סקר: הדבר הכי פתטי שעשיתם

גברת ע

New member
חייבת להגיד

מי כמוני מבינה כמה החשיבה הזאת על אוכל מתסכלת ומעייפת לפעמים, אבל האמת שאני מרגישה שאתה מסבך ומתסכל את עצמך יותר ממה שצריך.
את רוצה אוכל כאן ועכשיו תגוון לעצמך, תכין בבית, יש דברים פשוטים שההכנה מהירה או גם אם ארוכה זה מספיק לכמה ימים טובים, סלטים אפשר לגוון בכל מיני צורות, ככה גם יהיה לך אוכל מגוון ובריא יותר שאתה יודע מה שמת בפנים וגם יהיה זמין למתי שאתה רוצה בלי להיות חייב להתחייב לאחרים.
החיים גם ככה מעייפים ומסובכים לפעמים בהמון דברים שאנחנו לא יכולים לשלוט בהם או לעשות איתם משהו אז לפחות במה שכן אנחנו יכולים אנחנו צריכים ללמוד לנשום ופשוט לשחרר ולא לקחת את הכל קשה.
אני אומנם לא רצה על הליכון או אליפטי, מאז שהתחלתי לרוץ בחוץ קשה לי לחזור לרוץ בחדר כושר, אני לא בודקת מהירות ותוך כמה זמן עשיתי ככה וככה מרחק, אני גם לא בודקת דופק, אני רצה וזהו, אני מעלה מהירות לפי הרגשה, אני רצה על חול ומשטחים שונים כדי לבלבל את הגוף אני אפילו עושה עליות קטנות (שונאת אותם אבל זה עושה אחלה ישבן
), כי אני עושה את זה בשבילי, אני רצה כי זה עושה לי טוב וכי זה משהו שתמיד אמרתי שאני אעשה ואני עושה, מוכיחה לעצמי שאני יכולה, אני עושה הרבה אימונים פונקציונלים וקרוספיט שאומנם הם לא שעתיים אבל הם בעצימות מאוד גבוהה ומפעילים את כל השרירים במקביל, אני כן מקפידה שיהיה לי משהו לאכול בתיק אם אני יודעת שייקח זמן עד שאני אגיע הביתה כדי לאכול, או שיש לי שייק חלבון בתיק וזה נותן לי פתרון מהיר קל ודי טעים.
אני גם ירדתי המון במשקל גם עלי ירדו, דיברו, העירו, הציעו ועוד, לא משנה מה המצב שהייתי בו כל פעם על משהו אחר: את שמנה מידי, את רזה מידי, מה את לא הולכת להתאמן? בשביל מה שילמת, את מתאמנתיותר מידי, קרוספיט זה לא בריא לנשים, ריצה ידפוק לך את הברכיים, תעשי ככה, תעשי את זה ועוד ועוד ועוד
וכן זה מעצבן ומתסכל אבל זה מה שאחרים אומרים ועושים וזה מה שהם חושבים שנכון וזה מה שטוב להם ומעולה להם אבל תעשה מה שנכון וטוב לך, כן תקרא עצות, דעות, מחקרים, אבל לא הכל חקוק בסלע ועל כל עצה, מחקר או דעה יש עצה, מחקר ודעה שונים שסותרים את זה.
למשל הקפה שהציעה לך יש כאלו שמתנגדים לזה, ושניהם צודקים, כל אחד מוצא את מה שנכון וטוב לו.
תנשום, תהנה מהדרך

TakeCtrl

New member
אולי בגלל שלא אבחנו אצלך OCD את כזו היפית משוחררת :)

אצלי לעומת זאת באימון בחדר כושר, הייתי הולך גליון excel קטו בתוך הטלפון שהכיל קישורים להדרכות וויזואליות יחד עם כמות חזרות ומספר סטים שהייתי צריך לעשות לכל אימון, נוסף לכך הגעתי למצב שקניתי מכשיר שמחובר אליו מגנט בחוט נמשך חזרה שאפשר להצמיד למשקולות שהיה אומר לי כמה חזק או מהר הרמתי משקולותו כמה סטים עשיתי כדי שלא אתבלבל בספירה וגם כדי ל לשמור על קצב מאוזן, כשעצרתי הוא התחיל ליספור לי אוטומטית כמן זמן אני צריל לנוח, כיי הייתי חייב לדעת שאני לא מרים חלש מדי, כמה סטים אני עושה ושאני לא מתבלבל בספירה. ואז הסתכלתי על עצמי הבנתי שאנשים כמוני לא הולכים למכון כושר , אלא מתאשפזים באבארנל והפסקתי הכל.
גם להכין אוכל בבוקר זה התחייבות! זה אכל מנקר אצלי במוח שאם הכנתי בבוקר אני חייב לאכול את זה, שלא לדבר על זה שאני צריך לזכור בכללל לקחת את זה, בתקופת 5,6 ארוחות שהייתי צריך לקחת תפוח לאכול בין ארוחות הייתי שוכח גם את זה לקחת בבוקר. (יש

גברת ע

New member
מבטיחה לך שאם תלך לשם תהיה בחברה טובה

ושרוב הסיכויים אני אהיה שם איתך בחדר הלבן המרופד עם מעיל מיוחד היישר מתצוגת האופנה

אני לא היפית משוחררת, אני לוקחת דברים קשה, אני רגישה מידי, אני מתעצבנת (לפעמים על שטויות)
אבל עם השנים (אולי הגיל? שיט אני מרגישה זקנה חחח) פשוט הבנתי/למדתי (לא תמיד) שחבל על העצבים והמאמץ והלחץ בכל דבר ושאם משהו לא עושה לי טוב אז למה אני צריכה להמשיך לסבול?

TakeCtrl

New member
בדיוק:) ולכן הפסקתי הכל והעלתי 40 קילו חזרה...

אחת הבעיות שיש לי מנגנון פתרון בעיות שלא מפסיק לנסות לפתור את הבעיות....

גברת ע

New member
הבעיה העיקרית היא

שברגע שפתרת או חשבת שפתרת בעיה, צצות עוד בעיות

TakeCtrl

New member
אם אין בעיות אני מתחיל היות מודאג מה אני מפספס

ואז זו בעיה חדשה...

לקחת את זה יותר בקלילות זה קשה?

בלי לתזמן ולחשוב ולחשב, סתם לכיף... אתה מסוגל?
לפעמים להכנס לאובססיה עם הדברים האלה קשה לצאת, אבל בעניין של ספורט או בריאות כדאי...

TakeCtrl

New member
זה קשה בייחוד לאור העובדה שקלילות יכולה להתפרש

כעבודה בניוטרל, כלומר אני לא ממש יודע אם מה שאני עושה עובד, ואני לא יכול לסמוך על אחרים , במיוחד לאור העובדה שהם עצמם אומרים שכל אחד מדבר שטויות. אני חושב שהגעתי למסקנה ש"אורח חיים בריא" הוא פשוט פיקציה של שיווק ואנשים חיים למרות שם מתאמנים ולא בגלל זה.

גברת ע

New member
מסכימה עם מה שכתבה לך זאת מעליך על לקחת בקלילות

מההתחלה שהחלטתי שאני רוצה לרדת, לקחתי את זה צעד צעד ובאיזי, מההתחלה הרשתי לעצמי להמשיך להנות מאכול ודברים טובים, פשוט בכמויות משמעותית פחותות ובאמת במשך תקופה ארוכה ירדתי באיזי ובצורה מסודרת.
הספורט הגיע כי פתאום יכולתי לעשות דברים שלא יכולתי לעשות לפני כן, יכולתי ללכת בלי שיכאב לי, לא התנשפתי והזעתי כמו קודם על כל דבר קטן שעשיתי.
אבל גם עם הספורט, עשיתי רק דברים שאני נהנית מהם ולא כי 'זה מה ששורף הכי הרבה קלוריות', בחרתי מכונים/אימונים לפי מה שהיה לי כיף וטוב בו ככה הצלחתי להמשיך ולהתמיד, ובכנות ממש לא התעסקתי יותר מידי אם הרוטינה של מה איך וכמה לאכול לפני אחרי ובמהלך, כל אחד מוצא את הדרך שנכונה וטובה לו.

גברת ע

New member
התעייפתי רק מלקרוא את הרוטינה

אני אישית לא מתאמנת בבוקר, פשוט כי אני קמה גם ככה מוקדם לעבודה אז אין לי את היכולת והזמן הזה, אבל כן היו כמה פעמים שקמתי יותר מוקדם כדי לצאת לרוץ בבוקר (לא מרצון, התאמנתי לתחרות) ולא אכלתי לפני, קמתי התלבשתי שטפתי פנים שתיתי מים ויצאתי לרוץ, חזרתי הביתה ואחרי מקלחת אכלתי משהו או אם לא הספקתי אז הכנתי לי מיץ מקצת אבקת חלבון ומיץ תפוזים טיבעי ואח"כ במהלך היום שהיה לי יותר זמן, הכנתי לעצמי ארוחה נורמלית יותר

גברת ע

New member
אהבתי מה שכתבת! (סורי על ההתפרצות
)

כלכך נכון.
אני ירדתי גם בסביבות ה40-50 ק"ג אבל עשיתי את זה בשביל עצמי.
לסביבה תמיד יהיו הערות, תמיד הם יגידו משהו טוב או לא טוב בין אם הייתי עם הק"ג העודפים ובין שלא.
גם לי היה מקרה בחד"כ שהלכתי לבדוק אחוזי שומן/משקל וכו' והמדריך אחרי שהוא שקל אותי הסתכל עלי בפרצוף ואמר תוך כדי שמסמן עם הראש לא, שהמצב לא טוב ואני חייבת להוריד לפחות 10 ק"ג כדי להיות בBMI נורמלי בטווח הגבוה.
מה שהדהים אותי זה איך מדריך בחדכ שלא מכיר אותי, לא ראה אותי מעולם, לא יודע מי אני מה עשיתי מה עברתי כמה ירדתי וכו', מרשה לעצמו להגיד דבר כזה כאילו זה כלום, אם הייתי בחורה צעירה או מישהי עם בעיות אכילה או שלא מבינה קצת בנושא, הדרך להגיע לאנורקסיה או בולמיה היא קצרה...
ומה שיותר מדהים זה שהם מסתכלים על סרגל הBMI כאילו זו התורה הנכונה והטובה ביותר בעוד שיש מחקרים והוכחות שמראים שזה לא נכון.
&nbsp
בקיצור אם מתאמנים או אוכלים נכון או מה שלא בוחרים לעשות, צריך לעשות את זה בשבילנו, כי זה טוב ונכון לנו.

Shamy

New member
ךגמרי מסכימה איתך

נראה לי שזה מה שניסיתי להגיד לו..
&nbsp
ספורט זה צריך להיות כיף לא מטלה
&nbsp
ואוכל צריך להיות טעים לא להיות אומלל ולאכול רק מה שבריא..

למעלה