סקר: האם תתמכו בפינוי אזורים נוספים

Princess Galush

New member
זה שונה..

בגוש קטיף יש רק 8000 מתיישבים, והוא נמצא בתוך שטח עוין.. זה לא מעשי לפנות את תל אביב או כל עיר מרכזית אחרת.

שטח עוין זה דבר יחסי, לא?

ישראל כולה נמצאת בשטח. תסתכלי קצת על המפה שלנו. חוץ מזה, תקדימים מתחילים בקטן; לפני לא פחות מחודשיים היה "לא מעשי" לפנות קרוואן בלתי-חוקי - בשבוע האחרון פונו הרבה יותר. האם העובדה שיש בגוש-קטיף *רק* 8000 מתיישבים איפשרה למהלך הזה להתקיים?

TheOrion

New member
כן.

העובדה שיש בגוש-קטיף רק 8,000 תושבים, לעומת יותר ממליון וחצי תושבים פלסטינים, עזרה למהלך. עובדה, רוב המתנגדים לפינוי לא היו התושבים בכלל, אלא השב"חים שנכנסו לשם שלא כחוק. שב"חים שפשעו ופושעים. לפני לא פחות מחודשיים לא נגעו בקרוואנים כי היה ברור שיפנו את הכל, אז חבל לפתוח מאבק על קרוואן קטן ומסכן. לפני זה, לא נגעו בקרוואנים, פשוט כי נציגי המתנחלים(מועצת יש"ע) משכו בחוטי השלטון. מרגע ששרון, יקירם, החליט לעשות מהלך שנוגד אותם, ולהפסיק להקשיב להם, כוחם ירד, ופינוי קרוואנים כבר לא היה בכלל משמעותי. יש מבין?

יש מבין, אין מסכים.

כשידונו בפינויים נוספים בעתיד, על סמך התקדים שנוצר בתוכנית ההתנתקות, לא יאמרו שהפינוי נעשה בגלל שיש רק 8,000 תושבים. יאמרו שהפינוי נעשה בגלל X... (בגלל מה בעצם?) במידה וייקבע שלפנות עיר גדולה זה מעשי ואפשרי, זה יעשה, בגלל או מתוקף X, ולא משום שיש או אין מספיק תושבים כדי להשוות את המצב למצב שהייתה בתקופה שלנו. למה חבל לפתוח מאבק על קרוואן ולא חבל לפתוח מאבק על עשרות שכונות? תמוה.

אז בוא נפנא גם את יהודה וירושלים

כי הרי יש ים של כפרים ערבים ו200,000 ערבים בתוך ירושלים עצמה...אז כדי שצה"ל יוכל להגן יותר טוב על המדינה..שתהפך בגלל השמאל למדינת גוש דן..וד"א ישראל מוקפת עמים ערבים,אז נפנה את מדינת ישראל כי ישראל היא מובלעת בתוך שטח שמוקף עמים ערביים.האידיולוגיה עקרונות האידיולוגיה אומרת את זה אם תרצה וגם אם לא..

TheOrion

New member
הדמגוגיה בהודעה שלך...

בוא ננסה להיצמד לעובדות, ונותיר את הרגשות, לרגע אחד, בצד. 200,000 ערבים מול יותר מ-500,000 יהודים. ככה שקודם כל, בקטע של המספרים, אין שום קשר. אתה מדבר על "ישראל מובלעת בתוך שוח של ערבים... בלה בלה בלה". מרגע שאמרת את זה, אני מבין שמטרת ההודעה שלך היא התלהמות, ולא חו"ח הידברות. אתה יכול להגיד דבר שכזה על הרבה מדינות, אבל העובדות אצלנו לא משתנות=> 1) ירושלים היא עיר קדושה לעם היהודי. זה לא משנה אם מאמינים בתורה או לא, העיר עצמה קדושה לעם. 2) ירושלים לא נמצאת בתוך מליון פלסטינים ותקועה להם כמו עצם בגרון. להיפך, יש יותר יהודים מערבים בירושלים. 3) ירושלים נמצאת בתוך גבולות ישראל, ולא מחוצה להם. 4) רצועת עזה אינה שטח ישראלי.

בירושלים אין 500,000 יהודים

יש 400,000 אם לא איכפת לך והמספר הזה גדל בצורה הרבה פחות משמעותית מהריבוי הטבעי הערבי זאת בגל ההגירה החיצונית של היהודים לתל אביב ומודיעין ומלחמה הדמוגרפית של ערבי ירושלים ד"א את המספר של ה200,000 יש לקחת בערבון מיוגבל מפני שזה לא כולל את השוהים הערבים הבילתי חוקיים שמהווים בין 50,000-ל100,000...היחס שלך מאד מזלזל ונראה שאנתה מסתייג מהאידיולוגיה שלך מתי שבא זו לא חוכמה גדולה...עזה היא גם אינה שטח פלסטינאי בהתחשב בעובדה ששטח הרצועה לא שויך לאף מדינה אחרת מאז תום תקופת המנדט הבריטי. "אתה מדבר על "ישראל מובלעת בתוך שוח של ערבים... בלה בלה בלה". מרגע שאמרת את זה, אני מבין שמטרת ההודעה שלך היא התלהמות, ולא חו"ח הידברות"זה לא חוכמה שוב לאמץ אידיולוגיה ולזרוק אותה מתי שבא לך אם אתה מאמין באידיולוגיה שבעזה יש מסביבנו מיליון פלסטינאים ואנחנו תקועים להם כמו עצם אז גם מסביבינו יש מלא עמים ערבים שאם לא היינו כמו עצם בגרון בשבילהם אחרת הם לא היו מנסים לכבוש אותנו כל כך הרבה פעמים. "ירושלים נמצאת בתוך גבולות ישראל, ולא מחוצה להם." ירושלים לפי כל הסכמי החלוקה היא שטח בין לאומי ולא משיוכת לאף מדינה זה שאתה ממציא עובדות זה כבר דבר אחר.אם לא שמת לב (וד"א האם אתה תושב ירושלים כי אני כן)ירושלים ניהתה מובלעת בתוך כפרים ערבים מסביב לה מצב שהוא מתחילת קום המדינה זוכר את השיירות הממוגנות שהיו עוברות בדרך לירושלים...אז הם לא סתם היו ממוגנות הכפרים הערביים מסביב לירושלים צלפו על כל העוברים והשבים. "ירושלים היא עיר קדושה לעם היהודי. זה לא משנה אם מאמינים בתורה או לא, העיר עצמה קדושה לעם" טיעון שגם הפלסטינאים יכולים לטעון...מה עכשיו?גם את ירושלים תפנה

TheOrion

New member
אוי נו...

אין לי כח להסביר לך את ההבדל בין אידיאולוגיה לבין דיעה. רק שתדע שאתה מבלבל רבות בין השניים... דוגמה: אידיאולוגיה => מותר לתת שטחים תמורת שלום. דיעה => שבעזה יש מסביבנו מיליון פלסטינאים ואנחנו תקועים להם כמו עצם. זו לא האידיאולוגיה שלי שאומרת שאנחנו תקועים להם שם כמו עצם בגרון, אלא האידיאולוגיה שלי אומרת שחיים>>אדמה. האידיאולוגיה שלי אומרת שאין להתעלל בבני אדם אחרים לשם התעללות. האידיאולוגיה שלי אומרת שצריך מצד אחד להילחם בטרור ומצד שני לעשות שלום, עם אותו עם. האידיאולוגיה שלי אומרת שהדמוקרטיה אינה משחק שכשלא כיף בו, אז מפסיקים לשחק. אל תבלבל בין אידיאולוגיה לדברים אחרים. אני אצפה לתגובה קצת יותר מפוכחת ממך, תודה
.

eretzisroel

New member
גם יהודי הגליל נמצאים בתוך שטח עוין

יש מקומות בגליל עם רק כמה מאות יהודים בתוך ים של ערבים. יש הישובים יהודים בקרבת כביש 6 שנמצאים בתוך שטח עוין. לשיטך צריכים לפנות גם את הגליל וכל השטח מנחל עירון עד כפר קאסם.

sillnce

New member
חייבים טרנספר

אם לא יהיה רוב ערבי וראש ממשלה ערבי שיספח בהחלטת רוב הכנסת שיהיו רוב ערבי יספחו שטחים שלדעתם שיחים לערבים כמו יפו עכו חיפה אשקלון אם לא יהיה טרנספר למרות שזה נשמע גרוע זה חייב להעשות אם לא נמית עלינו חורבן 2000 שנה רצינו מדינה וככה ניתן לה לההרס???

Din72

New member
sillence

100 שנים רצינו שפה עברית וככה אתה נותן לה לההרס?

גם כפר סבא מסביבה ערבים

אולי נחזיר גם אותה. או שאת קלקיליה אפשר לשים מאחורי סורג ובריח

למעלה