סקר בחירות

TaL53

New member
אגב, הוא נתייחס לחסרונות

חינוך, בריאות, כלכלה, חיסול מעמד הביניים, העוני, בטחונם של תושבי הדרום ( שמשעממים את ביבי), השחיתות, הנהנתות. להמשיך?

beatman

Member
החסרונות של ביבי והליכוד:

ביטחונית: אי החלטיות לכבוש את הרצועה, לרסק את ארגוני הטרור בה, לאפשר הגירה לכל מי שרוצה ולהחזיר את גוש קטיף.

מדינית: לא מוצא חסרונות.

כלכלית: הריכוזיות במשק עדיין חוגגת, עודף רגולציות ומיסים, כל מיני גופי פיקוח ושליטה מיותרים.

משפט: בג"צ משתולל ומגביל הרשות המחוקקת והמבצעת כפי שמחתשק לו ע"פ אג'נדות פוליטיות שקופות.
היועמ"ש והפרקליטות פועלים על טהרת השמאל ומתנכלים ללא הרף לביבי.

דת וחברה: ארגוני הקרן לישראל חדשה וגורמי שמאל קיצוני משתוללים כאן כמעט ללא הפרעה ומצליחים לשטוף מוחות במידה רחבה.
בנוסף לאחיזה שלהם בתקשורת, במשפט ובצבא.

Astroo

New member
אין שום קשר לרבין ופרס

כחול לבן היא מפלגת מרכז ימין, ולא שמאל קיצוני כמו שהיתה מפלגת העבודה בשנות ה-90

beatman

Member
לפי מה אתה מגדיר 'ימין' ו'מרכז' ?

מפלגת העבודה לא היתה שמאל קיצוני בתחילת ה-90', היא היתה שמאל מיינסטרימי.

אם סמוטריץ' ובן גביר היו רצים ברשימה נפרדת...

הייתי מצביע להם. אבל לא בא לי להצביע ל"איחוד הימין" בראשות רפי פרץ, עם עסקני מפד"ל סתמיים באמצע.

beatman

Member
אז לא תצביע ?

לא עדיף להצביע עבור 2/3 מהמפלגות ברשימה ?

Astroo

New member
התייחסות

כחול לבן. אני בעד תח"צ בשבת ונישואים אזרחיים, נגד שילוב של הימין הקיצוני בממשלה. אפילו אם כחול לבן תיכנס לקואליציה עם הליכוד ללא הימין הקיצוני והחרדים - זה עדיף מבחינתי ממה שהיה.

beatman

Member
אתה מודע שזה לא יזיז יותר מידי את העניינים מבחינת מצע

כחול-לבן ?
-מבחינה ביטחונית ביבי ושרי הליכוד לא ייתנו לגנץ/לפיד להיות יותר מידי רופסים.
מבחינה מדינית יש התנגדות כמעט פה אחד בליכוד נגד הקמת מדינה ערבית וכל פינוי של ישוב יהודי (חוץ ממאחזים אולי), מה שלא יאפשר ביצוע 'מתן ומתן' עם מחבלי יו"ש.
-מבחינה כלכלית הקו של הליכוד יותר קפיטליסטי ויתנגד לחלק נכבד מהקצבאות והסובסידיות שלמשל לפיד רוצה ליישם.
-מבחינת תח"צ בשבת ונישואים אזרחיים, רוב הח"כים בליכוד לא מתים על הרעיון, אבל אולי יגיעו לפשרה חלקית כלשהי.
&nbsp
כפי שניתן לראות ממשלות אחדות עם ברק ולבני לא נתנו להם לממש את תוכניותיהם.
ממשלות כאלה די תקועות ולא מיישמות יותר מידי את המצע של אף אחד מהצדדים.

TaL53

New member
מוזר מאוד

1. ביבי ר"מ כבר 10 שנים.. א מי אשם ב"רופסות" הזאת? כולל זאת האחרונה אגב..
&nbsp
2. מי עשה את עסקת שליט ושחרר 1000 מחבלים? לא ביבי? מי מזרים לחמאס מיליונים כל שבוע? לא ביבי?
&nbsp
3. דווקא בתקופת ביבי עלו הקצבאות, במיוחד לחרדים וכל מיני אינטרסנטים שמחזיקים אותו פוליטית בביצים.
&nbsp
4. ביבי ר"מ כבר 10 שנים אבל משום מה כל פעם נכנע לקו החרדי- דתי ופוגע באורח החיים החילוני. למה זה אמור להשתנות אם הוא יבחר שוב?
&nbsp
&nbsp

beatman

Member
1. גם לביבי יש אחריות

אבל גם לגנץ, והוא בעייתי מאוד.
&nbsp
2. ביבי.
כחול לבן יהיו גרועים פי כמה וכמה.
&nbsp
3. הקצבאות עלו בגלל לפיד, כחולן וכמובן החרדים.
המצע של כחול-לבן יעלה עוד מגוון קצבאות וסובסידיות על חשבון המיסים.
&nbsp
4. התייחסתי למצב של ממשלת אחדות של בליכוד עם כחול-לבן ללא חרדים ודתיים.
במצב כזה יש מצב אולי יהיו שינויים כלשהם בענייני דת.

TaL53

New member
עוד יותר מוזר

1. ביבי היה רמ בזמן צוק איתן והוא הרי נמצא, כמדומני, מעל לרמטכל. אז איך זה שגנץ "אשם" ( אגב, תוכל לפרט במה בדיוק גנץ אשם)?
&nbsp
2.לא באמת ענית על הסעיף. ביבי זאת מילת קסם נהדרת אך לא מעבר.
&nbsp
3. אני מציע שתבדוק את הנתונים.
&nbsp
4. תמוה שאתה, בתור דתי לייט, מסכים עם הדתה ופלישה למרחב הפרטי שלך וכניעה למפלגות חרדיות.

beatman

Member
1. גנץ אחראי על הכנת הצבא והכנת תוכניות

ואת זה הוא לא עשה כנדרש.
לרה"מ אין שליטה על כל פרט בהתנהלות הצבא כפי שיש לרמטכ"ל, וכך גנץ למשל סיכן לא פעם חיילים בשביל להגן על אזרחי האוייב, לא ברור לי אם ביבי בכלל ידע על המקרים הללו בזמן אמת.
&nbsp
2. מה יש לענות מעבר לכך שביבי עשה את העסקה וכעת מאפשר הזרמת כספים לרצועה ?
&nbsp
3. בדקתי, מה לא נכון ?
&nbsp
4. לא יודע למה אתה מתכוון ב'דתי לייט', אני לא מכיר פלישות למרחב הפרטי שלי וה'הדתה' היחידה שאני מכיר היא הדתה של הפוסט מודרנים שעושים שמיניות באוויר בשביל לחנך מחדש ולשנות את החברה.
ולא ברור כיצד כל זה קשור למה שעניתי לאסטרו.

TaL53

New member
ביבי הוא מנהיג המדינה , כולל הצבא

ולכן הרמטכל נותן לו דין וחשבון. תמוה שעניין ה"כשלונות" של גנץ עלו רק עכשיו בעוד שבזמנו ביבי אפילו האריך את כהונתו של הרכמטכל ה"כושל" הזה. בנוסף אשמח לסימוכין לטענות שהעלית בדבר סיכון חיילים וכ'ו.
&nbsp
2. לפני כן טענת כך:
>מבחינה מדינית יש התנגדות כמעט פה אחד בליכוד נגד הקמת מדינה ערבית וכל פינוי של ישוב יהודי (חוץ ממאחזים אולי), מה שלא יאפשר ביצוע 'מתן ומתן' עם מחבלי יו"ש.
&nbsp
מוזר מאוד שאתה מתעלם מכניעה פעם אחר פעם של ביבי לחמאס ואפילו פעילותו לשימור שלטון החמאס.
&nbsp
3.נו, אם אתה אומר..
&nbsp
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3739958,00.html
&nbsp
4. איך אתה לא מכיר? הרי אתה מאשדוד, עיר שבה לפני חצי שנה הייתה מלחמה שלמה על עניין פתיחת חנויות בשבת ואתה אף הודת אז שזאת טעות מצד החרדים לפלוש למרחב החילוני. לא הבנתי למה הודעות שלי צריכות להתקשר להודעות של אסטרו.

beatman

Member
1. אני לא אהבתי את גנץ מלפני זמן רב ולא רק עכשיו.

ביבי גם נושא באחריות בגלל שמינה אותו, לא לחץ עליו מספיק במהלך התפקיד והאריך את כהונתו. ד"א, כך גם שר הביטחון דאז, יעלון.
לגבי סיכון החיילים: https://www.youtube.com/watch?v=LdGlZ4HXzx4
&nbsp
2. לגבי המצב ברצועת עזה, הוא לא נכנע לחמאס, אלא מאפשר הזרמת עזרה אזרחית לרצועה ומכה בארגונים בצורה לא קלה כאשר הם יורים.
וד"א אני לא מסכים עם התגובה הרפה מחד כאשר יורים על נחל עוז ומנגד תגובה קשה כאשר יורים על ת"א ומשמרת.
הפתרון לרצועת עזה הוא כיבוש טוטאלי, החזרת גוש קטיף ואיפשור הגירה מאסיבית של ערבים הרוצים לצאת.
כל עוד אין תנאים וכוונה לבצע זאת, ניהול מתוחכם כמו של ביבי פחות או יותר(מלבד מספר דברים שאני לא מסכים עימם כמו ההבדל בין תגובה על ירי על משמרת לירי על יד מרדכי) עדיף.
&nbsp
3. מה לא נכון במה שאמרתי ?
"הקצבאות עלו בגלל לפיד, כחלון וכמובן החרדים."
אתה קורא מה אני כותב ?
&nbsp
4. זה היה מאבק פוליטי על גבולות הסטטוס קוו בעיר.
העסק הסתדר.
אני דיברתי עם אסטרו על עניין אחר, מה זה קשור ?
תפתח הודעה חדשה או סעיף חדש.

TaL53

New member
פרה פרה

1. תמוה שאתה מאשים את גנץ ב"כשלונות" של צוק איתן ורק כשמסבירים לך שביבי הוא המפקד בפועל אז אתה משנה את דעתך. אם כך, מי אשם במה שאתה מאשים? ביבי או גנץ? הסרטון שהצגת הוא פופוליסטי. גנץ אמר מה שרצו לשמוע. הרי לא נראה שחיילי גולני אכן היו בסכנה כי לא נכנסו לקרב אלא אחרי שהמפקדים וידאו בשטח שהכל בסדר.
&nbsp
2. איך ביבי לא נכנע לחמאס? לא שמעת על הכסף שהוא מזרים להם תמורת אי ירי טילים? ז"א הוא משחד אותם! ביבי כבר יכול היה מזמן לחנוק את החמאס כלכלית אבל משום מה הוא נותן להם סוכריות. "מכה בארגונים כשצריך"- חה חה, חוץ מהפצצת בניינים ריקים ועמדות נטושות מה בדיוק הוא עושה? אה , כן- מזיז כוחות מילואים ממקום למקום. ביבי פוחד פחד מוות ממצבא צבאי כי זה יפגע בתמיכה בו. הדבר האחרון שמעניין אותו זה בטחון תושבי הדרום ( הם הרי משעממים אותו).
3. זה מה שכתבת:
> מבחינה כלכלית הקו של הליכוד יותר קפיטליסטי ויתנגד לחלק נכבד מהקצבאות והסובסידיות שלמשל לפיד רוצה ליישם.
האם זה תואם למידע שהבאתי לך בכתבה? קראת אותה בכלל?
4. לא הבנתי. אני צריך את אישורך כדי לכתוב הודעות? או אולי אני צריך להתאים את הודעותי לאחרים?
זה היה מאבק אחד מני רבים. ראה ערך טבריה ומקומות רבים אחרים. ראה ערך הדרת הנשים, האלימות, הגזענות, השחיתות ומה לא.

למעלה