תשמע אני מבינה אותך
במיוחד בתור אחת שדי מכורה למכון (ומרגישה רע עם עצמי לדוגמה השבוע שלא אוכל ללכת להתאמן כי נקעתי את הקרסול)
אבל אני חייבת להגיד שתכלס ה"מציאות" או ה"דרישות" הגופניות שמאמנים מדברים עליהם ואנשים במכון (כנראה אלה שמתאמנים כמו פסיכים ואוכלים כמו פסיכים ולכן נראים ממש טוב וגם תלושים מהמציאות) זה דרישות סופר לא מציאותיות
לדוגמה - אני נראית ממוצעת לחלוטין לא שמנה לא רזה, סתם ממוצעת, ה- Bmi שלי בדיוק באמצע המשקל התקין (כשהטווח בין 20-25) ובכל זאת המשקל שיש בחדר כושר שבעזרת מוליכות חשמלית טען שמבחינת אחוזי שומן, אני שמנה (31% שומן כשהטווח בין 25-30) וטען שאני צריכה לרדת 6 ק"ג של שומן (שזה ממש קשה...כל חצי ק"ג לכל המעוניין זה 3500 קלוריות, דהיינו בחישוב מהיר 42,000 קלוריות, מה שאומר לאכול בשבילי כל יום פחות מ1000 קלוריות כדי להגיע למטרה זו תוך חצי שנה...זה פסיכי זה לא רלוונטי ועוד יותר היה עצוב לי שאותו מאמן אמר לי טוב הBMR שלך הוא 1200 אבל בשביל לרדת 6 ק"ג את צריכה לאכול 900...דרישה לא הגיונית,לא מציאותית ותלושה לגמרי מהמציאות- פחות מ1000 קלוריות ליום הגוף נכנס לסטרס מוד ואוגר שומן ולא משחרר אותו..)
באותה שנייה שהוא אמר את זה אמרתי לעצמי טוב זה בן אדם לא ממש רציונלי ואין לו שמץ של מושג על מה הוא מדבר הוא סתם יודע לזמר כמו תוכי מה שלימדו אותו בהתאמה למכשיר הדבילי הזה..(כדי למדוד אחוזי שומן בצורה אמינה יותר צריכים להשתמש בקליפר או BODPOD או שימוש במשקל סגולי בתוך מים ולא להסתמך על מוליכות חשמלית של מכשיר)
בקיצור אחרי כל החפירה אם בכלל קראת -
אורח חיים בריא ודיאטה הוא חשוב, כשהוא תחת מה שנקרא איזון (לא להיות פאנט של אוכל בריאות וכושר כל הזמן אבל גם לא פאנט של אוכל מהיר כל הזמן)
כושר הוא דבר טוב וחשוב לבריאות, אבל היות והמטרה שלך הייתה להוריד במשקל ולא לפתח גוף אז עצתי היא שתמצא תחום כושר שאתה אוהב, מספיק אחד ולהתמיד בו זה יותר טוב מכלום (ולא חייב להיות חד"כ הרבה שונאים ללכת אליו) אבל יש כל כך הרבה תחומי ספורט שונים שאתה יכול לנסות אני בטוחה שתמצא משהו אחד בטוח שתאהב.
(אגב יכול להיות שהסיבה ש"הייתה לך כרס" אחרי שהורדת 40 קילו , היה בסה"כ עודפי עור שאפשר להסיר בניתוח פלסטי..בכל זאת 40 קג זה שוק למערכת)