סקר חדש - באיזה גיל התחלתם לקרוא מד"ב / פנטזיה ספרים

D O 7

New member
אמצע-סוף כתה ה' גיל 11

לפני זה הייתי קורא הרבה מספרי שלושת הבלשים, סדרה שמאוד אהבתי בזמנו, ועוד כל מיני דברים לא ז'אנריים. עד שמתישהו חבר אמר לי לקרוא רומח הדרקון, ושאני בטוח אוהב את זה.
זה ממש נוסטלגיה, רשומות רומח הדרקון בכריכה קשה..... אני עדיין זוכר ממש את הרגעים של הקריאה הראשונה שלי בספר, כשפתאום גילתי עולם חדש

קראתי בערך את כל מה שהיה בזמנו ברומח בספריה, אבל אחרי זה יצא שבמשך יותר מעשור בקושי קראתי ספרים מהז'אנר, רק אולי קריאה מחודשת של כל ספרי רומח כולל ספרים חדשים שיצאו בסדרה, ועוד ספרים בודדים אחרים.

קשה לדעת....כי הייתי קורא אובססיבי לגמרי מגיל 6

אני בעיקר זוכר מהתיכון את אסימוב ואת שר הטבעות , בערך בגיל 13-14. אבל לא אתפלא אם קראתי קודם למשל ז'ול ורן, שזה סוג של מדע בדיוני......

ההתחלה....

ההוביט של טולקין...מתי שהוא בסביבות גיל 14....
אחרי זה באו כל ספרי שר הטבעות, רומח הדרקון וכו' וכו'.....

גלקטור

New member
בגילאי היסודי/חטיבה קראתי ורן וכדומה

בכיתה ז' דוד שלי הביא לי את עולם טבעת ועולם הפוך. קראתי, אבל לא המשכתי עם מד"ב.
רק בכיתה י', אחרי שקראתי את "בכלות העשב", נדלקתי ומיד אחרי זה חרשתי את כל מדפי המד"ב ופנטסיה בספריית בית הספר ובספריית היישוב בו גרתי (ראוי לציין שבזכותי מדפי המד"ב בספריית היישוב גדלו ב-300% לפחות). עד סוף התיכון כבר סיימתי עם כל מה שהיה בספריות הנ"ל, עברית ואנגלית (ועוד ספרים רבים שרכשתי בחנויות ספרים משומשים ברחובות ובתל אביב).
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Bacio

New member
מצטרפת לאלו שלא זוכרים

בכיתה ב' היה לי אישור מיוחד מהספרנית בבי"ס לקחת ספרים מהמדפים של כיתה ה', אח שלי חובב של הז'אנרים, ואני קראתי כל דבר שיכולתי להניח עליו את ידי, אז אני משערת שמגיל מאוד צעיר.
&nbsp
אני זוכרת את סדרת פרידיין לטובה, גם את הקוסם מארץ-ים, נרניה, ונראה לי שגם את אסימוב קראתי כבר לקראת סוף בי"ס יסודי. קיצור, הכל מכל.
&nbsp
באותה תקופה אהבתי פחות פנטזיה, כי זה היה יותר מבוכים ודרקונים סטייל.

D O 7

New member
אף פעם לא הבנתי את הרעיון של ההגבלות גיל

זה שיש המלצות זה סבבה, אבל זה לא אמור להיות יותר מהמלצות, כל ילד הוא אינדיבידואלי.
אני גם זוכר שמכתה ב' הייתי רוצה לקחת ספרים לכתות גבוהות יותר, אז הייתי נותן לאח שלי לקחת את ספרים עם הכרטיסיה שלי. רק אחרי שרואים שילד מחזיר ספרים מעל הגיל שלו, אז נותנים לו להמשיך לקחת ספרים של כתות גבוהות יותר,
לפחות כך זה היה בספריה שהייתי בה. אף פעם לא הבנתי למה לספרניות צריך להיות אכפת מה הילד לוקח.....
זה מזכיר את אותו דפוס מחשבה שנותנים לתלמידים טובים בבי"ס להשתעמם בשיעורים, במקום לתת להם גם תוספת שיותר תעזור להם.

האמת היא כשאני חושב על זה שכולנו גדלנו על ספרי פנטזיה

אלא שפעם, כשהיינו ילדים, קראו לזה אגדות.
ומה זה כל סיפורי אנדרסן עם לא פנטזיה?

Y. Welis

New member
היום בספרי הביבליו' של הז'אנר, הרבה מהם מוכללים

אפילו קפקא נחשב לז'אנרי...
&nbsp
= ספרים כמו 'האנציקלופדיה למד"ב' של קלוט, וכן anatomy of wonder של בארון.

Yuli Gama

New member
5-6 בערך

התחלתי עם ספרים של אלכסנדר בלייב (זה מה שהיה ברוסית במדף בגובה שהייתי יכולה להגיע אליו) והמשכתי משם.

shershku

New member
תלוי איך מגדירים פנטסיה

משום, שאת המיתולוגיות הישנות (בעיקר את היוונית, לפעמים יהודית) וסיפורי האגדות כבר היו כשאני זוכר את עצמי קורא. כמובן, כל הזמן לוקח סיפורת יותר ויותר "קשה" או יותר העדכנית.

למעלה