סקר מהיר:בעד
או נגד
חסימת הקמפוס?

amitk80

New member
בעד חסימת הקמפוס

אין ברירה אחרת כיוון שאף אחד לא מביא לסיום השביתה וכנראה שזאת הדרך היחידה להביא לסיום המשבר.

stkachov

New member
../images/Emo31.gif

מהסיבה שכבר כתבתי עליה לא פעם: אין לכך תועלת או השפעה ממשית על סיום שביתת המרצים

stkachov

New member
ואז מה? זה יעשה לך טוב על הלב?

תנסי להפנים שלא תמיד האינטרס האישי הוא לא האינטרס היחיד. לפעמים גם יש לאנשים שיקולים ענייניים.

תרגע.אותו דבר אפשר לומר לך

שמענין אותך רק האינטרס האישי שלך להמשיך ללמד במקום האינטרס הענייני של ניסיון להביא לסיום השביתה וחזרת כולנו לקמפוס

stkachov

New member
אני מבין מצויין

מי שמתנשא זו את את שאלת את דעת הסטודנטים האם הם בעד או נגד ההשבתה של הקמפוס. כל אחד כתב את דעתו, וגם אני בתוכם. כתבתי שאני מתנגד, וגם נימקתי זאת בכך שלדעתי אין בצעד זה השפעה משמעותית על שביתת המרצים. אלא שבתגובה את ביטלת את דעתי, וטענת שהסיבה האמיתית שאני מתנגד להשבתה היא העובדה שזה ייפגע בי אישית. אז הבהרתי לך שיש אנשים שלהם חשוב לא רק האינטרס האישי. ורק לידיעתך, אני ממש לא הולך להפגע מהשבתת הקמפוס, אולי להפך. וזה כי: א. אני פטור משכ"ל ממילא ב. בכל הקורסים כבר למדנו לפחות חצי מהחומר אז השבתה גם של שבוע או שבועיים לא תבטל את הקורסים הללו. ג. אחרי חודש וחצי של לימודים זהו זמן מצויין עכשיו לעבור על החומר שלמדנו עד כה ולחזק דברים, ואתנחתא של כמה ימים יכולה מאוד לעזור לצבור כוחות להמשך הסמסטר. אבל, למרות שההשבתה יכולה להועיל לי אישית, אני מתנגד לה מטעמים ענייניים. אני פשוט חושב שהיא לא תביא תועלת ונועדה לצרכים פנימיים.

"יש אנשים שלהם חשוב לא רק האינטרס האישי"

זו הערה עוקצנית ותוקפנית. "תנסי להפנים" זו התנשאות. "זה יעשה לך טוב על הלב?" זו ציניות גם אותי האינטרס שמנחה הוא לא האישי כי אם שכולנו נחזור ללמוד ויפה שעה אחת קודם, לכן להבא שקול מילים:)

amitk80

New member
לכל אלו המתנגדים לשביתה

אהלן, אני אענה קצת לכל אלו שמתנגדים לשביתה. אני רוצה לשאול את כל אלו שמתנגדים לשביתה שאלה אחת פשוטה. אם אתם כל כך מתנגדים לשביתה ולמהלך שכביכול "תוקפני" של האגודה מה אתם מציעים? איזו אלטרנטיבה אתם מציעים כדי להביא לסיום המשבר. אתם מסכימים איתי שהמצב הנוכחי לא יכול להמשך ככה. יושבת לנו ממשלת רשע בירושלים שלא אכפת לה מהמורים, לא אכפת לה מהמרצים, לא אכפת לה מהסטודנטים, לא אכפת לה מהחיילים החטופים שלנו (רק עכשיו חזרתי מעצרת הזדהות למען החטופים שכבר מעל 500 יום נמצאים בשבי). אני הבנתי שאף אחד לא יושיע אותנו אלא אם נלחם ונאבק במשטר המושחת הזה בכל דרך לגיטימית. במשך חודש וחצי המרצים שובתים (לא יכול לקרוא לזה שביתה כיוון שלא ממש ראו אותם בהפגנות או עצרות מחאה). לי חשוב מאד עתיד הסמסטר שלי (זהו סמסטר שני שכבר מושבת מצורה זו אחרת) והאמת לא בא לי שיתבטל לי הסמסטר. במשך חודש וחצי אני נמצא בקורס שהמרצה הבכירה שובתת ואני לומד רק דרך תרגולים. האם מישהו נוקף אצבע נגד כך? אני לא מוכן שהמצב הזה ימשך ככה ואם צריך להשבית את הלימודים כדי שמישהו יתעורר אז אני אתמוך במהלך כזה גם אם המשמעות שלו היא פגיעה בלימודים למשך שבוע או שבועים. לצערי אין לנו דרך אחרת. המרצים זה לא מהאינטרס שלהם להחריף את המאבק כיוון שאת הכסף שלהם הם מקבלים. מי שנפגע זה אנחנו ציבור הסטודנטים. השאלה היא כמה כל אחד רוצה להפגע? השאלה היא האם עתיד החינוך לא חשוב מספיק בשביל "לשכב על הגדר" ולסכן את הלימודים? משהו קרה לנו בתור חברה שערכי המוסר התפוררו. נכון שהולכת להיות פגיעה קשה. אני באמת שואל את אותם מתנגדים מדוע אתם מתנגדים לצעד כזה? כי לא תלמדו? כבר היום אתם לא לומדים. כבר היום אתם לא מקבלים את התמורה שעליה שילמתם. כבר היום רמת המחקר בארץ נמצאת בקרשים. מרצים משקיעים יותר זמן במחקר ולא בנו בסטודנטים ולכן הגיע הזמן לשנות את זה.

למה אתה משרשר אליי? אני בעד החרפת המאבק

ואגיע ביום ב' בבוקר (אם ירצה השם) לחולל מהומות עם חיימון ושאר הקופים האדומים אז למה לשרשר אליי?

Arrival

New member
אם כבר אתה משרשר כאן...

יש לי מספר דברים להגיד. קודם כל לפרט על טענותיך, ואז גם לענות בכלליות. "אם אתם כל כך מתנגדים לשביתה ולמהלך שכביכול "תוקפני" של האגודה מה אתם מציעים? איזו אלטרנטיבה אתם מציעים כדי להביא לסיום המשבר. אתם מסכימים איתי שהמצב הנוכחי לא יכול להמשך ככה." ובכן, תסביר לי למה סטודנטים צריכים לתמוך במרצים שללא כל סינכרון עמם הכריזו על שביתה למען קבלת טובות אישיות בלבד, ובתוך פגיעה בסטודנטים? האם הסטודנטים צריכים לטפל בכשלי השביתה של המרצים? בכך שהמרצים יזמו מהלך חד-צדדי על חשבון הסטודנטים יש עילה לפתיחת סכסוך עם המרצים, שכן הסטודנטים סבלו בשבילם 40 ימים, הגיעו מים עד נפש. מה לעשות? לחסום משרדים של המרצים, ולהכריז על כך שאף סטודנט לא יכנס לשיעור של מרצה שלא שב ללמד, גם לאחרי השביתה. לקיים כנס של כל ראשי האגודות ולהגיע להסכמה שאיתה לבוא לארגון מרצים הבכירים וכמו לילדים להציע להם מקל וגזר, או מאבק פומבי נגד השביתה - כולל תחילתם של לימודים אלטרנטיביים בחסות אגודת הסטודנטים של הקורסים שלא מתקיימים, גם אם באופן סמלי. או מתן ערבויות שדרישתם תקבל תמיכה במאבק כולל של - סטודנטים, מרצים בכירים, זוטרים ושאר. "יושבת לנו ממשלת רשע בירושלים שלא אכפת לה מהמורים, לא אכפת לה מהמרצים, לא אכפת לה מהסטודנטים, לא אכפת לה מהחיילים החטופים שלנו (רק עכשיו חזרתי מעצרת הזדהות למען החטופים שכבר מעל 500 יום נמצאים בשבי). אני הבנתי שאף אחד לא יושיע אותנו אלא אם נלחם ונאבק במשטר המושחת הזה בכל דרך לגיטימית." פופוליזם זול. להרחיב? "במשך חודש וחצי המרצים שובתים (לא יכול לקרוא לזה שביתה כיוון שלא ממש ראו אותם בהפגנות או עצרות מחאה). לי חשוב מאד עתיד הסמסטר שלי (זהו סמסטר שני שכבר מושבת מצורה זו אחרת) והאמת לא בא לי שיתבטל לי הסמסטר. במשך חודש וחצי אני נמצא בקורס שהמרצה הבכירה שובתת ואני לומד רק דרך תרגולים. האם מישהו נוקף אצבע נגד כך? אני לא מוכן שהמצב הזה ימשך ככה ואם צריך להשבית את הלימודים כדי שמישהו יתעורר אז אני אתמוך במהלך כזה גם אם המשמעות שלו היא פגיעה בלימודים למשך שבוע או שבועים. לצערי אין לנו דרך אחרת. המרצים זה לא מהאינטרס שלהם להחריף את המאבק כיוון שאת הכסף שלהם הם מקבלים. מי שנפגע זה אנחנו ציבור הסטודנטים. השאלה היא כמה כל אחד רוצה להפגע? השאלה היא האם עתיד החינוך לא חשוב מספיק בשביל "לשכב על הגדר" ולסכן את הלימודים? משהו קרה לנו בתור חברה שערכי המוסר התפוררו. נכון שהולכת להיות פגיעה קשה. אני באמת שואל את אותם מתנגדים מדוע אתם מתנגדים לצעד כזה? כי לא תלמדו? כבר היום אתם לא לומדים. כבר היום אתם לא מקבלים את התמורה שעליה שילמתם. כבר היום רמת המחקר בארץ נמצאת בקרשים. מרצים משקיעים יותר זמן במחקר ולא בנו בסטודנטים ולכן הגיע הזמן לשנות את זה." 40 ימים של שביתה ואתה אפילו לא יודע על מה שובתים. לא כישלון של המרצים? אולי לא. כאשר יש תחושת זילות בשלטון כמו זו כרגע, יש החושבים כי פופוליזם זול הוא עילה מספקת למאבק. וחבל שהמרצים הבכירים מזלזלים באינטליגנציה של הציבור ושל הסטודנטים בפרט... או שמה הם צודקים ואני סתם נותן לציבור הסטודנטים קרדיט? מה שאתה מציאה זה לא פתרון לשום בעיה. אתה לא מגדיר את הבעיה, לא מגדיר מטרה, אתה לא מציאה דרך ריאלית להשיגה(כן בטח, אגודה של אונ" חיפה לבדה תפתור את כל הבעיות במדינה בשביתה קטנה?), וגם אין בכוונתך להשפיע - כי אתה אפילו לא יודע על מה נלחמים ולמען מי. אבל נגד מי אתה יודע. ממשלת רשע. וואלה.

amitk80

New member
אז הנה אני אענה לך בנושא

אני אעשה קצת סדר בנושא. אני בהחלט יודע על מה השביתה של המרצים. השביתה שלהם הוא על שכר שנשחק ועל מחקר שנפגע כבר משנת 1997. במקרה אני גם פעיל בסטודנטים למען צדק חברתי אז אני יודע על מה המלחמה שלהם. לרגע לא אמרתי שהשביתה לא מתנהלת על גבם של הסטודנטים. ברור שאנו הנפגעים העיקרים מהשביתה. אני לא מסכים עם דרך המאבק של המרצים. ברור שנוח להם שאנחנו נעשה את העבודה השחורה, אבל בואו גם נזכור ששנה שעברה שהסטודנטים שבתו הם יכלו לכסח לנו את הצורה מבחינה לימודית, אבל לא כולם כיסחו לנו את הצורה. אתה מציע דרך ריאלית להביא לסיום המשבר? אני לא אמרתי שהאגודה תפתור את כל המשברים במדינה שלנו וכבר אמרתי מספר פעמים שאני כן רוצה לראות אגודה שהיא יותר לוחמנית וחברתית, אבל כנראה שצריך להגיד את זה בקול קצת יותר רם. כדי שהאגודה תהיה יותר לוחמנית וחברתית זה צריך לבוא גם מאיתנו. אנחנו לא יכולים להשאיר לאגודה לעשות את כל העבודה המלוכלכת ואת זה הבנתי אחרי השביתה. אני אענה לך על השאלות ששאלת. 1. הסטודנטים צריכים להלחם ביחד עם המרצים ולא בשבילם. אנחנו צריכים להלחם כי אם לא נלחם כי הם לא הנפגעים מהשביתה. המרצים מקבלים את הכסף שלהם גם אם הם ילמדו וגם אם לאו. המרצים יושבים במשרד ועושים את המחקר שלהם. מי שלא לומד בסופו של דבר זה אנחנו הסטודנטים. מבחינת המרצים השביתה הזאת יכולה להמשך עד אין קץ. מי שצריך את הלימודים זה אנחנו. מעבר לכך, אנחנו צריכים להלחם בשבילם כי אם הסטודנטים יצאו לשביתה בסמסטר הבא בגלל ועדת שוחט (וזה כנראה יקרה) אז אנחנו נרצה את עזרת המרצים?? אי אפשר לבוא לבקש מהם לתמוך בנו נגד ועדת שוחט מבלי להראות סולידריות כלשהי. האם אנו צריכים לחשוב בצורה "אגואיסטית" או שאנו רוצים חברה שהיא אכפתית וסולידרית? אם אתה אומר שזה לא מהאינטרס שלנו להלחם, אז יש לי שאלה אישית אליך ולכולם פה. במקרה אתה מדבר עם סטודנט שנושא תעודת עיוור (תעודת נכה מוכרת על ידי המדינה). האם כאשר אני אצטרך את עזרת הסטודנטים בשיפור הנגישות באוניברסיטה האם גם תבוא ותגיד לי את אותו טיעון שאתה מפנה בעד המרצים? הרי זה לא משהו שמפריע לך אישית כיוון שאין לך מגבלה רפואית ולכן על פי הדברים האלו אין סיבה להבעת סולידריות. במידה ותענה לי אחרת, מדוע פה אתה מסכים להשתתף במאבק של הנכים אבל לא של המרצים? בקיצור הנק' היא שצריך להלחם ביחד עם המרצים כי אני חושב שאנחנו צריכים להיות חברה סולידרית ואחראית. אם לא נלחם איתם לא רק שלא נהיה חברה סולידרית אלא גם החינוך יפגע ובריחת המוחות תגבר. עליך להבין, שזה בדיוק מה שמשרד האוצר רוצה. נוח למשרד האוצר לנהל מלחמה מול סקטור בודד מאשר מול כמה סקטורים מאוחדים. תראה איזה צחוק הוא עושה מהמורים. משרד האוצר לא יוכל להלחם מול הסטודנטים, המרצים והמורים ביחד. המאבק הוא לא מאבק סקטוריאלי אלא מאבק על החינוך. זהו מאבק ערכי שאם נפסיד בו אז החינוך שלנו יחזור אחורה כמה עשרות שנים אחורה. כבר היום רואים את ההשפעות של החינוך הלוקה. רמת הפשיעה ברחובות משתוללת, האלימות בשיאים והעוני רק הולך ומתרחב. החינוך זה המנוע המרכזי לחברה חזקה וחברה מתקדמת. קח את מדינות צפון אירופה שמהם יש לנו מה ללמוד. מה אני מציע? המטרה היא שיפור החינוך. לממשלה יש עודף תקציבי של למעלה מ 8 מילארד שקל. את הכסף הזה אפשר לתת בהעלאת שכר למורים, להרחיב את ההשקעות במשק, להשקיע כספים בצמצום מספר התלמידים בכיתות, שיפור התשתיות באוניברסיטה (שלא טובות או לא מונגשות לציבור הנכים) בעבור שכר הלימוד הגבוה שאנחנו משלמים, הפנית כספים לקידום המחקר, מתן יותר מלגות לסטודנטים חלשים, מתן כספים לשכבות החלשות בצורה של תמריצי עבודה, הורדת מיסים (מע"מ שהוא גבוה והורדתו תגביר את הצריכה במשק, הורדת מיסים על המשכורת (כאשר המס על משכורת הוא בממוצע 50 אחוז מהמשכורת). הבעיה היא שיש כסף אבל הוא לא מופנה למקומות לא נכונים (בזבוז בכנסת, בזבוז על ממשלה שהיא מנופחת). כיצד לדאוג שהמדיניות תיושם? להשמיע את המחאה ברבים. להפגין מול הכנסת בצורה אקטיבית, להפגין בקמפוסים, להעלות מודעות על ידי סדנאות של חינוך וחברה בקמפוסים. ברגע שתהיה מודעות ויהיו אנשים שירצו להלחם (כי כל אחד חושב שהוא לא יכול להשפיע, אבל פה הטעות) אז נחיה במדינה טובה יותר. אם אנחנו הצעירים נלחם, נכנס למפלגות (למרות השחיתות) ונתחיל להשפיע מלמטה אז נצליח. אחרי כל הדוקטרינה הארוכה עניתי לך על השאלות?

Arrival

New member
אז אתה מבקש להרחיב על הפופוליזם הזול...

מלחמה של המרצים? אז איפה הטילים ואיפה הפצצות? מלחמות לא מנהלים ממשרד ממוזג, ואם אתה פעיל של צדק חברתי אז זה ממש לא "צודק" מה שאתה אומר. אל פי הדברים שאתה אומר(שהם נכונים) צדק לא ממש מדקדק למרצים. חברתיות ולוחמנות זה ערך, ואין שום קשר בין זה לשביתות קטנות ל א מ ת ו א מ ו ת לפני תחילתן, שביתות לוקליות וחסרות טעם. נתחיל לשבות ואז יצטרפו עלינו? זה לא חלם? שביתה בסמסטר הבא? אז למה לא לבוא למרצים כל הסטודנטים לתת להם ערבון שאם הם יסיימו את השביתה, המאבק שלהם יהיה חלק מהמאבק העתידי הקרוב והגדול? האם אתה לא מבין שבסמסטר הבא לא תהיי לכם שום תמיכה, גם עם יעלו שכר לימוד ל100000? הסטודנטים לא טיפשים ונמאס להם לתמוך באגודות מושחתות ומאבקים פופוליסטים. ועכשיו ל ה פופוליזם. נכים? מה ההבדל בין נכים ומרצים? אתה באמת מאמין למה שאמרת? מרצים הם ציבור חזק ואליטיסטי, ולא נכים שהם לא יכולים להוביל מאבק, שהם סבלו הרבה במהלך חייהם בגלל נכויותם ושלרוב הם אנשים לא הכי עשירים בלשון המעטה. זו חברתיות ולוחמנות האמתיים, אבל חבל שזו רק הדגמה לפופוליזם. משרד האוצר מבודד סקטור בודד? הוא בידד את המרצים? לא להפך? וגם את המורים שיצאו למאבק מפולגים מהיום הראשון? קל להאשים את ה א ל ה מלמעלה ולא את עצמך. ואז אפשר לשבות, לצעוק, לבכות כי זה לא דורש לא מנהיגות אמתית ולא חכמה וגם לא מאבק אמתי שכולל גם מאבק פנימי על איחוד השורות. עודף תקציבי? ואם הוא ילך למורים? ומה אם בשנה הבאה לא יהיה עודף(כמו בתחילת שנות 2000)? נסגור ת"מדינה? ואולי נחלק את כל התקציב הענק בין תושבים, נסגור ת"בסטא וניסע לאירופה? אתה יודע מה החוב הלאומי של ישראל? אתה יודע כמה מיליארדים המדינה משלמת ריבית כל שנה? העיקר שהיום יהיה שקט נכון? ומה אפשר לעשות עם עודף תקציבי? רפורמות רוחביות. אבל מה? המורים מסרבים. אבל מה? המרצים רוצים רק כסף. בזבוז בכנסת ובממשלה? נכון. אבל לא הסכומים שאנו מדברים עליהם. זה מקומם אבל לא מקור כל הבעיות. במקום להראות כוח לכל המדינה, לקחת תחת חסותנו את המרצים ואת ההשכלה הגבוה כולה, לתכנן מאבק, להדק את השורות, לבוא עם דרישות ברורות, מנהיגות חזקה צעירה ושקופה, לקבל תמיכה נרחבת ל פ נ י המאבק, ואם ידרש, פשוט לסגור את המדינה בעזרת מאות אלפי סטודנטים וההסתדרות הכללית והעיקר להשיג את המטרות. מה אנו עושים? משחררים את הקיטור פה ושם, צועקים, מעליבים, מתווכחים... ואנחנו בימה ה40 של השביתה כאשר כל הקרדיט הקטן שהיה לנו כבר אזל. וחבל שאגודת הסטודנטים יוצאים למאבק ללא אף נציג רשמי ופורום העיקרי של האוניברסיטה. אגודת חלם, כבר אמרנו? העיקר שיש סופגניות וקרמבו(שאת רובם אכלו בנות רעבות מהאגודה).

stkachov

New member
אני מבקש

לשמור על כבודן של בנות האגודה היפות והחטובות

למעלה