סקס עם גבר\אישה נשואים כן\לא?

תודה על השיעור

העובדה שמגדלים את הצאצאים ביחד לא מחייבת נאמנות מינית.

מחקרים שונים מראים אחוזים שונים של ילדים שגדלים אצל אב שלא יודע שהילד אינו שלו (אני זוכר מחקר מאנגליה שדיבר על מעל 10%, יש מחקרים מארצות שונות עם אחוזים שונים).

בכל מקרה, יש הרבה מאוד תאוריות, אבל העובדה היא שחלק גדול מהזוגות המונוגמים בוגדים. זה טבע האדם. עצם העובדה שאחד מהדיברות היא "לא תנאף" מעידה על שכיחות הניאוף גם בתקופות מוקדמות יותר...

Surrealistical

New member
אבל אני לא אומרתי שכול בני האדם

הם מונוגמים. אמרתי שזה לא נכון לקטלג את כולם כלא כאלה ורק אנשים שהם בעצמם לא מונוגמים יעשו זאת.
כמובן שיש הרבה בני אדם פוליגמים. אבל יש גם הרבה מונוגמים, ויש כאלה שפעם בגדו פעם בודדה ובחיים לא יחזרו על זה. קיים שוני בין אדם לאדם וזה לא נכון לקטלג את כולם ככאלה או כאלה.

כל אמירה

מהסוג "בני אדם הם" היא קטלוג שלא מתאים.

לכן אי אפשר להגיד שבני אדם הם מונוגמיים מטבעם - כי יש כאלו שאינם (גם את מסכימה לכך).

אני מעולם לא כתבתי שכל בני האדם פוליגמיים. תבדקי. רק כתבתי שלא כל בני האדם מונוגמיים.

יותר מזה, את משתמשת במילה פוליגמים בטעות. פוליגמיה היא ריבוי נשים בלבד

יש כאן עירוב מיותר של כל מיני נושאים - ריבוי פרטנרים מיניים, ריבוי בני זוג, ריבוי אהבות - כל נושא הוא נושא שלם. לכן אני משתמש בביטוי לא-מונוגמיים. כי מונוגמיה יש רק אחת ויש אינספור אלטרנטיבות אחרות.

(כל זה לא אומר שאת צריכה לנטוש את המונוגמיה. אני בעד זוגיות ושכל זוג יבחר את מודל הזוגיות המתאים לו)

Surrealistical

New member
אתה לא

אבל שרשור התגובות הזה מתייחס למישהי למעלה שכתבה שכול בני האדם לא מונוגמיים. לכן כשכתבתי את זה התייחסתי לאמירה שלה.

romeo b

New member
את צודקת כמעט בהכל...

חוץ מהעובדה שכיום קשה להתגרש.
לדעתי היום כל כך קל להתגרש ויעידו על כך אחוזי המתגרשים העולים מידי שנה.

joejoe268

New member
קשה מאוד להתגרש

זו אחת מההחלטות הקשות ביותר (במיוחד אם יש ילדים), הקושי הכלכלי הוא עצום, האכזבה היא גדולה.
זה רק נראה כלפי חוץ שזה קל....זה ממש, אבל ממש לא קל.
אבל יעיד מי שהתגרש, לעיתים אין דרך אחרת, ואין ברירה אלא לעבור את כל הקושי הזה.

חופ שיה

New member
לכן מי שמביא ילדים

צריך לחשוב טוב טוב לגבי הבחירות שהוא עושה בבחירת בן זוג. ותמיד יהיה מקום לטעויות.
אבל זה לא המצב בחברה כיום. כיום רצים כמו עדר להוליד ילדים (סיבה ראשונה לחתונה או למונוגמיה זוגית) כאילו שזה הדבר הכי חשוב שיש לחיים הקצרים האלה להציע.

אנשים לא חושבים מספיק לפני שהם מביאים ילדים לעולם , העיקר זה להביא אותם , אחרי זה נתמודד עם הבעיות- בחירת בן זוג לא הכי מתאים, רקע כלכלי לא מספיק טוב, מצב נפשי לא משהו, כישורי הורות לא משהו, אופי אישי בעייתי וכו')

joejoe268

New member
נכון, צריך לחשוב

אבל זה לא אומר שלא נטעה....וכמו שאת אמרת, מה שהתאים בעבר, לא בהכרח מתאים לאחר זמן מסוים. אנשים מתפתחים לכל מיני כיוונים. וגם, אנשים לוקחים כמובן מאליו את הזוגיות שלהם ונזכרים היא לא מובנת מאליה כשכבר מאוחר מדיי.
אני לא מאמינה שרוב האנשים מביאים ילדים לעולם בידיעה ברורה שהם הולכים להתגרש (לצערי אני עמדתי במבחן הזה- הייתי בהריון השני שלי - שהוא היה לא מכוון בכלל- אם תרצי אספר לך על זה בהזדמנות- וכבר בתחילת ההריון ידעתי שכנראה הקשר הזה לא הולך למקום טוב וכנראה שנתגרש. אבל אני עדיין לא רואה בקטנה שלי טעות, וכן, היא ואחיה הם הדבר החשוב והמשמעותי ביותר שעשיתי כל חיי).
ואם כבר הזכרנו רקע כלכלי- זה דווקא לא מהווה אצלי מדד בבחירת בן זוג...לעומת זאת, גבר נשוי הוא בהחלט לא מישהו שאכנס איתו לסיטואציה... אחרי כל מה שנאמר כאן לגבי זה שאי אפשר להכתיב ללב והלב בוחר מה שהוא בוחר וכו'...לבוא ולהגיד שצריך לחשוב טוב טוב בבחירת בן זוג? (לאו דווקא משהו שאת אמרת, אלא דברים שנאמרו כאן), הרי זה מה שאני אומרת, אנחנו יצורים עם יכולת מופלאה, ולכן כדאי שננצל אותה עד תום.

אבל זה טבע האדם

קודם כל אנחנו חיות ומין וזוגיות מטרתם התרבות.

אני לא אומרת שחייבים זוגיות ואני לא אומרת שחייבים ילדים. מותר ומקובל לא לרצות. אבל זה שהרב רצים להוליד ילדים זה הכי טבעי ו'רגיל' שיש.

אין תעודות ביטוח בחיים והרב מתחילים את המסע עם אמונה שלהם זה יצליח. הם טועים..

קשה מאוד! ולא צריך להיות נשואים בשביל זה

לפרק חבילה עם ילדים ובית וכל הבלגן זה הכימסובך וכואב שיכול להיות.
לראות את הילדים נקרעים בין ההורים,בין הבתים זה נורא.

אבל אם נוסיף על זה גם צד אחד פגוע ונקמני... הכל מסתבך שבעתיים.

פעם, לפני שהיתה לי משפחה וילדים

שכבתי עם גברים נשואים גם שכבתי. וגם אני הרגשתי ניתוק מוחלט מהחיים האמיתיים שלו ומהאחריות שלי למעשה שנעשה.

ברגע שעברתי לצד השני, לצד של בעלת משפחה, ילדים, בית.. קלטתי מזה משפחה ומה קורה שמפרקים אותה. מה קורה לילדים שעוברים את הגרושים, מה קורה לבני הזוג.. שום זיון שבעולם של שווה שמשהו מהסיפור הזה ידבק אלי. קרמה, קרמה וקרמה.

טוב, לא באמת מאמינה בקרמה, אבל אני צריכה לישון עם המצפון שלי באותה מיטה ואם הוא לא נקי.. מסריח לי בנשמה.

כן! כי ...

למרות שהשאלה שלך מנוסחת בצורה כללית מידי.

טכנית, זה לא ממש משנה אם הם/הם נשואים/ות.
סקס הא סקס ונשואים אין להם חגורת צניעות או מגבלה גופנית כלשהי.

לא! כי....
לא מצאתי סיבה למה לשלול סקס עם אשה נשואה.
אני לא מטריד את עצמי בשאלות מוסריות.
הכל נבחן לגופו של עניין.
החל מאיכות החיבור ביני לבינה דרך עד כמה מורכב המפגש וכלה באם קיימות סיבות להמשיך את הקשר או להפסיקו.

haze73

New member

בתנאי ששניהם נשואים, ועוד תנאי - שיהיו נשואים לאנשים שונים.

Bondy0007

New member
אני אומר למה לא

אם את מחפשת סקס טוב ולא רגשות אז סבבה
אולי הגבר הזה בנישואים פתוחים
אולי הוא יזמין אותך לאיהם

בא לך ?

האם מדובר

ברווק/ה שהולכים עם נשוי/ה ?
כי לטעמי זה מחוץ לתחום.
סקס כזה יכול להוביל לקשר, שיכול להוביל להתאהבות ורצון להיות עם אותו בן/ת ואם אחד מהם נשוי ... אז יש קונפליקט גדול ולא נוח ...
בשביל מה להכניס ראש בריא למיטה חולה ?

אם שניהם נשואים אז זה משהו אחר לגמרי ...

Bangie

New member
צריך להיות מודעים למצב שנכנסים אליו

אני למשל כן התאהבתי אבל אין לי שום רצון וכוונה לפרק לו את החבילה ושהוא יהיה איתי במקום אשתו.זו לא הייתה המטרה שנכנסתי למצב הזה והיא גם לא תהפוך לכזו במהלכו. לא פיתחתי שום ציפיות לפני שהתאהבתי בו, ואני לא מפתחת ציפיות גם עכשיו.
ההתאהבות רק מוסיפה לרגש כרגע, היא תעבור מתישהו. אני לא מקווה בשום אופן שהוא יפרד מאשתו בשביל שאני אוכל להיות איתו.
להיפך, כל האהבה שלי אליו רק גורמת לי לרצות שיהיה לו טוב, אז כמו שאמרתי קודם באחת התגובות - אני מאחלת לו אריכות ימים ורק חיים מאושרים עם אשתו והמשפחה, ואם הוא יחליט לחתוך את הקשר איתי אני מקווה שזה יהיה בגלל שהמצפון מציק לו או משהו, והוא לא מוכן לעשות את זה יותר לאשתו...

תשובה

מאוד בוגרת, יש לציין.
אם את מודעת לדברים זה כבר טוב, זה לא אומר שזה לא יכאב כשזה יגמר, את יודעת ...
מבחינתי נשמע גם שחבל לבזבז את שנותיך היפות על קשר שאין בו עתיד.
אבל אם את לוקחת את זה כחוויה לחיים ... אשרייך.

למעלה