עכשיו אני אענה, ואסכם! מוישה, בוא לכאן ../images/Emo36.gif
אני, כמו רוב המגיבים פה (מלבד אחד, כמדומני...), אם ניתנה לי האופשרות לבחור- הייתי בוחרת באופציה השניה- ההכרות הטבעית. ולמי ששאל, הכרות בפאב השכונתי, שלא זורמת *מיד* ל"יציאות זוגיות במטרת קשר" נחשבת טבעית. כך גם במכולת השכונתית... בכלל, כל מה שכולל לפחות מפגש אחד שאינו במטרות "רומנטיות", גם אם הוא אקראי, נחשב טבעי בהגדרתי. ואם אתה נתקל במישהי שמוצאת חן בעיניך בקניון ואתה ואתה מבקש את הטלפון שלה כדי לצאת לדייט- זה גם סוג של אינסטנט, אבל עם הקלה קלה... בכל אופן, כמו שהתחלתי לומר,
כמו רוב המגיבים פה (וזה מודגש בשבילך, אופניק) גם אני הייתי מעדיפה מפגש טבעי. בשביל מי שרוצה הצצה להתכתבות שלנו, אני אפילו אספק אותה: בהמשך להחלפת המילים על גבי הפורום,
האופניק כתב: "בעניין צורת ההיכרות, זה עניין של אופי. לי, היכרות האינסטנט טובה לסטוצים בלבד (חד פעמי ומנוכר שכזה, לא יותר), היכרויות ארוכות יותר הן בחירה יותר "מושכלת" בהסתכלות מהצד על אופי הבחירה..." וכן: "שאת עובדת עם מישהו, מכירה חבר של חבר, לומדת איתו וכו', אין לוח שעליו מסומנים מספר השעות והימים שעוד לא שכבתם, אין מעקב לכמה פעמים התראנו (ביחידות של זמן) עד שקפצנו יחד למיטה, לכן נהוג לספור לפי מספר הדייטים מהרגע שהתוודעתם אחד לשנייה. בכלל, דברים כאלה מתפתחים, לעיתים עם אנשים שחיים לידך שנים, ופתאום ביום בהיר אחד זה יכול להפוך חמשהו רומנטי. אני חוזר ואומר, עצם השאלה נורא חד מימדית שמתייחסת לעולם אינסטנט של היכרויות (אם דרך דייטים ואם דרך מקומות בילוי). השואל לא התייחס בשאלתו לכל מגוון האפשרויות האחרות, שלדעתי הרבה יותר נפוצות." מנגד,
אני כתבתי: "צר לי לבשר לך, העולם שלך מוכר וידוע לכולנו, והוא הוא הקונצנזוס, גם אם הוא לא מוכר לנו באופן אישי- הרי שכל תסריט הוליוודי נוטף רומנטיקה מצייר את הסיטואציה האלמותית של התאהבות בידידים, התאהבות בקו-וורקרס או כל מיני בולשיטים כאלו... בנוסף, עד לפני זמן לא רב בכלל, האופציות, עבור אדם שאינו מסוגל ליצור קשרים זוגיים באופן שאתה עושה זאת (הכרות מקדימה וכל השאר) היו די דלוחים, אם בכלל קיימים. אז האמן לי, שכולנו, כולל פותח השרשור וכולל אני- יודעים שיש דרך אחרת. כאילו, זה נורא משעשע. זה כמו לבוא ולומר: "אתם יודעים, אפשר גם להתחתן! אני יודע שזו אופציה לא כל כך טריויאלית, אבל היא קיימת, להתחתן..." כאילו, דא. הקונצנזוס הוא להתחתן. אדם צריך לעבור חיבוטי נפש קשים עד שהוא מגיע למסקנה שהוא באמת לעולם לא יתחתן (אלא אם הוא בן 17, ואז הוא סתם אידיאליסט שסביר שהחיים יראו לו שהוא טועה...), אז אתה בא ואומר שהוא לא מודע לאופציה להתחתן? כנ"ל כאן: אדם לא מנסה להכיר בדרכי אינסטנט כל עוד יש לו אפשרויות אחרות, רק משכלו כל הקיצין, ונעשה ברור שאין לו, לאדם, שום דרך ליצור קשרים שעלולים להתפתח לכדי משהו זוגי- רק אז הוא באמת "מנסה", כמו שאתה ניסית, את האפשרויות האינסטנטיות... ולך היתה הפריוילגיה להתאכזב מה"שיטה" (שמראש ברור לכל שהיא מוגבלת ועדיף בלעדיה)."
האופניק מוזמן להוסיף כראות עיניו, וגם אתם מוזמנים להגיב לדיון:
האם הבחירה בבליינדייטס היא בחירה מרצון, או שהנופלים אליה נופלים מחוסר ברירה?
האם באמת יש טעם להראות לציבור הכותבים בפורום סינגלס, שיש גם אפשרויות אחרות מעבר לבליינדייטס, או שבסה"כ, לא רק שאנחנו מודעים לכך- אנחנו אפילו היינו מיחלים לכך כולנו, לא יכולנו לייחל ולא להכנס לאתרי הכרויות...? לדעתי, התשובה ניתנה בשרשור זה. אבל כמובן שיש עוד מקום להמשיך להתפלמס