סקר: הדבר הכי פתטי שעשיתם

גברת ע

New member
נכון ש80% במטבח אבל

לא מדוייק שחייב לקצץ שומנים, להפך, הגוףשלנו זקוק לשומנים.
כמובן שאני לא מדברת על ציפס וכל המאכלים השומניים אלא על שומנים בריאים כמו אגוזים, טחינה, שמן אבוקדו/זית וכו'
&nbsp
&nbsp
האמת שאני אישית השלמתי עם זה שאני לא אהיה חטובה ועם קוביות, פשוט כי אני אוהבת לאכול ולא רוצה לוותר על הרבה דברים.
אני משתדלת לשמוע על איזון של 70-30 של מה ואיך אני אוכלת

רואה 6 6

New member
ואני רוצה לצאת חוצץ

נגד הכל!!
כן!!
בסופו של דבר, זה סך קלוריות שנכנס לגוף מול סך קלוריות שמנוצל ולכן גם שומנים בריאים וגם ירקות (נפריך את מיתוס ה"ירקות כמה שרוצים") אם זה הרבה אין תועלת למעט הערכים התזונתיים הטובים שמתקבלים.
יש המון טכניקות והמון אסטרטגיות וכולן מחביאות מסקנה אחת והיא מה שלמעלה כי בלעדיה לא תיתכן ירידה במשקל.

(אהלן גברת ע
ברוכה הבאה. לא להתרשם מה "לצאת חוצץ" שלי,אני לא צועקת כזה חזק)

גברת ע

New member
אל דאגה, אני לא נבהלת בקלות

אני חושבת שמה שחשוב זה לדעת ולהבין שיש כלכך הרבה דעות ורעיונות ומחקרים ודרכים וסגנוןנות וכולם סותרים אחד את השני וכולם נכונים וכולם לא נכונים.
מה שחשוב לדעתי זה להיות פתוחים לשמוע וללמוד עוד דברים ואפילו לנסות בלי ישר לשלול אבל בסוף למצוא את הדרך הנכונה שמתאימה לך בלבד, כי גם אם הנתונים שלנו זהים במאה אחוז עדין לא מה שנכון לי וטוב לי יהיה טוב ונכון לך.

Shamy

New member
דיברתי על שומני טרנס

ובינינו , גם אם אוכלים שומנים בריאים יותר כמו אבוקדו ואגוזים, הכמות שלהם כ"כ מזערית בדיאטת חיטוב שהיא כמעט ולא קיימת

גברת ע

New member
לא מדוייק, קחי למשל את אלו שעושים את הפליאו

הרבה מהתזונה שלהם מכילה שומנים מהחי ומהצומח

Shamy

New member
אבל לא פחמימות

וגם אנשים שעושים פליאו בתקופת חיטוב מבטיחה לך היטב שהם מקצצים בשומנים ...

פליאו לא כוללת בתוכה כמעט שום פחמימות היא תזונה מרובת חלבונים (ששוב מוביל לתזונה של חיטוב) כך או כך , גם אם תשבי ותאכלי 10 אבוקדואים ביום ולא תשרפי אותם..תעלי במשקל

Shamy

New member
סוג של דיאטה

מבוססת על "תזונת האדם הקדמון" מתקופת הלקטים ציידים
&nbsp
כלומר אוכלים רק מה שניתן ללקט ולצוד - בגדול פירות ירקות שומנים וחלבונים בלבד
&nbsp
פחות מתחברת לדיאטה הזו אבל היא צוברת כוח ונחשבת מאוד אלטרנטיבית כיום

רואה 6 6

New member
אה!! מענין,בדיוק שמעתי עליה בהקשר אחר

זה סגנון תזונה הרבה יותר מאשר דיאטה ממש, לא?
בכל מקרה, נראה שהיא לא כוללת פחממות,שזה כבר טוב לגוף לדורותיו. טירס ותפוא"ד אפשר?

גברת ע

New member
בגדול מה שעומד מאחורי דרך החיים הזאת

(אני לא מומחית או תזונאית או משהו כזה, הידע שלי זה רק מקריאה ונסיון) .
ההתפתחות הטכנולוגית והחקלאות והכל הייתה מאוד מהירה מתקופת האדם הקדמון ועד ימינו לעומת זאת ההתפתחות והאבולוציה של הגוף לא הייתה כלכך מהירה ובעצם פגענו בגוף שלנו.
מותר לך לאכול כל מה שהיה בתקופת האדם הקדמון , כל מה שהיה אח"כ וכל מה שמעובד בעיקרון אסור.
כמובן שאנחנו לא יכולים לאכול בדיוק כמו האדם הקדמון אז מתאימים את זה לימינו.
החוקים בגדול אומרים שמ ותר לך: בשר, עוף, דגים, ביצים, פירות, ירקות (בלי תפוח אדמה ותירס ), נבטים ואגוזים טיבעיים, שמנים כמו שמן זית ושמן אבוקדו או שמן קוקוס.
אסור: פחמימות, דגנים, סוכרים, מוצרי חלב למינהם ואוכל מעובד
מי שמחליט לחיות על פי זה כמובן מוצא את הדרך הנכונה לו ומקל/מקשה איפה שזה נכון ומתאים לו, למשל יש כאלו שכן אוכלים בטטה או שמים שמנת בקפה במקום חלב.
אני ועוד כמה חברות אחרי ששמענו על זה החלטנו לקחת ולעשות ניסיון אתגר של 30 יום (שהתארך לעוד כמעט חודש נוסף), השבוע הראשון היה קשה, אבל בקטע של הרגלים ולא בקטע של רעב, ככל שאת נכנסת לזה ומנסה את מגלה שבעצם יש הרבה מה לאכול והרבה רעיונות, למשל הכנת עוגיות/מאפינס וכו' מקמח שקדים, לא פחמימה וכמעט אי אפשר לטעות עם זה כי הקמח טעים, סלט תאילנדי מוקפץ אבל במקום איטריות משתמשים באיטריות שעועית.
אחרי שסיימנו את האתגר כל אחת לקחה את זה לכיוון שהתאים לה, חברה אחת הפסיקה עם זה לגמרי, אחרת נכנסה לזה יותר , אני למשל לא ממש מקפידה על זה עכשיו (מה לעשות אני יותר מידי אוהבת אוכל ודברים שאסור ...) אבל זה לימד אותי כל מיני דברים, קודם כל שלמרות שאני לא רגישה ללקטוז יותר טוב לי בלי מוצרי חלב אז הורדתי את צריכת מוצרי החלב בכמעט 80% ושאני כן צריכה פחמימות (מהסוג הטוב כמובן).
&nbsp

רואה 6 6

New member
ממש מענין

אפילו מפתה לנסות למרות שיש לי קולות בראש שאומרים, "אבל מה עם אורז פעם בשבוע?! פיצוחים זה משמייייןןןןן!!!!"

גברת ע

New member
אני חשבתי בדיוק ככה

מה פתאום אני יאכל את כל האגוזים והשומנים האלו, אבל עובדה .
ברור שלא אוכלים ציפס ואוכל מטוגן אלא מדובר בשומנים בריאים כמו אגוזים טיבעיים (אפשר לקלות לבד בבית), אבוקדו, שומן מהחי (למרות שאני אישית פחות אוהבת את זה אז לא כלכך אכלתי מזה), שמן זית שמן אבוקדו, טחינה גולמית.
וזה כמו שאומרים שאם לא נאכל ונעשה דיאטת רעב הגוף אחכ יחזיר בבת אחת ברגע שנאכל משהו מסתבר שזה אותו דבר עם שומנים, הגוף צריך שומנים טובים ויודע שהוא מקבל אותם וככה משחרר גם יותר.
&nbsp
אם מעניין אותך לנסות את יכולה גם לקחת את זה רק כאתגר של 30 יום לראות איך את מגיבה ומה טוב/לא טוב לך עם זה.
יש אתרים וקבוצות בפייסבוק שאפשר לקרוא ולהעיזר בהם ואפילו ספר של מישהו בשם מר קדמוני (יש לו גם בלוג מעניין)

גברת ע

New member
אני יודעת מה זה פליאו עשיתי את זה חודשיים כאתגר

אכלתי מלא שומנים ולעומת אלו שעושים את זה ממש הארד קור זה כלום לעומת מה שהם אוכלים, רק מלראות את הקבוצות השונות של התמיכה באלו שעושים פליאו וכמויות השומן שהם מדברים עליהם...
&nbsp
נכון שפליאו לא כוללת פחמימות אבל תכלס בהרבה דברים שאנחנו אוכלים יש פחמימות, פרות למשל זה פחמימה אבל בפליאו מותר לך לאכול מזה חופשי.
&nbsp
וכמו שכתבנו בהודעות הקודמות חיטוב, קוביות בבטן, שרירים זה קודם כל מתזונה אחכ מאימונים .
כשאני עשיתי את הפליאו התאמנתי אבל לא הרבה יחסית לתקופות אחרות אחכ ולפני וירדתי מאוד יפה ורוב ממה שירדתי היה משומן וזאת למרות כל השומנים שאכלתי (לא 10 אבוקדו כי אני לא אוהבת אבל הרבה שקדים ואגוזים ובשר עם שומן)

TakeCtrl

New member
אני הכי אוהב את הקטע של שגם מאמני כושר וגם דיאטניות

אומרים שהשני לא מבין כלום באוכל , זה נראה כמעט הקונצזוס היחידי שקיים..
אני לא יודע עם 1000 קלוריות זה יכול מספר אבסולוטי לכל אדם, בין אם פיל או ננסית בגובה 1.45 אבל מה שיותר גרוע שלא רק נכנסים למצב סטרס אלא גם הגוף עובר לשריר בתור מקור לתזונה.
וכן, מדידת אחוזי שומן בעזרת מוליכות חשמלית לא בדיוק "אמינה" מספיק שאת עושה אמבטיה, מזיעה, בדיוק אחרי אוכל וכו' וכו'.. וזה זורק את האמינות ואני הייתי פריק של מספרים. כך שה-1% יכול להיות כלל טעות עוד.
מבחינה אירובית הכי אהבתי את האליפטי אהבתי לשחק בפרמטרים שלו בזמן אימון (מספר סל"ד ,דופק וכו') וכראיה יש לי אחד כזה חדש בחדר, שאני לא עושה בו שימוש מאותה סיבה של תזמון. הרי אם אני מתאמן בבוקר, אני צריך לאכול קודם לפני אימון (אחרי שניה הגוף בגירעון קלורי), להתאמן, ואז לאכול שוב. יותר מדי בשביל מסובך בשביל רוטינת בוקר (במיוחד כשקשה לי לקום).
בערב, שוב אני צריך לתזמן לאכול כשעתיים לפני אימון, ואז אני שוב בסטרס כדי להגיע למצב של לאכול, ולהיות במצב של "התחייבות" להתאמן (כי אכלתי בשביל אימון), ואז כמוב לאכול אחרי אימון. ולקוות שאבא שלי לא ישלח אותי לשליחויות באמצע, סטרס,סטרס, סטרס!!
&nbsp
יש לי תוכניות להשתמש באופניים (ולפדל) בזמן בIngress, (אחרי הכל זה גרם לי ללכת 3 שעות ברציפות ואנשים כן רזו איתו איזה 15 קילו) https://plus.google.com/+LindaBesh/posts/14UicNg8hgg
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Shamy

New member
בולשיט

אז תפנה שעה בבוקר תאכל ג'ל אנרגיה ותתחיל לרוץ על האליפטי במיידי זה אמור לספק מספיק אנרגיה ובערב פשוט שעה לפני אימון תאכל עוגיה קטנה או תמר ותוסיף נס וזה מספיק

אתה נורא חסר סבלנות ומעליב...מאיפה לך שאני ננסית 1.45?! חוצפן...ולחשוב שאשכרה היה אכפת לי מספיק לכתוב לך חבל על הזמן והמאמץ שלי...כשתפסיק להיות מרי ממורמרי אני אשקול להגיב לך בעתיד

מילי1991

New member
גם אני נכנסתי לכושר

חזרתי לרוץ אחרי הרבה זמן שהפסקתי..
ובכלל אני מבקרת הרבה יותר במכון
:p הרגשה כיפית

TakeCtrl

New member
איך הגעת למסקנה שהתכוונתי אלייך??

ממש מממש ממש ממש ממש לא! (אמרתי כבר ממש, נכון?)
&nbsp
פשוט לקחתי את הגבולות הקיצוניים ביותר בתור דוגמה.. זה הכל. אין לי מושג מה הגובה שלך. אני 1.90 כך שאפילו בנות בגובה 1.55 נראות לי אי שם למטה (שנייה לפני שאני נתקל במשהו שמישהו בגובה 1.70 תלה, כולכם נגדי אני אומר לכם, זה קונספרציה!)
&nbsp
ג'ל ארנגיה? זה קצת בעייתי במחינתי, לגבי עוגייה, האם אין בזה סוכרים מהסוג הרע?
&nbsp
&nbsp

Shamy

New member
יש בזה סוכרים "רעים"

אבל סוכר הוא במילא מה שנשרף במיידי הוא בעצם רק נותן לך תקיקסטארט שאתה צריך, בשביל לשרוף את מאגרי הגליקוגן והשומנים אתה צריך לעשות פעילות אירובית מעל ל40 דקות (תהליכי השריפה בתהליך אירובי תלויי דופק וזמן)
&nbsp
כך שאם אתה אוכל עוגיה אחת! (לא מדברת על קוראסון גדול של ארומה אבל עוגיית לוטוס אחת או משהו קטן כזה ושתייה חמה ללא סוכר או לחילופין תשתה קפה עם סוכר אבל לא מעל 2 כפיות זה אותו אפקט)
&nbsp
אגב..אי אפשר לעשות דיאטה מבלי "לחטוא" לכל אחד מאתנו יש לו את ה-VICE שלו (אצלי לדוגמה זה מתוק, אם אני לא אכאל משהו מתוק וסוכרי שהוא ג'אנק פוד ביום אני ארגיש רע עם עצמי, אז בשבילי זה וופלה או סניקרס או משהו כזה פעם ביום בלבד עם קפה של אחה"צ) אצל אחר זה יהיה מלוח אצל מישהו אחר שומן...מותר מדי פעם לשחרר קצת רסן ..נגיד אם אתה ממש אוהב צ'יפס, סבבה תקנה צ'יפס קפוא תכין קצת בבית עם סלט וביצה אחלה ארוחה יחסית בריאה וסבירה..הטריק הוא לקחת את הדברים שאתה אוהב באמת לאכול ולעשות להם טויסט בריא, רק ככה תוכל באמת להתמיד במשקל מסוים לשאר החיים.
למה ג'ל אנרגיה הוא בעייתי? זה בא בשפופרות קטנות כאלה שמכילות 100 קלוריות לכל אחד (היות ואני רצה במיידי על זה אני אוכלת בערך חצי שפורפרת, הרבה פעמים לוקח לי בערך שלושת רבעי שעה באוטובוסים להגיע למכון או שאני כל היום מתרוצצת ואין לי זמן לאכול או להכין אוכל אז זה אחלה פתרון) וישר עולה על ההליכון (אימון שלי הוא נע בין שעה לשעתיים) ומתחילים לרוץ..אחרי רבע שעה שהסוכר מתחיל להתפרק במעי מרגישים פרץ אנרגיה קל שמאפשר לך להמשיך ולהתאמן
למרות שאם הפעילות הגופנית שלך היא בעצימות בינונית מתחת לשעה אני ממליצה לך לשתות חצי כוס קפה ופשוט לעשות את האימון
&nbsp
בגדול ברמה תיאורטית אין ספק שהכי עדיף היה באמת כמו שאתה אומר לאכול לפני לחכות לאכול אחרי ובלה בלה..אבל לפעמים כמו לרב האנשים בעולם האמיתי אין זמן, אז יש כל מיני פתרונות , כל אחד ומה שמתאים לו
&nbsp
הכל זה שיפצורים
&nbsp
בכל מקרה כרגע אני צריכה להיות שבוע בבית אולי קצת יותר כי נקעתי תרגל ,מבאס לא להתאמן אבל אני אחיה..

TakeCtrl

New member
על האליפטי הדופק שלי נמצא בסביבות ה150-160 אני לא בטוח שזה

נחשב בינוני, ג'ל הם לא כשרים, מה גם שהבנתי שהם לא נחשבים בריאים במיוחד.
&nbsp
האמת, יש לי קצת בעיה אחרת עכשיו, נמאס לא לאכול דברים בצהוריים, יצא לי מהאף לאכול כל הזמן אותו הדבר (פסטה/חזה עוף/סלט/תיאלנדי/אורז) מה שגרוע יותר שלארוחות בשריות אין כמעט שום תוספות אחרות מלבד סלט/צ'יפס, פעם היה מקרוני/כרוב מאודה וכו', היום כלום, אצל כל הקפה ג'ו, קפה קפה, גחלים, עברתי לארוחות מיקרו של מבושלת או לא ארוחות של אלונית, אבל גם זה מתחיל להמאס. אני גם לא מאלה שמזמינים אוכל, כי אני שונא להזמין (זה קטע של התחייבות ,תיאום עם אנשים, מינימום הזמנה, לחכות לאוכל, חלאס! כשאני רוצה לאכול אני אוכל!) אז אני מוגבל למה שאני יכול להשיג באותו זמן.

למעלה