סקר חדש: מצעד הגאווה בירושלים

סקר חדש: מצעד הגאווה בירושלים

פורסם סקר חדש: האם יש לקיים או לבטל את מצעד הגאווה בירושלים? אתם מוזמנים להשתתף.

bhnadav

New member
אני לא רואה צורך בלחפש בעיות.

כמו שלא יעשו מצעד גאווה ברחובות הוותיקן או בסמטאות מכה, הוא הדין לגבי ירושלים. בעניי, זה פשוט לחפש בעיות בכוח על לא כלום. ואגב, בעיות זה לא בהכרח בהקשר של "כניעה לאיומים" או איך שלא תגדיר את זה, אלא אפילו בפן הרגשי. אני לא אדם דתי, אני לא תושב ירושלים, אבל יהיה לי קשה מאוד לקבל מצעד גאווה בעיר ירושלים. אני לא רואה צורך בלחפש בעיות, בלהציב על סדר היום נושאים בעייתיים על לא כלום, בהצפה של רגשות שנאה. זו התגרות מיותרת ללא התחשבות ברגשות ציבורים רבים - וכאן אין צורך להיכנס למיני טיעונים, אני מכוון יותר לפן הרגשי של העניין. יש לי עוד הרבה מה לכתוב, אבל אני נזהר שלא להיכנס לדברים שבטח יעוררו כאן מחלוקת ושיפספסו את הנקודה המשמעותית יותר.

הייתי מסכים איתך לחלוטין, עד לנקודה

שבה זה הגיע למצב של איומים בטרור. זה כמו שהיה הרבה יותר קל לאנשים לקבל את הצורך בשלום עם הפלשתינאים ואולי בפשרות מרחיקות לכת אם לא היו פיגועי טרור ואלימות שופעת מהצד הפלשתיני כלפי הצד הישראלי. מכאן, שברגע שזה עבר מטענות ודיון תרבותי לגבי פגיעה ברגשותיהם של תושבי העיר, למצב של איומים בוטים בטרור ובאלימות כלפי הצועדים - אני חושב שיש לקיים את המצעד, ואם רק בכדי להוכיח את הנקודה שאין בישראל מקום לטרור משום סוג שהוא. הגעיל אותי לראות היום את בני אלבז שר שיר שאומר "לשפוך דמים" ולפתוח במלחמת אזרחים.

טלמ

New member
גם אותי הגעיל

אבל מה? שיעשו את המצעד דווקא כי מאיימים עליהם בטרור? שיגישו תלונה ושיגישו תביעה אבל שיבטלו את המצעד.

שיקיימו את המצעד

כי זו אמורה להיות זכותם במדינה דמוקרטית נאורה. למה ירושלים? כי זו אמורה להיות בירת המדינה. אם תל אביב הייתה הבירה, אז הם היו מקיימים את המצעד שם. בד"כ מקיימים מצעדים כאלו בבירה...

טלמ

New member
../images/Emo45.gif

אין לי כח לכתוב אבל כלל. "הבית הפתוח" עוסקים מאז ומעולם בלעצבן בכוונה. הם יכולים בשקט לעשות מצעד יותר גדול ומפואר ברחובות ת"א, שגם ההיענות אליו תהיה הרבה יותר גבוה אבל במקום, הם מתעקשים על ירושלים, עיר שמקודת ל-3 הדתות, יש בה רוב דתי-מסורתי שמבחינה עקרונית (ולא משנה אם זה נכון או לא) לא מקבל את תופעת הגאווה. ונראה לי שצריך גם לכבד את הציבור הזה. נכון, איומים בטרור והרג זה פסול וכל מי שיפגע בהולך בתהלוכה, צריך לעמוד לדין אבל גם התהלוכה הזאת לא במקום לדעתי. ד"א, הפגנה שקטה ומכובדת של החרדים והערבים תהיה מקובלת על ידי

ולמה כל הזמן ההשוואות האלו למכה ו..

לוותיקן? מכה היא בערב הסעודית, שהיא ממלכה ורחוקה מלהיות מדינה דמוקרטית. יש הרבה דברים שתקפים לגבי מכה אבל שנינו ממש לא רוצים שהם יהיו תקפים לגבי ישראל, אני חושב. כנ"ל לגבי הוותיקן שהיא מעוזו של האפיפיור - ביום שבו הרב הראשי לישראל יהיה המחליט היחידי לגבי כל מה שקורה במדינה, ההשוואה תהיה בעלת רלוונטיות מסויימת. עד אז, אין שום מקום להשוות.

אשרת

New member
לא נמאס לך מלריב על זה...???

החרדים בדיוק מראים את פרצופם הלא ממש נחמד (ולהזכיר לכולם, הם טוענים שבקרבם אין אלימות וכו'), ואנשים פה חושבים שצריך להכנע להם. פעם אחת אתה נכנע לביריון, לנצח תכנע להם. ואם בסוף יבטלו את המצעד של ההומואים בירושלים, המשטרה צריכה לאסור באופן גורף כל מצעד, הפגנה של החרדים באזורים חילונים נטו.

אשרת :)

א. הוא לא רב עם אף אחד, מצחיקה.. ב. לא מדובר רק בחרדים, מדובר, ע"פ סקרים, ברב אזרחי ישראל שטוענים כי יש להעביר או לבטל את המצעד. ג. המספר החסום זה אני.. נא לא לסנן!

the new L

New member
מה זה משנה

אם מדובר ברוב האוכלוסיה? הרי כתור דמוקרטיה אנו מאפשרים גם למיעוטים לערוך הפגנות. הרוב לא צריך לערוך הפגנות - הוא הרוב!

בוודאי שזה משנה..

אם יש סיכוי לאלימות ושמישהו יפגע.. נכון לשקול זאת בשנית. אני עוד לא החלטתי אם נכון, לדעתי, לקיים את המצעד או לא.. ושמח על כך שלא עלי האחריות בנושא זה :)

the new L

New member
אם יש סיכוי

לאלימות ושמישהו יפגע - על המשטרה לעצור מייד את האדם שמתכוון לנהוג באלימות. אסור לנהוג באלימות ומי שנוהג באלימות צריך להיעצר, להיות מובא לפני שופט, ואם ימצא אשם - ללכת לכלא.

התשובה הזאת די נאיבית, ידידי

הרי ברור לך כי המשטרה לא תוכל ויכולה לעצור כל התפרעות וכל אלימות שמאיימת להתבצע. האם מצעד גאווה שכזה שווה חיי אדם ואפילו אחד?

the new L

New member
כמובן שלא

כמובן שצריך שאף אחד לא יפגע. לכן, על מנת לאפשר לצועדים לממש את זכותם הדמוקרטית - כנראה שעל המשטרה יהיה להקצות כוחות גדולים למשימה. אני מקווה שכל מי שיתפרע שם יעצר. אנשים אלימים שמשתמשים באלימות כלפי אנשים אחרים - צריכים לשבת בכלא. אפילו אם זה אומר שנצטרך לבנות עוד כמה בתי סוהר.

אשרת

New member
יניב ../images/Emo13.gif

א. הוא לא רב עם איש. אחרים רבים איתו. בוויכוח הזה על קיומו או אי קיומו של המצעד כבר היינו. אנחנו לא נצליח לשכנע את אלו שחושבים שזאת פרובוקציה, ואנחנו נמשיך להחזיק בדעה שזאת שכותם המלאה, אל אפם וחמתם של אלו שמאיימים ברצח ובטרור. אנחנו ל-א נכנסים לטרור. ב. לגבי החברה הישראלית - בטח לא יפתיע אותך לשמוע שהיא חברה מסורתית ולכן גם תוצאות הסקרים הם כאלו. לא ארחיב על זה כעת. ג. אה, באמת?
בעיה קטנה, נשמה, היום כל המספרים היו לא חסומים

למעלה