סקרנית לשמוע כיצד הייתם נוהגים

יערה אפשר לשאול מאיזה איזור את בארץ?

הסיפור שלך ממש מקומם. אני יכולה להגיד לך שהבעל שלי קיבל את התרופות הקודמות לליפיטור, כמו קרסטור ועוד משהו שאני לא זוכרת והוא סבל מאוד מכאבי שרירים ומעוד תופעות לוואי לא נעימות. מכיוון שהוא מטופל קבוע באחת המחלקות בבי"ח עקב מחלה כרונית ממנה הוא סובל, שלחה אותו הרופאה משם למרפאת לפידים בבי"ח מאיר ושם הרופא המומחה קבע שהליפיטור הוא הכדור הכי טוב והכי פחות גורם לתופעות לוואי ועם המכתב ממנו חזרנו לרופאת משפחה שאפילו לא ניסתה להגיד משהו נגד ....רופא/ת המשפחה אחראי לבקש את האישור אם התרופה אינה בסל ואין שום גורם אחר שעושה זאת. הבקשה עוברת לוועדה שמחליטה לאשר ואם לא אז הרופא/ת משפחה ממשיך לטפל בזאת מול הגורמים הרלוונטיים. נשמע מאוד מוזר מה שאת מספרת שאחרי שרופא מומחה קבע שעל הבן שלך לקחת תרופה מסויימת מי שמטרפד זאת הוא בעצם אותו רופא משפחה. זה נשמע לא טוב....יש בקופ"ח פניות הציבור, תרימי אליהם טלפון או שתשלחי פאקס ואני בטוחה שדרכם תוכלי להגיע לגורמים המתאימים.

מיקי801

New member
יערה רונית צודקת

הרופאת המשפחה יכולה בהחלט להחליט ולכתוב שזאת התרופה הטובה עבור הבן.היא צריכה להלחם עבורו. יש לכל מחוז תלונות הציבור.כנסי לאתר של הקופה ותיראי מי שייך למקום מגורייך.

אני מתכוונת מחר בבוקר להגיע לבית החולים אני

מקווה שיאפשרו לי לצלם את התיק הרפואי של בני ועם צילום התיק להגיע לרופא המחוזי ומשם נראה הלאה.

יערה אם אני לא טועה אז בשביל לצלם תיק רפואי

צריך לקבל מכתב מרופא המשפחה. בזמנו רצינו ללכת לחוות דעת נוספת אצל רופא מסויים וביקשנו את התיק הרפואי לצלם ואז אמרו לנו שרק עם מכתב מרופא נוכל לצלם. תיבדקי אם זה אכן ככה .

מוזר. אני הייתי צריכה את התיק הרפואי של ביתי

כל הניתוחים והטיפולים כדי לשלוח לארה"ב . הדבר היחידי שדרשו זה תעודת זהות ולשלם עבור הצילומים. גם אספי ששבר את היד קיבלתי בבית חולים את התיק הרפואי ללא בעיות. לפי חוק התיק או יותר נכון הפרטים הם רכוש החולה.

יכול בהחלט להיות שזה השתנה מאז שאנחנו

נזקקנו לתיק לפני כמה שנים, בכל אופן זה מה שביקשו מאיתנו בזמנו חוץ מתשלום על הצילומים כמובן.

batiarr3

New member
רונית-מעולם לא היה נחוץ מכתב

מרופא כדי לצלם תיק רפואי מה שנחוץ הוא - רצון וכסף יש מחיר לכל דף חוקים אלה היו עוד בזמן שעבדתי ומכירה אותם משנות השבעים-הסטוריה

דיברתי הבוקר עם רופאת המשפחה היא הבטיחה

להכין למחר בבוקר מכתב לרופא בבית החולים בו היא מבקשת שיכתוב מכתב מפורט ומנומק והיא תוסיף מכתב שלה ואת שני המכתבים האלו נשלח שוב בתקווה שנקבל אישור הפעם. ואם לא נאלץ לצאת למלחמה

אנחנו גרים באזור המרכז

ברמת גן. הצבא שלח את בני לרופא מומחה ללפידים שקבע את מה שכבר כתבתי. רופאת המשפחה לא מתווכחת עם הרופא המומחה כי זה תחום ההתמחות שלו. הנהלת קופת חולים היא זו שמעמידה בעיות בדרך - כי במשך 3 שנים בני לא היה חבר קופת חולים בגלל שירותו הצבאי. לדעתי רופאת המשפחה שלנו מרגישה לא בנוח - כי את הטיפול התרופתי הוא היה צריך להתחיל לא בזמן שירותו הצבאי אלא הרבה שנים קודם כשעלו על בעית ההכולסטרול ושום דיאטה או פעילות גופנית לא איזנה אותו... בתיק הרפואי של בני קדם הצבא רשום שהוא סובל מרמות גבוהות של שומנים בדם אבל לא מטופל בטיפול תרופתי. והרופא שצריך לאשר כעת את התרופות מתנהג "כראש קטן" - לטענתו לא רשום בתיק האישי של בני בקופת חולים שהוא קיבל את התרופות כמו סימוביל אז למה שהם יאמינו שהצבא נתן את התרופה הזו? וזו הנקודה שמרתיחה אותי.

לעניות דעתי וזאת דעתי וכך אני פועל../images/Emo199.gif

רופא המשפחה הוא המוביל והוא מפנה את החולה לרופא מומחה על מנת לקבל יעוץ וחוות דעת.אבל המחליט על הטיפול הוא רופא המשפחה.לו יש את כל הנתונים על החולה.רופא המשפחה שלי ואני פועלים בדרך הזאת.עובדה קרדיאולוג המליץ לי על סימוביל -80- ורופא המשפחה החליט על -40- בתוספת איזולטרול ...ובא לציון גואל לעשות מלימון לימונדה

הכל נכון , הבעיה שלנו היא שבני שוחרר לפני

כשבועיים מהצבא ועל הטיפול הרפואי הוחלט בצבא. רופא המשפחה לא היה שותף להחלטה. והיום המלחמה היא בין הרופא המומחה מבית החולים שהוא בעצם מייצג את הצבא לבין קופת חולים "שמשחקת" ראש קטן וטוענת שברישומים בתיק הרפואי של הבן שלי לא רשום שהוא בכלל נוטל תרופות להורדת כולסטרול. הם לא מבינים שאת התרופות הוא החל מיד עם גיוסו לצה"ל ולכן זה לא מתועד בתיק האישי שלו. וטיעון של קופת חולים אנחנו לא מאמינים שהוא קיבל את התרופות - או במילים פשוטות אנחנו לא מאמינים לצה"ל שאכן נתנתתם לו תרופות. הבן שלי הוא היום חייל משוחרר - צה"ל לא בדיוק ינהל מלחמה נגד קופת חולים. בקיצור אנחנו במצב אבסדורדי בלשון המעטה.

יערה תנסי מחר את הדרך הראשונה והיא

לפנות לפניות הציבור עם הסיפור הזה , אם תיראי תוך כמה ימים שלא זז כלום תיפני גם ל " אמון הציבור" הם גם עוזרים לאזרח הקטן מול הגופים הגדולים, ישנם גם גיא מרוז ואורלי וילנאי שאפשר לכתוב להם וביכלל ניראה לי שפשוט נפלתם בין הכיסאות בסיפור הזה כי בדרך כלל וכך צריך להיות זה התפקיד של רופא המשפחה להילחם בשבילך ולא לתת לך לעשות את העבודה לבד.

א ר נ ה

New member
יערה, אם קופת חולים לא מאמינה לרופא המומחה

שבדק את בנך בצבא, אז הכי פשוט - תבקשי הפניה דחופה למרפאת ליפידים בבי"ח שלהם, וכך הם יוכלו להנות מתשלום כפול - גם עבור התרופה שלא רצו לאשר, וגם עבור בדיקה נוספת ע"י מומחה. אם יש לבנך "מושלם" בתוקף, את יכולה ללכת להתיעצות פרטית אצל מנהל מחלקה, עם כל האישורים על הטפולים הקודמים, נראה אותם לא מקבלים את המלצת המומחה.

בית חולים שיבא נחשב לבית חולים צבאי -

קופת חולים כללית לא נותנת הפניה לשיבא .כך שבהיותו חייל הוא טופל בשיבא. אני חושבת שגם אם נלך לרופא להתייעצות באופן פרטי גם אז יהיה צורך לאשר את התרופה על ידי קופת חולים כללית.

חס וחלילה....בית חולים שיבה הוא לא צבאי../images/Emo199.gif

כשההיתי בסדיר ובקבע טופלתי בשיבא.קופתחולים כללית נותנת הפניה לשיבא והראיה ביום חמישי האחרון קיבלתי הפניה לשיבא לבדיקת מיפוי לב ספקט(תליום במאמץ) לעשות מלימון לימונדה

לצערי אני נושאת בתואר "פרופסור" בענייני

שיבא. אז כך ברור שהוא לא בית חולים צבאי - התכוונתי ששיבא הוא בית החולים שנותן שירותים לצבא בכלל ולחיילים. קופת חולים נותנת טופס 17 לבדיקות בבית החולים שיבא אבל לא לביקור רופא. בעלי שילם ביום חמישי שעבר עבור ביקור אצל הקרדיולוג אבל למיפוי במאמץ שהוא עשה הוא קיבל טופס 17. אם יצא חוק חדש והם כן נותנים אני אשמח לדעת.

בוקר טוב...כמי שמכירה את העניין מהשטח

[אחות הכללית] יש נטייה לא אלשא כביכול "תרופות יקרות" אני יודעת שבמרפאתי בדרך כלל אין בעייה עם העניין ורוב הבקשות אישור ללפיטוא מאושרות...מה שאני מציעה לא לוותר ..עד כדי איום לעבור לקופה אחרת..אלא אן כן יש סיבה רפואית ספציפית שאסור לבנך לקבל ליפיטור.

בני מקבל כבר מספר חודשים את הליפטור והתוצאות

עם הליפיטור הם טובות מאוד. ואמרה לי עכשו רופאת המשפחה שהנטייה היא כן לאשר היום את התרופה הזו, והיא בעצמה לא מבינה למה הוא לא מוכן לאשר - הרופא שצריך לאשר את התרופות היקרות יותר

למעלה