סקר מהיר:בעד
או נגד
חסימת הקמפוס?

נגד! נגד! נגד! ../images/Emo31.gif

מילא היו עושים את זה מההתחלה, אבל עכשיו זה רק עלול לגרום לאיבוד הקורסים שכבר השקענו בהם את רוב מה שהם דורשים. (ובקורסים רבים של סגל זוטר אי אפשר לקבל "עובר" במקרה של ביטול סימסטר). מה גם שהמרצים לא ממש מפגינים וממשיכים את המחקרים כרגיל. אז למה אנחנו צריכים לנדב את עצמנו לעשות להם את העבודה המלוכלכת ולדפוק את עצמנו עוד יותר?

Arrival

New member
../images/Emo31.gif

נראה לי שכבר הבעתי את דעתי. אני נגד חסימת הקמפוס מסיבות המוצאות.

../images/Emo31.gifנכון לעכשיו.

אני לא ממש מבין מה מטרות השביתה, למה השביתה "שלנו" מתחילה רק עכשיו. איפה המרצים בכל הסיפור הזה? ומה הדרך בדיוק? מה המטרה? מה האסטרטגיה? מה זה להביע סולידריות עם המורים? ממתי הבעת סולידריות עם שביטה של מגזר X, מתבטאת בשביתה של מגזר Y? נגמרו ההפגנות? מכתבים? פניות? אפשר לעשות דברים סמליים, כמו שביתה-הפגנה של שעה באמצע היום, שכל הסטודנטים יצאו מהכיתות לרחבה\לכביש למשך שעה כאות הזדהות עם המורים ו\או המרצים. אבל לפתוח בשביתה מלאה ללא הגבלת זמן כאות הזדהות? אע. סתם, כמו שאומרת הנסיכה, תפסתם טרמפ, לא יותר מזה. ולהפעיל לחץ לסיום שביתת המרצים. הו. זאת המטרה האמיתית והיחידה של השביתה הזאת. שום הצהרות פומפוזיות על הצלת החינוך ושום חרטא-ברטא מהסגנון הנ"ל. סתם ססמאות ותו לא. אבל אז נשאלת השאלה: למה בדיוק חיכיתם חודש וחצי? למה? זה באמת מרתיח אותי. אם מהיום הראשון, או אפילו מהשבוע הראשון או השני (במקרה הכי רע) הייתם מצטרפים למענק המוצדק לגמרי של המרצים-הייתי איתכם באש ובמים וללא טיפת סייג, אבל כשאתם מתעוררים באיחור של כמעט חודשיים, כשהדברים כבר מזמן יצאו מרמת העקרונות וכרגע השביתה באמת ובתמים פוגעת בנו ישירות-סלחו לי, אבל המאבק שלכם שווה לתחת, וזה בעיקר בגלל שאתם הופכים שביתה שכל כולה על הכיס והרווחה האישית שלכם\שלנו (הסטודנטים) לאיזשהי שביתה להצלת החינוך וכל מיני מטרות שכאלה שהן לא יותר ממש שפתיים. אז ברגע שיהיה לכם טיפת יושר ותדבקו באמת ובתמים בעקרונות כלשהם, יהיה על מה לדבר. עד אז-אני לא רק שלא תומך, אלא מתנגד לפופליזם ולצביעות הזאת. לא תומך בשביתה.

יפה דברת, הסיבה היחידה שאני תומכת איכשהו

בחסימת הקמפוס זה כי אין צורה ללימודים של 4 שעות בשבוע, לי אישית אין מה להפסיד וכי אולי זה יזרז את סיום שביתת המרצים.

אני ענת

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif נגד חסימת הקמפוס../images/Emo31.gif

לדעתי צעד זה רק יקצין את המצב חבל ועצוב

פומפ יה

New member
../images/Emo31.gif נגד ובעיקר נגד הבלבול -

אנשים, אגודת הסטודנטים לא סוגרת את האונ' הרמטית. אפשר להיכנס ברגל. לכן, ובדומה לשנה שעברה - הרבה מהקורסים ימשיכו להתקיים. המרצים מן החוץ והזוטרים - חלקם אפילו לא שמעו על השביתה, ומתכננים להגיע. יש גם סדקים בקרב מרצים בכירים (אבל הדברים האלו לא מדוברים). קשה לי להאמין שלא יגיעו, וגם לא ברור לי למה להרוס לסטודנטים גם את הקורסים שחיים ובועטים.

amitk80

New member
לגבי זה אני לא בטוח

אני לא פוסל את מה שנכתב אבל יצאה גם מכתב רשמי של ועד המרצים הזוטרים שמביע תמיכה מלאה בשביתה. למה להרוס לסטודנטים את הקורסים שחיים ובועטים? אני רק אעדכן פה את החבר'ה כי ישנם סטודנטים שלא התחילו כלל ללמוד מתחילת הסמסטר כי לא התקיים להם אפילו שיעור אחד. השביתה לא הורסת את הקורסים שחיים ובועטים. הגענו היום למצב שעתיד הסמסטר שלנו בסכנה לאור השביתה המתמשכת והמורים קיבלו צווי מניעה על מאבק שהוא צודק. המאבק הוא לא על קורסים אלא על מערכת חינוך שקורסת לנו מול העינים כבר במשך שנים. אני מוכן לספוג את המחיר של שריפת קורסים (למרות שאני לומד ולא מתעסק בקקה מסביב) אבל לא במחיר שרמת ההוראה בארץ תהיה בקרשים. רמת החינוך לא משהו והתשתיות שהאוניברסיטה מציעה בהתאם לשכר לימוד שלנו הוא מגוחך מאד. זהו מאבק חברתי ואידאולוגי וזה הרבה מעבר למה שמתואר. אני אשאל אחרת, מה ההצעה שאת מציעה? כיצד ניתן לפתור את המשבר הזה אחרת? את עכשיו יושבת בכסא של מקבלי ההחלטות באגודה. מה את היית עושה במקומם?

למעלה