחומי מתמחים

ב-JAVA ו-#C, אז בוגרי המרכז בד"כ לא מגיעים למקומות שמתעסקים בהם ב-C ו-++C. למרות שהייתי בראיון במקום אחד כזה (חברת חומרה, רצו שאני אכתוב ממשק משתמש ב-C בחצי משרה).

DadleFish

New member
אה, אוקיי, זה מסביר.

מגיעים אליי גם אנשים טובים מאוד, היה לי מוזר שלא ראיתי אנשים מהמרכז - אבל אם אתה אומר שיש חברות שמגייסות ישירות מהמרכז, וגם שהאנשים לא מתעסקים ב-++C, אז זה באמת מסביר.

neko

New member
אני מניח שגם באונ' ובמכללות אחרות

לא מתמחים ב-++C או ב-RT/E, אבל ברגע שבוגרי הבינתחומי מתמחים ב-JAVA ו-#C, הם מעדיפים (ומועדפים ע"י) חברות שעובדות בשפות הללו...

vinney

Well-known member
איך זה בא לידי ביטוי?

מה ז"א מתמחים? התמחות דורשת נסיון של כמה שנים, לצאת ממכללה עם קורס או שניים בJAVA זה לא נקראה "מתמחים"...

neko

New member
הכוונה היא שעושים הרבה פרוייקטים

ב-JAVA ו-#C במהלך הלימודים - במע' הפעלה כותבים מע' ניהול SWAP MEMORY ב-JAVA, בגרפיקה כותבים משחק טנקים ב-#C, בתקשורת כותבים מע' SERVER-CLIENT ב-JAVA, במסדי נתונים כותבים את OUTLOOK מחדש ב-#C. ברור שזה לא משתווה לנסיון בשטח, אבל זה נותן לבוגר הבינתחומי כלים טובים להכנס איתם לשוק העבודה.

DadleFish

New member
אין התמחות בשום מקום, מן הסתם

במכללה שלי בכל מקרה זה די חופשי - למעט מקרים חריגים של מרצים שדורשים שפה מסוימת (ואז זה בד"כ ++C או להבדיל MATLAB), רוב הזמן זה חופשי לבחירת הסטודנט, כמובן בשפה "נורמלית" - אף מרצה לא יקבל לבדיקה אפליקציה ב-PL/1 למשל.

vinney

Well-known member
מי מוותר?

הממשלה ויתרה על וועדת וינוגרד, כמה שאני יודע, ובינתיים מדברים על להעלות שכר לימוד, במקום להוריד...

DadleFish

New member
מה שאני הבנתי,

זה שהסטודנטים הציעו לוותר על החלטות ועדת וינוגרד, ובמקום זה להקים ועדה חדשה שתבדוק את המצב... בלה בלה בלה.

vinney

Well-known member
לא שמעתי משהו כזה...

ונראה לי תמוה... אולי איזו הצעה של פוליטיקנים מהאגודות, מתלקקים ללבנת ואולמרט שישבצו אותם ברשימות או משהו כזה...

למעלה