וזה, כמובן, לא בהכרח דבר טוב...
דמוקרטיה, קרי שלטון העם, לא קיימת באמת. מה שקיים זאת דמוקרטיה מודרנית - שזה אומר בעיקר, אם להיות טיפה ציני, שאתה יכול לבחור מי יהיו האנשים שישלטו עליך והם יעשו את זה לתקופה קבועה מראש. כמובן שיש לכל אזרח חופש לביטוי, חופש לדת וכו', אבל בדיוק כאן נכנסת הבירוקרטיה הישראלית; תאמר מה שאתה רוצה, אבל אנחנו (הממשלה) נצעק חזק יותר (בעיתון, בטלוויזיה וברדיו). יש לך חופש ביטוי מלא, בתנאי שאתה לא מנצל אותו להסתה (באיזו הפגנה אין סוג מסוים של הסתה? כל הפגנה נועדה כדי להגיד משהו רע על מישהו). תנסה לעשות משהו בעל חשיבות במדינה הזאת ותתקל בקיר ברזל, לרוב בלתי-נראה, אמנם לא בדמות צבא שטוף-מוח או מפלגה קיצונית, אך לפעמים לא נותר אלא לתהות; "אם אני צודק, מי מונע ממני את לעשות צדק?" אתה עצמך אמרת שהמדינה משתמשת בשיקול דעת כשהיא מעמידה אנשים לדין (כך לדוגמא מבצעי הלינץ' בשפרעם לא הועמדו לדין בעוד הוגשו תביעות נגד 200 מסתננים לגוש-קטיף) - אם המדינה יכולה להחליט שאותך היא מעמידה לדין, כי העמדתך לדין הכרחית להמשך כינון השלטון, ואת שכנך היא לא מעמידה לדין כי אתה כבר "סיפקת את המוצר", האם זאת לא סוג של דיקטטורה? הדבר הכי חשוב מבחינתי בדמוקרטיה זה שלציבור תהיה הזכות להגיש תביעה נגד איש ציבור שמעל בתפקידו. אני לא רוצה להוציא להם שם רע כאן, אבל יש לא מעט אישי ונשות ציבור שסרחון גדול עולה ממקטורוניהם, אך הם עדיין מכהנים בתפקידם, בזמן שאנחנו מתעסקים באופיום להמונים; פוליטיקה וספורט (ואני לא מדבר על אישיות אחת). לא יודע אם זאת דוגמא טובה, אבל בצרפת יש סנאט עם כוח להפיל את ראש-הממשלה (במידה והם חושבים שהוא השתגע או מסכן את המדינה). יש מדינות באירופה שבהם אפילו אין הצבעה ישירה, משמע לא העם בוחר את ראש הממשלה, אלא בין 30 ל-20 איש. באירלנד כדי להיבחר לפרלמנט תצטרך לגלות בקיאות בספרות והיסטוריה אירית. אמנם לא מגבלה חמורה מדי, אבל לאירלנד יש אינטרסים אחרים מאיתנו. אני לא רואה בעיה בכך שזכות הצבעה בישראל תהיה כרוכה בשירות צבאי. ובלי קשר לכלום, כמה ציטוטי דמוקרטיה מתוך "בין המרכאות", אתר
ציטוטים נורא מעניין (אזהרה; המצוטטים הם לרוב אנשים ממורמרים
): "תחת דמוקרטיה, כל מפלגה תמיד מקדישה את מירב הכוחות שלה כדי לנסות ולהוכיח שהמפלגה השנייה אינה ראויה להנהיג, ושתי המפלגות בדרך כלל מצליחות, וצודקות" - הנרי לואיס מנקן "הדמוקרטיה היא הלקאה של העם, למען העם, על ידי העם" - אנטול פראנס "דמוקרטיה טובה מדי בכדי לשתף עם סתם כל אחד" - ניג'ל רייס "הטלוויזיה עשתה את הדיקטטורה לבלתי אפשרית ואת הדמוקרטיה לבלתי נסבלת" - שמעון פרס "הטיעון הכי טוב נגד הדמוקרטיה הוא שיחה בת 5 דקות עם המצביע הממוצע" - וינסטון צ'רצ'יל "במתמטיקה, כמו בדמוקרטיה, האחד שואב כוח ממספר האפסים שמאחוריו" - לא ידוע "דמוקרטיה קפיטליסטית היא משטר שבו כולם אינם שווים בפני החוק" - א.ב. וורטינגטון