סקר הכרויות: וירטואליות יותר או פחות, ולמה?

נצל"ש כי הייתי חייבת...

אני בטח היחידה שמבינה על מה דיברת עכשיו.. אה , טוב , ובטח גם ביו:))

../images/Emo24.gif

ראשון? שני? שלישי? (עוד שניה נוכל להקים פה איזה חבורת סוד מוחלט בהחלט ...)

belli80

New member
אני פשוט לא מבינה למה

אנשים מתעקשים להחזיק קבצים של רצפים מ- '3 ל-'5 ... זה כל כך מייאש!

באז באז

New member
אין לי שום בעיה עם דעות שונות

יש לי בעיה עם אנשים שמתווכחים לשם הוויכוח. הם ישנו עד כמה שצריך את תפיסת המציאות כדי להראות שיש חור שבו אפשר להראות שהטענה הנגדית שולית\לא נכונה\לא חד משמעית\לא הדרך הנכונה להסתכל וכך הלאה. אם נכנס לנושא הזה, אין לי בעיה שתגיד שאתה חושב אחרת באופן ספציפית עליך. שלך נוח להכיר יותר ככה. אבל אחרי שהראו לך שרוב הפורום יעדיף אחרת אתה תגיד שרוב הפורום לא יעדיף אחרת כי אפשר להסתכל על זה גם כסקאלה... ואם נעשה סקאלה אז תגיד שהפורום לא מייצג. ואם נעשה מדגם מייצג תגיד שהשאלה לא ברורה ואפשר לשאול אחרת. ואם נשאל אחרת אני בטוח שתמצא נימוק משכנע ביותר למה אחרים כן מתנהלים לפי מה שאתה חושב. ולא לפי מה שהם אומרים.

ufffnick

New member
איזה כיף לדעת

שיש לנו נביא בפורום. מקווה שאתה לא מתפרנס מזה, כי אתה ממש לא משהו. ישנו דיון, וישנו סקר. הרעיון היה שיהיה דיון (ע"י הצבת סקאלה), ולא בחירה בין שתי אופציות קוטביות. אם תעלה שאלה מאוד מוכוונת (כמו שהועלת), תקבל תשובה מוכוונת, אם תעלה שאלה פתוחה, הסיכוי לקבל מגוון תשובות גדל (באופן טבעי). הסקר לכשעצמו, לא נתן תמונה, בגלל שנבחרה אופצייה אחת משתיים במקום ליצור דיון שיבהיר את הגבולות האישיים של כל אחד (שזו היתה המטרה מלכתחילה). ואם זה עדיין נראה לך לשם הויכוח, אני יכול להמליץ לך על יופי של קורס באוניברסיטה הפתוחה, בנושא סטטיסטיקה וסקרים (שם יש פרק על הטיית סקרים לטובת מטרה מועדפת ע"י שאלה מכווינה או מתן אפשרויות בחירה שמאלצות בחירה מסויימת), ישנו קורס דומה בפסיכולוגיה של המונים.

באז באז

New member
קח טבלא

שציוניה נמצאים רובם במקום אחד. תהפוך אותה לטווחים. אתה חושב שפתאום אנשים יתהפכו בציונים? הערכים פשוט יהיו פחות קיצוניים, הם גם יטו לביניים. אבל מהקצה שהם היו בו לביניים. זה יהיה חריג מאוד מאוד מאוד אם יקרה שבגלל שהתפוך את זה לסקאלה התוצאה באמת תשתנה מצד אחד לצד השני. אבל הטיעון שלך שזה בסאלה הוא רק ראשוני, עכשיו יבואו טיעונים אחרים. מתי תגיע לטעון שזה רק בגלל שהוליווד מכתיבה לנו. וזה בעצם לא נכון כי זה לא המצב הטבעי והלוגי. אני אומר עד חמש שש הודעות ככה...

ufffnick

New member
קח שאלות

האם אתה תומך בהחרזת רמת הגולן? 1. כן. 2. לא. 3. נמנע. האם אתה תומך בהחזרת רמת הגולן תמורת הסכם שלום כולל עם הסורים? 1. כן. 2. לא. 3. נמנע. האם אתה תומך בהפיכת רמת הגולן לשטח מפורז? 1. כן. 2. לא. 3. נמנע. ככל שהשאלה תתמקד על תחום אחר, היא תביא לתוצאות שונות בתכלית עד כדי היפוך. אם תפתח את השאלה לגמרי - "מה התנאים בהם אתה תתמוך בהחזרת רמת הגולן?" תקבל את הסקר האידיאלי והמדוייק שאין אפשרות לשים אותו על גרף. על אותו משקל, אני עדיין חושב, ששאלה פתוחה היתה משיגה תוצאות הרבה פחות "קיצוניות". אבל זה דיון עקר. יאללה, גם אתה צודק, סתם שתרגיש טוב. יום נעים.

באז באז

New member
אז עכשיו זה נוסח השאלות?

אני יכול להישבע שלפני שניה זה היה בגלל שזה לא סקאלה...

magenta73

New member
אני לא בדיוק מבינה על מה הוויכוח...

שתי הדרכים הן דרכים לגיטימיות להיכרות. לדעתי הבעיה או ההבדל העיקרי בין שתי האופציות הוא ברירת מחדל או שנגיד מה בא קודם, הביצה או התרנגולת. בהכירות "טבעית" את הקודם מכיר את האדם ואז בוחר או שלא, או שמתגלגלים לסיטואציה רומנטית. סיחטואציה רומנטית איננה הכרח בכל הקשור להיכרות "טיבעית". הכירות בבלינט-דייט, יש קודם את הרצון לזוגיות, ואז את האדם שאתה פוגש, משמע אותו אדם צריך להתאים לך לתוך המסגרת הזוגית שאני מחפש/מצפה לה (מה שכמובן, כמו כל דבר בחיים, אתה לעולם לא תקבל את מה שאתה רוצה, אבל בדיוק בפרטי פרטים). ולשאלותיך - הבחירה בבלינט-דייט היא מרצון. אף אחד לא הכריח אף אחד. האם נופלים אליה מחוסר ברירה, בוא נראה... תעני לי את - את עובדת מרצון או מחוסר ברירה?... בהחלט יש טעם להראות בפורום שיש עוד דרכים להיכרות, בכלל, כל דרך להיכרות, איזוטרית או "קונפורמיסטית" ביותר, תהייה ברוכה פה. כי בגדול, זה לא שכולם רק מייחלים למצוא ככה זוגיות, זה גם לפעמים, תאמיני או לא קורה. ושוב - שתי הדרכים מקובלות בעיני, כי זה מה יש בעולם האמיתי - אז למה לא?... למה הן חייבות להתנגש?

תגידי, מה הקשר למה שאני כתבתי?!

כן, אני פועלת כך מחוסר ברירה. לו היתה לי דרך "טבעית" להכיר גברים- הייתי בוחרת בה בשמחה. את הפיזיקאי שלי הכרתי בבליינדייט. את בעלי לשעבר (בן הזוג הראשון שלי) הכרתי בבליינדייט, ואת כל הגברים שהיו מזה ועד זה- הכרתי בבליינדייטס. ולא מאהבת מרדכי. בקשר לכל שאר הדברים שכתבת: לגיטימציה, טעם להראות, תאמיני או לא, מקובלות, קונפורמיסטיות וכל השאר- אין שום התנגשות עם מה שאני כתבתי.

moi24

New member
די כבר, עשיתם לי כאב ראש

הכי טוב להישאר לבד, בלי בלגנים ובלי דילמות מיותרות.

למעלה