סקר נון סופית

rigoletto111

New member
בעברית צורת הזכר רבים היא סתמית

כלומר אם אומרים "ברכבת ישראל נוסעים חמישים אלף אנשים מדי יום" - לכולם ברור שלא מדובר במדינייות חדשה לפיה אין כניסה לנשים לכן גם אין מה להעלב מזה. או לשנות את זה

rigoletto111

New member
מכירה מקרה שבו הצליח שינוי "מלמעלה"

של שפה מדוברת? אני בלשן חובב, ויודע חמש שפות. אין חיה כזו. שיהיה ברור: ברגע שאני אומר: בירושלים גרים מאה אלף ילדים - לכולם ברור שמדובר גם בזכרים וגם בנקבות. זה מנה השפה. זו צורת סתמי. דווקא ברגע שמישהו (בעצם, מישהי..) תתחיל להגיד: בירושלים גרים מאה אלף ילדות וילדים. אז את הצורה "ילדים" היא מוציאה מצורתה הסתמי והופכת לזכר. אז מה הרווחנו בזה?

rigoletto111

New member
אז גרים

וממילא מכך אי אפשר לדעת על אחוזי הנקבות והזכרים. כפי שמהמילה גרים לא ניתן לדעת מה הגובה שלהם או הצבע או מספר הנעליים

וכמובן, אם עדיין לא הבנת (ואני בטוחה שהבנת)

(אבל אסביר בכל זאת) וואלה, בעברית צורת הזכר רבים היא סתמית. לא רק בשפה אלא גם בפועל. אף על פי שיש מספר שווה של זכרים ונקבות (קצת יותר נקבות, למען האמת) הזכר הוא האדם הנורמטיבי, והנקבה היא היוצא מן הכלל. כמובן שבתור זכר לא אכפת לך, אבל לי כנקבה אכפת. לגבי שינוי של השפה מלמעלה - כל אחד זכאי להחליט על השפה שהוא מדבר בה, ובכל מרחב קהילתי יש שפה אחרת.

rigoletto111

New member
מהי ברירת המחדל בהודעתי הקודמת?../images/Emo13.gif

האם היא בצורת הזכר או הנקבה?

rigoletto111

New member
ואם 50.001%בנות? או בנים?

ואם לא הצלחתי לספור את כל הילדים כי הם זזים כל הזמן?

יש לנו מרצה במכללה

שדוגל בשיטת האפליה המתקנת, הוא קורה לכולם בלשון נקבה, כלומר כולן. גם כול הדוגמאות שלו בלשון נקבה. "במפעל מיצרות 5 פועלות 9 ק"ג בננות" מסתבר שעכשיו בנות מיצרות בננות, ואני חשבתי שזה העצים.

יש לי כמה דוגמאות

למשל המושג "הטרדה מינית". לפני שהוא נוצר בשטח ועלה למעלה לקונצנזוס כלל לא היה מונח שכזה. את המונח החליפו מילים אחרות כמו פלירטוטים, נגיעות וכו'. כנ"ל זכויות בעלי חיים וזכויות ילדים. גם הם מונחים שלא היו קיימים קודם לכן בהקשר הנ"ל. השינוי התחיל מלמטה, בשימוש במונחים והפך תוך כדי שימוש למונח נפוץ וידוע. ברור לכולם שהשימוש בצורה סתמית שהיא בגוף זכר לא הופיעה יש מאין. זה לא שהנשים הן אלו שהיו בעמדות כוח, בעמדות פוליטיות, השפיעו על הכלכלה והצבא והיו הדוברות של העם ואז הן החליטו שהצורה הסתמית תהיה בזכר. הגברים היו בעמדות האלו ולהם היה נוח להשתמש בגוף זכר. מה גם שתקופות ארוכות באמת הנשים לא היו משמעותיות בשיח הציבורי ולכן הלכה למעשה לא ספרו אותן ובטח שלא התייחסו לנוכחותן בשפה המדוברת או הכתובה. גם היום הגברים הם אלו שתופסים את רוב עמדות הכוח ועדיין קיים שיעתוק של דפוסים פטריאכליים ומכפיפים כלפי נשים. למה אתה מתנגד לביטול גוף זכר כגוף סתמי? למה שלא ניצור גוף נייטרלי חדש? למשל: ילדימות עבור קבוצה של ילדים + ילדות. אנחנו כבר לא בימים עברו, לנשים יש קול ואם רוצים להתחיל לספור אותן אפשר לעשות גם שינוי שפתי בנושא.

rigoletto111

New member
אז ככה

אני לא קונה אפשרות לשינוי הדקדוק של השפה המדוברת באמצעות תכתיבים. אנשים לא יאמרו ילדימות ולא אנשימות. רוצה להתערב על משהו יקר? דקדוק השפה לא נקבע ב"החלטות" - זה לא שלפני 8000 שנה התכנסו אנשים ובחרו אלו גופים דקדוקיים יהיו בשפתם הפרוטו שמית. זה מתפתח כל הזמן כפי שהראיתי - יש צורת סתמי שהיא נקבה "מה זאת אומרת" , "אכלנו אותה". ובעיקר - אין כל הזמן קשר בין מין דקדוקי למין אמיתי או לנשים. המין הדקדוקי של "חטיבה" או אוגדה" בצה"ל הוא נקבה. לא בגלל שהנשים שולטות על האוגדות וכו. אלא כי זה דקדוק העברית

למעלה