סקר מהיר:בעד
או נגד
חסימת הקמפוס?

amitk80

New member
אולי במקום לשחרר קיטור כמו שאתה טוען

תרד למשרדי האגודה ותמנה את עצמך בתור נציג? אולי אתה תצטרף אלינו להפגנות אם המאבק הזה מספיק חשוב לך. אני בהחלט מאשים את משרד האוצר בבידוד המאבקים וגם את אלו שנאבקים, אבל אני לא רק צועק פה אלא נלחם על התחת פה של כולם (למרות שאני לא משלם שכר לימוד ואני לא נפגע כל כך מהשביתה הזאת). מאד קל לבוא ולצעוק פה בפורום כשאתה מאחורי שם משתמש שאף אחד לא מכיר אותך. כן אני יודע מהו יחס החוב של מדינת ישראל. יחס החוב לעומת התוצר הוא 80 אחוז. הוא ירד בשנים האחרונות. ברור שגם לשם אפשר להפנות תקציבים אבל מה שאתה אומר זה לפגוע בציבור החלשים. הבעיה היא לא הרפורמות אלא תקציבים. תגיד, אתה יודע כמה שיחות טלפון אמא שלי מקבלת מתלמידים שלא בשעות העבודה (וזה לא נחשב כזמן עבודה שהקו כל הזמן תפוס והוא חייב להיות פנוי מסיבות בטחוניות) אז אל תצא לי בסיסמאות. תעשה לי טובה. אם למדינה לא יהיה עודף תקציבי אז דואגים לכך שיהיה עודף תקציבי וצמיחה כלכלית (וכבר הסברתי את הצעדים הכלכלים שצריך לעשות). אז, אם אתה מאמין במאבק בוא איתי לדוברת האגודה ותגיד לה את כל מה שכתבת פה בפרצוף. אם המאבק חשוב לך תצטרף לקבוצת "סטודנטים למען צדק חברתי". לבן אדם יש לגיטמיות להעביר ביקורת (כי זאת מדינה חופשית) אבל היא מקבלת משנה תוקף אם הוא עושה משהו לשנותה. מאד קל לצעוק פה מעל דפי הפורום, אבל קשה יותר לעשות ולעמול. אני לא מצדיק לפעמים צעדים שהאגודה שלנו עושה, אבל לפחות קיימים סטודנטים בקמפוס שכן אכפת להם ממה שהולך סביבם ולי הם מאד עזרו בתור אדם כבד ראיה יותר משאר הסטודנטים. ברגע שתבוא ואפילו תלחם איתי על הנגשת הקמפוס לנכים, תאבק איתי על זכויות שלי שנרמסות בקמפוס מדי יום, תראה איזה כיף זה לעזור לסטודנט אחר. הקרדיט אזל לנו כי קיימים סטודנטים רבים שלא מוכנים ללכלך את הידים שלהם בשביל אחרים (בהמשך למה שכתבת בסוף התגובה שלך). נתראה ביום שני, עמית

Arrival

New member
תגיד לי את זה בפנים, אם אתה גבר? טיעון משכנע.

העיקר שאתה עקבי. רק מה, כל פעם מביא טיעון אחר שונה מקודמיו וכבר מוריד את זה לרמה האישית. מוליכים אותך שולל בהצהרות אפוקליפסה עכשיו למיניהם. מחר לא יבוא המשיח, והוא גם לא יטלפן. צמיחה כזאת לא היתה בישראל עשרות שנים וכרגע צמיחה בעולם נעצרת וזה לא ברור מאליו מה יקרה מחר לכלכלה הישראלית. אנחנו מדינה קטנה אי-שם ליד טורקיה וצעדים שאנו נבצעה לא בהכרח יביאו לצמיחה. גלובליזציה, אתה יודע. החינוך נפגע בזמן האינתיפאדה כי מנהיגים מכרו לציבור את האפוקליפסה הביטחונית וגזלו מהחינוך - אותם פוליטיקאים שקמו עכשיו בצעקה גדולה "בעד" החינוך. אבל זו פוליטיקה ולא קשור לדיון. סטודנטים לא מוכנים ללכלך ת"ידיים כי לא שאלו אותם. אתה מביא לי לבית ארגז עם חרא ורוצה שאני יעזור לך לנקות. זה לא הולך כך. האגודה והמאבקים שלה הם בדיחה עצובה, ההודעה על כך שלא צריך לשלם תשלום שני - שבוע אחרי אס"ט ורק כמה ימים לפני היום האחרון לתשלום. פעולות החברים הערבים שלנו, כמובן ללא ידיעת האגודה, השביתה הלא מתואמת בעד לא מובן מה נגד לא מובן מי ולא מובן איפה(אונ" נמצאת רחוק מהעיר, כמה שתצעקו - לא ישמעו אותכם). ומה? ללא הגבלת זמן. אתם מבינים לאן אתם הולכים? אני לא. האפוקליפסה מתבטלת. יש לנו זמן להתארגן, לסיים את הוויכוחים, לרתום למאמץ גופים אחרים למצוא דרכים לטפל בפצועים שיהיו ב"כוחתינו", לאשר תוכנית פעולה מוסכמת, להשקיעה בתעמולה נרחבת בציבור. וביום הפקודה כולם ידוע מי אנחנו, מה אנחנו רוצים, איך אנחנו רוצים וכמה תמיכה יש לנו. לשביתת המרצים יש שתי בררות - הפסקה מיידית ללא "נצחון" ורה-ארגון או עובדן כוח הרתעה ופגיעה חסרת תכלית בתומכים היחידים שלהם. האם תתמוך בבליץ לאחר שבועות של מלחמה בה לא השגת דבר? הנהגה שלנו חלולה. אני לא יוצא לשום מאבק תחתיה. לא עם רן ארז ולא עם... שי פניני? לא בטוח שהוא בכלל רואה בעצמו מנהיג של משהו. אתה מוכן לצאת נגד האגודה? לדרוש מהם לשנות מדיניות? לדרוש מהם לקבל אנשים חדשים? יש לך מספיק אנשים שאגודה תשמע בקולם ולא תצחק לך בפנים עם החלטות "דמוקרטיות"? אפילו ילד קטן מבין שאם הוא יבכה ללא סוף הוא לא יקבל משהו שהוריו לא יכולים לתת. בעיקר כשהם לא מבינים מה הוא רוצה. בעיקר כשיש הרבה ילדים. בעיקר כשהם בוכים בו-זמנית וללא הפסקה. מה הזכויות שלך שנרמסות? כיצד אתה חושב שניתן לשנות זאת, פרקטית? האם שינוי יבוא על חשבון של אנשים אחרים? כמה אנשים עם אותם בעיות ישנם? עד כמה זה פוגע בפעילות היום-יומית שלך?

amitk80

New member
ממש לא מאבק אישי אחי

שמע גבר, אני לא מוריד את זה כלל לרמה אישית. אני לא חושב שאתה אדם אחר בגלל הדיעות האלו. אני חושב שאתה פשוט טועה טועות חמורה. שמע המאבק שלנו הוא מאבק ערכי ומהותי. אתה חושב שהמצב יכול להמשך ככה? מוליכים אותי שולל? אם כבר הממשלה הזאת מוליכה את כל העם הזה שולל מאז סיום מלחמת לבנון השניה. זאת ממשלה לא לגיטימית אתה יודע למה? נפלו ליד הבית שלי קטיושות ומה השגנו מהמלחמה הזאת? החטופים לא חזרו הביתה. החינוך קורס ואת מישהו זה מעניין? אף אחד בממשלה זה לא מעניין אז לפחות יש קומץ סטודנטים בקמפוס שקם ואומר את מה שהוא חושב. שמע אני גם מקווה שהשביתה לא תהיה בלתי מוגבלת. כמו שלי יש לימודים גם לך יש לימודים. שלמת כסף טוב ואתה רוצה ללמוד. המאבק הזה הוא בין היתר הצלת הסמסטר שלנו שלא נפגע. אם נשב בשקט מה יהיה אחרי שהשביתה תגמר? מן הסתם נרצה הקלות על מה שהפסדנו נכון? איך נוכל לבוא לבקש הטבות אם לא הראנו טיפת הזדהות עם המרצים? תבין, המרצים והסטודנטים כולם באותה סירה. נכון שהם מקבלים כספים רבים אבל המאבק שלהם צודק. מה יקרה אם מרצה יגיע מתוסכל לכיתה בגלל כשלון המאבק שלו? מי שיסבול זה אתה הסטודנט כי לא זה לא יהיה בזין שלו ללמד למרות שהוא מקבל כסף. ברור שהוא לא יבוא ויזרוק זין בצורה בוטה אבל הוא יהיה אדיש ולא יהיה לו אכפת. זה המקום שלנו לטפח את המרצים כמו שזה המקום של המרצים לטפח את המרצים שיצליחו. מעבר לכך, המרצים באוניברסיטה הולכים ביחד עם הסטודנטים למאבק הזה. המרצים יוצאים מהמשרדים שלהם עם חולצות מאבק ביום שני וניתנה הוראה חד משמעית גם למרצים הזוטרים להצטרף לשביתה כדי לשים סוף לכל הבלאגן הזה. לגבי ניקוי החרא שדיברת עליו. שמע השאלה איך נחת עליך החרא. לצעוק שיש לנו הנהגה חלולה זה דבר אחד, אבל שאלה לי אליך, אתה מוכן לחיות עם כזאת הנהגה או לחיות תחת הנהגה אחרת? אם אתה מוכן לחיות תחת הנהגה אחרת מישהו צריך להחליף אותה נכון? למה שאני אבוא להחליף אותה אם לאף אחד זה לא אכפת מהעם? כולם אומרים שהמצב חרא במדינה אבל מה כל אחד מוכן לעשות כדי לשנות את ההנהגה? אני לא אומר לך להכנס לפוליטיקה ולכנסת אבל כן אומר להכנס למפלגות ולהתחיל את השינוי מלמטה. במצב היום מפזרים הבטחות אבל מעשים בשטח אין. שמע, אתה מעלה טיעונים בתור בן אדם שאכפת לו מהמדינה (למרות שאנחנו מנוגדים בדרך). אני אומר לך בוא נלך יד ביד כי שנינו מאמינים במאבק הזה. תשמיע את הטיעונים בפני נציגי האגודה. זאת לא חוכמה לצעוק את זה פה. פה לא יגיע השינוי. פה זה רק במה להראות דיעות אבל כאן לא יהיה השינוי. השינוי יהיה בשטח עצמו. השינוי מגיע במעשים. בוא תנסה לדבר עם נציג. אלו זכויות נרמסות? אני אתן לך דוגמא. אני סטודנט בסטטיסטיקה ומערכות מידע ואני צריך להגיש תרגילים. בסטטיסטקה שנה שעברה כתבו את תרגילי הבית בכתב יד קטן עם הרבה קשקושים. כשניסיתי להגדיל את הכתב בגלל בעית הראיה כל הכתב התעוות. ביקשתי שידפיסו את התרגילים כדי שאם אני רוצה להגדיל את הפונט בוורד אז לא תהיה לי בעיה. גם מתרגלים וגם המרצה וראש החוג לא הסכימו. פניתי לרכז צרכים מיוחדים פה באגודה (מיכאל קרבט) ולרכזת רווחה בדיקאנט ותאמין לי שגם זה לא עזר. זאת אחת ממיני דוגמאות לזכויות של נכים שנרמסות באוניברסיטה.

Arrival

New member
אז בכל זאת פוליטיקה?

אני לא תומך בדעות פוליטיות אותם אתה מציג פה, אבל לא אכנס לזה כדי לכבד את הדיון ואת הפורום. כאשר אתה שולל לגיטימיות של ממשלה אינך יכול לבוא עליה בדרישות. כי מה? תשנא אותם פחות? או יותר? טיפת הזדהות? 40 יום אנו נותנים להם גב על כל הכשלים שלהם, עוד משהו? הכי קל לתקוף את אלה שלא יפגעו בך, כי ראש הממשלה לא ירד לחיפה להוריד לך ציונים כמה הבלים לא תגיד עליו. גם בבעיה שציינת זאת לא בעיה מוסדית אלה אישית של זה שנותן תרגילים. לנו בכל הקורסים תמיד נותנים תרגילים בוורד. ועליהם אתה רוצה להגן? אם המרצה שזורק זין ויעבור לחו"ל לזרוק אותו אז זה יפגע בך? כרגע עוד יש תור להרצאות באוניברסיטה אבל ה"מאבק" של ה"מרצים" הוא זה שמבריח אנשים איכותיים, וביום בהיר אחד יחצה קו האל חזור בו לא יהיו אנשים היכולים לשקם את מערכת כאשר נבין את הצורך. בשביתה קטנה על הר קטן לא תשיג דבר, בעיקר לא כרגע כשהציבור מעס במאבק המבולגן ... כבר דיברתי עליו. ומה עדיף מאבק שמראש לא יביא תוצאות או דחייתו לרגע בו יצליח? אל תהיה צדקן פופוליסט, חשובים התוצאות ולא ה"כוונות". נכון אמרת, השינוי יכול לבוא מלמטה. אבל גם הפגע בה משם. חמולות, אלימות, חוסר אכפתיות, רועה בסיסי, וחומרנות באים מה"עמך" ועולים למעל. אגודת הסטודנטים לא יכולה לשנות כי היה נגועה. אגודה מתנהגת או בחוכמה וממניאים זרים או בתום לב ובטפשות. ממשלה היא מראה של העם, ואנו מאשימים את המראה באיך שאנו נראים. זו צדקנות לראות במספר אנשים מצומצם מקור הרוע, כי על עשר אלף שח"כים מבזבזים על מלונות לא נופל החינוך וגם הממשלה לא תתחלף גם במקרה של בחירות, ביבי, אולמרט וברק... שמענו עליהם כבר? השינוי לא יבוא מלמטה כי שם זה אותו הדבר ואין צורך בצדקנות. אנשים שלא יכולים לשנות אגודה קטנה, לבטח ישנו את העולם. כי זה קל. כי היו להם "כוונות". צדקנות זה רוע, ואני מקווה שאתה מסכים. אגב התרגילים, אם זה בPDF או דומיו אז תשלח לי דוגמה ויש תוכנות שיכולות לעזור.

stkachov

New member
כבר כתבתי פעם

לא תמיד יש מה לעשות. לפעמים צריך להכיר במציאות ובמגבלות הכוח שלך.

לאגודה יש כח להרים שביתות אבל לא לחולל מהפכות

זה בטוח. וכן אני אלך בשביל הצחוקים וכדי לראות כמה מרצים בדיוק יהיו שם. יהיה מבדר.

stkachov

New member
מילא אם השביתה הייתה מתואמת

וכל הקמפוסים היום נסגרים בו זמנית. אבל כשזה רק בחיפה... לא יזיז לאף אחד. טוב אולי אני גם אבוא להראות נוכחות ולצעוק קצת. לפחות יראו אותי בטלויזיה

karbt

New member
אני בעד חסימת קמפוס

כמו שעמית אמר למרצים היקרים שלנו לא איכפת מלשבת בחדרים שלהם ולכתוב מחקרים ולעשות כספים על גב הסטודנט . עד עכשיו ישבנו בשקט מתוך רצון לא להפסיד את הסמסטר ומוך תקווה דיי תמימה שהמרצים ידעו להאבק ובשביל הדרישות שלהם . אך לצערי שום דבר לא התקדם.לכן לדעתי חיבים לחסום את קמפוס ושהסטודנטים סוף סוף יצאו מהאדישות יגיעו לאוניברסיטה ויראו שכן חשוב להם שהמשבר הזה יגמר בהקדם ושכן חשובים להם הלימודים . אני בחריניב בן שושן יו"ר אגודת הסטודנטים: "הגיע הזמן שהממשלה תתעורר, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לשבת בחיבוק ידיים, אנחנו נסגור את האוניברסיטה ככל שיידרש". הסטודנטים באוניברסיטת חיפה מודעים לבעיות בחינוך במדינת ישראל ולא יכולים להתעלם מהן יותר! משבר החינוך נוגע לא רק לסטודנטים ולמרצים אלא למורים, לתלמידים ולסגר הזוטר באוניברסיטאות. בריחת המוחות שהתרחשה בשנים האחרונות- משנת 2001 עד עתה עומדת על 800 מרצים אשר עברו ללמד בחו"ל, כמו כן שכרם של המרצים שנשחק ב-50% באותן שנים, המורים אינם מקבלים שכר ראוי והתלמידים סובלים ממורים שחוקים ועייפים ומכיתות צפופות ורועשות. השביתה שאגודת הסטודנטים של אוניברסיטת חיפה יוזמת החל מיום שני, היא ללא הגבלת זמן ותימשך עד אשר הממשלה תפתור את כל הבעיות בחינוך ומערכות ההשכלה ישוקמו. לפיכך החלטנו להוות דוגמא לשאר האוניברסיטאות ולסגור את אוניברסיטת חיפה לאלתר בכל מסלולי וחוגי הלימוד. ביום שני הסטודנטים יסגרו את הקמפוס עם שלשלאות ושקי חול, יפגינו אל מול האדישות ולא יאפשרו כניסה לאוניברסיטה. הסטודנטים מקווים כי אוניברסיטאות נוספות וכן המרצים והסגל הזוטר ינקטו בצעדים דומים ויצטרפו למאבקינו. רק כך נוכל לפתור את בעיית החינוך הלקוי ולבצע מהפיכה כוללת בהשקפת העולם של מקבלי ההחלטות במדינת ישראל. לפרטים נוספים: רעות צוקרל- 0542425217, שרון אוחיון- 0542425218, יריב- 054-2425239, פליקס- 054-2425216 מייל המאבק לפניות: [email protected] תי להביא כאן מה שאמר יו"ר אגודה שלנו אמר כי לדעתי כל מילה שלו נכונה וצודקת .

הצחקת אותי../images/Emo6.gif

ורק בגלל שטויות כמו "השביתה שאגודת הסטודנטים של אוניברסיטת חיפה יוזמת החל מיום שני, היא ללא הגבלת זמן ותימשך עד אשר הממשלה תפתור את כל הבעיות בחינוך ומערכות ההשכלה ישוקמו." אם באמת תדע להסביר לי את המשפט הזה, ואיך זה קשור לשביתה שתתחיל ביום שני, אני מבטיח להביא בעצמי מגאפון ולשרוף יחד איתכם צמיגים ביום שני..

amitk80

New member
אני אנסה להסביר לך

המטרה של השביתה היא: 1. להציל את הסמסטר מפגיעה. המטרה היא שאנחנו הסטודנטים נפגע כמה שפחות 2. להביא את הממשלה לפתרון מוסכם ביחד עם המרצים ועם המורים. מה הקשר לשביתה? השביתה אמורה להפעיל לחץ על מקבלי החלטות לשבת למשא ומתן אינטנסיבי כדי לפתור את המשבר בצורה שמוסכמת על כולם. השביתה היא שביתה על מערכת החינוך שקורסת. הסטודנטים לא מנותקים משחיקת מעמד המרצים והמורים. זאת למה? התלמידים של עכשיו בעתיד יהיו סטודנטים. אם מעמד המורים ישחק כמו שזה קורה אז הם יגועו פחות מוכנים לאוניברסיטה ולא ידעו דברים בסיסים ולכן רמת החינוך וההוראה באוניברסיטה תרד (וזה המצב באוניברסיטת חיפה). אם מעמד המרצים ישחק אז מי שיסבול בסופו של דבר זה סטודנטים שלא יקבלו הוראה איכותית מאותם מרצים. שחיקה במעמד המרצים תגרום למרצים לקום וללמד בחו"ל כי מעמד המרצים בחו"ל טוב יותר מאשר בארץ. נטישת מרצים תוריד את רמת המחקר ומי שיסבול זה כל המשק הישראלי שיחזור הרבה שנים אחורה. סבבה?

karbt

New member
כנראה שאנים מעדיפים שיעשו בשבילם הכל

האמת שאני די שוקל עם להגיע ביום שני . אחרי כל התגובות שכאן אני לא מוצא לנכון להתאמץ בשביל אנשים האלה . זו בדיוק הביעה שהיתה שנה שעברה במאבק של סטודנטים . אחר כך כל אלה שמתנגדים כאן יגידו שאגודה של חיפה לא עושה כלום . אני רוצה להגיד לכם שאגודה הזו יחידה בארץ שנותן יחס ונלחמת למען זכויות של סטודנטים בעלי צרכים מיוחדים (בעלי לקויות שונות) ומשקיע לא מעט כספים לשיפור כל המצב של נגישות ותנאים ללמידה בקמפוס הזה .

amitk80

New member
אל תחשוב ככה!

זה בדיוק מה שישבור את השביתה וימנע את הצלחת המאבק. גבר ברגע שאתה חלק מגוף ציבורי מייצג אז מן הסתם שתחטוף הרבה מאד אש. אני מכיר את זה טוב מאד מזה שאני כותב פה כבר כמה חודשים. סטודנטים יודעים שאני מעורב באגודה ותאמין לי חטפתי הרבה מאד אש פה, אז מה? זה מנע ממני לעשות את מה שאני מאמין בו? זה מנע ממני לעזור לסטודנטים ולתרום לסביבה? זה לא מה שימנע ממני, אלא להיפך זה רק מגביר לי את המוטיבציה. ברור שאנשים יעדיפו שיעשו להם את העבודה. זה ההסבר מדוע אני ואתה חלק מגוף מייצג ולא כל הסטודנטים בקמפוס. ברגע שאתה מייצג אותם אז אתה נושא את לפיד השליחות מטעם הסטודנטים. עזוב אותך, תגיע ותעשה את מה שאתה מאמין בו ועושה טוב כבר שנתיים טובות למען ציבור סטודנטים בעלי הצרכים המיוחדים באוניברסיטה. תמשיך לנהל את המאבקים על הזכויות הצודקות שלנו שנרמסות על ידי גורמים שונים באוניברסיטה. תאמין לי שחלק מציבור הסטודנטים פה נהנה מהדברים שהשגנו (מעברים נגישים, קולנים במעליות שלהם זה גם עוזר).. קיצור חזק ואמץ!

Alasse

New member
../images/Emo45.gif

עם כמה שאני שונאת שביתות, ומתה להתחיל ללמוד כמו שצריך, נמאס לי להגיע לקורס וחצי.... שישביתו את הכל וחסל!

למעלה