סקר-מי עובדת ובאיזה % משרה

ואו, כמה מובטלות

לא נעים. אני אחרי חופשת הלידה של תומר חזרתי מיד לעבודה, ולמשרה מלאה, כי בעלי היה מובטל ולא היתה ברירה. זה היה מאוד קשה. עכשיו עם ענבר אני מתכוונת לקחת לפחות 3 חודשים נוספים פרט לחופשת לידה, ואם יתאפשר - יותר ואולי אפילו לא אחזור לעבודה (הספציפית הזו, למרות שהיא די נוחה - אבל משרה מלאה ביותר)

מאמיק

New member
בדרך חזרה לעבודה../images/Emo10.gif

אני כבר חצי שנה בחופשת לידה שהתארכה לה. בחודש הבא אני חוזרת לעבוד, בנתיים אני בחיפושים אחרי מטפלת. (אשמח לשמוע אם ידוע על מטפלת שמתפנה בחודש מאי בתל אביב לחצי משרה).

אליגל

New member
חזרתי אחרי ארבעה וחצי חודשים

לכל היותר הייתי יכולה להאריך בעוד שבועיים, למרות שלו יכולתי הייתי נשארת בשמחה עוד כמה חודשים. אני סטודנטית, כך שאני כל היום במעבדה, מבחינתי זו משרה מלאה, אם כי יש לי בוס מאוד מתחשב, וקשוב ויודע שאני אם. רוב השבוע אני עובדת בערך משבע וחצי עד ארבע, ובערך פעם-פעמיים בשבוע אבא חוזר לקחת את הילדים מהגן, ואני נשארת עד כמה שאני צריכה.

אליגל

New member
קצת ../images/Emo7.gif לא? שיש כל כך הרבה

אמהות שאין להן לאן לחזור? מי שבוחרת שלא לעבוד, סחתיין. אך נראה לי שיש פה כמה שהיו שמחות אם היה להן לאן לחזור. נראה לי עצוב מאוד שבימינו מי שהיא אמא היא "פסולת עבודה". אני חייבת לציין, שבמקום שבו אני נמצאת יש המון אמהות עובדות, ואני חייבת לציין שהן עובדות הרבה יותר חרוצות מן הגברים שבחבורה (שלא ממהרים לחזור הביתה) ומה שאני מספיקה בשמונה השעות שלי הם מספיקים בקושי בשתים עשרה שעות. חבל מאוד שבימינו שופטים עובדים על פי שעות עבודתם ולא לפי התפוקה. בנוסף גם נראה לי עצוב שאנחנו צריכות להתפשר על עבודה פחות מעניינת ופחות מתגמלת על מנת למצות את העובדה שאנחנו אמהות.

רות1974

New member
אני לקחתי חופשת לידה של 3 חודשים

בדיוק. לפני כן עבדתי כל יום עד 15:30 ופעמיים בשבוע עד 19:00 בערב. מאז שחזרתי לעבוד אחרי הלידה, אני עובדת כל יום עד 16:00. לא לוקחת עבודה הביתה. האמת שאני שמחה שחזרתי לעבוד, אני נהנית מהעבודה, מרגישה פרודטקטיבית וגם נהנית לפתח את הקריירה שלי.

לא עובדת???

אני הייתי אמורה להתחיל לעבוד בדיוק כשנכנסתח להריון עם אלמוגי(בדיוק סיימתי ללמוד)
אבל העדפתי להשאר בבית ולהנות מההריון, תכננתי לחזור לעבודה כשאלמוגי יהיה בן חצי שנה
אבל אז נכנסתי להריון עם ירדנוש אז...יצא שאני כבר הרבה הרבה זמן ב
. אבל...וזה אבל גדול ,זה יותר קשה מכל עבודה אחרת, אני לא יודעת למה קראו לזה חופשת לידה, כח חופשה זה ממש

ברוריהה

New member
משרה מלאה + ... ../images/Emo10.gif

חזרתי בשאננות של "עכשיו אני אמא ולא אטחון שעות" ובהתחלה עבדתי 8 שעות ביום (משרה מלאה - שעת הנקה עד גיל 7 חודשים) מהר מאוד האשליות נעלמו והתחילו טלפונים הביתה. המקרה הטוב בערב במקרה הרע בלילה... ואז חזרתי למלאה אמיתית. והשלמתי שעות בימי שישי כי לא יכולתי לכמוד ב 9 שעות ביום מבחינת שעות הגן של לוטן. בחודשיים האחרונים זה מלאה + ... כי אין מה לעשות התפקיד דורש לעבוד בשעות שאף אחד לא עובד . ככה זה בהיי טק. כשצריך חהשבית דברים זה תמיד בשעות לא קונבנציונאליות. הצד האופטימי שבי מאמין שזו רק תקופה שתיגמר באמצע יוני, כשנגמור את ה"מבצע" שאנחנו עושים. לגבי מתי חזרתי... אחרי ויכוחים ארוכים עם הבוס, הצלחתי להאריך בשבועיים את חופשת הלידה, אבל הייתי בעבודה יומיים במהלך החופשה.

KIFLUKIT

New member
בעניני עבודה

חזרתי לעבודה אחרי 4.5 חודשים של חופשת לידה. חזרתי למשרה מלאה אך פחות שעה אחת ביום (זאת אומרת 8 שעות ) מה שנקרא שעת הנקה. זה עד גיל שנה של הבת שלי שהיה עוד פחות מחודש, אחרי זה חוזרים ל9 שעות ביום.

מאמיק

New member
שעת הנקה?

אם חוזרים לחצי משרה האם אני אמורה לקבל שעת הנקה?

nush1

New member
אני חזרתי לעבודה

אחרי ארבעה וחצי חודשים אני עובדת 70 אחוז משרה למי ששאלה לגבי אם משתלם מבחינה כלכלית, המצב היום אומר שגם אם נשאר אחרי המטפלת ממש מעט כסף זה עדיין יותר כסף מאשר אם היינו נשארים בבית וזה כבר משתלם.

איזה כיף לך שהיית חצי שנה

בבית. אני
מקינאה. אני חזרתי לעבודה אחרי 3.5 חודשים. היה מיותר להישאר בבית כי בדיוק אבא של מיכאל יצא לחופש ארוך מהעבודה שלו - אז הוא נשאר איתו. ברגיל אני עובדת 9 שעות, כרגע 8 שעות בגלל שעת ההנקה. ואבא של מיכאל גם מביא לי אותו באמצע היום להנקת צהריים, מה שמקל על הגעגוע ומקצר את היום הארוך.

Lela

New member
עובדת משרה מלאה

אבל הילדה נמצאת עם אמא שלי, בבית שלה,שזה צמוד למקום העבודה שלי (עובדת עם אבא שלי) אז אני רואה את שני כל הזמן, וכל פעם שהיא רק מצייצת, אני רצה אליה. אבל.... זה עומד להשתנות... אני חייבת למצוא לה משפחתון כבר לחודש הבא (ההורים טסים לשבועיים) ונקרע לי הלב רק מהמחשבה ששני (בת 7.5 חודשים) תהיה אצל מישהו זר!

mikihc

New member
אני חוזרת לעבודה עוד שבועיים

(איך לא בא לי) - למשרה מלאה (מקווה שלא יותר מזה). נראה איך אני אחזיק מעמד. גם מקום העבודה שלי מאוד תובעני ואני מקווה שלא יבקשו ממני להשאר שעות נוספות. מיקי

אני חזרתי לעבודה,

כשאמיר היה בן 3 חודשים. די התלבטתי אם לחזור כ כך מוקדם ואם כן מי ישמור עליו אבל בסוף יצא לטובה שאחותי שומרת עליו. אני עובדת בערך 8 שעות כל יום: מגיעה לעבודה ב- 7:00 ויוצאת ב - 14:45. בהתחלה זה לא קל בכלל, אבל אחרי זמן מסוים שמשתנה אינדבדואלית מאמא לאמא מתרגלים לעבודה ונרגעים מעט.

אני גם מהמפוטרות...

למרות שעוד לא הגיע מועד הפיטורין שלי, כבר הודיעו לי ש-45 יום לאחר חופשת הלידה אפוטר. לפי דעתי - רווח נקי! יש לי אופציה כשלוטן תגדל קצת לעבוד אצל ההורים שלי ולהביא איתי את לוטן לעבודה. גם בעלי עובד שם, ולי עוד נותר לחשוב איך בדיוק אני אעבוד ואטפל בלוטן ביחד. נראה לי שהיא תסבול מחוסר תשומת לב. לפחות אם היא עם מטפלת אז מישהו מתייחס אליה. ואם אני אתייחס אליה אז אני לא אעבוד. יש עצות?

חמניה1

New member
אני חוזרת בעוד 3 שבועות

שבר תהיה בת 3 חודשים ו - 11 יום. אוי כמה אני רוצה להמשיך את חופשת הלידה. לצערי, אלה לא זמנים לשחק עם מקום העבודה. אז הגוזלית תהיה עם מטפלת עד השעה 16:00 ולשמחתי זה קיץ אז לא נ גמר היום.

אוי אוי אוי, שאלה כואבת

חזרתי לעבודה כשמאיה היתה בת שלושה חודשים ושבועיים. א מ נ ם יש לי עבודה נוחה מאוד - אני קובעת את השעות שלי, אני עובדת רוב הזמן מהבית, לישיבות של הצוות המצומצם שלנו אני יכולה להביא את מאיה (ולרוב הישיבות הן אצלי בבית), כשאני כבר כן יוצאת מאיה נשארת עם אבא או עם אחת הסבתות בקיצור - הכל נראה ורוד ביותר. אבל מה - אין לי חשק לעבוד, אין לי ראש לעבוד, ואני לא מבינה למה אני ממשיכה לעבוד (נו טוב, כנראה בגלל הכסף)!!! אני פותחת כל יום כמעט בהתלבטות אם להתפטר, ומה שמחזיק אותי זה באמת שאנחנו צריכים את הכסף, ושאני לא אמצע אף עבודה בתנאים נוחים יותר. אוף אוף אוף. מצטערת, הייתי חייבת להתפרק קצת. שירי

שירי - מה שלומך? שואבת???

תחזיקי מעמד בעבודה - היום עבודה זה מצרך מבוקש. ראי עצמך בת מזל.

למעלה