סקר נון סופית

סקר נון סופית

בעיקבות תלונות על הנון הסופית והשימוש בה בכדי לציין את העובדה שאני מדברת לבנות, אני מעמידה את שאלת הסיומת לסקר. אז מה אתן חושבות, נון סופית או לא מזכירה לכן את תענתה של נוף שרוח עמוס קינן תרדוף אותנו בלילה בכול לילה, אם לא נדבר בעברית תקנית. דרך אגב, יום האישה מתקרב ובוא כמובן הופעה מיוחדת של רונה בזאפה הרצלייה. עדיין לא ידוע אם נקבל כרטיסים לחלוקה, אבל הבטחתי להזכיר את ההופעה והבטחות יש לקיים. אז נון סופית, כן או לא תלוי בכן בברכת אמרו ריחן ההנהלה

groishir

New member
האמת

שאני ממש לא סובלת שבמקומות שאין בהם הגדרה מינית (לדוגמא - כאן) משתמשים בסיומות של נקבה. זאת אומרת, אם הייתי בן לא נראה לי שהייתי ממש שמחה לראות אמירות בפורום שמופנות בלשון נקבה.. וסתם, כאילו זה מקום רק של בחורות.. זה שרוב (אם לא כל) הגולשות פה זה בנות לא אומר שעדיין צריך לדבר ככה. שוב, זה לא ספיציפי. :)

למה באופן אוטומטי צריך לדבר בזכר?

מה קרה? כל החיים מדברים אל קהל מעורב כאילו שיש בו רק זכרים ולכן אין רע אם יש אפלייה מתקנת פה ושם. בעבר הייתי בקורס באוניברסיטה בו כל המבחנים והמטלות הוגשו בלשון נקבה, למרות שהיינו בקורס בערך חצי-חצי. גם בטכניון יש קורס שבאופן מסורתי המבחנים מנוסחים בו בלשון נקבה
. אני לא רואה בזה דבר רע.

groishir

New member
בסדר, אבל

אלו הם כללי הלשון... לא אני ולא את קבענו אותם, וזה כבר הרגל. לפני כמה זמן הלכתי עם חבר וחברה לאנשהוא, ומישהי אמרה לנו "אם אתן רוצות" ושלושתינו הרגשנו צורך להדגיש שיש פה גם בן.. לעומת זאת, אם תימצאי בקהל מעורב ויפנו לכלל האנשים בלשון זכר, זה לא יראה לך כזה מוזר, כי ככה זה פשוט עובד.. מה לעשות שאנחנו לא דוברי אנגלית. אבל נניח, אם בכיתה מכתיבים משהו בסגנון של "כתוב את ה....." אז אני משנה ל"כתבו" או משהו כזה, כי כשזה ספיציפית אליי אין סיבה שאני אתייחס לעצמי בלשון זכר.

נכון שלא אני או את קבענו את הכללים

מי שקבע את הכללים היו גברים שהיו משוכנעים שהקול שלהם הוא החשוב ולכן מן הראוי לדבר אל הגברים שבקהל המעורב... זה כמו להשתמשת במילה המכפיפה "בעלי". נכון שכך בן הזוג של האישה נקרא וכך גם התרגלנו, אבל אין סיבה להמשיך להשתמש במילה הזו. כנ"ל הומו בתור קללה...

groishir

New member
להשתמש בהומו

כקללה זה כבר עניין של השקפה, פחות הרגל. אם אני לא חכמה במיוחד אני אחשוב שלהיות הומו זה בהכרח רע, ואז לא תהיה לי בעיה להגיד למישהו "יא הומו", כי זה יקביל ללקרוא למישהו "יא דפוק". ו"בעלי" זאת אחת המילים המחפירות שקיימות בשפה הזאת, אבל עד כמה שידוע לי זה לא דווקא בהקשר של בעל, אלא גם בהקשר של לבעול, ואז... לא יודעת, אולי זה קצת שונה. אבל בעקרון בסדר. תראי, לגבי הסיומות, אין פה שחור ולבן, הרי אלו דעות...

ילדים משתמשים בהומו כקללה גם כשהם יודעים

ומאמינים שהומו זה לא דבר רע. בעבר לימדתי ילדים בחט"ב שכל הזמן קיללו "יא הומו" אחד את השני. כשדיברתי איתם על זה הם לא היו הומופוביים או בעלי דעה שלילית על הומואים. פשוט זו הקללה שבה משתמשים היום. המקבילה הבוגרת של זה הוא "איזה גיי", שנפוצה אצל מתבגרים ומבוגרים יותר, גם כאן מבלי שבאמת יש בה שנאה להומואים. לגבי הסיומות: גם אני לרוב משתמשת בסיומת זכר, אבל כמו שאמרתי: פה ושם אפליה מתקנת היא לא דבר רע

"לבעול" זה מהמילה בעלות

אישה לא יכולה לבעול גבר, לדוגמא. וחוץ מזה, בפורום הזה כולן ללא יוצא מן הכלל נשים (לפחות בתקופה הנוכחית), כך שאין סיבה לפנות אליכן בלשון זכר.

groishir

New member
כן כן

בגלל זה זה חתיכת קשר דפוק. לפחות יש מילים שיכולות להחליף את ה"בעלי" הזה. ושאלה קצת היפותטית... אם עכשיו יצטרף לפה בחור, תשנו את הסיומות פתאום?

groishir

New member
וחוץ מזה,

אם פתחו על זה שרשור על השאלה מה דעתנו על השימוש הגורף בלשון נקבה, אז כנראה שזה נושא שיש מה להגיד עליו P:

maytal7

New member
אני בעד שכל אחת תכתוב איך שבא לה P:

זה אומר בעד נון סופית P:

למעלה