בגדול מה שעומד מאחורי דרך החיים הזאת
(אני לא מומחית או תזונאית או משהו כזה, הידע שלי זה רק מקריאה ונסיון) .
ההתפתחות הטכנולוגית והחקלאות והכל הייתה מאוד מהירה מתקופת האדם הקדמון ועד ימינו לעומת זאת ההתפתחות והאבולוציה של הגוף לא הייתה כלכך מהירה ובעצם פגענו בגוף שלנו.
מותר לך לאכול כל מה שהיה בתקופת האדם הקדמון , כל מה שהיה אח"כ וכל מה שמעובד בעיקרון אסור.
כמובן שאנחנו לא יכולים לאכול בדיוק כמו האדם הקדמון אז מתאימים את זה לימינו.
החוקים בגדול אומרים שמ ותר לך: בשר, עוף, דגים, ביצים, פירות, ירקות (בלי תפוח אדמה ותירס ), נבטים ואגוזים טיבעיים, שמנים כמו שמן זית ושמן אבוקדו או שמן קוקוס.
אסור: פחמימות, דגנים, סוכרים, מוצרי חלב למינהם ואוכל מעובד
מי שמחליט לחיות על פי זה כמובן מוצא את הדרך הנכונה לו ומקל/מקשה איפה שזה נכון ומתאים לו, למשל יש כאלו שכן אוכלים בטטה או שמים שמנת בקפה במקום חלב.
אני ועוד כמה חברות אחרי ששמענו על זה החלטנו לקחת ולעשות ניסיון אתגר של 30 יום (שהתארך לעוד כמעט חודש נוסף), השבוע הראשון היה קשה, אבל בקטע של הרגלים ולא בקטע של רעב, ככל שאת נכנסת לזה ומנסה את מגלה שבעצם יש הרבה מה לאכול והרבה רעיונות, למשל הכנת עוגיות/מאפינס וכו' מקמח שקדים, לא פחמימה וכמעט אי אפשר לטעות עם זה כי הקמח טעים, סלט תאילנדי מוקפץ אבל במקום איטריות משתמשים באיטריות שעועית.
אחרי שסיימנו את האתגר כל אחת לקחה את זה לכיוון שהתאים לה, חברה אחת הפסיקה עם זה לגמרי, אחרת נכנסה לזה יותר , אני למשל לא ממש מקפידה על זה עכשיו (מה לעשות אני יותר מידי אוהבת אוכל ודברים שאסור ...) אבל זה לימד אותי כל מיני דברים, קודם כל שלמרות שאני לא רגישה ללקטוז יותר טוב לי בלי מוצרי חלב אז הורדתי את צריכת מוצרי החלב בכמעט 80% ושאני כן צריכה פחמימות (מהסוג הטוב כמובן).