סקר חדש: מצעד הגאווה בירושלים

trigotrigo

New member
ליד הותיקן - ברומא עצמה,

מה, רומא אינה בירתה של איטליה? אז מה אם הותיקן נמצאת במרחק קילומטר מרחוב X? רומא היא בירה ולכן צריך להתקיים שם מצעד, לא? הרי האפיפיור אינו מחליט בשם כל איטליה!אך לא כך פני הדברים. יש התעקשות שהיא מוצדקת ויש התעקשות שהיא מיותרת. לא נכון להילחם על מקומות שידוע מראש שכל מלחמה עליהם היא מתכון למלחמת אחים והשקפות עולם ששתיהן מתקיימות במסגרת הדמוקרטיה, אך על שדות מסוימים מפגש ביניהן רק יפתח תיבת פנדורה.

תתפלא, אבל ברומא דווקא כן מתנהל

המצעד .The parade starts at 16:00 hrs at Piazza della Repubblica [Map] and will pass historic monuments like the Colosseum, and the Roman Forum. ואפילו עובר במקומות רומיים היסטוריים וליד הוותיקן. אבל מה לעשות, שברומא קצת יותר נאורים.

טשאפק

New member
גם המצעד לא עובר בעיר העתיקה

כל ארץ ישראל קדושה ליהדות. מצעד גאווה בכל מקום בה פוגע ברגש החרדי. היום הם מתפרעים בגלל מצעד בירושלים, מחר הם יתפרעו בגלל מצעד בארץ ישראל בכלל.

trigotrigo

New member
לא התפרעו בגלל המצעד בת"א

זה לא נכון להכליל מאבק לגבי כל הארץ.

טשאפק

New member
אבל אם הם יתפרעו

בטענה הנכונה שמצעד בארץ הקודש מפריע להם ופוגע ברגשותיהם, אז לפי שיטתך יש להיכנע להם.

trigotrigo

New member
לפי שיטתי, התקפות היא לגבי ירושלים

ולגבי ירושלים בלבד. כמו כן ציינתי לא פעם, שצריכה להימצא פשר בנושא, ולכן אני מאמין שבעוד שמצעד בינלאומי אינו צריך להתקיים בירושלים, אני לא מביע הסתייגות מכך שהקהילה ההומו-לסבית תקיים מצעד של חבריה בישראל, כיוון שהוא מצומצם יותר במתכונתו

טשאפק

New member
מצעד גאווה התקיים בירושלים ב 2002

2003, 2004 ו 2005. הפעם התעוררו למחות נגדו. תוותר? מחר ימחו וישתוללו על המצעד בחלק אחר של ארץ הקודש. מה הסיבה להבדיל? תוכל להסביר מה ההבדל בין שכונה חילונית במערב ירושלים - לכל הארץ? אילו רצו לצעוד בעיר העתיקה, בהר הבית, או בשכונה חרדית - ניחא.

trigotrigo

New member
הבדל הוא בין מצעד לאומי ובינלאומי

יש פשרה, שצריך להבין ולקבל, ויש לקחת את כל היד אחרי שנותנים אצבע.

סרטן בלב האומה

החרדים הינם ציבור שפל ונתעב שכופה עליך את החוקים הארורים שלו. הם "כנציגי האל" מחשיבים עצמם לצדק היחיד ועלי אדמות. להם,מותר להשתמש בכל אמצעי כדי לכפות עצמם, כדי להטיף, ואם זה לא עוזר הם ידקרו וירצחו. האם אנו צריכים בכלל לממן ציבור מחליא שכזה? האם חרדים אלה הם לא סרטן בלב האומה? אין בכל איום לדמוקרטיה ושלטון החוק? מוזר, הם מקיימים רק מה שמתאים להם, את "ואהבתך לריעך כמוך" הם שכחו מזמן. רק חבל שהציבור החילוני אדיש ונאיבי בגישתו כלפיהם. צריך מיד לבטל את מתן הקצבאות לחולירות הללו, צריך מיד לשלול מהם אזרחות והצבעה לכנסת. הרי הם סותרים את הדמוקרטיה. כולם, כל מי שהחופש בראש מעייניו חייב לבוא למצעד הגאווה והחופש. יום שישי 10 בנובמבר--נגד החושך, הבערות, הפרזיטיות. מאת ירושלמי סטרייט זועם!

טשאפק

New member
הם לא צועדים ברחבת הכותל

לא במאה שערים, ואפילו לא ברחוב יפו.

bhnadav

New member
בבקשה, אני לא מכריח אף אחד.

מבחינה דמוקרטית הם מוזמנים לעשות זאת גם בכותל. אני מדבר על משהו אחר, על הרגש. וירושלים היא משמעותית מבחינה רגשית להמוני אנשים בארץ ובעולם. אז כן, אפשר לבוא ולהתפלמס ולומר שזה לא בכותל ולא במאה שערים, אבל ההתפלמסות הזאת מייצגת בדיוק את חוסר הרגישות שבאה לידי ביטוי בעצם תכנון מצעד גאווה בירושלים.

the new L

New member
חוסר הרגישות

הוא מצד מי שמתנגד לעריכת המצעד. האנשים האלה הם בני אדם בדיוק כמו כל אדם אחר, ולכן עצם ההתנגדות לכך שהם יצעדו בירושלים אומרת שבעצם שוללים את האנשים האלה במידה מסויימת. מי שלא שולל את האנשים האלה ומבין שמה שהם עושים הוא בסדר גמור, ואין שום בעיה לעשות אותו בכל מקום בעולם, גם במקום קדוש, בהכרח מבין שזה בסדר שהם יצעדו בירושלים. לצערי הרבה אנשים לא מבינים זאת ולכן מתנגדים לקיום המצעד. צעדה של הומואים היא בשום פנים ואופן לא פרובוקציה. היא בסך הכל צעדה של קהילה של בני אדם שלא עשו שום דבר רע או פסול או טמא.

the new L

New member
אבל

לא בכל רגש צריך להתחשב. האם צריך להתחשב ברגש של אנטישמים השונאים יהודים?

bhnadav

New member
לא הייתי ממהר להשוות,

ולו בגלל שמה שמנחה אותי הוא ממש לא שנאה לקהילה ההומו-לסבית.

the new L

New member
אשמח להסבר

מה ההבדל בין דחיית יהודים על ידי אנשים מסויימים לדחיית הומוסקסואלים על ידי אנשים אחרים. מדוע צריך לעשות הבחנה בין 2 התופעות, ומה מנחה אותך ביחס כלפי הקהילה ההומולסבית? (לא שנאה? אולי דחיה?)

למעלה