סקר הכרויות: וירטואליות יותר או פחות, ולמה?

Shar0ni

New member
אני אומרת

שאני לא פוסלת שום אופציה. מה שירגיש לי נכון באותו רגע. מעדיפה שלא להגדיר מראש דברים כי אז ההיסטוריה תמיד תחזור על עצמה. יש לי תמונה של מה שאני רוצה ואני בדרך לשם.

yuli c

New member
מזל ש...

שמת הסבר למתקשים בהבנה
השאלה היא גם מה מוגדר כמפגש אינסטנט ומה מוגדר כמפגש טבעי... אבל אענה על פי הבנתי... אישית מצאתי ששיטת הבליינד דייטס פחות מתאימה לי (לא שפוסלת לחלוטין...), גם אם מדובר בהתחלה באוטובוס, תחנת אוטובוס, פאב שזה לא רחוק מהדרך הראשונה לי אישית זה עדיף, נראה לי יותר טבעי ופחות מאולץ. בקשר להיכרות עם מישהו מהעבודה/לימודים, אישית עוד לא יצא לי, אבל גם זה נראה לי עדיף מהדרך הראשונה למרות האי נעימויות העלולות להיות כרוכות בכך...

belli80

New member
למען האמת ההיסטורית

אצלי כולם, פרט לנוכחי (שטפו טפו טפו יהיה גם האחרון
) היו מן הסוג השני- חברים מהתנועה, מהכיתה, מהצבא ומהאוניברסיטה, לפי סדר ההתרחשויות. עם הנוכחי זו היתה התחלה בוטה (שלי) על הדשא בקמפוס, ולמרות שלא היתה היכרות מוקדמת עושה רושם שזה דווקא היה מוצלח. כך שאני לא יכולה לומר שיש לי טקטיקה כזו או אחרת, וגם לא זוכרת שאי פעם חשבתי על זה ברצינות... מעניין...

עכשיו אני אענה, ואסכם! מוישה, בוא לכאן ../images/Emo36.gif

אני, כמו רוב המגיבים פה (מלבד אחד, כמדומני...), אם ניתנה לי האופשרות לבחור- הייתי בוחרת באופציה השניה- ההכרות הטבעית. ולמי ששאל, הכרות בפאב השכונתי, שלא זורמת *מיד* ל"יציאות זוגיות במטרת קשר" נחשבת טבעית. כך גם במכולת השכונתית... בכלל, כל מה שכולל לפחות מפגש אחד שאינו במטרות "רומנטיות", גם אם הוא אקראי, נחשב טבעי בהגדרתי. ואם אתה נתקל במישהי שמוצאת חן בעיניך בקניון ואתה ואתה מבקש את הטלפון שלה כדי לצאת לדייט- זה גם סוג של אינסטנט, אבל עם הקלה קלה... בכל אופן, כמו שהתחלתי לומר, כמו רוב המגיבים פה (וזה מודגש בשבילך, אופניק) גם אני הייתי מעדיפה מפגש טבעי. בשביל מי שרוצה הצצה להתכתבות שלנו, אני אפילו אספק אותה: בהמשך להחלפת המילים על גבי הפורום, האופניק כתב: "בעניין צורת ההיכרות, זה עניין של אופי. לי, היכרות האינסטנט טובה לסטוצים בלבד (חד פעמי ומנוכר שכזה, לא יותר), היכרויות ארוכות יותר הן בחירה יותר "מושכלת" בהסתכלות מהצד על אופי הבחירה..." וכן: "שאת עובדת עם מישהו, מכירה חבר של חבר, לומדת איתו וכו', אין לוח שעליו מסומנים מספר השעות והימים שעוד לא שכבתם, אין מעקב לכמה פעמים התראנו (ביחידות של זמן) עד שקפצנו יחד למיטה, לכן נהוג לספור לפי מספר הדייטים מהרגע שהתוודעתם אחד לשנייה. בכלל, דברים כאלה מתפתחים, לעיתים עם אנשים שחיים לידך שנים, ופתאום ביום בהיר אחד זה יכול להפוך חמשהו רומנטי. אני חוזר ואומר, עצם השאלה נורא חד מימדית שמתייחסת לעולם אינסטנט של היכרויות (אם דרך דייטים ואם דרך מקומות בילוי). השואל לא התייחס בשאלתו לכל מגוון האפשרויות האחרות, שלדעתי הרבה יותר נפוצות." מנגד, אני כתבתי: "צר לי לבשר לך, העולם שלך מוכר וידוע לכולנו, והוא הוא הקונצנזוס, גם אם הוא לא מוכר לנו באופן אישי- הרי שכל תסריט הוליוודי נוטף רומנטיקה מצייר את הסיטואציה האלמותית של התאהבות בידידים, התאהבות בקו-וורקרס או כל מיני בולשיטים כאלו... בנוסף, עד לפני זמן לא רב בכלל, האופציות, עבור אדם שאינו מסוגל ליצור קשרים זוגיים באופן שאתה עושה זאת (הכרות מקדימה וכל השאר) היו די דלוחים, אם בכלל קיימים. אז האמן לי, שכולנו, כולל פותח השרשור וכולל אני- יודעים שיש דרך אחרת. כאילו, זה נורא משעשע. זה כמו לבוא ולומר: "אתם יודעים, אפשר גם להתחתן! אני יודע שזו אופציה לא כל כך טריויאלית, אבל היא קיימת, להתחתן..." כאילו, דא. הקונצנזוס הוא להתחתן. אדם צריך לעבור חיבוטי נפש קשים עד שהוא מגיע למסקנה שהוא באמת לעולם לא יתחתן (אלא אם הוא בן 17, ואז הוא סתם אידיאליסט שסביר שהחיים יראו לו שהוא טועה...), אז אתה בא ואומר שהוא לא מודע לאופציה להתחתן? כנ"ל כאן: אדם לא מנסה להכיר בדרכי אינסטנט כל עוד יש לו אפשרויות אחרות, רק משכלו כל הקיצין, ונעשה ברור שאין לו, לאדם, שום דרך ליצור קשרים שעלולים להתפתח לכדי משהו זוגי- רק אז הוא באמת "מנסה", כמו שאתה ניסית, את האפשרויות האינסטנטיות... ולך היתה הפריוילגיה להתאכזב מה"שיטה" (שמראש ברור לכל שהיא מוגבלת ועדיף בלעדיה)." האופניק מוזמן להוסיף כראות עיניו, וגם אתם מוזמנים להגיב לדיון:
האם הבחירה בבליינדייטס היא בחירה מרצון, או שהנופלים אליה נופלים מחוסר ברירה?
האם באמת יש טעם להראות לציבור הכותבים בפורום סינגלס, שיש גם אפשרויות אחרות מעבר לבליינדייטס, או שבסה"כ, לא רק שאנחנו מודעים לכך- אנחנו אפילו היינו מיחלים לכך כולנו, לא יכולנו לייחל ולא להכנס לאתרי הכרויות...? לדעתי, התשובה ניתנה בשרשור זה. אבל כמובן שיש עוד מקום להמשיך להתפלמס

ufffnick

New member
לטעמי, שוב, התשובה היא לא חד משמעית

וניתנת לפרשנויות. תראי, הנימוק של "לא רוצה לראות אותו/ה בסביבה אם זה לא ילך" הוא נימוק משמעותי מאוד, שלדעתי עשוי לשנות מעט את התמונה, כי מכולת ופאב אפשר להחליף, אבל לימודים ועבודה או חוג חברים זה כבר אחרת. נראה לי שאנשים בוחרים את הבליינד-דייט כרע במיעוטו, מאחר והאופציות האחרות לא מתאימות לאופי האדם או לא במשגת יד (כפי שאת הגדרת את זה). לכנות את זה "נופלים" טיפה קיצוני. לפני ש"נופלים" לבליינד-דייט, יש עוד שלל אפשרויות של הסתגלות והתגמשות באופציות האחרות, כמו למשל להתבגר ולהבין שאם נפרדת ממישהו יש סיכוי יותר מסביר שתפגשי אותו שוב, ואם זה בחוג קרוב, כדאי שתלמדו להסתדר גםעם מי שלא מתאים מבחינה זוגית. כמובן שיש עוד אפשרויות אבל... קצרתי. לגבי אתרי היכרויות, יש כבר מספיק מהנוכחים שרואים בזה סוג של ספורט (מדיונים עתיקים יותר), כך שששוב, השירשור הספציפי הזה לא כל כך עונה גם על השאלה הזו. הקהל המגיב, לא כל כך הבין שזה לא שתי אופציות בלבד, אלא מדובר על סקאלה די רציפה בין היכרות אינסטנט (המפגש הראשוני נועד ליצירת דייטים, כגון להתחיל עם מישהי במקום אקראי, או אתרי היכרויות), לבין לצאת עם מישהי שנמצאת כבר בסביבה הקרובה (החל מידידות, שבשבילי הן big no no, או קולגות לעבודה ולימודים). המטרה, לראייתי לא הושגה, כי אנשים פשוט בחרו את אחת מהאופציות, במקום לפרט ולהסביר היכן מוצבים הגבולות האישיים שלהם מבחינת סביבת היכרויות (גיאוגרפית וחברתית). אם מישהו קרא, ומוכן לענות על הסקר שוב, אחרי ההסבר הנ"ל, מוזמן. (איך מדגישים טקסט?!)

belli80

New member
ההדגש על "אחרי" ההסבר הנ"ל,

או על "מוכן" לענות על הסקר שוב?? זו בעייה אמיתית להתחיל קשר זוגי עם "אחד מהחבר'ה", בעיקר בשל הסיכון הרב שהוא טומן על הרס האידיליה החברתית סביבך. אבל מניסיוני- אפשר גם לעבור את זה בשלום. עם האקס הנוכחי (יענו האחרון לפני הלעתיד, אם מישהו עוקב.. בקיצור- נקרא לו ע') נדרשה תקופת צינון ממושכת, שרק לאחריה ניתן היה לחזור לנורמל, בהגדרת: "הבנאדם לא השתנה. הסתדרנו מספיק טוב בשביל להחליט להפוך לזוג, אז אין סיבה שלא נחזיר את הגלגל. על הנאחס נצטרך להתגבר, ובסוף זה יהיה שווה את זה". וזה באמת היה שווה, היום אנחנו דנים חופשי בסוגיות שונות בקשר לחיי האהבה אחד של השני. כך שלפי זה הייתי דווקא ממליצה על האופציה ה... רגע, כבר הצלחתם לבלבל אותי.. בקיצור- זו עם הטווח הארוך יותר לפני ה"יציאה". האמת, שכשחושבים על זה - יש בזה עוד ייתרון - אתה מוצא את עצמך בוחן את האופי של הבנאדם במשך תקופה, ומחליט לבד אם כן או לא לשדרג את מערכת היחסים ביניכם, ולא מהמר על... "חתול בשק" - נראה לי הביטוי המתאים... מצד שני- יש המון ריגוש בשיטה האחרת. המון חופש פעולה, אתה יכול להכיר ככה הרבה יותר אנשים, וגם להציג את עצמך לפניהם יותר טוב ממה שהיית מציג עצמך בפני מכר מהלימודים. לטוב ולרע. יאללה, חזרה לעבודה. יום נעים!! (אגב, אופניק הסכים לחשיפה המאסיבית של תכתובת פרטית ביניכם?? האמת, שנראה לי שכן... הוא לא היה מחליק את זה ככה אם לא...)

כמה דברים...

אולי לכנות את זה "נופלים" זה טיפה קיצוני, אבל גם לחשוב שאנשים לא מודעים לאפשרות של הכרות טבעית- זה טיפה קיצוני, וזה מה שאתה טענת מלכתחילה (שבאת להראות לכולנו, פותחת השרשור הקודם, אנוכי ועוד כמה, שאפשר גם אחרת, וגו'...). בקיצור, בוא נסכיםש אם לא שיקולים ילדותיים, ואם לא ספורט- ובאמת, מטרה של הכרות רצינית, בסיכומו של עניין עדיף להכיר טבעית מאשר אינסטנט. אתה חושב ככה, בגדול, אתה רק חושב שאחרים חושבים אחרת ממך, כלומר, אתה מסרב להאמין שאתה בקונצנזוס בעניין הזה- ומה שאני מנסה לומר, זה שהכרויות טבעיות זה הכי טבעי והכי הגיוני לבן אדם בוגר, בטוח בעצמו ושמחפש קשר רציני. אי לכך, אין צורך "להראות" לאף אחד ש"יש גם דרכים אחרות להכיר", כולנו יודעים, ואם אנחנו בוחרים לעשות את זה אחרת- זה בגלל שיש לנו עוד דברים בתמונה חוץ מבגרות, בטחון עצמי וחיפוש קשר רציני (חוסר בטחון עצמי, למשל). זה כל מה שאמרתי. לפי הדו שיח שלנו (ואני תיכף מתייאשת ממנו) ההתעקשות שלך היא על כך שכולנו לא מבינים שיש גם דרכים אחרות. נשאלת שאלה אחת, ספציפית מאד, הטריד אותך חוסר היצוג של תחושותיך בשאלה, אבל במקום לנסות לברר למה הן לא קיבלו יצוג- הנחת שכולנו אטומים לאפשרויות אחרות. לא אומרת שזה לא מצב קיים- קורה לפעמים שכולם אטומים, מי כמוני יודע
. אבל זה לא המצב במקרה הזה, והתגובות שנפגעת מהן נכתבו בגלל שבחרת להציג דברים בדרך כה עקלקלה. לו היית בא ומצהיר מפורשות: "לעולם איני פוגש נשים במפגשי אינסטנט, ולכן איני סופר פגישות מרגע המפגש הראשון, אבל מרגע שמדובר בדייט של ממש- אחרי 1-2 דייטים לכל היותר אנחנו כבר מגיעים למיטה" כולנו היינו מבינים. במקום זה בחרת להצהיר: "תוך 1-2 פגישות גג" שזה נשמע, ולא בכדי, סטוציונרי למדי, כתגובה לשאלה שכללה את צירוף המילים "מרגע ההכרות". ושוב, להיות סטוציונרי זה לא רע. זהו. בקשר להדגשה, אופניק, יקירי, אתה לא מספיק טיפש כדי לא לראות שמתחת לגוף ההודעה (לפחות כשאתה פותח תגובה שאינה-מהירה) יש סימונים של "תחילת הדגשה" ו"סוף הדגשה". מה שקורה במציאות, זה במקום שבו יעמוד הסמן שלך כשתרצה להתחיל להדגיש, יופיע צירוף התוים: | הדגש | (בלי רווחים) ובמקום שבו יעמוד הסמן שלך כשתרצה להפסיק להדגיש, יופיע צירוף התוים: | סדגש | (בלי רווחים) אחרי כמה ניסיונות תוך שימוש באפשרויות שמתחת לגוף ההודעה, ואחרי תבחן את תוכן הודעתך ב"תצוגה מקדימה", מהר מאד תבין, ש| | הם סימונים של קטע החלפת תוים בטקסט (למשל, אם אני רוצה לצייר פרח, אני עושה ככה: | פרח | ובלי רווחים זה נראה כמו
) האות ה' מסמנת התחלה, האות ס' מסמנת סוף, ואפשר לעשות עם זה כל מיני דברים, כמו: באמצעות | הלינק | בלי רווחים אני מסמנת לינק
באמצעות | הקוד | בלי רווחים אני מסמנת כתיבה בצד השמאלי של החלון​
ובוא נראה עכשיו אם אתה יודע להדגיש לבד...
= | ? | בלי רווחים
= | ! | בלי רווחים
= אתה.

ufffnick

New member
טוב. כנראה שממש לא הבנת את מה שניסיתי

להגיד. לא אמרתי שאני מחוץ לקונצנזוס - הדגשתי שאין לי מושג מה יהיה חתך סקר שכזה, לא רמזתי שכולם אטומים לאלטרנטיבה - פשוט הערתי שהיא לא הועלתה בדיון ההוא, ולא העלתי בדעתי שאנשים לא מודעים לכך שיש אופציות שונות מדייטים. מעלה השירשור ההוא נתן שאלה חד מימדית, נתתי תשובה חד מימדית. האופציה שאני חי אותה לא הועלתה בדיון, ולא מצאתי לנכון להסביר את עצמי. למה? ככה. כאמור, לא טענתי דבר ולא התעקשתי על אף טיעון מלבד זה שהשאלה שהועלתה, נעשתה באופן צר, והתשובה שאני סיפקתי, היתה אמת לאמיתה, אך מצרות השאלה ומכיוון המחשבה הביקורתי של המגיבים, היא נלקחה לכיוון שהם בחרו. את יכולה לקרוא לזה מסקנה מתבקשת או "לא מתפרש לשני פנים" (כפי שהתומך הנלהב שלך אמר), אבל אני בחרתי את המילים כדי להדגיש שיש יותר מפן אחד (ועל כך הדיון שהיה ביננו). לצערי, על אף שהכחשת, לקחת את כל הדיון לכיוון הביקורתי כלפי דעותי ומחשבותי בנושא, וחבל. כי פשוט פיספסת את כל המהות של מה שניסיתי להעביר. וסיכומה: אני מעדיף אופציית היכרות שנמשכת לאורך זמן (גם אם הוא קצר דיו לכדי מפגשים ארעיים בודדים), אין לי מושג מה אחרים חושבים ומה התפלגות התיעדוף מבחינתם, ולבסוף שהדיון המקורי היה כל כך צר, שהרגשתי צורך לענות תשובה צרה, שאת ותומכייך לקחתם את זה לאן שהתחשק לכם מבלי לחשוב על האלטרנטיבה (שהיא הרי כל כך ברורה מאליה, שלא מצאתם לנכון להשתמש בה), ועל כך הדיון שהתפתח ביננו (שקיבל במה נרחבה כל כך, דווקא בחלקים לא כל כך ענייניים, אבל זו בחירתך). אה, ותודה על ההסבר, לנושא ההדגשה.

באז באז

New member
גם אם תוכיחו לו

בעזרת הוכחה מתמטית מפורטת הוא ימצא איך להגיד שזה לא ככה, כי אפשר להסתכל גם ככה וככה. חבל על הזמן שלך...

ufffnick

New member
דווקא עם הוכחה מתמטית, אני עשוי להסכים.

אם כל כך קשה לך עם השקפות שונות משלך, מה הטעם בשימוש בתקשורת? כדי למצוא את הדומים לך ורק את הדומים לך? תפנה לגוגל הם יעשו את זה יותר קצר, יותר מהר והרבה יותר חסכוני (לנו כמובן).

אם אתה כל כך אוהב להתווכח ולחפש פרצות בכל...

תודיע על כך, ואני אחדל לנסות. מחבבת אותך. אבל שונאת ויכוחים ולהסביר לי שהצד השני מוכן להקשיב.

ufffnick

New member
הבנתי...

קשה לך ולבאז באז עם דעות טיפה יותר צבעוניות, לא רק שחור ולבן. כל נקודה שאני אעלה, הרי תהפוך לחיפוש פרצות. אני ממש מתרגש מזה שאת מחבבת אותי, אבל אם אין לך כוח לדיון רציני, ואת זקוקה לקהל כדי לחיות את הסיטקום הפרטי שלך, אז תודיעי לי, שאדע לא להתאמץ יותר מידי. ממש תרבות דיון התפתחה כאן. החל מאוטינג ללא הסכמתי, ועד שימוש בהערות לא רציניות בנושא. אכזבת.

אז עכשיו מדובר באאוטנינג?!

ההודעות שציטטתי לא כללו שום מידע אודותיך, אתה פשוט נהנה לרכב על איזה הצעה שמישהי הציעה כאן, שאם אין את הסכמתך, וכו', שורה תחתונה, אתה זה שרצה להוציא את הדיון מהמסרים לפורום, אני לא כתבתי שום דבר שעשה לך אאוטנינג, ואם העובדה שאני מחבבת אותך (אה, חיבבתי, תראה באיזה מהירות זה משתנה...) לא מרגשת אותך- אני בכיף אפסיק לחבב ואז תוכל באמת להפסיק להתרגש. בקשר לסיטקום הפרטי שלי וכל הבולשיט, כשבן אדם צודק ב- 90% מהמקרים, הוא היחיד שזוכר את ה- 10% האחרים, אבל הוא זוכר אותם, ויודע שהוא לא תמיד צודק. בעיני הסביבה, עם אדם שצודק ב- 90% מהמקרים יש טעם להתווכח עד חורמה ולהוכיח לו שהוא טועה. עם כל ההתנשאות שבדבר- זה המקרה. אני צודקת ב- 90% מהמקרים. את ה- 10% שבהם אני נסוגה ומתחרטת על דברי- אתה לא זוכר. אתה אוהב לצדוק- אבל מה לעשות שלפעמים שנינו צודקים. אתה בוחר להראות לי כמה גב-גבר יצאת כשענית בצורה שאינה מובנת לאיש, ואני בוחרת להראות לך, שאם היית רוצה היית יכול להיות מובן לכולם- אבל בחרת לא להיות מובן. אתה הלוגיקה של "הרגע ההכרות" ו"מספר הפגישות" גם אני וגם אתה מבינים, אין טעם לשוב אליה. אז יופי לך, איפה פה הדיון הרציני?! בוא תאתגר אותי בדיון רציני, לא כזה שנוגע למה אתה התכוונת ואיך זה שלא הובנת. במיוחד כשאתה יודע טוב מאד מה היית צריך לומר כדי להיות מובן ולא לזכות ל"מתקפה" לכאורה הזו (שלי ושל אנדר יחדיו, מי ישמע, מתקפה...) כל זאת ועוד -אני פסעתי אל מחוץ לתמונה וניסיתי לפתור איתך דברים בפרטי- ואתה שוב רצית להחזירני לפורום, ולבסוף אתה מדבר על הסיטקום שלי. נו, באמת. לקחת את זה למקום של חוסר קבלה ושל חוסר ראיית דיעות אחרות- נו, זה באמת כבר גובל ב"מקופחות" כזו, מי ישמע איזה מסכן אתה, מכיר את נשותיך בקלות הבלתי נסבלת של הקיום היומיומי הטבעי, אני צריכה לחפור את גבריי במעמקיי האינסטנט, ואני זאת שלא רואה מעבר. לומר שאתה מעדיף להכיר את נשותיך במעברי החיים, בלי להטריח את עצמך למקומות מיוחדים- לא רק שזה מקובל עלי, כמו שכבר כתבתי, זה גם מעורר קנאה בעיני. אני לא רק פתוחה לזה, ומקבלת בעליל את הקיום של זה- אני אפילו מעריצה את זה. ואת כל זה כתבתי לך במסרים. אז אל תיתמם. אז איפה פה הדיעה הצבעונית שקשה לי לקבל?! אין פה דיעה, סתם פרובוקציה דבילית. דיעות טיפה יותר צבעוניות... שלא אביע דעתי על זה: רוב הזמן הדיונים שאני נוטה ליפול אליהם דווקא מאירים אותי באור צבעוני עד כדי רחוק מאד מהקונצנזוס. לעומת זאת, מי שמתעקש להחזיק בדיעות קונסרבטיביות... טוב, לא אמשיך.

belli80

New member
ילדים, להרגע.

אתם אומרים הרבה דברים דומים. זו ההיסטוריה שלכם ששונה. אין שום טעם לפרוש את היחסים האינטימיים של המסרים שהתפתחו ביניכם בדיוק כמו שאין טעם לחזור שוב ושוב לתפוס אחד את השני במילה, כשכולנו כבר הבנו בדיוק מה דעותיכם בנושא. די. מספיק. מותר לא להסכים, ועוד יותר מותר להודות בזה בזמן, ולא לזרוק מילים כל כך גדולות לאוויר. עכשיו, אם תסלחו לי, אני חוזרת לתכנן פריימרים לשיבוט פשוט לא הגיוני. יום כיף!

למעלה